Oldal 38 / 48«1236373839404748»
A fórum moderátora: KovJonas 
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
HTML Segítség
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:23
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! smile
Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában.
Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza!

Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy:
1.) a kódrészletet írd le egy szöveges fájlba, majd
2.) töltsd fel a tárhelyedre, végül
3.) a szöveges fájl linkjét add meg itt, a fórumban.

Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! smile

Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!





Böngésző címsorának gördítése
Törölt menüoszlop visszaállítása / létrehozása
Ajánlott, JavaScript-el foglalkozó oldalak

Főoldal alap funkciók visszaállítása
Táblázat / html oldal szerkezet


Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 556 | 14:50
Nem nem ezek nekem mind megvannak. Tudom hogy hol találom meg a facebook fejlesztő oldalt és tudom is használni. Szerintem nem értelmeztétek jól, vagy én nem irtam le jól érthetően a kérdésemet facebook, box-ot és Like gombot tudok kreálni hanem amikor megtalálja a látogató a honlapomat akkor mielőtt bírna választani, hogy Főoldal vagy Fotóalbum , Blog ... a képernyő középen egy sötétített hátterű kb 50% átlátszósággal kidobja hogy először LIKE-old az oldalt, ha értitek mire gondolok. Nem kell hogy pont Facebook legyen benne - Twitter vagy valami, de a lényeg hogy én azt már bele tudnám rakni, hanem csak azt a körülötte lévő hátteret meg a középen egy teljesen elfeketített hátteret. Valami ehez hasonló csak most ez egy kép lesz: http://tnf.at.ua/Untitled-1.png sajnálom a BB kódok nem engedélyezettek.
KovJonas
Lokalizációs menedzser
Üzenetek: 396
Hírnév: 29

Üzenet # 557 | 15:27
Blasika, már értem! smile

Szerintem egy Ucoz ablak segítségével meg lehet oldalni! smile
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 558 | 17:52
Blasika, facebook fejlesztők oldalán van, mint már írtam:

https://developers.facebook.com/docs/reference/javascript/

példa: http://www.mozicsillag.com/watch.php?host=81649&id=9238

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 559 | 19:37
Nem nem szerintem most már én vagyok annyira bunkó hogy nem értem...
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 560 | 22:35
Blasika, meg fogjuk egymást érteni, tehát melyiket akarod??:

1. példa: http://www.mozicsillag.com/watch.php?host=81649&id=9238
2. példa: http://www.megoszt.hu/igy-lat....-nelkul

Másmilyen megvalósítást még nem láttam, de lehet hogy van...

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 561 | 16:12
vmarci21, köszönöm az 1.Példa az amire gondoltam és ennek a HTML kódját vagy scipt kódját esetleg el tudod-e küldeni?
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 562 | 18:26
Blasika, Az én oldalaimon nincs ilyen, de: https://developers.facebook.com/docs/reference/javascript/

Segítségért itt kérdezz/nézz körül:
http://facebumm.com/ (ez van a mozicsillag f-box-ban belinkelve)
http://prog.hu - kérdezz, segítenek!

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 563 | 14:18
Hello megint én vagyok az találtam valami hasonlót viszont hogy oldjam meg azt hogy 10-20 másodpercog legyen csak látható.Köszönöm vmarci21, a sok segítséget viszont facebook API-t nem tudok használni ezért aztán kerestem valami hasonlót!
Itt a kód sor:
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 564 | 15:07
Blasika, a script végére:
Kód
setTimeout('closeFollowSlider();',90000);

A 90000 szám az időt jelzi, ha jól tudom 1000=1mp-vel. Ha rosszul tudom, akkor nem... biggrin

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 565 | 15:09
vmarci21, köszönöm egyébként szerintem az a 90.000 kicsit sok de te tudod smile egyébként igen 1000=1mp. Szóval még egyszer köszi.

Hozzáadva (18.01.2013, 14:09)
---------------------------------------------
Helló ismételten és vagyok biggrin hogy tudnék pl. a bloghoz az "Új bejegyzés írása"-hoz egy olyan rublikát hozzá adni ami azt csinálja hogy ha oda egy url címet másol be (teszem azt egy KÉP valamilyen oldalról) akkor kiírja mellette egy másik rublikában hogy pl.

Kód
$IMAGE$
és azt másolja be a vizuális szerkeztőbe. Valamint még azt hogy hol találom meg azt hogy a Blog-ban az "Új bejegyzés írása"-hoz és erre kattintva kidobja azt az oldalt és a külalak szerkesztésben nem találom, mert oda kellene egy ilyen rublika.
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 566 | 15:13
Blasika, ilyet nem lehet, de ha a kép hozzáadásánál, tallózás, és bemásolod a fájlnévhez az URL-t akkor azt csinálja, amit te most akarsz. wink cool
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 567 | 12:26
Szeretnék olyat kérdezni hogy pl. készítettem egy fix menűt http://tnf.at.ua/Untitled-1.html (sanálom a linket de a BB kód nincs engedélyezve) és ezt hogy rakjam be a honlap felső részébe ha már van table parancs és azokat viszont nem szeretném piszkálni. Lehetne vagy van-e olyan html kód hogy <link href="http://tnf.at.ua/Untitled-1.html"> igy és ezzel meg is lenne oldva csak hogy ezt próbáltam és semmi. Itt a kódsor amit használok hozzá, ha ez segít:
Szint úgy sajnálom hogy nem birtam betenni a kódot mert az üzenet túl hosszú lenne
http://tnf.at.ua/New_Text_Document-2-.txt

Tudom nem egy nagy dolog csak hogy ott van az a :
Kód
<style>
table {

position:fixed;
top:0;
}
</style>


és ha csak simán copy-paste-zom az egészet a honlap felső részére akkor az egész meggaggyan és nem tudod fele mit csinálni valami olyat kellene, hogy az a <style></style> csak a http://tnf.at.ua/Untitled-1.html menűre legyen érvényes.
[/spoiler]
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 568 | 16:08
Blasika, pl. hazsnálni kéna UD ket.
Kód
<table ID="fejlec">

Kód
#fejlec table {position:fixed; top:0;  }


és mindennek lehet adni ID-t, nem lesz ilyen baj, hogy több table van, mert mindennek külön neve, és stílusa lesz.

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Blasika
Üzenetek: 23
Hírnév: 0

Üzenet # 569 | 18:58
Viszont ez nem jó... nézd csak meg link nem marad egy hejben a honlap felső részén hiába a position fix
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 570 | 19:10
Blasika, css így??:
Kód
#fejlec{position:fixed; top:0;  }

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
Oldal 38 / 48«1236373839404748»
Keresés: