uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Tartalmi modulok Oldalszerkesztő SABLON VISSZAÁLLÍTÁSA (Egyéni sablon szerkesztése, eredeti sablon visszaállítása) |
SABLON VISSZAÁLLÍTÁSA |
Ezt a választ már megkaptad tőlem PM-ben, de leírom ide is, hátha ott elkerülte valami a figyelmedet.
Az egyes sablonok úgy vannak kitalálva és úgy jók, ahogy látod azt. Ha a szélességén változtatsz, szétcseszheted a teljes sablont. A másik meg az, hogy ha lefixálod a szélességet egy "jókora" méretere, akkor nem fog beleférni a minimum 1024 szélességbe. Ezt a szélességet tekintsd egy "alapnak". Én is ehhez igazítom a honlapomat, hiába van Nekem 1440 széles monitorom. Ha a saját monitoromhoz igazítanám, akkor akinek kisebb a felbontása, annak alul megjelenne egy görgetősáv (mint oldalt). Hát szerintem az meg nem esztétikus és még zavaró is! Amit javaslok, hogy vedd el az egyik menüoszlopot! Az én oldalamon sincsen csak a bal oldalon, így a jobb oldalnak marad hely elég. Lehet szabályozni az egyes blokkok megjelenését is, hogy melyik milyen oldalakon jelenjen meg. Direkt nem adtam meg a választ a szélesítésre, mert lebeszéllek róla! De ha mindenképp szeretnéd, akkor holnap utánanézek, mit lehet tenni a sablonod ügyében. |
köszi szépen. a PM-be írt válaszod nem felejtettem el csak azért írtam ki hátha valaki tud egy olyan sablont összedobni nekem. hogy a színek maradnak csak a többi cserélődik. esélyt nem sokat láttam rá mert miért is segítene bárki de egy próbát megért.
|
azt még elmondanád nékem hogy csináltam egy vízszintes menüt és azt hogyan tudom középre rakni?
http://ghost-hunters.ucoz.com/ mert most bal oldalra van zárva pedig html-be előbb csináltam egy középre zárást és utána a linket de bal oldalra félre van csúszva. :S Code <div id="dataBar">$WDAY$, $DATE$, $TIME$<br><!--?if($USERS_ON$)?--><!--?if($USER_LOGGED_IN$)?--><!--<s5200>-->Az Ön belépési neve<!--</s>--><a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="Profilom"><b>$USERNAME$</b></a> | <!--<s3167>-->Csoport<!--</s>--> "<u>$USER_GROUP$</u>"<!--?else?--><!--<s5212>-->Üdvözöllek<!--</s>--><b>$USERNAME$</b><!--?endif?--><!--?endif?--><!--?if($RSS_LINK$)?-->| <a href="$RSS_LINK$" title="RSS">RSS</a><!--?endif?--></div><div id="logo"><!-- <logo> -->Ghost Hunters<!-- </logo> --></div><div id="navBar"><a href="$HOME_PAGE_LINK$" title="Nyitólap"><!--<s5176>-->Nyitólap<!--</s>--></a><!--?if($USERS_ON$)?--><!--?if($USER_LOGGED_IN$)?--> | <a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="Profilom"><!--<s5214>-->Profilom<!--</s>--></a><!--?else?--> | <a href="$REGISTER_LINK$" title="Regisztráció"><!--<s3089>-->Regisztráció<!--</s>--></a><!--?endif?--><!--?endif?--><!--?if($USERS_ON$)?--><!--?if($USER_LOGGED_IN$)?--> | <a href="$LOGOUT_LINK$" title="Kilépek"><!--<s5164>-->Kilépek<!--</s>--></a><!--?else?--> | <a href="$LOGIN_LINK$" title="Belépés"><!--<s3087>-->Belépés</a></div>[color=red]<div style="text-align: center;">$SMENU_2$</div>[/color] pirossal van a vízszintes menü. legalábbis ahogy én odaraktam. középre van igazítva mégis bal oldalon van ha elmentem :S Hozzáadva (28.01.2011, 21:20) Hozzáadva (28.01.2011, 21:21) |
Ez a kód tökéletes, mégis az oldalad html kódjában van egy hiba a TE menüd előtt:
<div "text="" align"="center:"> Hát ugye ez nem jó...gondolom Te is látod. Ezt most vagy a css-ben hoztad létre, vagy a sablonban. A lényeg, hogy ott van és az okozza a galibát. |
a menüt csak simán hozzáadtam a honlap-stílus/menü szerkesztő-ben és a html kódot meg úgy csináltam mintha egy új oldalt adnék hozzá oda billesztettem a menü kódot majd középre zártam és a html-be akkor lett ez a text align center és ezt illesztettem be. de mégis bal oldalon van a menü. :S
|
kitöröltem azt a kérdéses részt csak a $SMENU_2$ van bent és még így sem jó
Hozzáadva (28.01.2011, 23:50) Hozzáadva (28.01.2011, 23:51) |
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az oldalam amit épp szerkesztettem egyszerűen időtúllépés miatt nem elérhető,mi lehet az oka? én rontottam el valamit ?
http://norbi.ucoz.hu Valaki leírná nekem részletesen hogy hogy mit kell ilyenkor tennem? |
Petike19, így már minden világos!
Sajnos a szerkesztő mód nem tökéletes!!!!! Én azt hittem, hogy a sablonoknál szerkesztetted az oldaladat. Nos, erre még csak tanácsot sem tudok adni. Én a közvetlen html szerkesztés híve vagyok és azt is hirdetem! Ezt a rendszert lehet html tudás nélkül is frankón üzemeltetni. Mindaddig, amíg nem készülsz valami drabális változtatásra a sablonban. Ha eddig eljutottál, akkor már szükséges a html tudás, különben úgy jársz, ahogy most is. Én azt javaslom a sablon kódjába írd bele közvetlenül a kódot! Ott is van egy wysiwyg szerkesztő, ami sokkal jobb, mint az a szerkesztő, amit Te is használtál. Még jobb egy gépre telepített szerkesztő és egy kis html tudás... |
hmm megoldottam a dolgot. tegnap éjjel 4 óra alatt összedobtam egy új fejlécet és sikerült lecserélnem is a sablon fejlécével :D. új sablont is találtam ami megfelelő úgyhogy most nagy a boldogság.http://ghost-hunters.ucoz.com/ már csak a fogalom hiányzik
am bocs hogy nem képként rakom ki a honlapom címét mint neked van de nem tom hogy kell :S url BB kódot nem fogadja el tehát máshogy nem tudom. |
Hát he nem állítottál el semmit, akkor egy sablon visszaállítás segíteni fog.
Egyszerűen keresd ki a sablont a listáról és töltsd be újra! Ez a tartalmat nem érinti, csak a sablonokat. Bár ahogy néztem semmi sincs az oldaladon Admin oldalon adminbaron Beállítások >> Általános beállítások, majd itt a Honlap stílusa sorban kattints a Külalak választása szövegre. A megjelenő ablakban keresd ki a sablonodat, majd kattints a képére és okézd le. Legvégül alul mentsd el és kész is van! Legközelebb meg a megfelelő helyre írj! Olvasd el a tájékoztatónkat, mert ha olvastad volna akkor tudnád, hogy előbb keresünk, aztán ha nincs, kérdezünk, de a megfelelő helyen. |
Quote (raziel70) Hát he nem állítottál el semmit, akkor egy sablon visszaállítás segíteni fog. Egyszerűen keresd ki a sablont a listáról és töltsd be újra! Ez a tartalmat nem érinti, csak a sablonokat. Bár ahogy néztem semmi sincs az oldaladon Admin oldalon adminbaron Beállítások >> Általános beállítások, majd itt a Honlap stílusa sorban kattints a Külalak választása szövegre. A megjelenő ablakban keresd ki a sablonodat, majd kattints a képére és okézd le. Legvégül alul mentsd el és kész is van! Legközelebb meg a megfelelő helyre írj! Olvasd el a tájékoztatónkat, mert ha olvastad volna akkor tudnád, hogy előbb keresünk, aztán ha nincs, kérdezünk, de a megfelelő helyen Köszönöm a gyors helpet, már próbáltam vele. De sikertelenül. Átnéztem a sablont is, de nemtaláltam benne semmi elírást, nemtudom milehet vele a baj. Keresni, kerestem, de lehet akkor rosszra. Bocsánat a hely miatt, de nemtudom igazából ezt hova sorolni. |
| |||