A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása
frici35
Üzenetek: 13
Hírnév: 0

Üzenet # 76 | 19:36
hello
Nem tudom jó helyre irok-e,van még 1 gondom smile .Valamit biztos elbuheráltam mert amikor a mozillában kivan nyitva pl. a könyvjelző akkor kitolódnak a blokkok. az nem is baj csak hogy fehér a háttér. a hátteret szeretném megváltoztatni,hogy ott is fekete legyen. Előre is kösz a segitségeteket. smile
http://kepfeltoltes.hu/100329/Felv__tel5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
878 a modul
Code
http://topvideo.ucoz.net/
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 77 | 19:46
Szia!
Próbáld meg, hogy kiveszed a háttérképedet! Azt szivárványszínűt. yes
Jelenleg ezeket az adatokat látom róla: 1600px × 1200px (átméretezve: 889px × 667px)
Hiába méretezted át, a felbontása még így is túl nagy. Ha megjeleníted a könyvjelzőket, a böngésző felülete lecsökken a könyvjelzők szélességével és arrább tolja a teljes felületet. Próbáld meg, hogy a könyvjelzők szélességét megváltoztatod! Biztos lesz a hatás yes
Ezen kívül a dátum blokk is szét van csúszva, mert a beillesztett (gondolom) javascript túl széles képet produkál!
frici35

Üzenet # 78 | 20:31
szia
Levettem a háttérképet de akkor is ugyanaz,a könyvjelzőt is összehúztam amennyire csak lehet.
mindegy nem nagy gond.azért köszi smile
raziel70

Üzenet # 79 | 21:18
Mert a fejlécben megjelenő kép is 1000 pixel széles! Hidd el nekem, azok csinálják! Lefixálják az oldalad méretét és nem engedik a rugalmasságot! Összefelé...
frici35

Üzenet # 80 | 21:30
oké,megpróbálom leveszem a fejlécről is a képet. smile

Levettem a fejlécképet és akkor is ugyan az. smile mondom belebuheráltam elég jó,mindenfelé. smile

Az üzenetet szerkesztette frici35 - Hétfő, 2010.03.29, 21:34
raziel70

Üzenet # 81 | 21:57
Már látom! Az oldalad html kódja tele van felesleges dolgokkal! wacko
Szerintem törölted a kódból azt, ami az oldaladat "rugalmassá, nyúlékonnyá" biggrin teszi biggrin
frici35

Üzenet # 82 | 10:00
ja ,hát mondtam :),de hát hogy tanul az ember smile ha nem a saját hibájából smile .Ez az első oldalam, semmilyen weblapszerkesztési tudással......... smile . na de megoldottam kék háttérszinnel,igy nem annyira feltűnő.Mégegyszer köszi a segitségedet. smile

Esetleg meglehet-e oldani hogy kitolódjon a fejléc is meg a háttérkép is mint ahogy kitolódnak a blokkok? smile

Az üzenetet szerkesztette frici35 - Szerda, 2010.03.31, 20:06
riddick
Üzenetek: 16
Hírnév: 2

Üzenet # 83 | 14:13
Quote (riddick)
Van arra valami trükk, hogy hogyan lehetne ugyanabba a sorba kiíratni (fejrésznél)
- Nyitólap-Regisztráció-Belépés
- Dátum-idő
- Felhasználó neve / RSS adatokat?
Jelenleg egy-egy háttérszínű képpel választom el őket, de ez már csak a változó szöveghosszak miatt sem jó megoldás.

Hi!
Sikerült megtalálnom a választ a második kérdésemre.
Az a lényege, hogy százalékosan osztom fel a kívánt szakaszokra a fejrész táblázatának bizonyos sorát, és oda íratom ki (megfelelő formázás és pozicionálás után) a változókat. (Minta)
Most már "csak" az oldalak állandó, 1024 pixeles szélességét kellene valahogy megoldanom.

Andi
Üzenetek: 3

Üzenet # 84 | 22:03
Sziasztok! Megakadtam, szeretnék kérni egy kis segítséget. Két aprósággal kűszködök, és sehol sem találom a fórumban a megoldást. Az egyik: 804-es sablonom van, tettem rá header-t, ami klassz, csak eltakarja a legfelső doboz (azt hiszem, ezt hívjátok blokknak) tetejét. Ha meg közt teszek a header után, akkor a blokk jó, viszont legalulról a ucoz bannerem a kép alá kerül, az oldal felső részére, és nem tudom lerakni.

A másik: footer-t is tettem föl, az is klassz, csak nem pont ott kezdődik, ahol kellene, hanem lejjebb, szóval marad egy kis rés. (Vagy maradnia is kell?)

Ha ez segítség, az oldalam címe: startrekfeeling.ucoz.com Elnézést, ha ezek túl kezdő gondok, életemben most először nyúltam html kódokhoz.

Előre is köszönöm a segítséget! smile

Hoppá! Megnéztem Explorerrel is az oldalt, ott nincs összecsúszva a kép és a blokk. Chrome-ban és Firefox-ban igen. Mi ilyenkor a teendő? Melyik a mérvadó?

"I have been, and always shall be, your friend. Live long and prosper."
Az üzenetet szerkesztette Andi - Kedd, 2010.04.06, 22:05
juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 85 | 06:25
Szia kedves Andi! Talán a fiúk még pihenték a locsolás fáradalmait, ezért nem válaszoltak. lol
Egyébként úgy tudom, hogy mindnyájuknak (Attila, Raziel) megvan a maga kis főállása, és emellett (szabadidejében) megpróbál válaszolni a feltett kérdésekre. Természetesen, ha nincs válasz, az jelentheti azt, hogy még dolgoznak az ügyön, és ők is keresik a megoldást. Nincs pozitív vagy negatív diszkrimináció...kinek válaszolnak, kinek nem. Sőt a hajszín sem számít...itt nemtől, kortól, származástól stb. függetlenül mindenki megkapja a magáét...előbb - utóbb lol
A kérdésedre pedig a válasz: a fejléccel és lábléccel kapcsolatban elég terjedelmes fórum található itt : Sablonképek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása Talán fejlécként kellett volna keresni, nem header-ként (csak tipp), mert azonnal kiadta a kereső...:lol: Érdemes böngészni és alaposan átolvasni minden hozzászólását..., de az biztos, hogy alapos html-tudás nélkül nehezen fog menni...

Hozzáadva (07.04.2010, 06:25)
---------------------------------------------
Amúgy megnéztem a fejlécedet, és a sablont. A sablonban a fejléc 1000 x 405 px, a te képed 1000 x 211 px, tehát ott lesz a bibi...de többet én sem tudok most hirtelen hozzátenni. A láblécnél nem látok semmi gondot, van egy kis rés, de erre nincs szabály lol
Sajnos a különböző böngészők másképp mutatnak dolgokat, ez igaz...nincs mérvadó és megkötés, hogy ki mit használjon...

rabid-folk-techno
Üzenetek: 18

Üzenet # 86 | 12:05
szia nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy biggrin a honlap situsába pontosabban a Honlap-stílus >> Külalak vezérlése (CSS) -- ben megszerettem volna változtatni a banert az az a #topBlock - ot és miután beilesztettem a képet egy tök sötét fjlécem lett egy sima fekete és nincs ott a képem amit beszerettem volna illeszteni. Kérlek segitsetek , hogy ez miért van ?????? JA és ha vissza akarom álitani meg nyomom a EREDETI SABLON VISSZAÁLITÁSA- gombot és mentem utánna akkorsem változik vissza tök fekete most a fejlécem segitsetek , hogy MIÉRT VAN EZ ÉS HOGYAN TUDOM MEGOLDANI???????????

EZ A CIMEM :http://rabid-folk-ht.ucoz.com/

ELÖRE IS KÖSZI!!!!
üdv:Jeremy

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 87 | 13:46
szia rabid-folk-techno,
A CSS-edben ezt látom:
Code
{background:urlhttp://rabid-folk-ht.ucoz.com/wallpaper-i-love-techno-hu-orange.jpg

Ebben látható, hogy az "url"-nél van a gond. Ezt kell kijavítanod

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.

Az üzenetet szerkesztette DaveedBrown - Kedd, 2010.05.11, 13:47
riddick

Üzenet # 88 | 13:52
Szia rabid-folk-techno!
Hiányzik az oldalad fejrészéből a 4.jpg!
Válaszd ki még egyszer a 878-as sablont (mentéssel), és csinálj egy Eredeti sablon visszaállítást is.
Ezután már csak le kell cserélned a 4.jpg eredeti linkjét a saját képed elérési útjára.

rabid-folk-techno
Üzenetek: 18

Üzenet # 89 | 16:29
esküszöm nem értem cry most akkor a (url) azt töröljem ki????? mármint azt is ????? az az pontosabban ami ez a szöveg után van azt mind töröljemki??? az az ez a szöveg után: #topBlock {background:
vagy nem értem kérlek ird le részletesen hogy mit csináljak !
Bocsi , hogy egy kicsit érthetlen vok de már ezer féle képpen probáltam biggrin de semmi wacko

még az eredetire sem tom vissza álitani sad
szeretném jol megcsinálni az oldalam de sajna itt nagyon elakadtam és ez szerintem fontos hogy jó legyen az oldal az az egyéni.

Kérlek segitsetek!!!!!!

EZ A CIMEM :http://rabid-folk-ht.ucoz.com/

riddick

Üzenet # 90 | 17:01
Quote (rabid-folk-techno)
esküszöm nem értem...

Óh, hát a Stílusok táblázata (CSS)-ben,
a #topBlock {background:url('/.s/t/878/4.jpg') top center no-repeat;height:243px;} sorban
kellett kicserélni a kép elérési útját a sajátodra.
De látom már megcsináltad. wink
Ja, hogy inkább stíluslapot cseréltél, mert most a 731-est próbálod.

Más...
Katasztrófa ez a biztonsági kód, vagy tíz percig bökdösöm, mire el bírom olvasni. sad

Az üzenetet szerkesztette riddick - Kedd, 2010.05.11, 17:10
Keresés: