A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása HTML Segítség (Segítség HTML témában) |
HTML Segítség | ||
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában. Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza! Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy: Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!
| ||
Sziasztok!
Sajnos én nem nagyon értem ezeket a HTML kódokat,de az ucoz rendszer nagyon tetszik. Ígyhát lenne is pár kérdésem: -Ezt a képet szeretném feltölteni fejlécnek,hogy lehetséges? Kép:http://kepfeltoltes.hu/120702/sf_www.kepfeltoltes.hu_.png -Hogyan tudom a menüpontokat sorba rendezni,pl. hogy melyik legyen a 3. -Beszeretném állítani,hogy ha valaki regisztrál,akkor ne azt írja ki hogy közlegény,hanem hogy Tag. -A regisztrációnál és Belépésnél nem akarom hogy ottlegyen az Uid,hanem csak a régi belépés legyen ott. | ||
Admin5355,
1. ha megadnád a honlapod elérhetőségét és/vagy stílus számát, akkor tudnák segíteni. (megj.: a kepfeltoltes.hut NE használd olyan képek feltöltésére, amit még holnap is látni akatsz) 2. [admin menü==>] honlap stílus ==> menü szerkesztő 3. [admin menü==>] felhasználók ==> Felhasználók rangjelzései 4. http://forum.ucoz.hu/forum/24-377-7370-16-1339687558 Hozzáadva (02.07.2012, 13:28) | ||
Admin5355, közösségi fájlmegosztós képet ne rakj be sablon elembe
Mivan például akkor, ha törlik a képed (30-90nap mulva) és annak a nevére, ami volt egy 18+-os kép kerül? Érdekes fejléced lesz. ===== A képet nagyon fel kéne nagyítani, úgy meg csak rontsa a szemet. | ||
az [admin menü==> honlap stílus ==> külalak vezérlése(sablonok) ==>] a honlap felső része résznél cseréld a <!-- <logo> és a <!--</logo> közötti részt.
Code <!-- <logo> -->Az én honlapom<!-- </logo> --> Ha nem jó akkor megadhatnád a sablon számát Hozzáadva (02.07.2012, 13:49) | ||
A CSS-ben a 828. sor:
Code #content { background: url("/.s/t/828/3.jpg") no-repeat scroll center top transparent; Ezt a kép url-t kell átírni a tiedre, de ne a képfeltöltéses linket tedd be, mert lesz 1 óra mire betölt az oldalad + 1 hónap mulva már nincs fejléc, töltsd fel file managerel. De ez így csunya lesz, mert kicsi a kép (nagyobb képpel jobban jártál volna még) | ||
ilyen témát még nem is láttam, nincs honlap felső rész. Nembaj, akkor az egyszerűség kedvéért csinálunk:
1.sablonrészek gyors cseréje többsoros cserélendő: Code <td id="header"> <h1><!-- <logo> -->program OK<!-- </logo> --></h1> </td> </tr> <tr> <td id="content"> <div id="navigation"> <a href="$HOME_PAGE_LINK$"><!--<s5176>-->Főoldal<!--</s>--></a><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$"><!--<s5214>-->Profilom<!--</s>--></a><?else?><a href="$REGISTER_LINK$"><!--<s3089>-->Regisztráció<!--</s>--></a><?endif?> <?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$LOGOUT_LINK$"><!--<s5164>-->Kilépés<!--</s>--></a><?else?><a href="$LOGIN_LINK$"><!--<s3087>-->Belépés<!--</s>--></a><?endif?><?endif?> <?if($RSS_LINK$)?><a href="$RSS_LINK$">RSS</a><?endif?> </div> mire: Code $GLOBAL_FELSO$ 2. honlap stílus ==> globális blokkok ==> új név: FELSO a képet illeszt bele a felso nevű blokkba megj.: a Code <div id="date">$WDAY$, $DATE$, $TIME$<?if($USERS_ON$)?><br><?if($USER_LOGGED_IN$)?><!--<s5200>-->Belépési neved:<!--</s>--> <a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$"><b>$USERNAME$</b></a> | <!--<s3167>-->Csoport<!--</s>--> "<u>$USER_GROUP$</u>"<?else?><!--<s5212>-->Üdvözöllek<!--</s>--> <b>$USERNAME$</b><?endif?><?endif?></div> <div id="textBlock"><!-- <middle> --> <?if($MODULE_NAME$)?><h1>$MODULE_NAME$</h1><?endif?><!-- <middle> --><!-- <body> -->$CONTENT$<!-- </body> --> <!-- </middle> --></div> -t is beillesztheted a felso nevű blokkba, ekkor a cserélendő szövegbe ezt is ragd bele(közvetlenül az előző kód után.) | ||
Jah és még 1 dolog, van egy ilyen osztály is hogy:
Quote #header { background: url("/.s/t/828/6.gif") no-repeat scroll 0 0 transparent; Innen töröld ki ezt: Quote background: url("/.s/t/828/6.gif") no-repeat scroll 0 0 transparent; Így a csajszi feje nem lesz kettévágva, hanem az a kép kikerül. | ||
Locky, én csak kiakartam küszöbölni azt a problémát hogy:
1.nincs honlap felső része 2. az eredeti kép nem egy kép hanem több képből áll össze amit te cseréltettél az csak a kép 10/9-e ( http://ucoz.hu/.s/t/828/3.jpg ) a másik része, amit még cserélni kéne(mondjuk kikukázni): http://www.ucoz.hu/.s/t/828/6.gif Hozzáadva (02.07.2012, 14:09) | ||
| |||