A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Belépési problémák (A belépéssel kapcsolatos problémák megoldása)
Belépési problémák
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 1 | 16:30

BELÉPÉSI PROBLÉMÁK

Mivel a uCoz uNet/uID/Webtop/Admin/Vezérlőpult belépő-jelszó sokak számára fölöslegesen bonyolult, megpróbálok egy áttekintést írni, mi is a teendő, ha nem tudunk belépni az oldalunk Vezérlőpultjába, vagy a uCoz fórumára. A leírásban lesznek olyan dolgok, amelyeket egy az egyben átmásoltam különböző topicokból, hogy egy helyen meglegyenek a válaszok.


Nem tudunk belépni a uID.me oldalon, vagy a http//oldalunkneve.ucoz.hu/admin oldalon a Vezérlőpultba

A uID.me az általános beléptetőrendszer. Itt azt a jelszót kell megadni, amit a uCoz Profilunkhoz használunk. Ezzel léphetünk be a fórumba és a Webtopba is. Ez a felhasználóhoz tartozó beléptető.

A saját magunk által létrehozott honlapokhoz egy másik jelszó tartozik. Amikor az oldalt akarjuk szerkeszteni, a Vezérlőpultba lépni, akkor a másodlagos jelszót kell megadni. Amennyiben valaki keveri a kettőt, a rendszer nem fogja beengedni.



A titkos kérdés

Bizonyos műveleteknél nélkülözhetetlen a titkos kérdés, és az arra adandó válasz. Ezt is nagyon kell tudni, jegyezzük hát jól meg.

Tipp: mentsük el a jelszavakat a böngészőnkbe, vagy egy fájlba. Érdemes a jelszót képként elmenteni, arról mindig lehet lesni, de kémprogramok számára nem hozzáférhető. Ha egy „jelszó.txt” fájlt tárolunk a gépünkön, azt a kémprogramok egykettőre kiszagolják.


A belépésnél mindig ügyeljünk arra, hogy helyesen adjuk meg a jelszavunkat. A nagybetű/kisbetű különbözik, és ne legyen még véletlenül sem benne fölösleges szóköz, csak ha ténylegesen a jelszó tartalma az. Amennyiben bonyolult a jelszavunk, mivel gépelés közben nem láthatjuk, ha hibát vétünk, nyissunk egy Jegyzettömböt, abba gépeljük be helyesen a jelszavunkat, majd ezt másoljuk át a jelszó mezőbe. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem ejtettünk gépelési hibát a jelszóba.

Amennyiben nem emlékszünk biztosan, mi volt a jelszavunk, kérhetünk jelszóemlékeztetőt.



Jelszóemlékeztető kérésének folyamata



Gépeljük a címsorba: „uid.me”. Ezzel a uCoz fő beléptetőoldalán találjuk magunkat a belépési űrlappal. Az űrlap alján kattintsunk a „Jelszóemlékeztető” gombra.



Ezek után meg kell adni az email-címet, amire a jelszóemlékeztetőt kérjük.



Az email cím után meg kell adni a titkos kérdésre adandó választ. Ennek hiányában jelszóemlékeztető nem kérhető, hiszen ennyi erővel bárki hozzáférhetne a jelszavainkhoz. Ezt tehát tudni kell.



A jelszót sikeresen elküldte a rendszer a megadott email címre.



Az email fiókunkban kattintsunk a megadott linkre. Ez megmutatja mindkét jelszavunkat (de csak egyszer!). Írjuk le, és jegyezzük meg!






kyarajoyce
Üzenetek: 4
Hírnév: 0

Üzenet # 61 | 14:25
Sziasztok.
Volna egy problémám: Adminként vagyok belépve az összes létező oldalon (Webtop, uid.me), beleértve persze a saját honlapomat is (aminbar-on a felhasználók - "oldal megtekintése mint" is adminra van állítva), a rendszer is adminnak lát, adott modulok mégis vendégnek tekintenek. Miért? sad
A fórum témák informert szeretném kirakni a honlapom főoldalára, de a modul megjelenítése helyett csak ezt írja: "A "Vendég" csoport tagjainak nincs hozzáférésük a modul megtekintéséhez". Ráadásul a fórumba meg minden gond nélkül beenged!! surprised
A felhasználók jogosultsági beállításainál a fórum láthatóságot teljesen kikapcsoltam, mert nem szeretném, hogy a vendégek bármit is lássanak a fórumból. De ha én adminként vagyok belépve, és a rendszer is annak lát, akkor miért van ez? surprised

http://smag.ucoz.hu/screenshots/screenshot01.jpg

Hozzáadva (17.08.2015, 12:48)
---------------------------------------------
Na, most meg magától helyreállt... surprised

Hozzáadva (17.08.2015, 13:25)
---------------------------------------------
Ja mégsem! :/ Csak kipróbáltam, hogy látszik-e valami, ha a vendégnek fórum olvashatóságot adok. És igen. Akkor látszik a főoldalon a modul.
Tehát a problémám továbbra is fennáll. sad

bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 62 | 14:46
kyarajoyce, hali!

Ott a probléma, hogy a vendégek nem férnek hozzá a fórumtémákhoz. Az informer vendégként tekinti meg a beállításaiban megadott értékeket, így sajnos az egyetlen megoldás az, hogy a vendégeknek is engedélyezed a modul megtekintését.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
kyarajoyce
Üzenetek: 4
Hírnév: 0

Üzenet # 63 | 15:01
Köszönöm szépen! Akkor marad a tiltás, és nem lesz modul. smile
Dookie
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 64 | 21:22
Helló , napok óta nem tudok belépni a vezérlőpultba ! A jelszó jó (böngésző alátal lementett) de folyamat hibaüzenetet kapok hogy "Helytelen loginnév vagy jelszó". Bár a jelszó jó , ennek ellenére kérhetnék jelszóemlékeztetőt csak azzal meg az a baj hogy az email cím amire regeltem a honlapot már sajnos nem létezik... Ilyenkor mi a teendő ???
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 65 | 22:38
Dookie, fontos megjegyezni, hogy a uCoz rendszerben, biztonsági szempontokból, két jelszó van: egy uID jelszó és egy Webtop. A vezérlőpultba való belépéshez a Webtop jelszót kell használnod. Biztos, hogy azt a jelszót használod? (Olykor van, hogy a böngésző sem azt a jelszót menti le amelyiket kell, oda ahová kell).

Ugyanakkor attól tartok, a jelszó visszaszerzésére a legjobb - és valószínűleg egyetlen megoldás - hogy újraregisztrálod az adott e-mail címet (amennyiben lehetséges).

Amennyiben sehogy sem sikerül, kérlek, add meg a weboldalad URL címét, majd valahogy találunk egy megoldást smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Dookie
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 66 | 12:08
bigblog, Köszönöm a segítséget ! , A böngésző által metett http://pinkcatgames.ucoz.com/admin/ oldalhoz kapcsolódó felh.névvel és jelszóval próbálkozom , tehát jónak kell lennie (eddig működött és nem változtattam semmit). Mivel nagyon ritkán lépek be a vezérlőpultba (évente egyzser kétszer) lehetséges hogy ott változtattam meg a passwordot csak már nem emlékszem. A böngésző pedig a régivel akar belépni...

Sajnos az email címet nem tudom újra regelni mert egy régi internet szolgáltatós volt.

Az oldalam :
http://pinkcatgames.ucoz.com/

Ha volna rá mód hogy manuálisan átírjátok a mail címet az adatbázisban az sokat segítene , de ez biztos nem lenne egyszerű biggrin

A segítséget előre is köszönöm
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 67 | 10:48
Dookie, kérlek, küldd el ezeket az adatokat a http://ucoz.hu/contact/ oldalon levő űrlapon keresztül:

Kód
1. A titkos kérdés válasza.
2. A fiók létrehozásának dátuma és ideje.
3. A regisztráció idejekor használt internetszolgáltató.
4. A regisztrációs IP-cím.
5. A fiókon található összes weboldal URL-címe.
6. Az általános beállításokban megjelenő e-mail cím (a regisztrációs e-mail cím).
7. A weboldal URL-címe.
8. Az új e-mail cím.


Ugyanakkor azt is írd le a problémádat is, valamint azt, hogy én küldtelek (teljes nevemet írd le).

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
bandee24
Üzenetek: 26
Hírnév: 2

Üzenet # 68 | 16:51
Üdv!
Én olyan furcsaságba ütköztem hogy belépek az admin oldalon onnan: Főoldal » Oldalszerkesztő » Anyagok szerkesztése
itt ha bármit módosítanék mondjuk információk megváltoztatása, akkor kapok egy bejelentkező ablakot ahova ez van írva:

To edit the requested page, you must be logged in to your website.
Remember that you must use the same credentials you used to sign up (or any your account that is allowed to edit pages).

Also remember that the password to log in to the website is not the same as the password you used to log in to the Control Panel.

namármost ide semmilyen user meg password nem jó, sőt a jelszóemlékeztető sem ismeri a felhasználóneveimet.

Ilyenkor mi a teendő? cry
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 69 | 18:51
bandee24, amennyiben a http://www.myvoipworld.com/ oldalról van szó, a felhasználónévhez az e-mail címedet kell beírnod.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
bandee24
Üzenetek: 26
Hírnév: 2

Üzenet # 70 | 19:07
bigblog, próbáltam a jelszó emlékeztetőt mindkét emailemmel, de azt írta hogy ilyen felhasználó nincs, nem is jött a biztonsági kérdés sem. Aztán meg most sikerült elsőre, tehát megoldódott cool Azért köszönöm biggrin
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Belépési problémák (A belépéssel kapcsolatos problémák megoldása)
Keresés: