A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 106 | 09:48
Ide is muszáj írnom, biggrin mert felmerült bennem 2 kérdés a fantasy honlapommal kapcsolatban (természetesen ez is az én ötletem). Még pedig az lenne, hogy most amilyen képem van nekem, az alapsablon fejléce, azt a képet meg tudnám szerezni valahonnan? De csak a képet! Ha igen, akkor át tudnám szerkeszteni valahol úgy hogy mozogjon pl. a vízesés? Ha igen, akkor hol?

sajnos a linket nem tudtam kattintásra elérhetővé tenni, pedig az összesen végig mentem, amin csak lehetett.
szóval a link: http://viszalyokfoldje.ucoz.net/

Előre is köszönöm a segítséget!


Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 107 | 10:25
Szia.

A te sablonod tetején ez a kép van

http://l2demo.ucoz.hu/.s/t/956/3.jpg
Ha átakarod szerkeszteni akkor figyelj oda hogy méretben ugyanilyen legyen és harmonizáljon a többivel.

A lábléced meg ez
http://l2demo.ucoz.hu/.s/t/956/6.jpg

Quote
Ha igen, akkor át tudnám szerkeszteni valahol úgy hogy mozogjon pl. a vízesés?

Ez már egy kicsit komolyabb munka, de nem lehetetlen. Itt animálni kellene egy képet az viszont nem könnyü.
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 108 | 11:16
hát nekem az egész kép kellene, nem csak amit leszedtél, mert ez nem sok, alig látszik belőle.
hát tudom hogy nem könnyű, de soha sem késő elkezdeni és megtanulni

1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 109 | 12:58
Sziasztok!

Létrehoztam egy próba weboldalt, és lecseréltem a menük fejlécét. Mindenhol jól működik, de a Cikkek katalógusa menüpontra rámegyek, akkor a fejezetek kategóriájánál a kép jobb alsó sarkából le van törve egy rész.

Mi lehet a gond? Az eredeti sablont szerkesztettem át. Stílus kód: #91
Weboldal: http//:nyeremenyjatek.ucoz.hu/


Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 110 | 13:28
Szia.

Ha erre gondolsz

Akkor én azt ajánlanám hogy nyisd meg a blokkot egy szerkesztővel, másold ki a tartalmát hozz létre egy új blokkot és másold bele. A régit viszont töröld.

Csatolmányok: 0516468.png (2.8 Kb)
1world
Üzenetek: 244
Hírnév: 22

Üzenet # 111 | 13:37
Szia!

Köszi a segítséget. Ha nem mondod hogy töröljem a tartalmat nem veszem észre a hibát. Ugyanis amint kivettem az összes, és egyetlen kategóriát, még kevésbé látszott az alja. Kiderült csak azért nézett ki így, mert kevés kategória volt benne, és a menü "összecsuklott". Most 2 kategóriát is létrehoztam, így már olyan mint a többi.


drudi
Üzenetek: 24
Hírnév: 0

Üzenet # 112 | 10:49
Sziasztok!
Sok beírást elolvasva még mindig nem tiszta számomra a fejléckép lecserélésének a módja. A sablon, amit elkezdtem írni, a 967-es számú, ahol a felső sarokban a macska képét szeretném lecserélni, a magam által készített png. formátumú képre. Ezt a filemanager-be fel is töltöttem már. Az előző hozzászólások alapján megnéztem az elérését az eredeti képnek, de vagy 6-7 részből épül össze. Az lenne a kérdésem, hogy az én egyetlen képemet hogyan rakom be ennek a 6-7 képnek a helyére? A feltöltött képemnek az elérési útját kellene erre az összes helyre bemásolgatnom? Az elérési út az az, amit a filemanager kiír, ha rákattintok? Tehát, ezt az egy png. képemet, hogyan hogyan tudom szétszedni jpg.1.-2.-3.-4.-5.-6.-7. képekre?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Rudolf
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 113 | 10:59
drudi, megnézed az eredeti képeknek a méretét pixelekben, a saját képedet pontosan ugyanakkora méretekre (pixelekben) darabolod valamelyik képszerkesztő program segítségével. A képszerkesztő programot javaslom, hogy egyedül találd meg, de bíbelődhetsz a Windows Paint programjával is. A képszerkesztők használati útmutatásai már nem tartoznak ebbe a témakörbe, ezért azt itt nem részletezzük.
Feltöltöd, utána az információban megtalálod minden kép elérési útvonalát külön-külön, az eredeti útvonalakat (mind a 6-7-et) kicseréled az új képek útvonalaira és kész.

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Kazuki
Üzenetek: 17
Hírnév: -2

Üzenet # 114 | 18:48
Helosztok!
Az lehetséges, hogy a fejlécen több kép is megjeleníthető legyen??
Hasonlóan akarom megoldani mint ahogy a bannerforgató van, hogy kattintással a másik képet mutassa.

Segítségeket előre is köszönöm


A profi weboldalad létrehozása itt kezdődik!
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 115 | 18:59
Szia!
Ez ismét egy olyan kérdés, amihez kellene a sablonod kódja... wacko
Elvileg megoldható, de mondom, ez nagyon sablon függő!
Ha a sablonban van egy akkora felület, amit már érdemes így megcsinálni, akkor elvileg! lehetséges úgy, hogy a bannerforgató kódját beilleszted oda.
Nem próbáltam, ez csak egy elmélet.
Ismerned kell viszont a fejléckép pontos! méretét és a bannerforgatóban ezt kell megadnod a képek méretének.
Linknek ebben az esetben Én a saját oldalam főoldalát adnám meg. biggrin

Egy másik megoldás, amikor scriptekkel dolgozol és talán a css-t is módosítod.
Nem egyszerű a megoldása, de nem is lehetetlen.

Legközelebb kérdezz valami könnyebbet, ami nem igényel jó html tudást! biggrin

Kazuki
Üzenetek: 17
Hírnév: -2

Üzenet # 116 | 21:03
Aha köszi szépen ugy tudnám megoldani ha berakom a scriptet a honlap felső részébe, de azzal is az a bibi, hogy az oldal közepére rakja az ilyen Regisztráció idő meg ilyeneket sad
A profi weboldalad létrehozása itt kezdődik!
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 117 | 21:32
Ezért mondtam Neked, hogy ez már elég meredek dolog. Meg lehet csinálni, de lehet hogy több kell rá mint fél óra. biggrin
drudi
Üzenetek: 24
Hírnév: 0

Üzenet # 118 | 21:28
Sziasztok!
Köszönöm, Attila az utóbbi segítséget (2-3válasszal fentebb). Most jutottam oda, hogy sikerült feldarabolnom a képemet úgy, hogy png maradt. A 967-es sablont szerkesztem. Én ott úgy láttam, hogy fejlécben a cica 2-3-4-5.jpg részletből épül fel. Ennek megfelelően fel is bontottam a képemet ugyanennyi részletre. Szépen kicseréltem ezeket a részleteket a saját feltöltött részeimmel. Szépen be is került a képem teljes egészében és a lényeg, hogy háttér nélküli képként. Ám a sablonben lévő cicafej jobb oldali kis részlete továbbra is megmarad. Ha keresem akkor pedig nem találom, h mi vonatkozik arra a részletre, hogy eltüntethessem. Raziel, Attila ha megoldható nézzétek már meg ezt a sablont és a szerkesztett lapomat is: http://torpehorcsog.ucoz.hu Így elég jól látható, hogy mely megmaradó részlettel van gondom. Amennyiben tudtok segíteni, hogy mit tegyek vagy módosítsak nagyon megköszönném!
Üdv: Rudi
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 119 | 22:22
Szia!
Hát ilyen hamar sem oldottam még meg ilyesmi kérdést! biggrin
Ez persze Neked csak jó hír! smile
A következőt kell tenned:
A honlap felső része sablonban cseréld le a következő részt: (3. sor a sablonban)
Code
<td id="boxLogo" width="629">

erre:
Code
<td style="text-align: left; vertical-align: middle; background-image: url(/.s/t/967/1.gif); background-repeat: repeat; background-position: left top; letter-spacing: 0pt; word-spacing: 0pt;" id="boxLogo" width="629">

Ezzel megoldottuk a fejlécet. Most még van egy kis részlet abból a cicából a fejléc alatti szürke sávon.
Ezt a következőképpen oldottam meg.
A css fájlt kell módosítani. Nyisd meg , majd a következőket tedd:
Ezt cseréld le

Code
#boxLinks {background:url('/.s/t/967/10.png') left no-repeat;text-align:right;padding-right:20px;color:#FFFFE8;}

erre
Code
#boxLinks {background:#C0BFA9;text-align:right;padding-right:20px;color:#FFFFE8;}

Ez a css kódsor nálam a 10. sorban található.

Ezzel egy kis hiba keletkezik az oldaladban. Ha észrevetted, szólj, ha nem veszed észre, akkor majd megmondom Én!
De ha Te nem látod, akkor már jók vagyunk. biggrin

drudi
Üzenetek: 24
Hírnév: 0

Üzenet # 120 | 22:29
Szia, Raziel!
Köszi a segítséget, most értem csak rá, hogy elvégezzem a sablonban és a CSS kódsorban a javasolt kódjaid cseréjét! Azt kell hogy mondjam, nagy segítség volt cool . Valóvan szinte teljesen jó lett a dolog. Azonban észre vettem a kis hibát, amit mondtál biggrin ! Esetleg, ha lenne még kedved és időd, nézd már meg ismét a honlapomat! A címét az előbbi hozzászólásomban leírtam! Szóval amit látok, hogy a háttér rózsaszín pepita mintázata a fejléc módosítással nagyon picit összébb nyomódott egy oszlopban, közvetlenül a függőleges kis szürke keret felett. Ha ez volt a Te általad is sejtett kis hiba, akkor ez nem is gond. Szinte keresni kell, de nem is zavaró. Viszont ha megnézed a lapomat a berakott képem 3.png 265x34px méretű sorban nem látható a szürke kis keret. Ha ez vhogy visszahozható lenne, akkor az szép lenne nagyon. vagy esetleg maga a kis képemet képszerkesztővel mókoljam meg egy hasonló szélességű és színű kis oldalsó kerettel??? Csak nem tudom pontosan annak csíknak a szélességi méretét és a színt se pontosan.
Ami a legnagyobb bajom, ha megnézed a Fórum menümet, na ott a cica fele megmaradt. A furi, ha megnézem a képet, akkor pedig végig az én saját kis höris kép részleteimre mutat. Mért nem cserélődött le ezen az oldalon akkor teljesen a régi sablon kép???
Válaszaidat ismét előre is köszönöm! -Rudi-
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása
Keresés: