A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása HTML Segítség (Segítség HTML témában) |
HTML Segítség | ||
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában. Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza! Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy: Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!
| ||
KovJonas, Encsi, akkor most matematika, logika témakör:
A $DATE$-$ADD_DATE$<30 kimenete ez lesz: HA 2012.12.20-2012..10.30 KISSEBB (<) mint 30 akkor legyen ez, meg ez. Nyilván ilyen sosem lesz. Először is, azt lehet használni az if-ekben, mint a javascript-ban, mert az oldalon az if-ek js-ként fognak megjelenni... És ebben a példában egyszerűbb lenne egyből js-ben írni.Olvasnivaló. Ja, és a "-ról sem szabad megfeletkezni.... Illetve be fog kavarni az, hogy a hozzáadás dátumánál ír olyat is hogy MA és TEGNAP. Ezt kell először kikapcsolni, a vezérlőpultban. Valahogy így kellet volna, javascript példa: Code var x = $MONTH$ - 1 ; var y = $YEAR$ ; var z = ""+y+"."+x+".$DAY$" if (''+z+''=='$ADD_DATE$'){ document.getElementById('minta').innerHTML='ez a bejegyzés több mint 1 hónapos.'} else {document.getElementById('minta').innerHTML='ez a bejegyzés friss';} A js-ben előfordulhatnak kisebb hibák, de nagyjából így kell kinézzen... | ||
vmarci21,
Quote (vmarci21) A $DATE$-$ADD_DATE$<30 kimenete ez lesz: HA 2012.12.20-2012..10.30 KISSEBB (<) mint 30 akkor legyen ez, meg ez. Nyilván ilyen sosem lesz. Miért mondod, hogy ilyen nyilván nem lesz? Azért, mert nem így kell megoldani, vagy mert pl 2012.12.20-2012.12.10 nem egyenlő 10? Én egyáltalán nem tudok programozni, annyit tudok, hogy beszúrok egy két kódot egy egy sorba! Mivel a sablonokban csak annyit láttam hogy html-ben tudok írkálni ezért kérdeztem abban a megoldást. JS-ről még annyi fogalmam sincs! Egyébként az orosz fórumon ezt a kódot kaptam, de nekem kicsit zavaros: <- Template "View Termék" - A címkén az "Új" -> <?if ($MONTH$-substr($ADD_DATE$,3,2))<=2 ?>Graphic label "New", "New Collection "," Just a vámhatóság " <?endif?> Ha jól értettem, akkor ez a két hónapon belüliek esetében hajtja végre a feltételt! De nem működik! Ötlet valakinek? | ||
Encsi,
Quote (Encsi) <- Template "View Termék" - A címkén az "Új" -> Graphic label "New", "New Collection "," Just a vámhatóság " Na, ezért mondom, egyszerűbb js-be... Quote (Encsi) pl 2012.12.20-2012.12.10 nem egyenlő 10 Nem, a programozásban a számok között nincs ., ez így SZÖVEGnek minősül, és mint ahogy a "ez egy szöveg"-ből nem tudod kivonni az "ez egy másik szöveget", ugyan úgy, nem tudod a fent leírtakat megcsinálni.... De a js kódomnak mennie kell(ene) Quote (Encsi) JS-ről még annyi fogalmam sincs! Olvasd a cikk-sorozatomat, majd elérek a js-hez is, valószínűleg 2-3 hónapon belül: http://vminfo.ucoz.hu/publ/tudastar/webre_fel/14 | ||
Hali!
Hoztam nektek egy oldalt! (Nem találtam más témát ahova illene...) Böngészgettem egy kicsit a neten html dolgok után és rátaláltam egy oldalra ahol kezdőknek nyújtanak segítséget html terén. Ezt az oldalt megosztanám veletek. Az oldal: http://progkor.inf.elte.hu/html/alapok.htm Aki nem ismeri a HTML-t annak ezt ajánlom, hogy olvassa el: http://progkor.inf.elte.hu/html/ Használjátok egészséggel! Üdv, Dani! Az üzenetet szerkesztette FilmTorrent - Péntek, 2012.12.21, 16:47
| ||
Lewis, vmarci21, igen, van ilyen informer!
$TODAY_BIRTHDAYS$ Hozzáadva (25.12.2012, 19:26) <?if($PAGE_ID$=valami)?> kóddal próbáltam megoldani, de szétesett az oldal. Esetleg van rá más megoldás is??? Az oldalamat nem szeretném megmutatni, mert egy "Újévi ajándék" lesz! | ||
KovJonas, 1részt mindenki látja, ha van esze.... (írd privátban a megoldást, ha rájöttél )
másrészt, attól nem eshet szét, de kell ez:" Tehát: <?if($PAGE_ID$="valami")?> | ||
| |||