Hibajelentés, segítségkérés
|
|
raziel70
Üzenetek: 1083
Üzenet # 1 |
18:22
2011.04.08
Ha a szerverrel, mentéssel (szerkesztéskori mentés, biztonsági mentés), érdekes megjelenéssel és hasonló, nem a Te hibádból származó nem szokványos problémákkal találkozol, olyasmivel ami vélhetőleg rendszerhiba, először is javasolt a következők végrehajtása: - sablon visszaállítása, esetleg új kinézet beállítása (javasolt mindenképp egy biztonsági mentés és egy másodlagos honlap, ahol próbálkozol)
- a böngésző gyorsítótár kiürítése, (javasolt külső "takarító" program használata pl. a CCleaner)
- egy pár órás várakozási idő is jót tehet,
- másik gépen, másik böngészővel való próba
- a probléma esetleges válaszának keresése a Fórumon, (használd a keresőket, illetve több oldalról közelítsd meg a dolgot, próbáld több kulcsszóval is!)
- és ha végképp nem megy a dolog, akkor ebben a topikban tedd fel a kérdésedet.
A segítség ilyen esetben nem garantált, mivel Mi is csak felhasználója vagyunk a rendszernek, ilyen szinten már nem férünk hozzá a dolgokhoz. Ha érdemleges választ szeretnél a hibajelenség esetleges megoldására, fordulj az Ügyfélszolgálathoz. Ezt az admin felületeden adminbaron a Segítség menüpontban találod!
Olyan problémákkal ne is fáradj az említett helyen, amik a Te hibádból származnak. Például: "Átírtam a sablont, de nem jelenik meg amit szeretnék, mi lehet a gond?" Nagy a valószínűsége, hogy Te hibáztál! Ilyen esetekben javasolt a Fórum tüzetes átvizsgálása, és a fenti lista végrehajtása.
Az Általános tájékoztatóban leírtak alapján és azokon felül javasolt még, hogy ha akár ide írsz, akár az Ügyfélszolgálatnak, készíts egy pillanatképet az adott hibáról, töltsd fel a saját tárhelyedre és a linkjét add meg a kérdéseddel együtt! Sokszor többre megyünk a vizuális megjelenéssel, mint azzal ahogy sajátos módon a gondolataidat leírod. Ezeket sokszor csak többedik kiegészítő leírás után lehet csak kapisgálni. A segítségkérés általános alapfeltételei - Minden hozzászólásodban add meg a honlapod elérhetőségét (legegyszerűbb, ha az adataid szerkesztésénél adod meg, vagy tedd be aláírásnak)
- Értelmes szöveget írj, ne használj szakzsargont, rövidítéseket és szlenget.
- Ne idegeskedj és ne légy türelmetlen! A türelem nagy erény és mindig segít!
- Ne szídd a rendszert, mert a rendszer jó! Mindenki más tudja használni, így a hiba oka leginkább Tőled ered!
- Magyar fórumon vagy, ahol a segítséget is magyarul kapod!
- Ne a fejléc, vagy egyes dizájn elemek legyenek az elsők, vagy a legfontosabbak! Olyan honlaposoknak akiknek az oldalán még semmi munka nem látszik, nem segítünk ilyen témában! Amint látjuk, hogy tettél valamit a honlapodért (feltöltötted tartalommal, cikkekkel, stb...), jön a segítség!
- Ne kérj segítséget lezárt honlapra, vendégek elől lezárt területere! Amíg a gondodat megoldjuk, addig tedd szabaddá az utat!
Előfordulhat, hogy kérünk belépési jelszót az admin felültetedre. Saját érdekedben ne tagadd meg ezt a kérést, különben nem biztos, hogy fogunk tudni segíteni! (ne a fórum oldalaira írd ki a jelszót, hanem privát úton fogjuk kérni!!!!) - Ha segítséget kérsz a fórumon, ne írd bele hogy pl. "A válaszokat erre az email címre küldjétek el".
Az ilyen hozzászólást azonnal töröljük! Ez egy fórum, nem levelező oldal, vagy kliens. Neked kell a segítség, ne várd el a másiktól, hogy ugráljon Neked! - Ha segítséget kérsz a fórumon, ne kelljen a válaszodra napokat várni! Ha nem tudsz online maradni, vagy 1-2 napon belül válaszolni, akkor ne is kérdezz!
- Ha kérünk valamit, vagy kérdezünk valamit, akkor a Te érdeked is, hogy teljesítsd a kérést, válaszolj a feltett kérdésre!
- A Fórumon nincs büntetés. Mi sem büntetünk senkit és elvárjuk, hogy Te se büntesd azt, akitől a segítséget várod! Ha problémád van valakivel, intézd el vele privátban! Viszonyulj úgy ehhez a dologhoz, hogy itt mindenki ingyenesen van. A segítők is a szabad idejüket áldozzák rád!!!
- Hagyd el a felesleges formázásokat! Lehet, te "úgy szoktál írni", de hidd el, akkor is meglátjuk a kérdésedet, ha NEM így írsz folyamatosan. Ezeket a dolgokat nem kötelező betartani! De akkor majd a segítség is olyan lesz, amilyen a kérdést feltevő hozzáállása!
Az itt leírtakat nem viccnek szánjuk. Ha Neked ezek a minimális feltételek nem felelnek meg és nem tudsz ezeknek eleget tenni, akkor ne is várj segítséget!
|
Redzsina
Üzenetek: 75
Üzenet # 91 |
04:49
2012.10.07
Mondtam én, hogy a rendszer néha generál hibákat... Senki nem hitt nekem!! Ne értsetek félre: nem kárörvendek (meg semmi ilyen), csak megnyugtat a tudat, hogy másnál is vannak "önmagától generálódó problémák".
|
Bea
Üzenetek: 4
Üzenet # 92 |
19:15
2012.12.02
Sziasztok! Már többen is jelezték, hogy nem tudnak regisztrálni a honlapomra, mert nem fogadja el az e-mail címüket. Segítsetek! Köszi!
|
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Üzenet # 93 |
20:16
2012.12.02
Bea, nem hiányzik véletlenül valami?? Mondjuk az hogy melyik oldalról van szó.
|
Bea
Üzenet # 94 |
10:43
2012.12.03
|
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenet # 95 |
17:25
2012.12.03
Bea, szia, az uid-s regiszráció nagyjából 1 hete a http://www.uid.me/register/ oldalon zajlik, és a te honlapod az uid-ben van.
|
Réka
Üzenetek: 5
Üzenet # 96 |
18:24
2012.12.05
Kedves Ucoz! Nem régiben kezdtem el a honlapom szerkesztését. Nincs is semmi problémám - kivétel a Főoldal...Hiába írom be a szöveget a szerkesztőbe, elmentem - ugyanúgy, mint az aloldalaknál - mégsem jelenik meg semmi a honlapon. A szerkesztőben ott van a szöveg, csak a honlapon nincs rajta. Az aloldalakkal nincs semmi probléma, ugyanezt csinálom és ott megjelenik a honlapon is! Vajon mit csinálok rosszul?
http://megengedes.ucoz.hu/
|
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenet # 97 |
18:51
2012.12.05
Réka, a vizuális szerkesztő hátránya.... Készítsd el az oldalt HTML (vagy bb) kód szerkesztőben, vagy ha nem ismered a HTML nyelvet, akkor készítsd el itt az oldal tartalmát, majd kérd el tőle a forráskódot, és a HTML sablonba illeszd be.
|
Réka
Üzenetek: 5
Üzenet # 98 |
15:22
2012.12.06
Huh, kedves vmarci, ilyet még nem csináltam, izgalmas volt, de SIKERÜLT!! Köszönöm szépen
|
Pisti2829
Üzenetek: 27
Üzenet # 99 |
17:11
2013.01.23
Sziasztok!
Abban kérhetem valaki segítségét, hogy milyen módon tudom lecserélni saját háttérre / szines/ a http://eskuvoikisokos.ucoz.hu oldalamat. Ha sikerül akkor minegyik oldalon külön kell lecserélnem?
Köszönöm szépen.
|
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenet # 100 |
18:12
2013.01.23
Pisti2829, http://eskuvoikisokos.ucoz.hu/tmpls/?a=tmpl;m=3;t=3 és itt keress rá erre: "body", ha nincs találat, akkor rakd be: Kód body {background: url(kép url címe);}
mindkettőtöknek: A kérdést legközelebb a megfelelő topic-ba tegyétek fel!
|
deejayrg
Üzenetek: 2
Üzenet # 101 |
20:35
2013.02.03
A problémám a következő: A minap létrehoztam egy új oldalt: http://remixclub.ucoz.hu/ Ha frissítem az oldalt, gyakran kiírja, hogy Requested site is not registered at uCoz Web Services Site NOT found. Remélem, ez csak ideiglenes szerver hiba lesz. Valaki tud valamit erre mondani?
|
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenet # 102 |
21:49
2013.02.03
deejayrg, azt tudom erre mondani, hony nálam nem csinálja... frisítgettem, ill. navigáltam az oldalon, és szépen megy!
|
Hando
Üzenet # 103 |
14:10
2013.05.01
Üdv!
A weboldalamra való látogatáskor ( www.csercsicsteto.ucoz.com) az alábbi üzenet fogad: "A(z) "csercsicsteto.ucoz.com" honlap az aktivitás hiánya miatt inaktiválva lett és néhány nap múlva törölve lesz. A visszaállítás feltételeit megküldtük a tulajdonos által regisztrált e-mail címre."
A visszaállítással nem is lenne bajom,de nem tudok belépni egyszerűen a "regisztrált e-mail" cimemre, igy a visszaállitást nem tudom elvégezni. Végrehajtottam az itteni regisztráciomban egy e-mail cím módosítást olyan fiókra amit használni is tudok, nem lehetne valahogy oda újrakérjem a visszaállítási linket? köszönöm a segítséget előre is!
|
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenet # 104 |
18:00
2013.05.01
minél gyorsabban írj az ügyfél szolgáltnak:
http://ucoz.hu http://ucoz.com
a lap alján kapcsolat. Mindkét helyre írhatsz, a 2. helyre angolul
|
zsuzsu
Üzenetek: 6
Üzenet # 105 |
17:29
2013.05.05
Sziasztok! Az [s107]server hibát jelez... Nem tudok felmenni a honlapomra.Mi ilyenkor a teendő? kereszteny.ucoz.hu Előre is köszi!
|