A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
HTML Segítség
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:23
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! smile
Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában.
Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza!

Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy:
1.) a kódrészletet írd le egy szöveges fájlba, majd
2.) töltsd fel a tárhelyedre, végül
3.) a szöveges fájl linkjét add meg itt, a fórumban.

Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! smile

Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!

Böngésző címsorának gördítése
Törölt menüoszlop visszaállítása / létrehozása
Ajánlott, JavaScript-el foglalkozó oldalak

Főoldal alap funkciók visszaállítása
Táblázat / html oldal szerkezet

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 106 | 09:08
Quote (raziel70)
miszerint a kódot a Honlap oldalai sablonba kell beírni

Őszintén szólva ez sem igaz. Azt írtam, hogy onnan kell kimásolni a title részt, majd a gyors cserénél cserélni az összeset! wacko
ezután menj a saját menü>>honlapstílus>>sablonrészletek gyors cseréje oldalra, ...

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.

Sipi
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 107 | 08:40
Sziasztok!
Szeretnék korhatáros tartalmú képeket megjeleníteni a blogomban, de csak a Tovább linkre kattintással megjelenő teljes bejegyzésben.
Ehhez egy minimális védelmet szeretnék betenni minden adott címkével (tag-gel) rendelkező blogbejegyzésre (pl. a címke az lenne hogy: erotika, vagy szexi):
egy felugró párbeszédablakban megjeleníteni egy figyelmeztető szöveget, hogy felnőtt tartalom következik, elmúltál-e 18 éves, Igen/Nem gombok, és ha az Igen-re kattint, akkor megjeleníteni a teljes bejegyzést, ha nem, akkor maradni a fő oldalon.
Egy bejegyzést már kitettem a blogba, de most bárki megnézheti: http://sipi.ucoz.hu/blog
Nem tudom, hogy mennyire bonyolult ezt kivitelezni, kérem segítsenek a JS varázslók!
Köszönöm előre is a segítséget!
raziel70

Üzenet # 108 | 14:36
Szia Sipi!
Van egy javascript, amit pont most iktattam be egy oldalamba és kb. úgy működik, amit Te szeretnél.
Mondjuk a tag-ek itt nem igazán játszanak szerepet, mivel azok csak az oldalon belüli keresőre, illetve a "kapcsolódó" anyagok listájára érvényes.
Azonkívül nem hiszem hogy ehhez JS-re lenne szükséged, ráadásul sokan blokkolják a felugró ablakot. Akkor meg semmit nem fog látni, nem fogja tudni, miért nem tud tovább léni.
Erre a kérdésre a javaslatom inkább egy dhtml ablak, mert az kicsit másabb elven működik, mint a JS ablak.
De van egy javaslatom.
Hozz létre egy oldalt, ami tartalmazza a kérdést és figyelmeztetést. Itt az egyik link ide, a másik oda vezet. Ez a legegyszerűbb módja.
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 109 | 19:17
Sipi, írj az ügyfélszolgálatnak a saját menüben, és kérd a +18 ablakot. automatikusan működik a honlap első oldalának letöltésével.
Ez a +18 ablak, amit az ügyfélszolgálat aktivál, nem helyezhető el a honlap bizonyos részei előtt, ez a +18 ablak, az egész honlap előtt jelenik meg.
A felhasználónak nincs semmi tennivalója ezzel a funkcióval, mert aktiválás után automatikusan működik.

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
outstepbboy
Üzenetek: 3

Üzenet # 110 | 22:18
Sziasztok!
Először is nézzétek el nekem ha már feltették kérdésem de sajnos a keresésem hiábavalónak bizonyult!
Nos a kérdésem az lenne hogy hol tudnám megváltoztatni az oldalam fehér háttérszínét egy halványkékes árnyalatra?
természetesen a színkódot tudom csak nem tudom hogy melyik részt változtassam a stílusnál!

Gondolom ezt a stílusok és táblázatok oldalon tudom véghezvinni de nem akarok nagyon belenyúlni az oldalba
így inkább felteszem ide a kérdést aztán ha kell törlitek bár még egyszer kihangsúlyoznám hogy nem találtam hasonló kérdést!

Előre is köszönöm a választ!

Javaslom mielőtt kérdéseket tennél fel
olvasd végig figyelmesen az Általános Tájékoztatót !
Nekem utólag is sokat segített !
raziel70

Üzenet # 111 | 22:46
Quote (outstepbboy)
aztán ha kell törlitek bár még egyszer kihangsúlyoznám hogy nem találtam hasonló kérdést!

Ez roppant érdekes barátom, ugyanis van egy topik ezen a fórumon, ami pont a Te problémáddal foglalkozik. A második legolvasottabb topik!!!
És a véletlen műve, vagy sem, de a téma címében pont szerepel a Te problémád megnevezése is. Háttér
Én találtam egy ilyet, mert Én már olvastam és ismerem az Általános tájékoztatót, illetve tudom hol található a Keresés link.
Nos ezek mind látszanak, amikor a Fórumot megnyitod!
De hogy választ is adjak a kérdésedre: http://forum.ucoz.hu/forum/27-16-7
És ezt tudod hogy találtam? Így is lehet, nézd csak! http://forum.ucoz.hu/search/?q=h%C3%A1tt%C3%A9r&m=site&m=forum&t=0
Látod mit adtam meg keresendő kifejezésnek? angry
Konkrét választ nem tudok a kérdésedre adni, mert nem közöltél Velünk olyan információt, amit abban a bizonyos tájékoztatóban olvashatsz.
Bezzeg ha olvastad volna...

SOKADJÁRA ÍROM LE, HOGY OLVASSÁTOK EL AZT A ... ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓT ÉS HASZNÁLJÁTOK A KERESŐT!!! ÚGY NEM TUDUNK SEGÍTENI, HA CSAK JÖTTÖK ÉS RÖGTÖN AZ ELSŐ TOPIKBA BEÍRTOK! 260 SABLON LÉTEZIK A RENDSZERBEN, MINDEGYIK MÁS. MINDEGYIK ÁTALAKÍTÁSI LEHETŐSÉGEIT LEÍRNI KÉPTELENSÉG! SEGÍTSETEK, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

outstepbboy
Üzenetek: 3

Üzenet # 112 | 00:05
Quote (outstepbboy)
Sziasztok!
Először is nézzétek el nekem ha már feltették kérdésem de sajnos a keresésem hiábavalónak bizonyult!
Nos a kérdésem az lenne hogy hol tudnám megváltoztatni az oldalam fehér háttérszínét egy halványkékes árnyalatra?
természetesen a színkódot tudom csak nem tudom hogy melyik részt változtassam a stílusnál!

Gondolom ezt a stílusok és táblázatok oldalon tudom véghezvinni de nem akarok nagyon belenyúlni az oldalba
így inkább felteszem ide a kérdést aztán ha kell törlitek bár még egyszer kihangsúlyoznám hogy nem találtam hasonló kérdést!

Előre is köszönöm a választ!

Sziasztok ismét!

Köszönöm ha válaszoltatok volna de sikerült rátalálnom!
Mivel én html ben vagyok inkább otthon de ott sem túlságosan így bezavart a css színkód!

A különbség mindössze ennyi a két kód közt : (html - #e81647 " css - 30, 26, 253)
Nézzétek el ha nem stimmelne a két szín de ez csak egy példa volt !

Nem a stílusok táblázatában találtam rá hanem a honlap oldalai menüben!

A fórum az viszont a fórum : a fórum oldalainak általános kinézete menü alatt szerkeszthető!

Hozzáadva (09.01.2011, 00:05)
---------------------------------------------
Bocsánat!
Én úgy írtam hogy háttérszín és valószínű ezért nem volt megfelelő találatom!

Mindegy, megoldottam!
Még egyszer bocsánat hogy rossz helyre írtam!

Javaslom mielőtt kérdéseket tennél fel
olvasd végig figyelmesen az Általános Tájékoztatót !
Nekem utólag is sokat segített !
raziel70

Üzenet # 113 | 00:10
Quote (outstepbboy)
Én úgy írtam hogy háttérszín és valószínű ezért nem volt megfelelő találatom!

Mert nem olvastad el a tájékoztatót! Abban erről is szó van...
Sipi
Üzenetek: 2

Üzenet # 114 | 06:16
@raziel70, @Attila:
Köszönöm a válaszotokat! Írtam az Ügyfélszolgálatnak.
Szép napot!
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 115 | 16:34
Sziasztok!

Végleg elakadtam HTML szerkesztésben, szóval jöttem ide. Beraktam a fejlécet az új weboldalra és az odáig működik is, viszont alatta ott van a menü, ami mellé be akartam rakni egy fejlécet, amire adatokat lehet kivezetni. A menü és az az adatcsíknak készülő valami viszont nem akar megférni egymás mellett. A kódom rossz, vagy máshol még át kellene írni valamit?

Így néz ki a teljes HTML kód a honlap felső részében: http://midway.ucoz.com/midway_fejlec.txt

A honlap cím: http://midway.ucoz.com/
Honlap sablon száma (már ami maradt belőle): #451

DaveedBrown

Üzenet # 116 | 16:49
Mi lenne, ha a két dolgot egy táblázatba tennéd? Nem biztos, de szerintem ez lehet a megoldás. Vagy a fejlécnél a táblázatban egy új sort, ami csak annak lenne. Vagy akár azt is felosztani két cellára, az elsőbe mennek a menük, a másikba az adatok

1world

Üzenet # 117 | 17:02
Most megpróbáltam kétféle módon de egyik sem működik. Nem nagyon értek a kódokhoz szóval lehet hogy nem jól próbáltam.

A táblázat új soraként beleillesztettem a kódba ezt:

http://midway.ucoz.com/midway_fejlec_1.txt

Külön táblázatként meg ezt raktam a másik táblázat kódja után:

http://midway.ucoz.com/midway_fejlec_2.txt

Az üzenetet szerkesztette 1world - Hétfő, 2011.01.10, 17:28
DaveedBrown

Üzenet # 118 | 17:08
De miért teszed a kód felét új táblázatba?? surprised

1world

Üzenet # 119 | 17:25
Így gondolod hogy rakjam mellé? Most kipróbáltam de ez sem működik. Bár csak próbálkozom mert nem igazán tudom mit csinálok biggrin

http://midway.ucoz.com/midway_fejlec_3.txt

Hozzáadva (10.01.2011, 17:25)
---------------------------------------------
Köszi a segítséget már értem. smile Most hogy mondtad mi a gond, már sikerült megcsinálnom. hands

Az üzenetet szerkesztette 1world - Hétfő, 2011.01.10, 17:27
Hamilton
Üzenetek: 33

Üzenet # 120 | 18:02
Nem biztos, hogy ide tartozik, de:
hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy amikor belépnek az oldalamra (wwe4u.ucoz.hu) akkor ne rögtön a főoldalra lépjen, hanem egy teljesen üres oldalra, ahol az van, hogy belépés az oldalra, meg egy kép + 1 javascript?
Keresés: