A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről)
Hibajelentés, segítségkérés
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:22
Ha a szerverrel, mentéssel (szerkesztéskori mentés, biztonsági mentés), érdekes megjelenéssel és hasonló, nem a Te hibádból származó nem szokványos problémákkal találkozol, olyasmivel ami vélhetőleg rendszerhiba, először is javasolt a következők végrehajtása:

 • sablon visszaállítása, esetleg új kinézet beállítása (javasolt mindenképp egy biztonsági mentés és egy másodlagos honlap, ahol próbálkozol)
 • a böngésző gyorsítótár kiürítése, (javasolt külső "takarító" program használata pl. a CCleaner)
 • egy pár órás várakozási idő is jót tehet,
 • másik gépen, másik böngészővel való próba
 • a probléma esetleges válaszának keresése a Fórumon, (használd a keresőket, illetve több oldalról közelítsd meg a dolgot, próbáld több kulcsszóval is!)
 • és ha végképp nem megy a dolog, akkor ebben a topikban tedd fel a kérdésedet.

A segítség ilyen esetben nem garantált, mivel Mi is csak felhasználója vagyunk a rendszernek, ilyen szinten már nem férünk hozzá a dolgokhoz.

Ha érdemleges választ szeretnél a hibajelenség esetleges megoldására, fordulj az Ügyfélszolgálathoz.
Ezt az admin felületeden adminbaron a Segítség menüpontban találod!Olyan problémákkal ne is fáradj az említett helyen, amik a Te hibádból származnak. Például:
"Átírtam a sablont, de nem jelenik meg amit szeretnék, mi lehet a gond?"
Nagy a valószínűsége, hogy Te hibáztál!
Ilyen esetekben javasolt a Fórum tüzetes átvizsgálása, és a fenti lista végrehajtása.Az Általános tájékoztatóban leírtak alapján és azokon felül javasolt még, hogy ha akár ide írsz, akár az Ügyfélszolgálatnak, készíts egy pillanatképet az adott hibáról, töltsd fel a saját tárhelyedre és a linkjét add meg a kérdéseddel együtt!
Sokszor többre megyünk a vizuális megjelenéssel, mint azzal ahogy sajátos módon a gondolataidat leírod.
Ezeket sokszor csak többedik kiegészítő leírás után lehet csak kapisgálni.

A segítségkérés általános alapfeltételei

 • Minden hozzászólásodban add meg a honlapod elérhetőségét (legegyszerűbb, ha az adataid szerkesztésénél adod meg, vagy tedd be aláírásnak)
 • Értelmes szöveget írj, ne használj szakzsargont, rövidítéseket és szlenget.
 • Ne idegeskedj és ne légy türelmetlen! A türelem nagy erény és mindig segít!
 • Ne szídd a rendszert, mert a rendszer jó! Mindenki más tudja használni, így a hiba oka leginkább Tőled ered!
 • Magyar fórumon vagy, ahol a segítséget is magyarul kapod!
 • Ne a fejléc, vagy egyes dizájn elemek legyenek az elsők, vagy a legfontosabbak! Olyan honlaposoknak akiknek az oldalán még semmi munka nem látszik, nem segítünk ilyen témában! Amint látjuk, hogy tettél valamit a honlapodért (feltöltötted tartalommal, cikkekkel, stb...), jön a segítség!
 • Ne kérj segítséget lezárt honlapra, vendégek elől lezárt területere! Amíg a gondodat megoldjuk, addig tedd szabaddá az utat!
  Előfordulhat, hogy kérünk belépési jelszót az admin felültetedre. Saját érdekedben ne tagadd meg ezt a kérést, különben nem biztos, hogy fogunk tudni segíteni! (ne a fórum oldalaira írd ki a jelszót, hanem privát úton fogjuk kérni!!!!)
 • Ha segítséget kérsz a fórumon, ne írd bele hogy pl. "A válaszokat erre az email címre küldjétek el".
  Az ilyen hozzászólást azonnal töröljük! Ez egy fórum, nem levelező oldal, vagy kliens. Neked kell a segítség, ne várd el a másiktól, hogy ugráljon Neked!
 • Ha segítséget kérsz a fórumon, ne kelljen a válaszodra napokat várni! Ha nem tudsz online maradni, vagy 1-2 napon belül válaszolni, akkor ne is kérdezz!
 • Ha kérünk valamit, vagy kérdezünk valamit, akkor a Te érdeked is, hogy teljesítsd a kérést, válaszolj a feltett kérdésre!
 • A Fórumon nincs büntetés. Mi sem büntetünk senkit és elvárjuk, hogy Te se büntesd azt, akitől a segítséget várod! Ha problémád van valakivel, intézd el vele privátban! Viszonyulj úgy ehhez a dologhoz, hogy itt mindenki ingyenesen van. A segítők is a szabad idejüket áldozzák rád!!!
 • Hagyd el a felesleges formázásokat! Lehet, te "úgy szoktál írni", de hidd el, akkor is meglátjuk a kérdésedet, ha NEM így írsz folyamatosan.

  Ezeket a dolgokat nem kötelező betartani! De akkor majd a segítség is olyan lesz, amilyen a kérdést feltevő hozzáállása!


Az itt leírtakat nem viccnek szánjuk.
Ha Neked ezek a minimális feltételek nem felelnek meg és nem tudsz ezeknek eleget tenni, akkor ne is várj segítséget!
Andreas
Üzenetek: 21
Hírnév: 0

Üzenet # 256 | 22:33
Idézet bigblog ()
Andreas, ha HTML módban szerkeszted az oldal tartalmát, elég, ha kitörlöd a $LAST_NEWS$ kódot. smile (attól függetlenül az összes bejegyzés megtalálható a /news oldalon).


értem köszönöm,megpróbáltam de ha kitörlöm a $LAST_NEWS$ akkor meg,úgye nem látszanak az előző hírek + attól még a főoldalra rakja ki a bejegyzést(mivel ugye onnan nem töröltem $LAST_NEWS$ kódot),de ha meg onnan is törlöm akkor sehol nem jelennek meg.
Bocsánat lehet félrefogalmaztam,sajnos ebben nem vagyok valami jó biggrin tehát a lényeg hogy ugye alapból a híreket a főoldalra rakja ki,de másik kategóriába is szeretnék ilyen hír hozzáadást,de úgy hogy ott ne úgyanazok jelenjenek meg mint ami például a főoldalon lévőek,tehát egy teljesen elkülönült ilyen bejegyzéshozzáadásos dolgot szeretnék beiktatni minden kategóriába hogy mindegyiknél mást tudjak hozzáadni,és más jelenjen meg, esetleg lenne ötleted,tipped mit kellene?
láttam filmes ucoz oldalakon és ebből gondoltam hogy biztos lehet és ők megoldották valahogy csak én nem tudom hogy kell,és nem jöttem még rá smile
Az üzenetet szerkesztette Andreas - Péntek, 2016.08.26, 23:03
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 257 | 09:20
Andreas, hmm, esetleg megpróbálhatnál telepíteni egy külön modult? biggrin
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Andreas
Üzenetek: 21
Hírnév: 0

Üzenet # 258 | 11:45
hát sajna ennyire nem értek hozzá biggrin bonyolult művelet? nem akarom sem a te idődet pazarolni,sem pedig itt teleszemetelni a fórumot. :)

ha esetleg nem gond küldenék egy üzenetet, és akkor leírom,vagyis megmutatnám mire gondoltam smile
Az üzenetet szerkesztette Andreas - Szombat, 2016.08.27, 12:07
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 259 | 13:31
Andreas, azt hiszem, most már értem, mire gondolsz smile

A linket úgy jelenítheted meg, hogy ezt a kódot beilleszted az Archív anyagok oldala sablonba, oda, ahol a linket látni szeretnéd:

Kód
<?if($PAGE_ID$="category")?>
<?if($ADD_ENTRY_LINK$)?>
  <a href="$ADD_ENTRY_LINK$">Bejegyzés hozzáadása</a>
<?endif?>
<?endif?>


Remélem ez segíteni fog. smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
apaarpi
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 260 | 09:05
Kedves bigblog, vagy bárki, aki olvassa!

Két apróbb kérdésem lenne, fórum kezeléssel kapcsolatban:

http://vezesshu.ucoz.hu/forum a fórumom, de általános jellegű kérdések.

Hogy, hol lehet azt beállítani, hogy adott téma hozzászólásai olyan sorrendben jelenjenek meg, hogy a legfrissebb legyen az első oldalon felül, és így tovább?

Hol tudom azt beállítani, hogy válasz esetén megjelenjen a válaszomban valahol - az esetleges idézeten felül - a megválaszolt hozzászólás száma? Tehát, hogy akár idézés nélkül is látszódjon az, hogy mire válaszolok.

Köszönöm, ha valaki segít.
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 261 | 11:30
apaarpi,
Idézet apaarpi ()
Hogy, hol lehet azt beállítani, hogy adott téma hozzászólásai olyan sorrendben jelenjenek meg, hogy a legfrissebb legyen az első oldalon felül, és így tovább?

Ezt jelenleg nem lehetséges beállítani.

Idézet apaarpi ()
Hol tudom azt beállítani, hogy válasz esetén megjelenjen a válaszomban valahol - az esetleges idézeten felül - a megválaszolt hozzászólás száma? Tehát, hogy akár idézés nélkül is látszódjon az, hogy mire válaszolok.

Ezt valószínű, hogy meg lehet oldani egy szkripttel, de nem vagyok benne 100%-ig biztos. A hét folyamán megpróbálok írni egy ilyen szkriptet.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
apaarpi
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 262 | 16:39
Köszi bigblog!

Már az is nagy segítség lenne, ha utóbbi megoldódna. Az sgfrumról "költöztünk át", ott az a sorrend volt az alapértelmezés, és több más fórumban állítani lehet. Szerintem úgy logikusabb.
Tomika
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 263 | 21:03
Kedves bigblog!

Egyszerű felhasználóként szoktam időnként bejelentkezni a filmekletoltese.ucoz.hu oldalra.(filmletöltési lehetőség data megosztóról jellegű oldal)A mai napon nem tudtam a megszokott módon belépni.Fura oldal jelenik meg azonnal. Letiltott regisztráció
Blocking reason: Terms Violation

Amennyiben Te vagy a honlap tulajdonosa, a helyzet tisztázása érdekében lépj be a Vezérlőpultba, és fordulj a uCoz ügyfélszolgálatához.
Admin Belépés
E-mail:
Jelszó:
Belépés

Nem tudom,hogy mit kell ilyenkor nekem tenni?Miért tiltottak le engem?Csak mezei felhasználója vagyok az oldalnak és nem a készítője vagy szerkesztője stb..

Előre is köszönöm a segítséget.

Tamás

Mod.: A kérdés meg lett válaszolva Facebook-on.
tomi3821
Üzenetek: 94
Hírnév: 8

Üzenet # 264 | 11:11
Weboldalakon egyáltalán nem működik a biztonsági mentésből visszaállítási funkció.
Mind két weboldalamon elő vagyok fizetve, az egyiken készítettem egy teljes biztonsági másolatot.
A másik weboldalon meg szeretném visszaállítani, de nem engedi.
Írja hogy a funkció nincs aktiválva, forduljon az ügyfélszolgálathoz. cry
Csatolmányok: 5990269.png(23.7 Kb) · 0706819.png(59.9 Kb) · 2189425.png(34.8 Kb) · 2324057.png(16.6 Kb)

Üdv:
---
---------
(tomi3821)
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 265 | 20:56
Az ügyfélszolgálati csapatunk hamarosan levelet fog küldeni a kérelemmel kapcsolatban.
Last
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 266 | 21:39
Üdv!
A karantén feloldásával kapcsolatban lenne pár kérdésem, illetve a hibaüzenetről, amit kapok, ha fel akarom oldani a karantént.
Azt írja, hogy nincs tartalom az oldalon, pedig ez nem így van. Esetleg vetnétek rá egy pillantást? Vagy, ha az, ami fent van nem számít tartalomnak, adnátok pár tippet, hogy mi számít annak? December eleje óta szépítgetjük és pofozgatjuk az oldalt és sajnos már háromszor is belefutottunk ebbe az üzenetbe, igazán tanácstalanok vagyunk, hogy mi lehet a gond.
Az oldal: sweetdreams.ucoz.hu
A válaszotokat előre is nagyon szépen köszönjük.
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 267 | 23:18
Last, a /board, /forum, valamint a /load modulokban nincs kellő mennyiségű tartalom, így valószínű, hogy emiatt nincs engedélyezve a karantén levétele. A honlap alsó részén levő MyCorp szöveget sem ártana saját tartalomra átírni, valamint a közösségi hálózatok linkjeit.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Andreas
Üzenetek: 21
Hírnév: 0

Üzenet # 268 | 12:24
Üdv! bocsi a zavarásért,lenne egy olyan kérdésem,hogy ha a bejegyzéseknél új egyedi mezőt szeretnék hozzáadni,azt miért nem jeleníti meg a bejegyzésben? tehát kipipáltam az egyedi mező hozzáadása opciót,és át is írtam már a nevét de ezeket hiába töltöm ki bejegyzés készítésekor,utána a közzétett bejegyzésben nem jeleníti meg,esetleg valami tipp?
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 269 | 10:32
Andreas, üdv! Az Anyag és hozzászólásainak oldala sablont úgy kell átszerkeszteni, hogy legyen benne az $OTHER1...n$ kód smile Tehát annyi a dolgod, hogy oda, ahol látni akarod a mező tartalmát, beilleszted ezt a kódot:
Kód
<?if($OTHER1$)?>$OTHER1$<?endif?>

ezt pedig minden egyedi mezővel meg kell csinálni külön-külön smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Yosi6523
Üzenetek: 6
Hírnév: 0

Üzenet # 270 | 23:57
Idézet tibor82 ()
Heló mindenki.


Aktiváltam a honlapkatalógust,aztán rájöttem,hogy nincs rá szükségem!
Inaktiváltam a funkciót,de csak megmarad a weboldalon! Gondoltam aktiválom újra,aztán ismét kikapcsolom!
De valamiért nem tünik el az oldalsó menüből...
Helyette egy üzenet:
HONLAPKATALÓGUS MODULE NOT INSTALLED
To install the module, go to Control Panel, the "Inactive" section,
and click "Install the module".
Nem merem újra aktiválni,mert félek még egy sorban ott lesz....
Ha valaki tudja,írja már meg mit kell tennem!
Köszönöm!
http://eobdbt.ucoz.hu
Még most kezdtem el az oldalt! cry
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről)
Keresés: