Oldal 20 / 48«1218192021224748»
A fórum moderátora: KovJonas 
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
HTML Segítség
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:23
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! smile
Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában.
Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza!

Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy:
1.) a kódrészletet írd le egy szöveges fájlba, majd
2.) töltsd fel a tárhelyedre, végül
3.) a szöveges fájl linkjét add meg itt, a fórumban.

Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! smile

Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!





Böngésző címsorának gördítése
Törölt menüoszlop visszaállítása / létrehozása
Ajánlott, JavaScript-el foglalkozó oldalak

Főoldal alap funkciók visszaállítása
Táblázat / html oldal szerkezet


1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 286 | 11:26
Sziasztok,

Már megint problémám akadt a táblázatokkal. smile Csak ezúttal kompatibilitási problémáim vannak. A teszt weboldalamon készítettem egy színátmenetes fejléc félét, aminek a szélességét 100%-ra állítottam be, azonban a táblázatnak van valamiféle kerete, ami csak Firefox alatt látszik. A Chrome és az Explorer megfelelően jelenítette meg, keret nélkül.

A kód így néz ki: (webcím: http://letolteskereso.ucoz.net/ )

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="50" width="100%" style="background:url('/kekmenu/menucsik.jpg')"><tr><td><img src="http://letolteskereso.ucoz.net/kekmenu/menucsik.jpg" border="0" alt="" /></td></tr></table>

Kép:


Ha a szélességet leveszem 99%-ra, akkor már nem jelenik meg ez a keret, viszont akkor meg ugye nem elég széles. Meg próbáltam mindenhova berakni a border="0"-t, de nem használt.
Csatolmányok: 8030906.jpg(289Kb)
Az üzenetet szerkesztette 1world - Szerda, 2011.11.02, 11:29
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 287 | 14:38
Keresem, keresem, keresem de nem találom azt a keretet... Most is úgy van beállítva, hogy elvileg látszódnia kéne?
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 288 | 16:09
Hát nekem még mindig látszódik. Közben szerkesztettem is, de jóval az üzeneted előtt, és utána vissza is állítottam az eredeti felállásra. Nekem Mozilla Firefox 7.0.1-el látszódik.

Hozzáadva (02.11.2011, 16:09)
---------------------------------------------
Közben annyira rájöttem, hogy ez a keret eltűnik onnan, ha leveszem az oldalról a Google+ gombot. Viszont ezzel csak a honlap oldalain működne jól, ugyanis a fájlkatalógusban és a vendégkönyvben ugyanez a helyzet, azonban ott nincs általam berakott valamilyen script vagy hasonló.

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 289 | 16:58
1world, Így látatlanban nem sokat tudok mondani, mivel nincs mozilla böngészőm.

De én ebben a kódban már technikai hibát látok. Ha a background a táblázatnak a kekmenu/menucsik.jpg, akkor felesleges ezt a képet szerepeltetni újra a táblázatban.

És épp ezért szerintem 2x hívtad meg a képet, és a második már észrevehető lett mozilla alatt. Így probáld meg.

Code
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="50" width="100%" style="background:url('/kekmenu/menucsik.jpg')"><tr><td></td></tr></table>


u.i: Az nem border lesz, mivel akkor mindenhol kéne lennie, alul felül és két oldalt, 100%-ék hogy a képed van elcsúszva.
+ Süti törlés is lehet probléma.
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 290 | 17:27
Nem látok semmit FF7 alatt:


Kattints a nagyobb méretért!
Csatolmányok: 9172198.jpg(146Kb)

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 291 | 18:23
Locky, Azt a képet már kivettem a kódból, de sajnos úgy sem működik. Most töröltem a sütiket is, de semmi.
DaveedBrown, Nálad tényleg nem látszik egyáltalán. Nem tudom nekem miért van még mindig ott. Bár mondjuk az általad készített fotón a filmajánló sincs rajta, ami 4 képet forgat folyamatosan.

Az az érdekes, hogy a fejléc felső részén is ott van végig ez a fehér csík, és ahogy görgetem lefelé az oldalt, az is jön lefele, amíg a fejléc véget nem ér. De akkor biztos nálam lesz a probléma. Köszönöm a segítséget.
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 292 | 19:05
1world, A filmajánlót magam szedtem le (AdBlockPlus - csodákra képes wink ) engem idegesített, na.
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 293 | 13:48
DaveedBrown, Ja, így már érthető miért nincs ott. smile

Hozzáadva (03.11.2011, 13:48)
---------------------------------------------
Nálam volt a hiba. A Google felső szürke sávját is ugyanígy bekeretezi a böngészőm.
Az üzenetet szerkesztette 1world - Csütörtök, 2011.11.03, 13:48
Bocipaci
Üzenetek: 20
Hírnév: 0

Üzenet # 294 | 13:22
Sziasztok! Ebben a témában is rontom a levegőt, ha nem gond. xD
Hogyan tudnám beágyazni ezt: http://classfm.hu/rp.php Hogy normál esetben kikapcsolva legyen?

Hozzáadva (30.12.2011, 12:22)
---------------------------------------------
Oookey, most egy kicsit pipa vagyok... A HTML-ben, a főoldalamon egy nagyon hosszú kód áll... És a honlapom is jól jelenik meg... De a vizuális szerkesztőben csak egy kép van... angry És nem mellesleg ez a HTML kód egyszer működött, most pedig az oda vezető linket írtam át, és nem jó....:

<html>
<body>

<img src="http://i44.tinypic.com/2ntbkup.png" width="214" height="305" alt="http://i44.tinypic.com/2ntbkup.png" usemap="#hokaloviblog" />

<map name="hokaloviblog">
<area shape="circle" coords=1,240,80" alt="http://hokaloviblog.ucoz.hu/index/flying_lavender/0-83" />
</map>

</body>
</html>

Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 295 | 13:34
Bocipaci, javaslom, hogy bonyolultabb szerkesztéseknél ne használd a vizuális szerkesztőt.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Bocipaci
Üzenetek: 20
Hírnév: 0

Üzenet # 296 | 15:14
Quote (Attila)
Bocipaci, javaslom, hogy bonyolultabb szerkesztéseknél ne használd a vizuális szerkesztőt.


De én nem igazán értek a HTML-hez, és most a vizuális szerkesztő szabályosan bedöglött. Az a bizonyos HTML kód pedig még mindig nem jó, már milliószor frissítettem...

Hozzáadva (30.12.2011, 14:14)
---------------------------------------------
OKey, a HTML blokkba bemásoltam a HTML szerkesztőből az adatokat, ez megoldva. Viszont még mindig kérném a segítségeteket, mi a hiba abban a HTML kódban? smile

Mezotur
Üzenetek: 17
Hírnév: 0

Üzenet # 297 | 15:29
Igen segítséget kérek én is...Nem tudom mennyire lehetséges ha nem az sem baj....

Szóval most kezdtem el csinálni az oldalamon egy menüpontot ahol játékok vannak...És kíváncsi lennék(és hogy valamivel eredetibb is legyen) ilyen értékelési csillagokat...Vagy nem tudom minek nevezik...Szóval annak kéne a HTML kódja!Ha ez természetesen lehetséges!

Remélem értitek miről beszélek! wacko
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 298 | 21:36
Bocipaci, nem kell ismerned a HTML nyelvet és nem kell feltétlenül ragaszkodnod a uCozos vizuális szerkesztőhöz sem!
Használj vizuális HTML szerkesztőt, ami a gépedre van feltelepítve! Lehet egy kicsivel macerásabb lesz egy html kód szerkesztése (nem sokkal, nem kell megijedni), de az biztos, hogy sokkal biztosabb lesz! Minden html elem amit kiszerkesztettél, ott lesz a kezedben. A uCozos sok mindent lefarag a kódból...
Olvasd el a legfelső írást, ott van egy szép hosszú link a végén. Kattints oda, majd olvasd el amit ott találsz. Ott le van írva minden erről a témáról!

Hozzáadva (03.01.2012, 20:36)
---------------------------------------------
Mezotur, az értékelési csillagok megfelelő kifejezés.
Szeretnél csillagokat látni? Üsd be a fejedet... biggrin
Kérdés, hogy hol szeretnéd megjeleníteni, mert nem mindenhol lehetséges! Még külön HTML kóddal sem!
Ha olyan a modul, akkor csak engedélyezni kell vagy a felhasználói csoportoknál, vagy a modul beállításaiban.

Mezotur
Üzenetek: 17
Hírnév: 0

Üzenet # 299 | 16:50
raziel70, :Különböző játékokat tettem fel az oldalamra és alá tenném az olyanokat!(Ez egy menüpont!)csak úgy kíváncsiságból... biggrin
dom7614
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 300 | 18:24
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az uCoz -ba belehet-e építeni e107 témát?
Ha igen hogyan?
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
Oldal 20 / 48«1218192021224748»
Keresés: