Oldal 22 / 48«1220212223244748»
A fórum moderátora: KovJonas 
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
HTML Segítség
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:23
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! smile
Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában.
Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza!

Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy:
1.) a kódrészletet írd le egy szöveges fájlba, majd
2.) töltsd fel a tárhelyedre, végül
3.) a szöveges fájl linkjét add meg itt, a fórumban.

Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! smile

Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!





Böngésző címsorának gördítése
Törölt menüoszlop visszaállítása / létrehozása
Ajánlott, JavaScript-el foglalkozó oldalak

Főoldal alap funkciók visszaállítása
Táblázat / html oldal szerkezet


Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 316 | 13:16
Hali.

Most én is elakadtam valahol... Ugye van olyan a híreknél meg másnál is, hogy xy karakter mennyiséget enged, és utánna kiteszi hogy tovább.

Nos, ez a tovább úgy jelenik meg, ami divekkel van körbehatárolva, és meghülyiti az oldal szerkezetét. Persze ez a most készülő sablonban van így.
Ha kirakom, akkor a szöveg divjében lesz az összes többi div, ami alatt van. (vagyis a szöveg div-en belül).

Vagyis. Pl.:
Code
<div class="szoveg">$MESSAGE$</div><div class="also">cíycycyc</div><br><hr><br>


ehelyett ez lesz:
Code
<div class="szoveg">$MESSAGE$<div class="also">cíycycyc</div><br><hr><br></div>


Probáltam eltüntetni, (de nemlehet), és azt hittem hogy ez is operátorral müködik. Mert akkor manuálisan könnyebb lett volna megcsinálni.

=====
Valószinüleg a float css kavar be, be kell zárni egy másik css-be, ha floatolni akarok.
Bocipaci
Üzenetek: 20
Hírnév: 0

Üzenet # 317 | 11:37
Hello. Találtam jelszavas védelemre minden vackot, de egyiket sem értem... Nem szeretnék felhasználónvet, csak jelszót úgy, hogy amíg azt be nem írják, ne mutassa az oldalt.

Tud valaki egy eghyszerű megoldást erre, magyar segítséggel?

Hozzáadva (05.02.2012, 10:37)
---------------------------------------------
Eddig ez bizonyult a legtűrhetőbbnek, de valami hiányzik belőle, mert nem működik.

<?php
session_start();
unset($_SESSION['password']);
?>
<form method="post" action="vedett.php">
Jelszó : <input name="password" type="password" >
<input type="submit" value="Belépés">
</form>

<?php
session_start();
session_register('password');
$password = $_SESSION['password'];
if ( $password != 'troll' ){
include 'rosszjelszo.html';
unset($_SESSION['password']);
}
else {
include 'vedett.html';
}
?>

<html>
Titokoldal
</html>

<html>
rossz a jelszavad!
</html>

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 318 | 12:44
Bocipaci, azért, mert bután csinálod.

Ez php, ez itt nem is fog müködni, kivéve ha prémium vagy, de a session szerintem ott se müködik.

A másik meg az hogy csinálj egy csoportot, tedd be oda azokat akiknek jogosultságot akarsz, és az oldalt korlátozd le arra a csoportra.
Ennyire egyszerű.
Bocipaci
Üzenetek: 20
Hírnév: 0

Üzenet # 319 | 13:50
Locky: Remek megoldás, köszönöm! smile Ugyanis az egész egy valentin napi kis eventhez kell... smile Nagyon kreatív vagy... xD
benikuty
Üzenetek: 21
Hírnév: 0

Üzenet # 320 | 20:10
Üdv!
hogyan tudom "optimizálni" a weblapomat úgy, hogy ha kis netbook-kal rámennek (a weblapra) ne essen szét az oldal?

Fontos lenne. Kössz
---
www.gorenyfanclub.do.am

Hozzáadva (10.02.2012, 19:10)
---------------------------------------------
Miért nem lehet az eredeti fórumon válaszolni??? Már 5 napja várok!!! Nagyon sürgős lenne! De van más Gyik Oldal is! fudge cry :@

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 321 | 20:14
benikuty, azért mert csak html-t kellene tanulni, és nem lenne ilyen problem smile
Bela
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 322 | 14:07
Kedes Raziel70!

Köszönöm a választ! A vizuális szerkesztőt értettem HTML szerkesztő alatt. Bocs a félreérthető fogalmazásért... Tulajdonképp azt akartam elérni, hogy egységes legyen az oldal ilyen szempontból. Magyarán a hírek - formailag - mindenhol ugyanúgy jelennek meg, és ugyanúgy kelljen feltölteni, de ez ne legyen összekapcsolva a főoldallal. Magyarán a főoldali hírek hozzá adása ($ADD_ENTRY_LINK$) máshova hivatkozzon, mint bármelyik másik. De ezek szerint ez nem megoldható. Megpróbálom megoldani az általad javasolt módon...
Köszi mégegyszer a segítséget!
benikuty
Üzenetek: 21
Hírnév: 0

Üzenet # 323 | 22:16
Locky, azért kérdeztem itt!
Ismeretlen
Üzenetek: 9
Hírnév: 0

Üzenet # 324 | 18:20
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, amit úgy érzek nagyon fontos számomra!
Az volna a gond, hogy van egy honlapom, amit egy Termopánt forgalmazó cégnek készítettem, de van egy kis gond!
Megszeretném oldani, feltéve ha lehetséges, hogy a fejléc változzon! Annyi a probléma, hogy az nem olyan egyszerű, mint amelyik fajtára most legtöbben gondoltok, mint például, hogy megadott időközönként fog változtatni! NEM! Azt én is megtudom oldani, sajnos nekem olyan kellene, hogy teszem fel ott vagyunk a főoldalon és van egy fajta fejléc például egy ablakról. És ha belemennek a vendégkönyvbe akkor már megváltozik! És így tovább, ha váltja az oldalt, akkor vált a fejléc is, nekem természetesen fix beállítás kellene, hogy ne véletlenszerűen váltogassa őket! Hanem, hogyha belépnek a vendégkönyvbe akkor mindig azt adja, ugyan azt a fejlécet! Ha megoldható. aki tud megoldást rá kérem segítsen és magyarázza el! Nagyon fontos :S
13/F
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 325 | 19:41
Ismeretlen, esetleg ha a fejléc kódját átmásolod minden egyes modul kódjába felülre külön, és csak a kép címét változtatod meg. De lehet hogy most hülyeséget mondtam, nem biztos hogy működne is.
Ismeretlen
Üzenetek: 9
Hírnév: 0

Üzenet # 326 | 20:06
Lehet, hogy nem, de hogyan lehet megcsinálni, hogy csak az arra az oldalra legyen hatással a fejléc kód? biggrin És azt hová illesszem be?
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 327 | 09:03
Ismeretlen, "Vezérlőpult - Külalak szerkesztése" , nem tudom melyik stílust használod, de ebben a menüpontban megtalálod a különböző oldalakat, és tudod őket szerkeszteni.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Ismeretlen
Üzenetek: 9
Hírnév: 0

Üzenet # 328 | 19:43
Hali! Köszönöm. Meg is próbálom, ha nem sikerül akkor megírom, hogy milyen illetve hányas stílus és kérlek kukkold majd meg ha van időd. De remélem nem kell terheljelek majd sad smile

Hozzáadva (28.02.2012, 18:43)
---------------------------------------------
Stílus száma # 932 Kérlek ha tudsz nézz utána, nem igazán sikerül :S
Megvan a vendégkönyv, esetleg azt megtudom oldani, de a többi oldal amit én hoztam létre az nincsen benne és az úgy nem jó :S Valami ötleted? sad

drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 329 | 15:17
Kedves Ismeretlen!
Amikor hozzáadod az oldalt, van egy olyan rész, hogy ,,Egyéni sablon felhasználása az oldal szerkesztéséhez" ezt ki kell pipálni, majd a vezérlőpult Vezérlőpult - Honlap-stílus - Külalak szerkesztése részben meg fog jelenni. Ezt átszerkeszted, vagyis az új fejléc kódját beteszed a $GLOBAL_AHEADER$ rész helyére (a $GLOBAL-AHEADER$-t töröld el!
Ismeretlen
Üzenetek: 9
Hírnév: 0

Üzenet # 330 | 22:42
Ezt köszönöm nagyon, ki is próbálom! A Global Header helyébe az html-t tegyem?

Hozzáadva (29.02.2012, 21:42)
---------------------------------------------
Húúú...sikerült! Nagyon de nagyon köszönöm! smile
Nem hiába imádlak ennyire titeket! smile

uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
Oldal 22 / 48«1220212223244748»
Keresés: