A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Tartalmi modulok » Oldalszerkesztő » SABLON VISSZAÁLLÍTÁSA (Egyéni sablon szerkesztése, eredeti sablon visszaállítása)
SABLON VISSZAÁLLÍTÁSA
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 16 | 07:52
Ha a sajátkezüleg létrehozott képes link mint ahogy a bannered is van az aláírásodban nem felelne meg és amennyiben hátteret akarsz használni kép helyett.
Quote
/* Site Menus */
.uMenuH li {float:left;padding:0 5px;}

.uMenuV .uMenuItem {font-weight:normal;}
.uMenuV li a:link {text-decoration:none; color:#50648B;}
.uMenuV li a:active {text-decoration:none; color:#50648B}
.uMenuV li a:visited {text-decoration:none; color:#50648B}
.uMenuV li a:hover {text-decoration:none; color:#FFFFFF}

.uMenuV .uMenuItemA {font-weight:bold;}
.uMenuV a.uMenuItemA:link {text-decoration:none; color:#D14935}
.uMenuV a.uMenuItemA:visited {text-decoration:none; color:#D14935}
.uMenuV a.uMenuItemA:hover {text-decoration:none; color:#FFFFFF}
.uMenuV .uMenuArrow {position:absolute;width:10px;height:10px;right:0;top:3px;background:url('/.s/img/wd/1/ar1.gif') no-repeat 0 0;}
.uMenuV li {margin: 0; padding: 0 0 0 17px; background: url('/.s/t/993/20.gif') no-repeat; margin-bottom: .6em;}
/* --------- */

Ezt a részt kell modosítani, vagyis a legalso sort. a padding jelenti a bevágást. Vagyis azt hogy hol legyen. Ami meg a zárojelben van, az jelenti a hátter képét. Jelen esetben ez az a nyil a megaveb-es oldaladnal a menük elött. Ha 0-ra alitod akkor rajta lesz a menü nevén.

Mondjuk ha ezt a sablont használod az a kérdés felmerül bennem hogy ami a mostani menüd azt sajátmagad irtad be vagy a menü operátor? Mert ott már nemlátom a nyilat.

1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 17 | 07:53
Nem, én nem így gondoltam, hanem hogy simán betegyem a képeket a banner alá linkelve. A képeken már rajta lenne a szöveg. A gondom csak az, hogy nem tudom a képeket hogyan kell linkelni. Mert ami a profilom alatt van az bb kód nem(? wacko ), és nekem html kód kéne.

Még annyi, hogy minden dolog fel van tüntetve a weblapon? Csak mert nem vagyok prémiumos, és már fogalmam sincs miket szedtem le. A statisztikát kötelező megjeleníteni?

Amúgy örülök, hogy tetszik az új sablon. smile

Hozzáadva (19.08.2010, 18:51)
---------------------------------------------
És még egy utolsó kérdés biggrin

Ha készítek egy biztonsági másolatot, és miközben viszem át az új kódokat az eredeti oldalra, de valami probléma lép fel, akkor a biztonsági másolat arra is jó, hogy az akkor az elmentett egyedi sablont teljesen visszaállítsa? Úgy értem a hirdetéseket a fejlécen, a megaweb logót, a menüket, meg a többit. Csak mert nem szeretném ha valami elveszne. Meg a tartalmat is vissza tudná állítani, ugye?

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 18 | 07:53
<a href="link utja"><img src="kep elérési utja"></a>
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 19 | 07:53
Quote (1world)
Ha készítek egy biztonsági másolatot, és miközben viszem át az új kódokat az eredeti oldalra, de valami probléma lép fel, akkor a biztonsági másolat arra is jó, hogy az akkor az elmentett egyedi sablont teljesen visszaállítsa? Úgy értem a hirdetéseket a fejlécen, a megaweb logót, a menüket, meg a többit. Csak mert nem szeretném ha valami elveszne. Meg a tartalmat is vissza tudná állítani, ugye?

A biztonsági mentés (Sablonok biztonsági mentése) csak a sablonokra vonatkozik. A sablonok szerkezetére. A tartalmad nem fog sérülni, eltűnni vagy eredetire visszaállni. Ami éppen van, az marad. Próbáld ki egy nem "éles" oldalon. Csinálj egy mentést a sablonokról, majd változtass rajta, nézd meg, legvégül állítsd vissza. Ez a legtisztább módszer arra, hogy teljesen megértsd a lényeget. yes

Ha a honlap backupján gondolkozol, azt felejtsd l! Biztonsági okokból nem lehet ilyet csinálni. Menteni lehet, csak visszaállítani nem... wacko

Quote (1world)
Még annyi, hogy minden dolog fel van tüntetve a weblapon? Csak mert nem vagyok prémiumos, és már fogalmam sincs miket szedtem le. A statisztikát kötelező megjeleníteni?

A footerból a copyright-ot nem tudod eltüntetni, más meg olyasmi nincs, amit törölni tudnál!
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 20 | 07:53
Rendben, köszönöm a segítséget.
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 21 | 07:53
raziel70, sajnos mikor idejottem az ucozhoz, legelejen nemneztem a dolgokat/szabályokat és valahogy kikaptam az ucoz vedjegyet, de meg aznap visszaraktam ez még a mostani proba oldalamon volt.
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 22 | 07:53
Sziasztok!

Beraktam a menüt, de a bejelentkezés, a profilom meg a többi ilyen között rés van, és így nem illeszkedik a menübe. Milyen kódot kell beilleszteni, hogy ne legyen köztük rés?

Ez most a kódjuk:

<a href="$HOME_PAGE_LINK$" title="Nyitólap"><img src="/nyitolap.jpg" border="0" alt="Nyitólap"></a>
<?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="Profilom"><img src="/profilom.jpg" border="0" alt="Profilom"></a><?else?><a href="$REGISTER_LINK$" title="Regisztráció"><img src="/regisztracio.jpg" border="0" alt="Regisztráció"></a><?endif?><?endif?>
<?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$LOGOUT_LINK$" title="Kilépek"><img src="/kilepes.jpg" border="0" alt="Kilépek"></a><?else?><a href="$LOGIN_LINK$" title="Belépés"><img src="/belepes.jpg" border="0" alt="Belépés"></a><?endif?><?endif?>

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 23 | 07:54
Quote
<a href="$HOME_PAGE_LINK$" title="Nyitólap"><img src="http://letolteskereso.ucoz.net//nyitolap.jpg" border="0" alt="Nyitólap"></a><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$" title="Profilom"><img src="http://letolteskereso.ucoz.net//profilom.jpg" border="0" alt="Profilom"></a><?else?><a href="$REGISTER_LINK$" title="Regisztráció"><img src="http://letolteskereso.ucoz.net//regisztracio.jpg" border="0" alt="Regisztráció"></a><?endif?><?endif?><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$LOGOUT_LINK$" title="Kilépek"><img src="http://letolteskereso.ucoz.net//kilepes.jpg" border="0" alt="Kilépek"></a><?else?><a href="$LOGIN_LINK$" title="Belépés"><img src="http://letolteskereso.ucoz.net//belepes.jpg" border="0" alt="Belépés"></a><?endif?><?endif?>

Volt benne két szóköz.

1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 24 | 07:54
Köszi, így már tényleg jó.
bagyi94
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 25 | 07:54
Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy neten találtam egy nagyon jó focis sablont. Ezt hogyan lehet felrakni a honlapomra?
Még eléggé kezdő vagyok így még nem sokat tudok róla de próbálkozok.
Előre is köszi a válaszokért!

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 26 | 07:54
Hát egy kis olvasás után menni fog.

Kell egy html szerkesztő + ez

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 27 | 07:54
Quote (Locky)
Még eléggé kezdő vagyok így még nem sokat tudok róla de próbálkozok.

Kedves bagyi94!
A próbálkozás szép dolog. De sajnos ahhoz amit Te szeretnél, ilyen kondíciók mellett nem sok jót jósolok.
Kezdő szinten ilyenbe belevágni...
Még amit Locky ajánlott is kevés. Bár kezdetnek igen jó! yes
De történtek már csodák! biggrin
Hogy kicsit konkrétabb választ adjak a kérdésedre.
Először is tudnod kell, a jelenlegi sablonod felépítését. Ez általában egy tábla szerkezetből szokott állni.
A fejléc, a fejléc képe szintén több részletből tevődik/tevődhet össze.
Az új sablont úgy kell átformálnod, hogy "beleférjen" a régibe.
Ha ennek a teljes menetét le kellene írnom, sokat kellene olvasnod! biggrin
Szóval nem egyszerű! Kezdőként keress egy sablont a ucoz sablonjai között és elégedj meg vele.
Majd később, ha már kicsit jobban megy a html-kedés, biggrin akkor próbálkozz meg egy ilyen cserével. smile
bagyi94
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 28 | 07:54
Hát azért köszönöm mindekettőtöknek. Akkor lehet maradok az ucoz-os sablonoknál. Ja és köszi a gyors válaszért! biggrin
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 29 | 07:55
Üdv.

Miért van az hogyha beteszem valahova linknek hogy $LOG_FORM$ $LOGIN_LINK$ $LOGOUT_LINK$ ezek közül bármelyiket, mindig a főoldalra mutat a link. Pedig nem vagyok bejelentkezve, mert tudtommal csak olyankor szokott ez történni.

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 30 | 07:55
a log formot ne akard betenni linknek, mert az maga a belépés box kódja. a login/logout linkre kattintáskor egy ablak nyílik meg, a belépés boxxal, ha belépsz, mindig a főoldalra jutsz ezen nem lehet változtatni
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Tartalmi modulok » Oldalszerkesztő » SABLON VISSZAÁLLÍTÁSA (Egyéni sablon szerkesztése, eredeti sablon visszaállítása)
Keresés: