A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
hello
Nem tudom jó helyre irok-e,van még 1 gondom .Valamit biztos elbuheráltam mert amikor a mozillában kivan nyitva pl. a könyvjelző akkor kitolódnak a blokkok. az nem is baj csak hogy fehér a háttér. a hátteret szeretném megváltoztatni,hogy ott is fekete legyen. Előre is kösz a segitségeteket. http://kepfeltoltes.hu/100329/Felv__tel5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 878 a modul Code http://topvideo.ucoz.net/ |
Szia!
Próbáld meg, hogy kiveszed a háttérképedet! Azt szivárványszínűt. Jelenleg ezeket az adatokat látom róla: 1600px × 1200px (átméretezve: 889px × 667px) Hiába méretezted át, a felbontása még így is túl nagy. Ha megjeleníted a könyvjelzőket, a böngésző felülete lecsökken a könyvjelzők szélességével és arrább tolja a teljes felületet. Próbáld meg, hogy a könyvjelzők szélességét megváltoztatod! Biztos lesz a hatás Ezen kívül a dátum blokk is szét van csúszva, mert a beillesztett (gondolom) javascript túl széles képet produkál! |
ja ,hát mondtam :),de hát hogy tanul az ember ha nem a saját hibájából .Ez az első oldalam, semmilyen weblapszerkesztési tudással......... . na de megoldottam kék háttérszinnel,igy nem annyira feltűnő.Mégegyszer köszi a segitségedet.
Esetleg meglehet-e oldani hogy kitolódjon a fejléc is meg a háttérkép is mint ahogy kitolódnak a blokkok? Az üzenetet szerkesztette frici35 - Szerda, 2010.03.31, 20:06
|
Quote (riddick) Van arra valami trükk, hogy hogyan lehetne ugyanabba a sorba kiíratni (fejrésznél) - Nyitólap-Regisztráció-Belépés - Dátum-idő - Felhasználó neve / RSS adatokat? Jelenleg egy-egy háttérszínű képpel választom el őket, de ez már csak a változó szöveghosszak miatt sem jó megoldás. Hi! Sikerült megtalálnom a választ a második kérdésemre. Az a lényege, hogy százalékosan osztom fel a kívánt szakaszokra a fejrész táblázatának bizonyos sorát, és oda íratom ki (megfelelő formázás és pozicionálás után) a változókat. (Minta) Most már "csak" az oldalak állandó, 1024 pixeles szélességét kellene valahogy megoldanom. |
Sziasztok! Megakadtam, szeretnék kérni egy kis segítséget. Két aprósággal kűszködök, és sehol sem találom a fórumban a megoldást. Az egyik: 804-es sablonom van, tettem rá header-t, ami klassz, csak eltakarja a legfelső doboz (azt hiszem, ezt hívjátok blokknak) tetejét. Ha meg közt teszek a header után, akkor a blokk jó, viszont legalulról a ucoz bannerem a kép alá kerül, az oldal felső részére, és nem tudom lerakni.
A másik: footer-t is tettem föl, az is klassz, csak nem pont ott kezdődik, ahol kellene, hanem lejjebb, szóval marad egy kis rés. (Vagy maradnia is kell?) Ha ez segítség, az oldalam címe: startrekfeeling.ucoz.com Elnézést, ha ezek túl kezdő gondok, életemben most először nyúltam html kódokhoz. Előre is köszönöm a segítséget! Hoppá! Megnéztem Explorerrel is az oldalt, ott nincs összecsúszva a kép és a blokk. Chrome-ban és Firefox-ban igen. Mi ilyenkor a teendő? Melyik a mérvadó? "I have been, and always shall be, your friend. Live long and prosper."
Az üzenetet szerkesztette Andi - Kedd, 2010.04.06, 22:05
|
Szia kedves Andi! Talán a fiúk még pihenték a locsolás fáradalmait, ezért nem válaszoltak.
Egyébként úgy tudom, hogy mindnyájuknak (Attila, Raziel) megvan a maga kis főállása, és emellett (szabadidejében) megpróbál válaszolni a feltett kérdésekre. Természetesen, ha nincs válasz, az jelentheti azt, hogy még dolgoznak az ügyön, és ők is keresik a megoldást. Nincs pozitív vagy negatív diszkrimináció...kinek válaszolnak, kinek nem. Sőt a hajszín sem számít...itt nemtől, kortól, származástól stb. függetlenül mindenki megkapja a magáét...előbb - utóbb A kérdésedre pedig a válasz: a fejléccel és lábléccel kapcsolatban elég terjedelmes fórum található itt : Sablonképek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása Talán fejlécként kellett volna keresni, nem header-ként (csak tipp), mert azonnal kiadta a kereső...:lol: Érdemes böngészni és alaposan átolvasni minden hozzászólását..., de az biztos, hogy alapos html-tudás nélkül nehezen fog menni... Hozzáadva (07.04.2010, 06:25) |
szia nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy a honlap situsába pontosabban a Honlap-stílus >> Külalak vezérlése (CSS) -- ben megszerettem volna változtatni a banert az az a #topBlock - ot és miután beilesztettem a képet egy tök sötét fjlécem lett egy sima fekete és nincs ott a képem amit beszerettem volna illeszteni. Kérlek segitsetek , hogy ez miért van ?????? JA és ha vissza akarom álitani meg nyomom a EREDETI SABLON VISSZAÁLITÁSA- gombot és mentem utánna akkorsem változik vissza tök fekete most a fejlécem segitsetek , hogy MIÉRT VAN EZ ÉS HOGYAN TUDOM MEGOLDANI???????????
EZ A CIMEM :http://rabid-folk-ht.ucoz.com/ ELÖRE IS KÖSZI!!!! |
szia rabid-folk-techno,
A CSS-edben ezt látom: Code {background:urlhttp://rabid-folk-ht.ucoz.com/wallpaper-i-love-techno-hu-orange.jpg Ebben látható, hogy az "url"-nél van a gond. Ezt kell kijavítanod Az üzenetet szerkesztette DaveedBrown - Kedd, 2010.05.11, 13:47
|
Szia rabid-folk-techno!
Hiányzik az oldalad fejrészéből a 4.jpg! Válaszd ki még egyszer a 878-as sablont (mentéssel), és csinálj egy Eredeti sablon visszaállítást is. Ezután már csak le kell cserélned a 4.jpg eredeti linkjét a saját képed elérési útjára. |
esküszöm nem értem most akkor a (url) azt töröljem ki????? mármint azt is ????? az az pontosabban ami ez a szöveg után van azt mind töröljemki??? az az ez a szöveg után: #topBlock {background:
vagy nem értem kérlek ird le részletesen hogy mit csináljak ! Bocsi , hogy egy kicsit érthetlen vok de már ezer féle képpen probáltam de semmi még az eredetire sem tom vissza álitani Kérlek segitsetek!!!!!! EZ A CIMEM :http://rabid-folk-ht.ucoz.com/ |
Quote (rabid-folk-techno) esküszöm nem értem... Óh, hát a Stílusok táblázata (CSS)-ben, a #topBlock {background:url('/.s/t/878/4.jpg') top center no-repeat;height:243px;} sorban kellett kicserélni a kép elérési útját a sajátodra. De látom már megcsináltad. Ja, hogy inkább stíluslapot cseréltél, mert most a 731-est próbálod. Más... Az üzenetet szerkesztette riddick - Kedd, 2010.05.11, 17:10
|
| |||