A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről)
Hibajelentés, segítségkérés
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:22
Ha a szerverrel, mentéssel (szerkesztéskori mentés, biztonsági mentés), érdekes megjelenéssel és hasonló, nem a Te hibádból származó nem szokványos problémákkal találkozol, olyasmivel ami vélhetőleg rendszerhiba, először is javasolt a következők végrehajtása:

 • sablon visszaállítása, esetleg új kinézet beállítása (javasolt mindenképp egy biztonsági mentés és egy másodlagos honlap, ahol próbálkozol)
 • a böngésző gyorsítótár kiürítése, (javasolt külső "takarító" program használata pl. a CCleaner)
 • egy pár órás várakozási idő is jót tehet,
 • másik gépen, másik böngészővel való próba
 • a probléma esetleges válaszának keresése a Fórumon, (használd a keresőket, illetve több oldalról közelítsd meg a dolgot, próbáld több kulcsszóval is!)
 • és ha végképp nem megy a dolog, akkor ebben a topikban tedd fel a kérdésedet.

A segítség ilyen esetben nem garantált, mivel Mi is csak felhasználója vagyunk a rendszernek, ilyen szinten már nem férünk hozzá a dolgokhoz.

Ha érdemleges választ szeretnél a hibajelenség esetleges megoldására, fordulj az Ügyfélszolgálathoz.
Ezt az admin felületeden adminbaron a Segítség menüpontban találod!Olyan problémákkal ne is fáradj az említett helyen, amik a Te hibádból származnak. Például:
"Átírtam a sablont, de nem jelenik meg amit szeretnék, mi lehet a gond?"
Nagy a valószínűsége, hogy Te hibáztál!
Ilyen esetekben javasolt a Fórum tüzetes átvizsgálása, és a fenti lista végrehajtása.Az Általános tájékoztatóban leírtak alapján és azokon felül javasolt még, hogy ha akár ide írsz, akár az Ügyfélszolgálatnak, készíts egy pillanatképet az adott hibáról, töltsd fel a saját tárhelyedre és a linkjét add meg a kérdéseddel együtt!
Sokszor többre megyünk a vizuális megjelenéssel, mint azzal ahogy sajátos módon a gondolataidat leírod.
Ezeket sokszor csak többedik kiegészítő leírás után lehet csak kapisgálni.

A segítségkérés általános alapfeltételei

 • Minden hozzászólásodban add meg a honlapod elérhetőségét (legegyszerűbb, ha az adataid szerkesztésénél adod meg, vagy tedd be aláírásnak)
 • Értelmes szöveget írj, ne használj szakzsargont, rövidítéseket és szlenget.
 • Ne idegeskedj és ne légy türelmetlen! A türelem nagy erény és mindig segít!
 • Ne szídd a rendszert, mert a rendszer jó! Mindenki más tudja használni, így a hiba oka leginkább Tőled ered!
 • Magyar fórumon vagy, ahol a segítséget is magyarul kapod!
 • Ne a fejléc, vagy egyes dizájn elemek legyenek az elsők, vagy a legfontosabbak! Olyan honlaposoknak akiknek az oldalán még semmi munka nem látszik, nem segítünk ilyen témában! Amint látjuk, hogy tettél valamit a honlapodért (feltöltötted tartalommal, cikkekkel, stb...), jön a segítség!
 • Ne kérj segítséget lezárt honlapra, vendégek elől lezárt területere! Amíg a gondodat megoldjuk, addig tedd szabaddá az utat!
  Előfordulhat, hogy kérünk belépési jelszót az admin felültetedre. Saját érdekedben ne tagadd meg ezt a kérést, különben nem biztos, hogy fogunk tudni segíteni! (ne a fórum oldalaira írd ki a jelszót, hanem privát úton fogjuk kérni!!!!)
 • Ha segítséget kérsz a fórumon, ne írd bele hogy pl. "A válaszokat erre az email címre küldjétek el".
  Az ilyen hozzászólást azonnal töröljük! Ez egy fórum, nem levelező oldal, vagy kliens. Neked kell a segítség, ne várd el a másiktól, hogy ugráljon Neked!
 • Ha segítséget kérsz a fórumon, ne kelljen a válaszodra napokat várni! Ha nem tudsz online maradni, vagy 1-2 napon belül válaszolni, akkor ne is kérdezz!
 • Ha kérünk valamit, vagy kérdezünk valamit, akkor a Te érdeked is, hogy teljesítsd a kérést, válaszolj a feltett kérdésre!
 • A Fórumon nincs büntetés. Mi sem büntetünk senkit és elvárjuk, hogy Te se büntesd azt, akitől a segítséget várod! Ha problémád van valakivel, intézd el vele privátban! Viszonyulj úgy ehhez a dologhoz, hogy itt mindenki ingyenesen van. A segítők is a szabad idejüket áldozzák rád!!!
 • Hagyd el a felesleges formázásokat! Lehet, te "úgy szoktál írni", de hidd el, akkor is meglátjuk a kérdésedet, ha NEM így írsz folyamatosan.

  Ezeket a dolgokat nem kötelező betartani! De akkor majd a segítség is olyan lesz, amilyen a kérdést feltevő hozzáállása!


Az itt leírtakat nem viccnek szánjuk.
Ha Neked ezek a minimális feltételek nem felelnek meg és nem tudsz ezeknek eleget tenni, akkor ne is várj segítséget!
PuTa
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 151 | 10:44
Köszönöm a gyors segítséget! smile Tökéletesen működik! biggrin
sumegmento
Üzenetek: 16
Hírnév: 0

Üzenet # 152 | 22:44
Üdv mindenkinek !
A következő miatt kérném a tanácsotokat véleményeket: a http://sumegmento.hu/ honlapunkon a bal oldali widgetek közül a 3D cimkefelhő pár napja nem jelenik meg. Mi lehet ennek az oka? ( az eltávolításon és újrarakáson már túl vagyok;nem segített..) cry
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 153 | 23:49
sumegmento, közöltem a fejlesztőkkel.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 154 | 11:38
sumegmento, a probléma ismert és már javítják.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
sumegmento
Üzenetek: 16
Hírnév: 0

Üzenet # 155 | 21:09
Köszönöm a gyors választ ! smile
zsuzsu72
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 156 | 22:24
Sziasztok!
Sokáig filóztam azon, melyik topikba forduljak a problémámmal,végül itt lyukadtam ki és erősen remélem, hogy jó helyre írok.
A problémám a következő: nem tudom szerkeszteni a fórumtopikjaimat! - oké ez így nem egyértelmű, tehát kifejtem részletesen.
A saját oldalamról van szó, ahol én vagyok az admin. Eddig semmi probléma nem volt a fórummal, sőt, már jó ideje nem használtam a honlapom, mert úgy volt, hogy megszűnik. Na mindegy, tehát a lényeg: ma nézegettem a fórumot és törölgettem (azaz csak törölgetni akartam...) pár topicot, amire nincs szükség. Csakhogy nem engedi... se hozzászólást nem tudok törölni, se szerkeszteni (a sajátomat tudom, de másokét nem, pedig párat kéne törölni mert nem odavaló...). Sőt még a topikokat se tudom törölni/áthelyezni... Eddig a topik neve mellett ott volt két "jel", az egyikkel törölni lehetett, a másikkal pedig áthelyezni/ szerkeszteni (remélem érthető miről beszélek ><), de most nincs ott. Először arra gondoltam, lehet, hogy a sablon hibája, ezért legalább 5 sablont kipróbáltam, sőt, még a régi sablonokat is visszaállítottam (azokkal régen semmi gond nem volt), de még úgy sem. Egyik sablonnál se tudom szerkeszteni a fórumtopikjaimat.
Aztán gondoltam arra, hogy netán a hozzáférési jogokkal van a gond, lehet, hogy nincs "aktiválva" valami és ezért nem lehet - de erre is ráfáztam, mert minden engedélyezve van! Még arra is gondoltam, hogy talán csak a Mozilla szivat, ezért megpróbáltam a Google Chrome-al.. ott se volt jó.. Végső elkeseredésemben megpróbáltam azt, hogy áthelyeztem magam a "barátok" csoport közé, aztán megint vissza az admin csoporthoz (mert arra gondoltam, lehet, hogy csak a rendszer van bezavarodva, vagy nem tudom), de még úgy se volt jó. Most viszont már nagyon pipa vagyok, hogy egy **** topikot nem tudok kitörölni, mert nincs ott az a "jelecske". cry
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 157 | 22:28
zsuzsu72, kérlek add meg az oldalad elérési címét.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
zsuzsu72
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 158 | 22:34
Bocsi, elfelejtettem, itt van: http://hoka-suli.ucoz.hu/
Azt hiszem egyszer már regisztráltál ide, tehát már látható biggrin
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 159 | 22:40
zsuzsu72, én kérek bocsánatot. Visszaolvastam az eddigi üzeneteidet és megtaláltam az oldalad linkjét shy A probléma szerintem ez lehet nálad:A hiba orvosolásához vedd le a pipát az Adminisztrátorok csoporttól, vagy add hozzá magad a fórum moderátoraként a fórumok beállításaiban.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
zsuzsu72
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 160 | 22:43
Semmi gond smile
Értem, köszi :)) Pedig mindegyik fórumra be vagyok osztva moderátorként, de mindjárt megpróbálom, amit írtál smile

Hozzáadva (13.12.2014, 21:43)
---------------------------------------------
Most már jó!
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!! :)))

Rozika
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 161 | 01:11
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Ha megosztom az oldalam ugye kiad egy képet,na én ezt a képet szeretném valahogy lecserélni.Már töröltem a fájlkezelőből is de még mindíg azt a képet mutatja :P
Tudna vvalaki segíteni,hogy cserélhetem le ?:)
Köszönöm:)
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 162 | 12:22
Rozika,

Szia,

Ha törölted a fájlkezelőből,és ugyanazon a néven töltöttél fel másik képet,akkor a régi kép nem fog megjelenni. A böngészőnek kell egy kis idő,vagy cookie törlése. smile
Gabi4061
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 163 | 21:16
Sziasztok!
Amikor belépek a honlapomra akkor nem tudok rákattintani a menüpontokra, csak kijelöli őket. Olyan mintha a szerkesztőben lennék, pedig a honlapomon vagyok. Valaki tudja mit kell csinálni?
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 164 | 14:09
Gabi4061,
Szia,

Kellene egy kép vagy látni az oldalt.Így csak annyit mondthatok esetleg,hogy nézd meg a kódlezárásokat(elejét-végét).Vagy az admin bárban ki kell e kapcsolni a szerkesztő módot.
bigblog
Üzenetek: 1664
Hírnév: 47

Üzenet # 165 | 19:17
Gabi4061, ez lehet a probléma nálad: http://forum.ucoz.hu/forum/24-496-1#10756
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Hibajelentés, segítségkérés (Mit hogyan? Általános információk a dolgok pontos menetéről)
Keresés: