A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Ide is muszáj írnom, mert felmerült bennem 2 kérdés a fantasy honlapommal kapcsolatban (természetesen ez is az én ötletem). Még pedig az lenne, hogy most amilyen képem van nekem, az alapsablon fejléce, azt a képet meg tudnám szerezni valahonnan? De csak a képet! Ha igen, akkor át tudnám szerkeszteni valahol úgy hogy mozogjon pl. a vízesés? Ha igen, akkor hol?
sajnos a linket nem tudtam kattintásra elérhetővé tenni, pedig az összesen végig mentem, amin csak lehetett. Előre is köszönöm a segítséget! |
Szia.
A te sablonod tetején ez a kép van http://l2demo.ucoz.hu/.s/t/956/3.jpg A lábléced meg ez
Quote Ha igen, akkor át tudnám szerkeszteni valahol úgy hogy mozogjon pl. a vízesés? Ez már egy kicsit komolyabb munka, de nem lehetetlen. Itt animálni kellene egy képet az viszont nem könnyü. |
Sziasztok!
Létrehoztam egy próba weboldalt, és lecseréltem a menük fejlécét. Mindenhol jól működik, de a Cikkek katalógusa menüpontra rámegyek, akkor a fejezetek kategóriájánál a kép jobb alsó sarkából le van törve egy rész. Mi lehet a gond? Az eredeti sablont szerkesztettem át. Stílus kód: #91 |
Szia.
Ha erre gondolsz Akkor én azt ajánlanám hogy nyisd meg a blokkot egy szerkesztővel, másold ki a tartalmát hozz létre egy új blokkot és másold bele. A régit viszont töröld. Csatolmányok:
0516468.png
(2.8 Kb)
|
Szia!
Köszi a segítséget. Ha nem mondod hogy töröljem a tartalmat nem veszem észre a hibát. Ugyanis amint kivettem az összes, és egyetlen kategóriát, még kevésbé látszott az alja. Kiderült csak azért nézett ki így, mert kevés kategória volt benne, és a menü "összecsuklott". Most 2 kategóriát is létrehoztam, így már olyan mint a többi. |
Sziasztok!
Sok beírást elolvasva még mindig nem tiszta számomra a fejléckép lecserélésének a módja. A sablon, amit elkezdtem írni, a 967-es számú, ahol a felső sarokban a macska képét szeretném lecserélni, a magam által készített png. formátumú képre. Ezt a filemanager-be fel is töltöttem már. Az előző hozzászólások alapján megnéztem az elérését az eredeti képnek, de vagy 6-7 részből épül össze. Az lenne a kérdésem, hogy az én egyetlen képemet hogyan rakom be ennek a 6-7 képnek a helyére? A feltöltött képemnek az elérési útját kellene erre az összes helyre bemásolgatnom? Az elérési út az az, amit a filemanager kiír, ha rákattintok? Tehát, ezt az egy png. képemet, hogyan hogyan tudom szétszedni jpg.1.-2.-3.-4.-5.-6.-7. képekre? Segítségeteket előre is köszönöm! Rudolf |
drudi, megnézed az eredeti képeknek a méretét pixelekben, a saját képedet pontosan ugyanakkora méretekre (pixelekben) darabolod valamelyik képszerkesztő program segítségével. A képszerkesztő programot javaslom, hogy egyedül találd meg, de bíbelődhetsz a Windows Paint programjával is. A képszerkesztők használati útmutatásai már nem tartoznak ebbe a témakörbe, ezért azt itt nem részletezzük.
Feltöltöd, utána az információban megtalálod minden kép elérési útvonalát külön-külön, az eredeti útvonalakat (mind a 6-7-et) kicseréled az új képek útvonalaira és kész. Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Helosztok!
Az lehetséges, hogy a fejlécen több kép is megjeleníthető legyen?? Hasonlóan akarom megoldani mint ahogy a bannerforgató van, hogy kattintással a másik képet mutassa. Segítségeket előre is köszönöm A profi weboldalad létrehozása itt kezdődik!
|
Szia!
Ez ismét egy olyan kérdés, amihez kellene a sablonod kódja... Elvileg megoldható, de mondom, ez nagyon sablon függő! Ha a sablonban van egy akkora felület, amit már érdemes így megcsinálni, akkor elvileg! lehetséges úgy, hogy a bannerforgató kódját beilleszted oda. Nem próbáltam, ez csak egy elmélet. Ismerned kell viszont a fejléckép pontos! méretét és a bannerforgatóban ezt kell megadnod a képek méretének. Linknek ebben az esetben Én a saját oldalam főoldalát adnám meg. Egy másik megoldás, amikor scriptekkel dolgozol és talán a css-t is módosítod. Legközelebb kérdezz valami könnyebbet, ami nem igényel jó html tudást! |
Sziasztok!
Köszönöm, Attila az utóbbi segítséget (2-3válasszal fentebb). Most jutottam oda, hogy sikerült feldarabolnom a képemet úgy, hogy png maradt. A 967-es sablont szerkesztem. Én ott úgy láttam, hogy fejlécben a cica 2-3-4-5.jpg részletből épül fel. Ennek megfelelően fel is bontottam a képemet ugyanennyi részletre. Szépen kicseréltem ezeket a részleteket a saját feltöltött részeimmel. Szépen be is került a képem teljes egészében és a lényeg, hogy háttér nélküli képként. Ám a sablonben lévő cicafej jobb oldali kis részlete továbbra is megmarad. Ha keresem akkor pedig nem találom, h mi vonatkozik arra a részletre, hogy eltüntethessem. Raziel, Attila ha megoldható nézzétek már meg ezt a sablont és a szerkesztett lapomat is: http://torpehorcsog.ucoz.hu Így elég jól látható, hogy mely megmaradó részlettel van gondom. Amennyiben tudtok segíteni, hogy mit tegyek vagy módosítsak nagyon megköszönném! Üdv: Rudi |
Szia!
Hát ilyen hamar sem oldottam még meg ilyesmi kérdést! Ez persze Neked csak jó hír! A következőt kell tenned: A honlap felső része sablonban cseréld le a következő részt: (3. sor a sablonban) Code <td id="boxLogo" width="629"> erre: Code <td style="text-align: left; vertical-align: middle; background-image: url(/.s/t/967/1.gif); background-repeat: repeat; background-position: left top; letter-spacing: 0pt; word-spacing: 0pt;" id="boxLogo" width="629"> Ezzel megoldottuk a fejlécet. Most még van egy kis részlet abból a cicából a fejléc alatti szürke sávon. Code #boxLinks {background:url('/.s/t/967/10.png') left no-repeat;text-align:right;padding-right:20px;color:#FFFFE8;} erre Code #boxLinks {background:#C0BFA9;text-align:right;padding-right:20px;color:#FFFFE8;} Ez a css kódsor nálam a 10. sorban található. Ezzel egy kis hiba keletkezik az oldaladban. Ha észrevetted, szólj, ha nem veszed észre, akkor majd megmondom Én! |
Szia, Raziel!
Köszi a segítséget, most értem csak rá, hogy elvégezzem a sablonban és a CSS kódsorban a javasolt kódjaid cseréjét! Azt kell hogy mondjam, nagy segítség volt . Valóvan szinte teljesen jó lett a dolog. Azonban észre vettem a kis hibát, amit mondtál ! Esetleg, ha lenne még kedved és időd, nézd már meg ismét a honlapomat! A címét az előbbi hozzászólásomban leírtam! Szóval amit látok, hogy a háttér rózsaszín pepita mintázata a fejléc módosítással nagyon picit összébb nyomódott egy oszlopban, közvetlenül a függőleges kis szürke keret felett. Ha ez volt a Te általad is sejtett kis hiba, akkor ez nem is gond. Szinte keresni kell, de nem is zavaró. Viszont ha megnézed a lapomat a berakott képem 3.png 265x34px méretű sorban nem látható a szürke kis keret. Ha ez vhogy visszahozható lenne, akkor az szép lenne nagyon. vagy esetleg maga a kis képemet képszerkesztővel mókoljam meg egy hasonló szélességű és színű kis oldalsó kerettel??? Csak nem tudom pontosan annak csíknak a szélességi méretét és a színt se pontosan. Ami a legnagyobb bajom, ha megnézed a Fórum menümet, na ott a cica fele megmaradt. A furi, ha megnézem a képet, akkor pedig végig az én saját kis höris kép részleteimre mutat. Mért nem cserélődött le ezen az oldalon akkor teljesen a régi sablon kép??? Válaszaidat ismét előre is köszönöm! -Rudi- |
| |||