A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Belépési problémák (A belépéssel kapcsolatos problémák megoldása)
Belépési problémák
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 1 | 16:30

BELÉPÉSI PROBLÉMÁK

Mivel a uCoz uNet/uID/Webtop/Admin/Vezérlőpult belépő-jelszó sokak számára fölöslegesen bonyolult, megpróbálok egy áttekintést írni, mi is a teendő, ha nem tudunk belépni az oldalunk Vezérlőpultjába, vagy a uCoz fórumára. A leírásban lesznek olyan dolgok, amelyeket egy az egyben átmásoltam különböző topicokból, hogy egy helyen meglegyenek a válaszok.


Nem tudunk belépni a uID.me oldalon, vagy a http//oldalunkneve.ucoz.hu/admin oldalon a Vezérlőpultba

A uID.me az általános beléptetőrendszer. Itt azt a jelszót kell megadni, amit a uCoz Profilunkhoz használunk. Ezzel léphetünk be a fórumba és a Webtopba is. Ez a felhasználóhoz tartozó beléptető.

A saját magunk által létrehozott honlapokhoz egy másik jelszó tartozik. Amikor az oldalt akarjuk szerkeszteni, a Vezérlőpultba lépni, akkor a másodlagos jelszót kell megadni. Amennyiben valaki keveri a kettőt, a rendszer nem fogja beengedni.



A titkos kérdés

Bizonyos műveleteknél nélkülözhetetlen a titkos kérdés, és az arra adandó válasz. Ezt is nagyon kell tudni, jegyezzük hát jól meg.

Tipp: mentsük el a jelszavakat a böngészőnkbe, vagy egy fájlba. Érdemes a jelszót képként elmenteni, arról mindig lehet lesni, de kémprogramok számára nem hozzáférhető. Ha egy „jelszó.txt” fájlt tárolunk a gépünkön, azt a kémprogramok egykettőre kiszagolják.


A belépésnél mindig ügyeljünk arra, hogy helyesen adjuk meg a jelszavunkat. A nagybetű/kisbetű különbözik, és ne legyen még véletlenül sem benne fölösleges szóköz, csak ha ténylegesen a jelszó tartalma az. Amennyiben bonyolult a jelszavunk, mivel gépelés közben nem láthatjuk, ha hibát vétünk, nyissunk egy Jegyzettömböt, abba gépeljük be helyesen a jelszavunkat, majd ezt másoljuk át a jelszó mezőbe. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem ejtettünk gépelési hibát a jelszóba.

Amennyiben nem emlékszünk biztosan, mi volt a jelszavunk, kérhetünk jelszóemlékeztetőt.



Jelszóemlékeztető kérésének folyamata



Gépeljük a címsorba: „uid.me”. Ezzel a uCoz fő beléptetőoldalán találjuk magunkat a belépési űrlappal. Az űrlap alján kattintsunk a „Jelszóemlékeztető” gombra.



Ezek után meg kell adni az email-címet, amire a jelszóemlékeztetőt kérjük.



Az email cím után meg kell adni a titkos kérdésre adandó választ. Ennek hiányában jelszóemlékeztető nem kérhető, hiszen ennyi erővel bárki hozzáférhetne a jelszavainkhoz. Ezt tehát tudni kell.



A jelszót sikeresen elküldte a rendszer a megadott email címre.



Az email fiókunkban kattintsunk a megadott linkre. Ez megmutatja mindkét jelszavunkat (de csak egyszer!). Írjuk le, és jegyezzük meg!






Ladyen
Üzenetek: 10
Hírnév: 0

Üzenet # 16 | 19:30
Fiuk koszonom a valaszokat, ha esetleg lenne mas lehetoseg hogy ti is lassatok mirol beszelek jo lenne akkor megmutatnam ezeket a dolgokat miket irtam sziasztok.
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 17 | 19:53
Hozzászólás szövege
Idézet (vmarci21)
oldalad.ucoz.hu/admin - itt be tudsz lépni.


Való igaz. Erről megfeledkezem. Talán azért, mert nincs szükség rá, hogy itt lépjek be.

Idézet (vmarci21)
nekem elsőre sikerült belépni az oldaladra a saját azonosítómmal...


Ez néhány dolgot megmagyaráz…


Ladyen
Üzenetek: 10
Hírnév: 0

Üzenet # 18 | 20:30
pl mit magyaraz meg hogy annak akinek van ucoz azonositoja az belephet hozzam mint felhasznalo.. mert lattam hogy volt nalam Vmarci21...
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 19 | 14:05
Ladyen,
Idézet (Ladyen)
pl mit magyaraz meg hogy annak akinek van ucoz azonositoja az belephet hozzam


konkrétan azt hogy be lehet lépni, és nem az uCoznál van a gond....

ha a probléma újra jelentkezne, akkor javaslom:

1.: Gyorsítótár ürítése, ami a népszerű böngészőprogramokban a Ctrl+Shift+Del billentyűkombinációval lehetséges, vagy:
chrome, firefox, opera, internet explorer

2.: próbálkozz mások böngészőprogrammal:

chrome, firefox, opera

3.: milyen hibaszöveget kapsz belépésnél? ezzel a szöveggel gyere ide kérdezni!

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Zsóka
Üzenetek: 44
Hírnév: 0

Üzenet # 20 | 08:15
Napok óta számos látogatóm a következő problémával küszködik, s nem tudom, mi lehet az oka. Idézet egyikük leveléből: "Nem tudom hol a hiba de én egyáltalán nem tudok bejutni az oldalra.
Nekem mindig egy orosz nyelvű felírat jelenik meg. Még akkor is ha
a Te általad küldött levélre kattintok, ahol a napi olvasni valót lehet megtalálni."

Az orosz szöveget egy ismerősöm lefordította, azt jelenti, az illető ki van tiltva a honlapról. Én nem tiltottam le, akkor itt mi a megoldás? Vagy a honlapot tiltotta le valaki?

Előre is köszönöm a választ!
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 21 | 15:26
Zsóka, a szabályzatot láttam nem olvastad, de akkor leírom 999-edikre is:

- oldal címét nem ártana megadni...

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
Györgyi
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 22 | 19:34
A mai belépésnél kissé más problémával találkoztam, mint Ladyen. A honlapom címe: jagt59. Kb. 2 órán keresztül nem töltődött fel a honlap, sem vendégként, sem felhasználóként nem tudtam belépni, csak a Fórum oldal működött. Viszont a vezérlőpultba (ucoz.hu/admin) simán be tudtam lépni. Ilyen soha nem fordult még elő. Most már minden helyreállt, működik a belépés vendégként Megkértem egy ismerősömet is, hogy nézze meg feltöltődik-e a gépén a honlapom. Szerencsére minden nála is rendben van.
Zsóka
Üzenetek: 44
Hírnév: 0

Üzenet # 23 | 10:06
Kedves vmarci21!

Bocsi, az oldalt elfelejtettem valóban, kapkodok, mert rettenetesen bánt a dolog... Azóta jelentkezett még három emberkém, akinek ugyanaz a problémája. Van közöttük itthoni és külföldi is.

Az oldalam: www.ujkorklub.hu

Előre is köszi a segítséget!
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 24 | 13:05
Én pl minden további nélkül be tudok lépni, na, akkor mi lehet a gond? dry

tegelysajto
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 25 | 13:37
azaz apró problémám van, hogy tudom a jelszavam, a login nevem, a titkos kérdést, a választ rá, de nem enged belépni mégsem a Vezérlő pultba. a jelszó emlékeztetőt megkaptam, és a régi jó jelszavam van benne, vagyis nem jelszó és login név okozza. akkor mi ? mindig loginnenvet vagy jelszavat ír ki, d e azok jók
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 26 | 14:38
Idézet (tegelysajto)
azaz apró problémám van


Na, ennek fuss neki még egyszer, ezúttal magyar nyelven! Mondjuk írásjelek használatával. angry

Továbbá ajánlom figyelmedbe a #21-es hsz-t!


Zsóka
Üzenetek: 44
Hírnév: 0

Üzenet # 27 | 15:44
Kedves BonFire!

Az a gond, hogy maga az oldal (www,ujkorklub.hu) sem jelenik meg ezeknél az embereknél, ehelyett ugrik be az említett orosz szöveg a letiltásról.S mivel nem jelenik meg az oldal, így belépni sem tudnak. 3 éve van itt a honlapom, s eddig ilyen probléma nem volt, megjegyzem, nem vagyok kezdő a honlapépítésben. Ezzel a problémával nem tudok mit kezdeni, mert ebben az esetben máshol van a gond, csak nem tudom hol és miért?
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 28 | 12:03
Na akkor most mindenkinek: BonFire, Zsóka, tegelysajto, Györgyi, leginkább BonFire moderátorhoz szólnék:

1 napig nem voltam fent, de már most nem látok semmit ebből a topik-ból... Megkérek mindenkit, hogy a válasz így nézzen ki:

BonFire, ítt a válasz.. // tehát kattints annak a nevére akinek válaszolsz...

::::::::::::::::::::::::::::::::::.
amit ki tudtam venni:

Zsóka, 2 ötletem van elsőre:

1.: az admin-bar ==> beállítások ==> ip címek blokkolásánál valaki (akinek adtál jogot az oldaladon) blokkolt néhány IP-t.
2.: ha valaki 15 mp-nként több (50/100 körül lehet a határ) lekérést küld, akkor az uCoz 1 óráig tiltja, biztonsági okokból (ez minden oldalletöltésnél 1 órával hosszabbodik, túlterheléses-támadás ellen van bent, 1 óráig békén kell hagyni arról az ip címről az oldalt, és akkor feloldja a blokkot az uCoz)

Györgyi, átmeneti hiba lehetett, ezt legküzelebb a hibabejelentéshez küld, az a topik ezért van, és ott még hamarabb észre is veszem, azt a topikot figyelem...

tegelysajto, most magyarul?? cry

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
[L]ucky[B]oy
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 29 | 21:48
nem tudok belépni a dolgozz-keress.ucoz.hu/admin vezérlőpultjába :@
beírja magától az oldalt ugye a dolgozz-keress.ucoz.hu jelszót beírom meg azt a furcsa kódot és nem jó hibás login név vagy jelszó utána jelszó-emlékeztetőből KIMÁSOLVA adom meg a jelszót és az sem jó kezdek mérges lenni mert nekem jövedelmem lenne ebből az oldalból kérem segítsenek !
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 30 | 20:38
[L]ucky[B]oy, az admin-panel (webtop) jelszavát kell megadni, nem az UId-set!
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Belépési problémák (A belépéssel kapcsolatos problémák megoldása)
Keresés: