uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Funkciómodulok Felhasználók Belépési problémák (A belépéssel kapcsolatos problémák megoldása) |
Belépési problémák |
BELÉPÉSI PROBLÉMÁK Mivel a uCoz uNet/uID/Webtop/Admin/Vezérlőpult belépő-jelszó sokak számára fölöslegesen bonyolult, megpróbálok egy áttekintést írni, mi is a teendő, ha nem tudunk belépni az oldalunk Vezérlőpultjába, vagy a uCoz fórumára. A leírásban lesznek olyan dolgok, amelyeket egy az egyben átmásoltam különböző topicokból, hogy egy helyen meglegyenek a válaszok. Nem tudunk belépni a uID.me oldalon, vagy a http//oldalunkneve.ucoz.hu/admin oldalon a Vezérlőpultba
A uID.me az általános beléptetőrendszer. Itt azt a jelszót kell megadni, amit a uCoz Profilunkhoz használunk. Ezzel léphetünk be a fórumba és a Webtopba is. Ez a felhasználóhoz tartozó beléptető. A saját magunk által létrehozott honlapokhoz egy másik jelszó tartozik. Amikor az oldalt akarjuk szerkeszteni, a Vezérlőpultba lépni, akkor a másodlagos jelszót kell megadni. Amennyiben valaki keveri a kettőt, a rendszer nem fogja beengedni. A titkos kérdés Bizonyos műveleteknél nélkülözhetetlen a titkos kérdés, és az arra adandó válasz. Ezt is nagyon kell tudni, jegyezzük hát jól meg. Tipp: mentsük el a jelszavakat a böngészőnkbe, vagy egy fájlba. Érdemes a jelszót képként elmenteni, arról mindig lehet lesni, de kémprogramok számára nem hozzáférhető. Ha egy „jelszó.txt” fájlt tárolunk a gépünkön, azt a kémprogramok egykettőre kiszagolják. A belépésnél mindig ügyeljünk arra, hogy helyesen adjuk meg a jelszavunkat. A nagybetű/kisbetű különbözik, és ne legyen még véletlenül sem benne fölösleges szóköz, csak ha ténylegesen a jelszó tartalma az. Amennyiben bonyolult a jelszavunk, mivel gépelés közben nem láthatjuk, ha hibát vétünk, nyissunk egy Jegyzettömböt, abba gépeljük be helyesen a jelszavunkat, majd ezt másoljuk át a jelszó mezőbe. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem ejtettünk gépelési hibát a jelszóba. Amennyiben nem emlékszünk biztosan, mi volt a jelszavunk, kérhetünk jelszóemlékeztetőt. Jelszóemlékeztető kérésének folyamata Gépeljük a címsorba: „uid.me”. Ezzel a uCoz fő beléptetőoldalán találjuk magunkat a belépési űrlappal. Az űrlap alján kattintsunk a „Jelszóemlékeztető” gombra. Ezek után meg kell adni az email-címet, amire a jelszóemlékeztetőt kérjük. Az email cím után meg kell adni a titkos kérdésre adandó választ. Ennek hiányában jelszóemlékeztető nem kérhető, hiszen ennyi erővel bárki hozzáférhetne a jelszavainkhoz. Ezt tehát tudni kell. A jelszót sikeresen elküldte a rendszer a megadott email címre. Az email fiókunkban kattintsunk a megadott linkre. Ez megmutatja mindkét jelszavunkat (de csak egyszer!). Írjuk le, és jegyezzük meg! |
Sziasztok..Egyik felhasználómtól ezt kaptam,mert chrommal nem tud belépni.Ha tudtok,lécci segítsetek.Ezt kapta a böngészőtől:
Biztonságos Böngészés Diagnosztikai oldal - ucoz-lab.ucoz.ru Mi a(z) ucoz-lab.ucoz.ru aktuális nyilvántartási állapota? A webhely gyanúsként van nyilvántartva -- a webhely meglátogatása káros lehet számítógépére. Az oldal egy része gyanús tevékenység miatt az utóbbi 90 napban 1 alkalommal került nyilvántartásba. Mi történt, amikor a Google felkereste ezt az oldalt? Az utóbbi 90 napban ellenőrzött 27 oldalból 0 oldal töltött le és telepített rosszindulatú szoftvert a felhasználó beleegyezése nélkül. A Google utoljára ezt a webhelyet 2013-12-09 napon látogatta meg, és utoljára 2013-12-09 napon talált gyanús tartalmat a webhelyen. A webhelyet 1 hálózat tárolja, ideértve a következő(ke)t: AS39572 (ADVANCEDHOSTERS-AS). Ez a webhely közvetítői szerepet játszott a rosszindulatú szoftverek további terjesztésében? Az utóbbi 90 napon a ucoz-lab.ucoz.ru webhely látszólag 49 webhely fertőzését szolgáló közvetítőként szolgált; ezek többek között: stalkerzoneworld.ru/, turkbest.ucoz.ru/, muza.ucoz.net/. Ez a webhely tartalmazott rosszindulatú szoftvert? Igen, a webhely rosszindulatú szoftvert tartalmazott az elmúlt 90 napban. A szoftver 119 domaint fertőzött meg, ideértve a következő(ke)t: internet-cafe.ucoz.com/, mp-svarka.ru/, killing.clan.su/. Mi okozhatja ezt? Egyes esetekben harmadik felek rosszindulatú kódot adhatnak szabályokat nem sértő webhelyekhez, ez pedig figyelmeztető üzenetet eredményezhet. Következő lépések: Térjen vissza az előző oldalra. Ha Ön a webhely tulajdonosa, kérheti a webhely újraellenőrzését a Google Webmestereszközök használatával. Az ellenőrzési folyamatról bővebben a Google Webmestereszközök súgójában tájékozódhat. |
Nem biztos hogy ide kellene írnom, de a problémám a következő:
Amikor a honlap menüt szeretném változtatni, azt írja ki hogy belépés megtagadva, és hogy forduljak adminhoz pedig én is az vagyok. a másik ugyanott a menünél rányomok a blokk tartalmának szerkesztésére, ott is azt írja hogy belépés megtagava. Mit tegyek? |
bence0308, köszönjük, hogy a uCoz közösséghez fordultál segítségért a problémád megoldása érdekében.
Nemrég be lett vezetve egy biztonsági frissítés a uCoz rendszerhez, melynek áldozatául esett az is, hogy külön be kell jelölnünk a honlap külalakjának szerkesztésének lehetőségére vonatkozó opciót, valamint a Szerkesztő használatát. A te esetedben szerintem az utóbbi opció be van jelölve, ha a blokkok tartalmának szerkesztését el tudtad kezdeményezni. A honlap külalakjának vezérlése funkció bekapcsolásához látogass el a Vezérlőpulthoz, majd a bal oldali modul listából válaszd ki a Felhasználók modult. Ezután kattints a Felhasználói csoportok elemre. A megjelenő listában a honlapon létrehozott felhasználói csoportok láthatóak. Kattints az Adminisztrátorok elnevezésű csoportra, majd a megjelenő oldalon az Egyébre. Itt aktiváld a Honlap külalakjának szerkesztése opciót, illetve a Szerkesztő használata (vagy Use builder) funkciót, ha az nincs bejelölve. Ha kész vagy a módosításokkal, kattints a Mentés gombra és próbáld újra a honlap menüjének beállítását illetve a blokkok tartalmának szerkesztését. Reméljük, tudtunk segíteni, ha pedig nem, írj ide, az üzenetet pedig - ha akarod - megfűszerezheted egy kis képernyőképpel. Ha bármilyen más kérdésed lenne a uCoz rendszerével kapcsolatban, írj ezen a fórumon. Üdv, bigblog |
Hozzászólás szövege
bence0308, köszönjük, hogy a uCoz közösséghez fordultál segítségért a problémád megoldása érdekében. Nemrég be lett vezetve egy biztonsági frissítés a uCoz rendszerhez, melynek áldozatául esett az is, hogy külön be kell jelölnünk a honlap külalakjának szerkesztésének lehetőségére vonatkozó opciót, valamint a Szerkesztő használatát. A te esetedben szerintem az utóbbi opció be van jelölve, ha a blokkok tartalmának szerkesztését el tudtad kezdeményezni. A honlap külalakjának vezérlése funkció bekapcsolásához látogass el a Vezérlőpulthoz, majd a bal oldali modul listából válaszd ki a Felhasználók modult. Ezután kattints a Felhasználói csoportok elemre. A megjelenő listában a honlapon létrehozott felhasználói csoportok láthatóak. Kattints az Adminisztrátorok elnevezésű csoportra, majd a megjelenő oldalon az Egyébre. Itt aktiváld a Honlap külalakjának szerkesztése opciót, illetve a Szerkesztő használata (vagy Use builder) funkciót, ha az nincs bejelölve. Ha kész vagy a módosításokkal, kattints a Mentés gombra és próbáld újra a honlap menüjének beállítását illetve a blokkok tartalmának szerkesztését. Reméljük, tudtunk segíteni, ha pedig nem, írj ide, az üzenetet pedig - ha akarod - megfűszerezheted egy kis képernyőképpel. Ha bármilyen más kérdésed lenne a uCoz rendszerével kapcsolatban, írj ezen a fórumon. Üdv, bigblog Köszönöm gyors válaszod, a probléma el van hárítva. |
http://forum.ucoz.hu/forum/6-576-1 (bigblog)
|
Comanche07, a választ megadtam az általad létrehozott témában. Semmi baj azzal, hogy új témát hoztál létre, sőt, örülünk, hogy ezt tetted
|
Sziasztok, en sem tudok mar belepni a www.megafilmek.biz oldalra hasznaltam ezt a modszert amitt itt ir http://forum.ucoz.ro/forum/7-2388-1 tudtok segiteni?
Hozzáadva (04.01.2015, 21:48) Sziasztok, en sem tudok mar belepni a www.megafilmek.biz oldalra hasznaltam ezt a modszert amitt itt ir http://forum.ucoz.ro/forum/7-2388-1 tudtok segiteni? minden ok mar sikerult belepnem. |
Kedves Fórumozók!
Évek óta nem foglalkoztam igazán a honlapommal (egyéb családi és munka-okok miatt). Pár napja rátekintettem az oldalamra: juillet.ucoz.com, egy pillanatra fel is villant, aztán a következő oldal töltődött be: http://neoglobe.neoworx-blog-tools.net/ Valaki tudna segíteni, mi lehet a probléma oka, és hogyan tudnám megszüntetni? Köszönöm előre is a válaszokat! Márti |
juillet, egy kis türelmet kérehetek hétvégéig? Perpill nincs netem, csak mobilnet, de ott nincsenek fejlesztői eszközök.
|
juillet, az oldalad sablonjába bekerült valahogyan egy ilyen:
Kód <script type="text/javascript" src="http://neoglobe.neoworx-blog-tools.net/neoglobe_window/neoglobe_launcher.js"></script> Ezt kéne kiszedni, pl. gyors-csere, többsoros, mit-be beilleszted, a mire-t üresen hagyod, és csere |
juillet, a kód benne lehet a főoldal tartalmának HTML kódjában. Ott is nézd meg (ha a gyors csere nem segít).
|
| |||