A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása HTML Segítség (Segítség HTML témában) |
HTML Segítség | ||
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában. Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza! Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy: Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!
| ||
Szia!
Igen, ezzel nem biztos hogy működik, de mindenképp hagyd meg a kódot és ürítsd a böngésződ cache tartalmát! ctrl+shift+del Sokszor megoldotta már a problémát! Ha nem működne így sem, akkor próbáld ki ezt: | ||
<blink> szöveg </blink> Ennek így kell lennie. Ha linket adsz és formázni akarod mindenféleképp igy kell lennie pl.
<font size="2" color="grey"><a href="énoldala.hu" title=":D" target="_blank"><blink>SZÖVEGED</blink></font></a> És nemlehet így. Remélem rájöttél mit akarok közölni | ||
Köszönöm a válaszokat!!!
Locky: Rájöttem igen Na neki is állok kipróbálni mind.... | ||
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy chatboxot szeretnék elhelyezni a főoldalon, de nem tudom hogyan kell. (nem a mini-chatre gondolok) Keresgettem neten már megírtakat és berakni, de nem jött össze. És csak valami sima, egyszerűre gondolok. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. | ||
Ez egyszerű kérdés (Nekem ), de biztos, hogy a főoldalon szeretnéd?
Nyisd meg a főoldali "cikket" szerkesztésre. De ne a vizuális szerkesztőt használd, hanem a html kódot. Ide illeszd be a külső kódot, a chat kódját. Arra figyelj, hogy ha törlöd a főoldal tartalmát, a következő kód megmaradjon: Code <?if($ADD_ENTRY_LINK$)?><div style="text-align:right; padding-bottom:3px;">[ <a href="$ADD_ENTRY_LINK$">Hírek hozzáadása</a> ]<br></div> <?endif?>$LAST_NEWS$ | ||
Nemtudom raziel. Én a blog modul tartalmát teljes egészében töröltem és semmi baj. Ha csak egy chatboxot akar a főoldalon akkor a beágyazandó html kódot elkell helyezni a body és a body között úgy hogy a $GLOBAL_DRIGHTER$ és a $GLOBAL_CLEFTER$ (ezek jelentik a két oldalon az oldalsó blokkokat.) szóval a lényeg hogy a $GLOBAL$ kódok megmaradjanak.
Illetve mivel a bodyban is vannak képek (az én sablonomban biztosan) és ha nemtudod hogy hova illeszd a kódot akkor a következőt csináld. Nyisd meg "Vizuális HTML" szerkesztővel az oldalt és ott (ha nem kell a tartalom) töröld ki az oldal közepét (anyagok hozzáadása stb.) és oda írj be valamit majd mentés felül. Ekkor megkeresed a html ben azt a szöveget a body és body között amit odaírtál és oda ileszted a chatboxot. | ||
Minek bonyolítasz a globális blokkokkal? Nem kell ehhez még az admin felületre sem belépni!
Egyszerűen lecseréled a főoldal html kódját ahogy az előbb írtam és kész! Persze nem árt mindezt egy külső html szerkesztővel megcsinálni, majd a kapott html kódot beilleszteni. Ez a legjobb megoldás erre. Szerintem... | ||
Lehet hogy én vagyok a vak, de sem keresővel, sem külön átnézve minden topicot nem találtam információt a táblázat kezelésről.
Megpróbálkoztam vele, de nem tudtam egyesíteni a cellákat függőleges irányba. Megtaláltam hogy hol lehet állítani, de az csak vízszintesen működött, pedig én függőlegesen jelöltem ki. Tehát nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám megcsinálni úgy a cellák egyesítését, hogy NE vízszintesen, hanem függőleges egyesítse. Én csinálok valamit rosszul? | ||
Raidon táblázatkezelésre én egy egyszerübb dolgot javaslok. Szerintem azt a legjobb külső html szerkesztővel késziteni és hát mivel hogy "egyszerüek" akarunk lenni ezért jobb ha magyar. És ha magyaról van szó akkor ezt nézd meg Link
Itt csak megcsinálod a táblázatot, majd a <body> </body> részben kikeresed a <table> </table> részt és ezt másolod be az oldalad html kodjába. | ||
sikerült pedig azt is megnéztem, és mégsem ment bár az is meglehet, hogy kihagytam de azért köszi. legalább jó kis táblázatokat tudok készíteni Hozzáadva (05.08.2010, 19:37) Előre is köszi a segítésget! Hozzáadva (05.08.2010, 19:46) Bár ha azt javasoljátok, akkor megpróbálom amit Locky írt, de akkor adhatnátok egy kis "löketet", mert így nem értem mi kell pontosan. Meg hogy hogyan kezdjek bele. Na de elég a rizsából. Akkor most mitévő legyek? Mit ajánlotok? | ||
Szia!
Hogy mitévő légy? Kicsit határozottabb! Amit Locky ajánlott link, azon mit nem értesz? Egy webszerkesztő, ami magyar és olyan egyszerű mint a pofon!? De itt van még egy link: http://letoltesek.ucoz.com/forum/10 Javaslom az oldalnak a webes dolgokra vonatkozó részét átböngészni! Pont ilyen esetekre indítottam ezt a honlapot! Találsz ott videókat is, kézikönyveket is. Amit onnan letöltesz és bemagolsz, Te leszel a legjobb webszerkesztő! | ||
Szia raziel70!
Quote (raziel70) Hogy mitévő légy? Kicsit határozottabb!
Quote (raziel70) Amit Locky ajánlott link, azon mit nem értesz? Egy webszerkesztő, ami magyar és olyan egyszerű mint a pofon!?
Quote (raziel70) Pont ilyen esetekre indítottam ezt a honlapot!
Quote (raziel70) Találsz ott videókat is, kézikönyveket is. Amit onnan letöltesz és bemagolsz
Quote (raziel70) Te leszel a legjobb webszerkesztő! Na de akkor holnap neki ugrok, ha hagynak egy kis szabad időd... | ||
Kicsit elmagyarázom neked a lényegét. Fogod a szerkesztőt amit linkeltem az elöbb. Majd Itt megformázod a szöveget és úgy csinálod mint ami a képeken van
Direkt csak a táblázat másolását csináltam hogy ne tévesszen össze a többi tag. Ez csak egy nagyon tömör válasz, én tulajdonképpen magamtól jöttem rá minden html-es dologra, de ha ez nem menne neked akkor olvasgass itt http://forum.ucoz.hu/forum/7-59-1#254 |
| |||