A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Sziasztok!
Remélem jó topikba teszem fel következő kérdésem: Olyan problémám lenne hogy készítettem egy honlapot: http://xlawsforce.ucoz.net/ Életem első "jól kinéző honlapja". |
Szia!
Nálam a honlapjaimon is van ilyen megoldás (a honlapok címe az aláírásomban) A következő kóddal kell megoldani: <table background="http://oldalad címe/kép helye/kep neve.gif(jpg)" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" height="100%"><tbody><tr><td> Ezt tettem a kód elejére, a vizuális szerkesztőben el kell kezdeni begépelni a szöveget. Előbb próbálgasd, utána legyen élesben:) ÉRDEMES %-BAN megadni a szélességet és a hosszúságot, hogy felbontás - független legyen:) Az üzenetet szerkesztette juillet - Kedd, 2010.10.19, 16:48
|
Köszönöm szépen, így elsőre átolvasva kicsit kínai még, de majd megpróbálom!
Am igen nagy lett a felbontása a honlapnak, azt még az este cserélem és akkor gondoltam hogy rányomom a szöveget amit oda szeretnék. Hogyan lehet próbálgatni nem élesben? Erre nem tudok rájönni, ahhoz hogy meg tudjam nézni el kell menteni. Szerintem! Am csináltam biztonsági mentést, szal ha nagyon elcseszném is van visszaállítási pont:) |
Quote (Jetikiller) Hogyan lehet próbálgatni nem élesben Szép estét, Jetikiller! Ilyen esetben mindig ajánlunk egy teszt, más néven játszós holnap létrehozását, ahol mindent kipróbálhatsz, mielőtt ténylegesen alkalmaznád a dolgokat. Ezt nem kell tartalommal feltölteni, az a lényege, hogy te következmények nélkül tudd használni a dolgokat. Itt egy videósegítség, ha netán nem tudod, hogy kell új honlapot létrehozni (újraregisztrálás nélkül!) |
Ez gyors volt! Ezt a választ is nagyon szépen köszönöm! Mindenre gondoltam csak erre nem hogy létrehozzak egy "alibi" honlapot:)
Köszönöm a videó segítséget, de azért még tudom hol lehet újat csinálni:) |
Megpróbálom egyszerűbben:
belépés a saját menübe--> oldalszerkesztés-->oldal hozzáadása A szerkesztéskor html-kódok panel: a fenti kódot bemásolod... aztán vizuális szerkesztőre kapcsolsz! A hátteret képként kezeli, úgy a magasságát összébb húzhatod, ha rövid a szöveg...lásd mellékelt képek... nem tudom, segítettem-e, én se jöttem rá egy ideig... van egy jó dolog, a jegyzettömb, mindenképp ki kell rá másolni a dolgokat, akkor az anyag nem vész el:) Csatolmányok:
5028032.png
(98.7 Kb)
·
5709928.png
(82.0 Kb)
|
Köszönöm, az első leírásod is csak elsőre volt kínai számomra, am már sikerült
De sajnos még nincs vége a mondandómnak Vizuál szerkesztőben gyönyörű, komolyan. Azonban miután elmentem és megnézem utána csak egy nagy fehér háttér látszik a főoldalon, amin a betük fehérrel vannak, tehát a szöveg ottvan Ha viszont a főoldalam alján rámegyek a vizuális szerkesztésre akkor megint mutatja a képet, és lám rajt van a szöveg is. Hozzáadva (19.10.2010, 22:29) Hozzáadva (19.10.2010, 22:57) |
Jetikiller, Neked mekkora a képernyőfelbontásod?
Nálam rendesen megjelenik az oldalad, de ha beállítom a böngésző ablakát 1024 pixel szélességre, az oldalad fele nem látszik. Mert túl nagy az a kép! Ilyen képeket (fix méretű) nem szoktak háttérnek betenni. Éppen ezért, mert az akkor is elfoglalja a helyet, ha másnak már nem jut. Nem lehet meghatározni, mekkora kép kellene abba a keretbe! Személyes véleményem a szöveg mögötti képekről az, hogy most a képre akarod felhíni a figyelmet, vagy a szövegre? Mert így egyik sem látszik igazán. Olvasni meg elég rossz ilyen háttér mellett. Ezt nem sértésnek szántam, ez általános véleményem az ilyen megoldásokról. ---------------------- |
képernyő felbontásom: 11366x768
Hozzáadva (19.10.2010, 23:14) Hozzáadva (19.10.2010, 23:19) |
Ilyen esetben szoktuk alkalmazni az 1-2 pixel széles képet, amit repeat taggel lehet ismételtetni.
Csak hát ugye így nem lehet fix kép a háttér. Inkább egy színátmenet, vagy ilyesmi. Ha megnézed az oldalam fejlécének a háttere egy 1 pixel széles kép. így lehet a böngésző felbontása akármekkora, az mindig az oldaláig fog érni. De az oldal lényege le lett fixálva egy méretre. így tudok betenni fix szélességű képet, mert az a rész mindig ugyanakkora! Kivéve, hogy a felhasználó felbontása 1024 pixel alatt van. Azzal nem tudok mit csinálni. |
Hali! Nemrég (pontosabban tegnap) Elkezdtem csinálni egy blogot (erről később), megszerkesztettem a CSS-t, á is írtam minden sablont, kivéve egyet, az Anyag hozzáadásának a sablonját. Ezt azért nem, -és ez a problémám is- mert nincs ilyen sablon! A blog modulról van szó. Az lenne a kérdésem, hogy miért nincs Pedig nekem fontos lenne, mert szétcsúszott valamiért.
|
DaveedBrown, jól láttad, valóban nincs ilyen sablon. Inkább azt mond el, hogy mit szerettél volna módosítani és megnézzük, hogyan lehet ezt megoldani.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Attila, Nem írom le, inkább itt egy kép:
Igen hát a háttér fura, mert 3 képből lett csinálva egy "panoráma" kép. A css-sel lesz gond, mert az anyag hozzáadásánál az eredeti a betűméret. Valószínűleg nem íródott át a 838.cssről a my.cssre. Csatolmányok:
8482439.jpg
(483.7 Kb)
|
Sziasztok! Problémám a köv.: 886-os sablonom van. Kemény küzdelem árán kicseréltem a fejlécet. Most a blokkok szép zöldjét szeretném kicserélni :01. png melléklet, szép kék lenne, de amikor kicserélem, a blokk nevét eltakarja. Nem látszanak a felíratok. 02. png.
Mit kell írnom a kódba, hogy áttetsző legyen a kék háttér, és olvashatóak legyenek a blokkok nevei pl. Honlapmenü? Sajna nem találtam a fórumban a választ:( mea culpa Csatolmányok:
2190131.png
(4.0 Kb)
·
8842878.png
(14.7 Kb)
|
| |||