A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről)
Hibajelentés, segítségkérés
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:22
Ha a szerverrel, mentéssel (szerkesztéskori mentés, biztonsági mentés), érdekes megjelenéssel és hasonló, nem a Te hibádból származó nem szokványos problémákkal találkozol, olyasmivel ami vélhetőleg rendszerhiba, először is javasolt a következők végrehajtása:

  • sablon visszaállítása, esetleg új kinézet beállítása (javasolt mindenképp egy biztonsági mentés és egy másodlagos honlap, ahol próbálkozol)
  • a böngésző gyorsítótár kiürítése, (javasolt külső "takarító" program használata pl. a CCleaner)
  • egy pár órás várakozási idő is jót tehet,
  • másik gépen, másik böngészővel való próba
  • a probléma esetleges válaszának keresése a Fórumon, (használd a keresőket, illetve több oldalról közelítsd meg a dolgot, próbáld több kulcsszóval is!)
  • és ha végképp nem megy a dolog, akkor ebben a topikban tedd fel a kérdésedet.

A segítség ilyen esetben nem garantált, mivel Mi is csak felhasználója vagyunk a rendszernek, ilyen szinten már nem férünk hozzá a dolgokhoz.

Ha érdemleges választ szeretnél a hibajelenség esetleges megoldására, fordulj az Ügyfélszolgálathoz.
Ezt az admin felületeden adminbaron a Segítség menüpontban találod!



Olyan problémákkal ne is fáradj az említett helyen, amik a Te hibádból származnak. Például:
"Átírtam a sablont, de nem jelenik meg amit szeretnék, mi lehet a gond?"
Nagy a valószínűsége, hogy Te hibáztál!
Ilyen esetekben javasolt a Fórum tüzetes átvizsgálása, és a fenti lista végrehajtása.



Az Általános tájékoztatóban leírtak alapján és azokon felül javasolt még, hogy ha akár ide írsz, akár az Ügyfélszolgálatnak, készíts egy pillanatképet az adott hibáról, töltsd fel a saját tárhelyedre és a linkjét add meg a kérdéseddel együtt!
Sokszor többre megyünk a vizuális megjelenéssel, mint azzal ahogy sajátos módon a gondolataidat leírod.
Ezeket sokszor csak többedik kiegészítő leírás után lehet csak kapisgálni.

A segítségkérés általános alapfeltételei

  • Minden hozzászólásodban add meg a honlapod elérhetőségét (legegyszerűbb, ha az adataid szerkesztésénél adod meg, vagy tedd be aláírásnak)
  • Értelmes szöveget írj, ne használj szakzsargont, rövidítéseket és szlenget.
  • Ne idegeskedj és ne légy türelmetlen! A türelem nagy erény és mindig segít!
  • Ne szídd a rendszert, mert a rendszer jó! Mindenki más tudja használni, így a hiba oka leginkább Tőled ered!
  • Magyar fórumon vagy, ahol a segítséget is magyarul kapod!
  • Ne a fejléc, vagy egyes dizájn elemek legyenek az elsők, vagy a legfontosabbak! Olyan honlaposoknak akiknek az oldalán még semmi munka nem látszik, nem segítünk ilyen témában! Amint látjuk, hogy tettél valamit a honlapodért (feltöltötted tartalommal, cikkekkel, stb...), jön a segítség!
  • Ne kérj segítséget lezárt honlapra, vendégek elől lezárt területere! Amíg a gondodat megoldjuk, addig tedd szabaddá az utat!
    Előfordulhat, hogy kérünk belépési jelszót az admin felültetedre. Saját érdekedben ne tagadd meg ezt a kérést, különben nem biztos, hogy fogunk tudni segíteni! (ne a fórum oldalaira írd ki a jelszót, hanem privát úton fogjuk kérni!!!!)
  • Ha segítséget kérsz a fórumon, ne írd bele hogy pl. "A válaszokat erre az email címre küldjétek el".
    Az ilyen hozzászólást azonnal töröljük! Ez egy fórum, nem levelező oldal, vagy kliens. Neked kell a segítség, ne várd el a másiktól, hogy ugráljon Neked!
  • Ha segítséget kérsz a fórumon, ne kelljen a válaszodra napokat várni! Ha nem tudsz online maradni, vagy 1-2 napon belül válaszolni, akkor ne is kérdezz!
  • Ha kérünk valamit, vagy kérdezünk valamit, akkor a Te érdeked is, hogy teljesítsd a kérést, válaszolj a feltett kérdésre!
  • A Fórumon nincs büntetés. Mi sem büntetünk senkit és elvárjuk, hogy Te se büntesd azt, akitől a segítséget várod! Ha problémád van valakivel, intézd el vele privátban! Viszonyulj úgy ehhez a dologhoz, hogy itt mindenki ingyenesen van. A segítők is a szabad idejüket áldozzák rád!!!
  • Hagyd el a felesleges formázásokat! Lehet, te "úgy szoktál írni", de hidd el, akkor is meglátjuk a kérdésedet, ha NEM így írsz folyamatosan.

    Ezeket a dolgokat nem kötelező betartani! De akkor majd a segítség is olyan lesz, amilyen a kérdést feltevő hozzáállása!


Az itt leírtakat nem viccnek szánjuk.
Ha Neked ezek a minimális feltételek nem felelnek meg és nem tudsz ezeknek eleget tenni, akkor ne is várj segítséget!
Sirmax
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 31 | 18:56
Tisztelt Adminok!

Nemrég találtam rá szolgáltatásukra, s igen megtetszett. Rögtön neki is láttam egy oldal elkészítésének, és kérdés is fogalmazódott meg bennem.
Kerestem a megoldást, de lévén új vagyok nem tudom, hogy szándékos, vagy csak nem olvastam mindent végig.
A problémám az, hogy az elkészített oldalamon adminként ha beléptem persze simán ki is tudok lépni. Ha viszont nem adminként hanem felhasználóként lépek be, akkor felülről eltűnik a menü amiben a kilépés benne van, vagyis nem találom a felhasználók kilépési lehetőségét. Ilyen nincs is, vagy csak nem voltam szemfüles, esetleg van valahol egy rutin amit be lehet illeszteni a statisztika részbe (mondjuk a felhasználónév alá) és akkor bárki ki tud lépni?

Tisztelettel:
Sirmax
suttyo
Üzenetek: 40
Hírnév: 7

Üzenet # 32 | 14:53
Sirmax, Az alábbi kódot beteheted ahová szeretnéd, és ott lesz a kilépés. happy

Code
<a href="$LOGOUT_LINK$" title="Kilépek"><!--<s5164>-->Kilépek<!--</s>
Az üzenetet szerkesztette suttyo - Kedd, 2012.03.06, 14:58
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 33 | 18:38
Quote (Sirmax)
Kerestem a megoldást, de lévén új vagyok nem tudom, hogy szándékos, vagy csak nem olvastam mindent végig.

És itt a lényeg az utolsó pár szóban van.
Valóban, az olvasást nem hajtottad végre. Az hogy a fórumon nem kerested ezt az ősrégi (régóta fent van erre a válasz) választ az egy dolog, de az első hozzászólásban is benne van mit kell tenni ha segítséget szeretnél.
A választ egyébként suttyo megadta, továbbá idéznék az első posztomból is:
Quote (raziel70)
Olyan problémákkal ne is fáradj az említett helyen, amik a Te hibádból származnak. Például:
"Átírtam a sablont, de nem jelenik meg amit szeretnék, mi lehet a gond?"
Nagy a valószínűsége, hogy Te hibáztál!
Ilyen esetekben javasolt a Fórum tüzetes átvizsgálása, és a fenti lista végrehajtása.
Sirmax
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 34 | 10:40
Tisztelt Adminok!

Köszönöm a választ.

OFF
Tanárként kicsit mindig rácsodálkozok arra a türelmetlenségre amelyek a fórumokat jellemzik, persze lehet csak a pályám az amely elfogadtatta velem, hogy ha valamit ezerszer megkérdeznek ezredszer is türelmesen válaszolok rá, hiszen ez a dolgom. Egy fórum kapcsán, amelyet segítségre hoztak létre, bennem egy tanár-diák kapcsolat sejlik fel, de megkövetek mindenkit, hiszen ugyan kerestem, de valószínűleg nem mindenhol. Bocsánatot kérek.

Tisztelettel:
Sirmax
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 35 | 18:43
Sirmax, a uCoz által biztosított rendszer nem egy egyszerű, úgy is mondhatnám, hogy bonyolult, viszont egy kevés gyakorlással nagyon könnyen kezelhető. Kell hozzá türelem, és idő. A kérdésedre türelmesen válaszolt suttyo, nem is értem, hogy miért kérsz bocsánatot ? Ez a fórum valóban segítség céljával működik, és nagyon-nagyon sok munkánk van benne. Igyekeztünk úgy összeállítani a témákat, hogy mindenki megtalálja a kérdésére a választ, ebből a célból kétféle keresési mód is van, amelyek segítségével, kulcsszavak megadásával minden hozzászólásban lehet keresni.
Kérdezz bátran, ugyanúgy segítünk mindenkinek smile
Sok sikert kívánok a honlapodhoz!

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Sirmax
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 36 | 10:45
Tisztelt Attila!

Köszönöm a választ. smile
Igen azt látom, hogy nem kis munka van benne, és látom a bonyolultságát, de ugyanakkor egyszerűségét, és nagyszerűségét. Meg kell mondanom, hogy tetszik a rendszer, és építek is rá. Suttyónak szintén megköszöntem a válaszát, így már könnyen ment a kilépés. Bocsánatot azért kértem, mert tényleg nem elég kitartóan kereshettem, ha nem találtam meg az információt.

Tisztelettel:
Sirmax
Gwen
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 37 | 13:18
Sziasztok!
Először is elnézést, ha valamelyik topikban már van ilyen jellegű téma, de a keresővel nem nagyon jutottam sokra.
A problémám a következő lenne: a http://forgotten-path.ucoz.hu oldalam tegnap délután óta nem érhető el.
Sajnos a Webtopból sem tudok hozzáférni, az oldal saját menüjéhez sem. A host-tracker.com oldalon leellenőriztem, "Received responses: 1 Ok 37 Fail" ezzel az eredménnyel.
Néha-néha azonban megjelennek a menü linkjei, mindenféle formázás nélkül, így lehet, hogy valami fatális gond van a CSS-emmel?
Amit abban változtattam, azt http://forum.ucoz.hu/forum/7-163-2 ennek alapján tettem.
Kérem mielőbbi segítségeteket, előre is köszönöm!
Üdv: Gwen
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 38 | 13:27
Valószínűleg valami ideiglenes probléma lehet. Egyébként nem vagy egyedül, a mai nap Te vagy kb. a 4.-ik akinek ez a problémája, úgyhgy biztos a szerverekkel van a probléma, és hamarosan rendbejön minden.
Gwen
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 39 | 14:43
Rendben, köszi a gyors választ.
Én is ebben reménykedtem, csak a többi oldalammal meg nem tapasztaltam semmilyen problémát, ezért gondoltam, hogy hátha valami egyéni gikszer lehet.

Hozzáadva (18.03.2012, 13:43)
---------------------------------------------
Megoldódott.

lilike
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 40 | 12:15
Sziasztok! sűrgös segítség kéne!
A fórumon be írom címnek (valamit) fent mentés és nem csinál semmit.. mit tegyek??
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 41 | 09:47
Várj, lehet, hogy tölt... Töröld a gyorsítótáradat, indítsd újra a gépet, jobb egérgomb:frissítés... Sajnos nincs jobb ötletem sad
fonix107
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 42 | 20:23
Sziasztok!
Meddig tarthat regisztrálásnál a hiba? Jelezték hogy nem engedi őket regisztrálni a rendszer, nem fogadja el az e-mail címüket.

Köszi!
fonix107
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 43 | 07:59
fonix107, írj az ügyfélszolgálatnak a Vezérlőpultból (Saját menüből), részletesen írd le a problémát, milyen visszajelzés érkezik a rendszertől a hiba esetén.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
KoKo
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 44 | 15:47
Helló segítenétek?? a honlapról kivettem a statisztikát hogy tudnám vissza rakni hányan regisztráltak,hányan nézték meg....
HELP
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 45 | 17:32
KoKo, beírod a keresőbe hogy statisztika, aztán ott is van a válasz. Ajánlom ennek az elolvasását is: http://forum.ucoz.hu/forum/4-23-1#55
Az üzenetet hamarosan törlöm, mert hasztalan.

uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről)
Keresés: