A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 241 | 20:40
Quote (drudi)
Nem egy szerverről működik az egész rendszer?

De nem ám! biggrin Gondolj csak bele, hogy a több mint 1 millió honlapnak mekkora szerver kellene? lol
drudi
Üzenetek: 24
Hírnév: 0

Üzenet # 242 | 20:24
Szia DaveedBrown! Tényleg vmi szerver dolog lesz itt. Most meg a sajátmenübe nem enged be. A lap megy, bejelentkezni be tudok, de a saját menübe lépéskor kiírja: Script error 500 Service is temporary unavailable. Try again in few minutes.
Hát remélem is, h csak ideiglenes a szolgáltatás kimaradás és valóban visszajön még :). De más lapokon megnéztem tényleg mások a szerverek.

Hozzáadva (03.12.2010, 20:24)
---------------------------------------------
Szia Raziel!
Ma egy nagy hibát elkövettem :(. Be akartam tenni az előzőkben beszélt honlapomra www.sebiscbody.ucoz.hu egy új modult, mégpedig a cikkek katalógusát. Sajna mire azt megformáztam, teljesen elszúrta az összes sablonomat is, levett minden statisztikát, fotógalériám katalógusait, stb stb. Teljes tönkrevágtam az eddigi munkámat :(. Próbáltam visszaállítani a sablont eredetire, de ez részben sikerült csak. Vagyis a teljes fejlécképemet leszedte az eredetire, de az eltűnt blokkok nem kerültek vissza. Sem a belépés, sem a látogatói statisztika, fotógaléria katalógusai, semmi :(. Pedig elvileg mind aktív a saját menüben és meg is van elvileg minden fotókatalógusom is de nem látszanak. Ezt valahogy vissza lehet még varázsolni??? Előre is köszönöm.

raziel70

Üzenet # 243 | 20:36
Hát, ha a sablonban nem szerepel a kódja az adott modulnak, akkor szinte hiába aktív a modulod!
Ha a sablonból törölsz egy modult, azt a legegyszerűbben a sablonkód "visszamásolásával" lehet megtenni.
Neked is javaslom, hogy hozz létre egy másik oldalt, ahol próbálkozol!!! Ha sikerült megvalósítani valamit, egyszerűen csak bemásolod a sablonba (az élő oldalba) a létrehozott kódot. Így ha valami balul sül el -mint jelen esetben is-, nem ér túl nagy veszteség, legfeljebb a ráfordított idő. wacko
Ezt a módszert alkalmazzuk mind. Mármint nem azt, hogy hazavágjuk az onlájn lapunkat, hanem hogy van egy "játszós" oldalunk! biggrin
Még Nekem is van ilyen oldalam. Igaz egyre ritkábban használom ilyen célokra, de "veszélyesebb" mutatványokat inkább ott hajtok végre. biggrin
Hogy mást ne mondjak, a THD jelenlegi sablonja is 90%-ban offlájn készült egy ilyen oldalon!!!
drudi

Üzenet # 244 | 20:43
Tehát ha jól értem akkor erre nem tudom visszahozni az elveszett dolgokat?!?!?! de ha új oldalt hozok létre, akkor azt teljesen a semmiből kezdjem újra? Új webcím, új sablon választás? innen meg max a szövegeket átmásolgatom és ennyit tehetek?
raziel70

Üzenet # 245 | 20:54
Az első része jó, azt jól értelmezted. Sajnos nem, ha nem hoztál létre sablon mentést! sad
Mindenképp javasolt a sablonok mentése a változtatások előtt!!!!

Az új oldalt csak azért hozd létre, hogy legközelebb ne kelljen megint újrakezdened mindent!!!
Tehát az új oldal egy "demo" oldal lesz, ahol kitalálod, létrehozod az újdonságokat. Amikor ott minden rendesen működik, akkor csak beilleszted a kódot az "élő" oldalad sablonjába.
Ez a "demo" oldalad nem lesz publikus, ez csak Neked lesz.

drudi

Üzenet # 246 | 21:09
na mindegy ezt a demo oldalt csak nem értem :(. Valami ughdgwguhgu.ucoz címen regisztráljak egy ugyanilyen sablonú lapot? Onnan kopizzam át gyakorlatilag minden containerbe a HTML kódot ebbe a meglévő lapomra? Ha minden rendben akkor az új oldalt meg törölhetem a rendszerből?
Vagy ha nem így van akkor próbálkozok mással, ez megoldható???:
Gyakorlatilag elmentettem minden használt képemet, szövegemet magamnak. Ha belépek au uNet rendszerbe. Onnan törölni tudom a jelenlegi lapomat? Ha töröltem újra regisztrálhatom ugyanezen a sebiscbody.ucoz.hu címen? elvileg, ha ugyanezt a sablont kiválasztom, akkor a fotóim, fejléc képrészletein jók leszenek ismét ugyanebbe a sablonba. Gyorsan újradobom akkor az egész lapot!
raziel70

Üzenet # 247 | 21:42
Ne haragudj, de nem tudok segíteni! Ettől jobban, értelmesebben nem tudom leírni... sad
juillet
Üzenetek: 152
Hírnév: 18

Üzenet # 248 | 22:23
Nem akarok beleokoskodni, de ha a régi oldalad fő váza még megvan, még mindig egyszerűbb megtartani és visszaállítani a nagyját, mint tök újra kezdeni, új regisztrációval. A sablon megvan, a fejlécet vissza tudod tenni, a többi dolog, pl. a fénykép kategóriák a blokkok hozzáadásánál , kódokkal visszahozható.
Gondolj azokra a látogatóidra, akik berakták a kedvenceik közé a lapod címét, visszatérő vendégek...én inkább megtartanám ezt a címet, ami most van...lassan visszakerülnének a tartalmak is...Te írtad, hogy a szövegeket elmentetted...mi a veszteség?? Lehet, hogy az új lap még jobb lesz, mert levonod a tanulságokat az eddigiekből...

Ugyanazzal az e-mailcímeddel, amivel itt regisztráltál, és élt a honlapod, az unet.com-ba belépve lehet csinálni "gyakorló oldalt", amit raziel is említett. Pl. nekem most a mikulas.ucoz.hu---ez egy próba oldal, ott kisérletezek, vagy válaszokhoz készítek magyarázó képeket.

Az üzenetet szerkesztette juillet - Péntek, 2010.12.03, 22:28
Lionking
Üzenetek: 9

Üzenet # 249 | 16:05
Udv...azt szeretnem kerdezni, hogy az oldalamon felul talalhato kis ucozos icont ki lehet e cserelni es ha igen hogy_
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 250 | 17:53
Keress rá erre: favicon
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.

Livi
Üzenetek: 1

Üzenet # 251 | 22:38
Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy ma reggel még azt sem tudtam eszik-e vagy isszák ezt az egész honlapkészítősdit, úgyhogy valószínűleg a kérdéseim elég bugyuták.
Olvasgattam-olvasgattam a fórumot, de elakadtam és most a segítségeteket kérném, mert magamtól nem fog menni.

A honlapom stílusa eredetileg a 892-es, a honlap címe: dinom-danom.ucoz.hu
A fórum menüpont alatt akadtak gondjaim. Vmit nagyon összekavarhattam, mert a fejlécben lévő kép valahogy bekerült a fórumtáblázat fejlécébe is.
Ezenkívül gondom akadt az oldalsó menüsor alján lévő kis figurával. Egy vízszintesebb mintát cseréltem le erre, de ez sok helyen belelóg a szövegbe.
A kérdésem az lenne, hogy hol és mit változtassak meg ahhoz, hogy a fenti két dolog működjön?

A választ előre is köszönöm.

Livi

rendszergazda
Üzenetek: 12

Üzenet # 252 | 08:57
Hello
Én beállítottam a gta san andreas témát és szeretném változtatni a háttérképet, hogy ne ilyen fekete legyen
előre is köszönöm a segítséget
raziel70

Üzenet # 253 | 14:05
rendszergazda, nem ez az első üzid a fórumon, tudhatnád mi a menete a kérdéseknek!
Aki keres talál. Aki nem talál, az kérdez, de aki nem keres, az ne is kérdezzen. Aki nem keres és nem kérdez, az így járt! biggrin
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha keresel, akkor találhatsz ilyen jellegű választ a fórumon.
A másik meg az, hogy a tájékoztatóban nem azt kértük, hogy a sablon kinézetét add meg, hanem a számát!
Úgy talán tudunk segíteni, de így csak az időnket rabolod/raboljátok! sad
Levin
Üzenetek: 162
Hírnév: 7

Üzenet # 254 | 08:43
Én kerestem (lehet, hogy nem jól), de nem találtam.
Elkészítettem életem első működő bannerét, de a beillesztésével problémám van.
A banner kódja:
<center><script src="http://zenekucko.ucoz.com/media/?t=video;w=170;h=60;f=http%3A%2F%2Fzenekucko.ucoz.com%2Fplazsswf.swf" type="text/javascript"></script></center>

Működik, de ha rákattintok, a hivatkozás nem új lapon nyílik meg.
Próbálkoztam a target=_blank lehetőséggel, de nem jött be.
Nézzetek el nekem, hogy ilyen mazsola vagyok, s ha lehet, segítsetek smile

raziel70

Üzenet # 255 | 13:26
Kedves Levin!
Arra még nem gondoltál, hogy egy banner lehető legegyszerűbb megoldása egy gif kép, vagy csak egyszerű jpg? biggrin
Arról nem is beszélve, hogy egy swf fájlhoz sokkal jobb az embed beillesztés, mintsem a ucoz kínálta javascriptes megoldás biggrin
De persze ezt a kódot is meg lehet csinálni, hogy működjön (asszem megy a dolog).
Próbáld ki, hogy ezt a kódot beteszed linknek! Tehát
Code
<a href....>< script az említett kód...></script></a>

Egy próbát megér!
Amúgy meg amikor készítetted a bannert, a targetet ott kell megadni, akkor az swf úgy íródik meg! biggrin
Keresés: