Oldal 45 / 48«12434445464748»
A fórum moderátora: KovJonas 
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
HTML Segítség
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:23
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! smile
Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában.
Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza!

Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy:
1.) a kódrészletet írd le egy szöveges fájlba, majd
2.) töltsd fel a tárhelyedre, végül
3.) a szöveges fájl linkjét add meg itt, a fórumban.

Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! smile

Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!





Böngésző címsorának gördítése
Törölt menüoszlop visszaállítása / létrehozása
Ajánlott, JavaScript-el foglalkozó oldalak

Főoldal alap funkciók visszaállítása
Táblázat / html oldal szerkezet


georgio
Üzenetek: 17
Hírnév: 0

Üzenet # 661 | 12:50
Tisztelt uCoz Fórum!

Weboldalamat ellenőriztem a Google PageSpeed Insights szolgáltatással. Itt a jelentés linkje: http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=georgium.ucoz.hu

Honlapom betöltési sebessége az elérhető 100 pontból 79-et kapott a mobil, 73-at az asztali eszközök esetében. A javaslatok összefoglalója a következőket tartalmazza:

Az oldalon 1 gátló szkriptforrás és 1 gátló CSS-forrás van, amelyek késleltetik az oldal megjelenítését.

Az oldal hajtás feletti tartalmának semennyi részét sem lehetett megjeleníteni anélkül, hogy várakozni kellene a következő források betöltésére. Próbálja késleltetni vagy aszinkron módon betölteni a gátló forrásokat, vagy foglalja be közvetlenül a HTML-be e források kritikus részeit.

Távolítsa el a megjelenítést gátló JavaScriptet:
http://pay-hit.com/s.js?t=785&div=_ph785&country_code=US&ref=

Optimalizálja a CSS megjelenítését a következők esetében:
http://georgium.ucoz.hu/.s/src/css/pda.css

Mivel járatlan vagyok a html-ben, kérem szíves segítségeteket a javasolt lépések végrehajtásához. Próbáltam megkeresni a Vezérlőpultban a jelzett, megjelenítést gátló JavaScriptet, de nem találtam meg. Hol található és törölhető e?
Mi a teendőm a CSS optimalizálásához? Hol és hogyan hajtsam végre?

Minden segítséget, előre is megköszönök.

georgio
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1643
Hírnév: 47

Üzenet # 662 | 11:15
A CSS optimizálását úgy lehet megtenni, hogy a felesleges megjegyzéseket kitörlöd... Példa:
Kód
/* General Style */
és:
/* ------------- */


Ezek fölöslegesek!
A túl sok szüneteket is töröld ki... De azért egy-egy sor távolságot hagyjál két különböző kódok között... Például így:
Kód
td, body {font-family:Tahoma,Arial;font-size:8pt;}
a:link,a:visited {text-decoration:underline; color:#4D6D91;}
a:hover,a:active {text-decoration:underline; color:#000000;}
form {padding:0px;margin:0px;}
input,textarea,select {font-size:8pt;font-family:Tahoma,Arial;}

.eTitle {font-weight:bold;}

.cAnswer {font-style:italic;}
.cBlock1,.cBlock2 {border:1px solid #A9B8C2;background:#FFFFFF;}

stb.

Hozzáadva (26.10.2013, 10:15)
---------------------------------------------
Létrehoztam egy felső menüsort...
Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy ha lefele görgetek is, mindig látszódjon fent?
Tehát, hogy mindig látszódjon, és ne kelljen állandóan az oldal tetejére menni ahhoz, hogy lehessen böngészni a menüben...

Válaszaitokat türelemmel várom...


Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 663 | 15:55
Idézet bigblog ()

Létrehoztam egy felső menüsort...
Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy ha lefele görgetek is, mindig látszódjon fent?
Tehát, hogy mindig látszódjon, és ne kelljen állandóan az oldal tetejére menni ahhoz, hogy lehessen böngészni a menüben...

Válaszaitokat türelemmel várom...


Példa:Ha html-ben a menüd ....class= "table.menu"-ben van akkor lehet css-be:
Kód

table.menu
{
position:fixed;
top:BEÁLLÍTODpx;
right:BEÁLLÍTODpx;
}

Át lehet írni div-re is
vagyonőr
Üzenetek: 18
Hírnév: 0

Üzenet # 664 | 11:38
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.Készítettem egy oldalt:http://www.packersoldal.hu/index/meccsnezes/0-251
szeretném megjeleníteni egy más alatt a www.facebook.com és a https://gamepass.nfl.com/nflgp/secure/loginform oldalakat.
Mint látjátok a html kód meg van de ez a két oldal védelemmel van ellátva nem engedi a belinkelést.Tudtok megoldást a védelem ki iktatására? Köszönöm.
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 665 | 22:06
vagyonőr,
Szia.
Én is megpróbálkoztam ezzel,de a https kapcsolatnál nem engedélyezett a megjelenítés(iframe),mert ezek a kapcsolatok titkosítottak. wink

Hozzáadva (09.05.2014, 21:06)
---------------------------------------------
Sziasztok.
Egy kérdésem volna,és ha ezzel kapcsolatban tudnátok választ adni,megköszönném.
SZóval nemrégiben a fórum "válasz" és "Új téma" gombját szerettem volna helyettesíteni text-re(gomb helyett).,mint ahogy itt is van.
A válaszos megvan:

Kód
<a class="postbtn5" href="#post">Válasz</a>

de az "új téma"-ra nem jövök rá. linket nemtom megcsinálni.Vlami ilyesmi lehet:
Kód
<a href="http://oldalam.ucoz.hu/forum/$URI_ID$-0-0-1-1">Új</a>
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1643
Hírnév: 47

Üzenet # 666 | 22:19
remus, segítség ment privát üzenetben!
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
Peti4944
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 667 | 08:28
Hello. Tudna valaki segíteni. Olyan HTML kódot keresek a mi azt mutatja ki regisztrált utoljára pl.: Új tagunk: xyz98 Regisztrált: 2014.06.14 Nagyon kellene biggrin

Hozzáadva (16.06.2014, 07:28)
---------------------------------------------
Hello. Tudna valaki segíteni? Olyan HTML kódot keresek ami azt mutatja,hogy ki regisztrált utoljára pl.: Új tagunk:xyz98 Regisztrált: 2014.06.13 Ha tud valaki ilyen HTML kódot az írja le itt a fórumban.

bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1643
Hírnév: 47

Üzenet # 668 | 15:48
Peti4944, ez informer. Vezérlőpult >> Informerek >> Informer létrehozása >> Tulajdonságok:
Neve: Akármi | Fejezet: Felhasználók | Rendezési mód: Regisztráció dátuma D | Bejegyzések: 1 | Oszlopok: 1.
Az informer sablonja ezt a kódot tartalmazza:
Kód
<b>Új tagunk:</b> <a href="$PROFILE_URL$">$USERNAME$</a>. <b>Regisztrált:</b> $REG_DATE$

Miután ezeket a lépéseket végrehajtottad, illeszd be az informer kódját ($INFORMERX$ | X = természetes szám) ahol az adatot látni szeretnéd. Mondjuk a Statisztika blokkban.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
Peti4944
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 669 | 13:47
Köszönöm a segítséget. Müködik biggrin cool

Hozzáadva (18.06.2014, 12:47)
---------------------------------------------
Nem müködik sad Mit tegyek? Regizztráltam egy teszt felhasználót de semmi sem változott.

bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1643
Hírnév: 47

Üzenet # 670 | 14:04
Peti4944, van mikor később frissül... Tehát nem azonnal.
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
Peti4944
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 671 | 15:27
Azt különben hogy érted hogy illeszem be az informerek kódját? wacko

Hozzáadva (18.06.2014, 13:44)
---------------------------------------------
Amikor létrehozok egy informert mellete van egy ilyen: $MYINF_1$ Erre gondolsz?

Hozzáadva (18.06.2014, 14:26)
---------------------------------------------
Olyan kódot tudsz ami azt mutatja hogy a regisztráltak közül ki van fenn pl.:

xyz: online (az online felirat zöld színü)
Gsjgj:offline
Hskdj: 1 napja jártt itt

Kb. Valami ehez jasonlo is megteszi. Ja és müködik az új tagunk panel Kösz biggrin biggrin cool

Hozzáadva (18.06.2014, 14:27)
---------------------------------------------
Ja az ofdline felirat meg piros szinü.

bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1643
Hírnév: 47

Üzenet # 672 | 17:19
Idézet Peti4944 ()
Amikor létrehozok egy informert mellete van egy ilyen: $MYINF_1$ Erre gondolsz?

Igen.
Idézet Peti4944 ()
Olyan kódot tudsz

Sajnos nem... De értesítelek, ha kapok valamit wink

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
Peti4944
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 673 | 14:59
Oké. Kösz biggrin biggrin biggrin

Hozzáadva (25.06.2014, 13:59)
---------------------------------------------
Tudsz olyan kódot ami színválasztó. Tehát kitudom választani a honlap színét. pl.: kék sötét barna

bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1643
Hírnév: 47

Üzenet # 674 | 20:10
Peti4944, használhatod a stílusválasztót: http://dynamicdrive.com/dynamicindex9/stylesheetswitcher.htm
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
kaunt
Üzenetek: 12
Hírnév: 0

Üzenet # 675 | 15:34
Heló arra lennék kíváncsi hogyan tudnék egy teljesen üres oldalt létrehozni amin semmisincs előre is köszönöm a választ
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » HTML Segítség (Segítség HTML témában)
Oldal 45 / 48«12434445464748»
Keresés: