A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Általános információk Első lépések a uCoz rendszerben Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről) |
Hibajelentés, segítségkérés |
Ha a szerverrel, mentéssel (szerkesztéskori mentés, biztonsági mentés), érdekes megjelenéssel és hasonló, nem a Te hibádból származó nem szokványos problémákkal találkozol, olyasmivel ami vélhetőleg rendszerhiba, először is javasolt a következők végrehajtása:
Ha érdemleges választ szeretnél a hibajelenség esetleges megoldására, fordulj az Ügyfélszolgálathoz. Ezt az admin felületeden adminbaron a Segítség menüpontban találod! Olyan problémákkal ne is fáradj az említett helyen, amik a Te hibádból származnak. Például: "Átírtam a sablont, de nem jelenik meg amit szeretnék, mi lehet a gond?" Nagy a valószínűsége, hogy Te hibáztál! Ilyen esetekben javasolt a Fórum tüzetes átvizsgálása, és a fenti lista végrehajtása. Az Általános tájékoztatóban leírtak alapján és azokon felül javasolt még, hogy ha akár ide írsz, akár az Ügyfélszolgálatnak, készíts egy pillanatképet az adott hibáról, töltsd fel a saját tárhelyedre és a linkjét add meg a kérdéseddel együtt! Sokszor többre megyünk a vizuális megjelenéssel, mint azzal ahogy sajátos módon a gondolataidat leírod. Ezeket sokszor csak többedik kiegészítő leírás után lehet csak kapisgálni. A segítségkérés általános alapfeltételei
Az itt leírtakat nem viccnek szánjuk.
Ha Neked ezek a minimális feltételek nem felelnek meg és nem tudsz ezeknek eleget tenni, akkor ne is várj segítséget! |
Sziasztok!
Egy barátom megkért, hogy segítsek neki elkészíteni a weboldalát. Létrehozott egy felhasználói csoportot Segítők néven, amiben beállította, hogy szerkeszthetem az oldalát, és, hogy hozzáférhetek a vezérlőpanelhez. Már csak azt nem tudom, hogy milyen jelszóval tudok belépni a vezérlőoanelbe, az én jelszavaim nem felelnek meg. Vagy ez nem lehetséges??? |
Üdv, nagyon kétségbe vagyok esve!
Tegnap óta a honlapom főoldalán minden szöveg szerkeszthetővé vált! Megnyitottam Explorerben is, Firefoxban is, de jelenleg ezen a gépen (Nagymamám Hp gépén vagyok, nincs más, és nagyon fontos, hogy vasárnapig szerkeszthessem tovább!) csak a főoldal használhatatlanná vált, mert akárhova kattintok, ahol szöveg van, csak szerkeszteni tudok! Nagyon megköszönném a segítséget! Zakuro-chan |
KicsiFloo, mostanában már te vagy a harmadik, akinek ilyen problémája van, már ha az a problémád amire gondolok:
Saját Menü --> Honlap-stílus --> Külalak Vezérlése -> A honlap oldalai Itt ezt a kódot --> contenteditable="true" cseréld le erre --> contenteditable="false" Content editable vagyis a tartalom szerkeszthető, ezt kell csak hamisra állítani. A sablonok közül valamelyik rosszul lenne megcsinálva, vagy miért lesz szerkeszthető a tartalom egy csomó mindenkinek? |
1world, nekem régen ugyanaz volt a hiba [mint itt], de csak az 1ik oldalon. De ha már 3 embernek az egész oldal elmegy, akkor keresni kéne a hasonlóságokat (ugyan az a sablon, ugyan az a widget ugyan az az stb), mert ez nem egyedi probléma, és valamiért (feltehetőleg valami uCoz belső oldaláról (érdsd.: nem más oldalról beillesztett css, javascript csinálja) származik)
|
Heló!
Tudatlanságomnak köszönhetően, a honlap menü szerkesztésekor valahogy eltüntettem a jobb oldalon megjelenő szerkesztő ikont,így pillanatnyilag nem tudok módosítani semmit. Ez ügyben kérnék tisztelettel valamelyes instrukciót.Előre is köszönöm. A honlapom:ronaiistvan.ucoz.hu |
Roncsi0015, nem pontosan értem mi tűnt el:
A vezérlőpultban a menü-szerkesztő? A honlapon admin-bar-on a szerkesztő mód bekapcsolása után a csavarkulcs/fogaskerék ikonok? vagy valami más? |
vmarci21, a honlap menüben van a főoldal menüpont.De bármely új oldal létrehozásakor oldalt megjelenik egy kis ikon, ami három részre van taglalva:1.vizuális szerkesztő
2.HTML kód szerk. 3.az oldal eltávolítása. Na ez az ikon hiányzik ha belépek(bejelentkezek) a honlapomra.Azaz nem tudok HTML kódokat alkalmazni,mert a fent említett ikon hiányzik. Amúgy hálásan köszönöm gyors reagálásod,remélem most elég egzakt voltam,hogy meg tudd állapítani mit rontottam el. Szívességed előre megköszönve,üdv.: Roncsi |
Roncsi0015,
Ilyen problémával még nem találkoztam, de a lehetséges okok: 1. reklámblokkoló program reklámnak nézte az ikonokat, ha van blokkolód kapcsold ki ezen az oldalon 2. ha van biztonsági mentés a helyes állapotról akkor azt állídsd vissza 3. jelentsd a hibát az ucoznak (http://ucoz.hu) oldal alján A 3. pont csak akkor érvényes ha erről van szó: ha erről () van szó akkor pedig a második ponttal biztos megoldod Hozzáadva (18.07.2012, 13:46) Hozzáadva (18.07.2012, 13:56) Quote (vmarci21) esetleg a honlapod címét megadod, akkor többet tudok mondani. Sokat nem ér mert nem vagyok admin, de megoldhatjuk távsegítséggel(nem szeretek "kényszerből" admin lenni): Csatolmányok:
4383843.png
(2.2 Kb)
·
2018906.png
(1.0 Kb)
|
vmarci21, nagyon kedves tőled,hogy foglalkozol gondommal.Most vagyok a lap szerkesztésének 1/4-nél,így nem készítettm bizt. másolatot.
Nem tudom,hogy be tudsz-e lépni az oldalamra(ronaiistvan.ucoz.hu) mert 4-5 napja kezdtem el felpakolni a dolgaimat,ill. ennyi ideje létesítettem az oldalt. Estleg privát üzenetben megadom az email címem és a hozzá tartozó jelszavat. Nem egy olyan oldal az enyém ahol nagyon kéne titkolózni.Ha ez neked megfelel. Még egyszer nagyon koszönöm segítő jobbodat, üdv .: Roncsi |
Roncsi0015, ok, de előtte megtudhatom hogy az (előző üzenetben lévő) 1. képen látható gombok, vagy a második képen lévő gombok tűntek-e el?
Ha meg akarod adni a vezérlőpult jelszavát akkor azt privát üzenetben tedd, és javaslom hogy módosídsd előtte agy olyanra amit nem szoktál használni, és ha megnéztem visszaállítod, és minden a régiben van (én nem tudok belépni, a jelszó ugyan-az mint régen). Bár én szerintem egy nálam tapasztaltabb felhasználó is megnézhetné, hátha többet tud. |
| |||