A fórum moderátora: bigblog, vmarci21 |
uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások Egyedi domain DOMAIN ÁTHOZATAL SAJÁT E-MAIL CíM LÉTREHOZÁSA (Saját domain áthozatala, csatolása, stb.) |
DOMAIN ÁTHOZATAL SAJÁT E-MAIL CíM LÉTREHOZÁSA |
sziasztok
http://csarnaykrisztin.ucoz.hu/ -saját honlap vásároltam egy domain nevet nem ucozba elvileg hozzá csatoltam kérésem a következő - amikor már átíródik elvesznek-e eddigi adatok, képek, linkek illetve hogy ez mit jelent ? A regisztrációhoz leparkolt, de még nem csatolt domain: christinemagazin.hu Parkolás megszüntetése A domain részére nem korrektek a DNS-szerverek: A domain vásárlása után, vagy bármilyen változtatás esetében, a domain beállításaiban, várnia kell 12 órát. A következő DNS-szerverek listáját szükséges megállapítani: ns1.ucoz.net, ns2.ucoz.net köszönöm mielőbbi válaszotokat email... krisztina.csarnay@gmail.com ============================= Az email címet moderáltam! Olvasd el kérlek a Segítségkérés szabályait, abban benne van a válasz a miértre! raziel70 |
Sziasztok!
Szerettem volna a korábban máshol vásárolt domain nevemet (artmuller.hu) áthozni ide. Parkoltattam a domaint, aztán átmentem a szolgáltatómhoz (DotRoll), és meg akartam változtatni a névszervereket a Tiétekre (ns1.ucoz.net és ns2.ucoz.net). Mivel nem engedte a rendszer, megkérdeztem a szolgáltatótól, hogy mi a gond, és a következő választ kaptam: "A névszervereket azért nem tudja megváltoztatni a felületünkön, mert az ellenőrzés hibára fut. Ez azt jelenti, hogy a domain adatai nincsenek helyesen felvéve a névszerveren. Jelenleg SOA e-mail cím ellenőrzés ütközött hibába. A névszerver szolgáltatóval kell ezügyben felvenni a kapcsolatot." Szóval most úgy érzem, ördögi körbe kerültem. Az uCoz nem engedi összekapcsolni az itteni honlapomat (artmulleragnes.ucoz.hu) a domainemmel, mert nem jó a névszerver, a névszervert viszont nem tudom megváltoztatni, amíg a domain adatai nincsenek helyesen felvéve itt. Ilyenkor mi a teendő? Előre is köszönöm a választ, Ágnes |
Kedves Locky,
a Dotroll nem engedi megváltoztatni a névszervert, mert az uCoz névszerverét hibásnak tartja. Szó szerint ezt a hibaüzenetet kapom: "A névszerver beállítása helytelen." A http://www.domain.hu/domain/regcheck oldalon ha leellenőrzöm, akkor ott is hibára fut a névszerver ellenőrzése, ott ezt írja: "Lehet, hogy a név szerver nem szolgáltatja a zónát. Ennek oka lehet valamilyen tűzfalszabály, vagy hiányos/hibás konfiguráció." Ez utóbbit egyáltalán nem is értem, és fogalmam sincs, mit tehetnék azért, hogy működjön. ![]() Érdekes módon az aldomainemet (help.artmuller.hu) simán hozzá tudtam csatolni az itteni másik honlapomhoz (angyalbaba.ucoz.hu), de ott ugye elég volt egy IP cím, nem kellett a névszerverekkel hadakozni. Ez valahogy nem akar összejönni. ![]() Másnak nem volt még gondja a névszerveretekkel? Mit tehetnék, hogy megoldódjon ez a probléma? Köszi, Ágnes Hozzáadva (12.12.2011, 12:01) |
Kedves Ágnes, nem tudtunk hozzászólni a problémádhoz, mivel távolról nem tudjuk a megoldást.
Lehet, hogy átmeneti probléma lehetett? Javaslom, hogy próbáld meg újra és ha nem sikerül, írj az ügyfélszolgálatnak a vezérlőpanelben (Saját menü), a Segítség - Ügyfélszolgálat menüpont alatt Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Kedves Attila,
már két hete próbálgatom, de mindig ebbe a hibaüzenetbe futok. A Dotrollos ügyfélszolgálattal chaten értekeztem, ők azt állítják, hogy az uCoz SOA e-mail címével van gond. Írtam az ügyfélszolgálatnak itt is, de senki nem reagált semmit. ![]() Nagyon sajnálnám, ha nem tudnám megoldani ezt a problémát, mert az aldomainekhez tartozó honlapokat is ebben a rendszerben kezdtem el megcsinálni, jó lenne, ha a rendes domainem is innen tudna működni. Azért köszönöm, hogy válaszoltál, még próbálgatom a Dotrollnál a regisztrációt, és reménykedve várom az itteni ügyfélszolgálat válaszát. ![]() Ágnes |
Attila,
megnéztem, ezen: s55 De lassan kezdem feladni a dolgot, lehet, hogy inkább leprogramozom a főoldalt html-ben, a domain marad a Dotrollnál, az aloldalakhoz pedig csinálok aldomaineket, azok működnek az itteni oldalakkal összekötve. Legalábbis más működőképes ötletem momentán nincs... :S Köszi, Ágnes |
Sajnos én is ugyanabba a problémába futottam mint Ágnes. látom neki még mindig ucozos oldala van, azaz még nem hozta át a saját domainjét. Nekem ez 1,5 éve sikerült ugyanitt a ucozban egy másik honlapomra természetesen, de most nekem sem engedi, ugyanúgy hibát jelez a domain.hu ellenőrzése, ugyanúgy ezt a "M-SOAM -E- [domain] SOA mail address check failed" üzenetet kapom. Lehet tényleg utána kellene nézni, mert úgy néz ki nem felhasználó szintű, hanem egyetemes hibajelenségről lehet szó. Nagyon megköszönném a segítséget! Fontos lenne...
|
jó hogy írtál Amarshop ez jó hír! A 3. lehetőséget én eddig valami másnak gondoltam. De akkor ez is ugyanazt a megoldást nyújtja? Például ugyanúgy tudok majd @domain.hu típusú email címeket is kreálni gmaillel? Eddig mindig a 2. megoldást ajánlották domain csatolásához, ezért a 3-asban nem is gondolkodtam...
|
| |||