A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása HTML Segítség (Segítség HTML témában) |
HTML Segítség | ||
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában. Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza! Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy: Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!
| ||
Kedves, Raziel!
Egy ideje nem jelentkeztem, de ma ismét csináltam egy kis honlapot! Sajna újra van egy kérdésem, de sehol nem találtam ilyen témát a fórumban és a kereső sem segített, így ebben a topicban próbálkozok. Szóval a kérdés úgy szól, hogy a lapomon szöveg közé elhelyeztem néhány internetes linket is. A baj ott van, hogy ha rákattintok ezen linkekre, akkor behozza azt az oldalt, de sajnos az enyém helyén. Vagyis azt szeretném, hogy egy új ablakban vagy oldalon nyissa meg a belinkelt oldalakat, hiszen a célom nem az, hogy eltereljem a lapomról a látogatókat! Ezt hol tudom beállítani? A segítséget ismét előre is köszönöm! -drudi- | ||
Szia!
Minden egyes linkhez oda kell írni a target="_blank" taget is! Példa: Code <a href="http://weboldalad.ucoz.hu" target="_blank">probalink</a> Máskülönben meg használj WISYWIG szerkesztőt, abban amikor megadod a linket, be lehet állítani hol nyíljon meg. | ||
Sziasztok!
öszintén most tanulom ezt a weboldal csinálgatást , de akár hogy küzködöm , nem tudok berakni egy chatet , már megprobáltam mindent azt elértem hogy mutatta de azt nem hogy müködjön is , az x7chat-et probáltam volna feltenni de akár hogy probálom nem jön össze . :S ki mit ajánl ? | ||
Jó reggelt! Ne haragudj, MiniRambo, de aki saját bevallása szerint is most tanulja a weblap csinálgatást, miért nem használja az ucoz saját mini chat-jét?
Egyszerű behelyezni egy modulba. Ahogy én azt az x7chat-et elnéztem, azt le kell tölteni, telepíteni, nem is magyar...és még sok egyéb gond is van vele. Persze sok közöm nincs ahhoz, milyen chat-et teszel fel. Ha kell, az ucoz mini-chat modul elkészítésében viszont segítünk...:) | ||
Szia MiniRambo!
juilletnek teljesen igaza van. Ha még csak most tanulod a html-t, ne ilyennel kezdd el! Ugyan a uCozos minichat nem olyan csilivili, mint az erre szakosodott fejlesztők által létrehozott, de a uCozost pont az egyszerűsége teszi naggyá! Amennyiben érdekekel a uCoz által létrehozott mini chat, ajánlom figyelmedbe a keresőnket. De mivel Te még új vagy nálunk, szintén fontos információkra hívnám fel a figyelmedet, amit az Általános tájékoztatónkban olvashatsz. Ezeket mind az oldal tetején találod, színük piros. | ||
Sziasztok!
Ezt az új dolgot lehet használni egy saját weboldalon, vagy a uCoz-nak kell ezt beállítania: http://pcforum.hu/hirek....ja.html Érdekelne a dolog, elvileg 2x gyorsabb lesz tőle a betöltődés, és CMS rendszerek számára is elérhető. | ||
Attila, Bocsi, rettenetesen eltévesztettem a szobát, de hatalmas segítség kellene... az oldalamra egy java slide show-t szeretnék beszúrni, de nem tudom hogyan tegyem, már millió megoldást próbáltam! Tudsz segíteni?
Üzenet áthelyezve - DaveedBrown 2010. 11. 11. 16:23 | ||
Kimásolod a slideshow kódját, értelemszerűen ott ahol találtad, odamész az oldalra ahová tenni akarod, Rákattintasz a forráskód ikonra és beilleszted. (nagyon egyszerű az van ráírva hogy "html").
Ha külön fájlban van (.js fájl) akkor fel kell tenned a tárhelyre (adminbar - Beállítások - Fájl-manager). Utána a fentebbi módszerrel beilleszted ezt: Code <script type="text/javascript" src="/fajl_cime.js"></script> | ||
sziasztok nekem lenne egy olyan kérésem, hogy én nyertem egy oldalt ami már megvolt csinálval rajta minden,
egy feltöltö versenyen nyertem , és akitöl nyertem az oldalt az segitet nekem a golgokba , de soha sem ügy csinálta meg ahogy én szeretem volna , hogy az oldal kinézen , és azok a dolgok legyenek rajta amit én szeretznék, ügyvagyok vel ha mármegnyertem akkor legyen ugy ahogy én szeretném a kinézetet, nekem végüluis az lenne a nagy kérésem valakihez aki értehez a szerkesztés témához, mert nekem nem megy , | ||
Ne hari, de ebben a fórumban Te vagy az egyetlen, aki még hisz a Mikulásban (jézuskában, angyalkában...-szabadon választott)...mégis gondolod, hogy valaki megcsinálja helyetted? Ha tudtad, hogy ez a "nyeremény", akkor egyáltalán mért indultál ezen a versenyen, ha gőzöd sincs a szerkesztéshez?
Bocsi, de a másik az, és nem akarlak cikizni, de mindenféle honlapszerkesztés-tanulás előtt előbb magyarul kellene szorgalmasabban tanulnod:) Mégegyszer bocs, de ezt el kellett mondanom! | ||
Folytatnám juillet felsorolását:
Nem tudom, hogy észrevetted-e vagy sem de ez a fórum a uCoz nevű honlapszerkesztővel foglalkozik. Csak. nem mással. Mi nem azért vagyunk itt, hogy minden embernek az oldalát csinálgassuk, ha rendszerbeli, ha nem. Örülünk, hogy használtad a Google-t, mert másként nem találtál volna ide, de legközelebb figyelj hogy mivel foglalkozik egy oldal és mivel nem. Dankeschön. | ||
Én is folytatnám az előttem szólókat kiegészítve.
Arra nem gondoltál, hogy miért olyan ez az oldal, amilyen? Hogy miért nem az van rajta, amit Te szeretnél? Egyáltalán a TE kezedben van a honlap? Egy igen érdekes észrevétel alapján tettem fel ezeket a kérdéseket. Ugyanis sok ilyen oldallal lehet találkozni Internetszerte! Ezen az oldalon nincs egyéb, mint közvetett linkek!!! Ebből valaki jól megél, az mellett, hogy Neked örömet szerzett a honlappal... Kérdezd csak meg nyugodtan akitől nyerted a honlapot, hogy ez tényleg így van e? Kézzel lábbal fog ellenkezni, hogy nem!!! Vagy bevallja, hogy igen, igazad van. De erre igen kevés az esély... Én elvállalom Neked a honlap átalakítását, de előbb látnom kell azt "belülről", illetve tudnom kell, mit szeretnél rá. Ezután mondok egy árat, amiért megcsinálom Neked. Boldog Karácsonyt Neked is! | ||
| |||