A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Általános információk Első lépések a uCoz rendszerben Menüpontok |
Menüpontok |
Szia Kedves Juillet !
Olvastam az előző hozzászólásod egy másik menücsoport leírásáról. Nos valamennyire értem is a dolgot és elgondolkoztam a saját oldalam felépítésén Egy ! a Főmenü van és voltaképpen nem lenne rosz ha a benne levő lapokból menüpontokból néhányat átraknék egy másik menübe. Azt kérdezném ! az végrehajtható hogy a már kész lapokat a főmenüből átrakjam az elkészült új menübe ? tartalmával együtt ??? Mert nem ragaszkodom hozzá de célszerűbb lenne Valamint a főmenüm a bal oldalon van, ezt a jobb odalra szeretném tenni ! ez is megvalósítható ? oldal címem: www.eskuvoidjdukato.ucoz.com Dukato Hozzáadva (06.02.2010, 23:05) |
Semmi gond a kérdéseiddel, csak néha nem egyértelmű. De már vágom mit akarsz.
Meg lehet oldani. Mindent meg lehet oldani. Tehát... (hosszú lesz!) A menüpontot a már fent leírt helyen tudod áthelyezni úgy, hogy az egérmutatóval rámész a kívánt menü nevére, majd lenyomva tartott bal egérgombbal áthelyezed a kívánt pozícióba. Új menü (gondolom olyan blokkra gondoltál, mint a Főmenü) létrehozása: Lépj be az oldaladra Adminként, majd az Adminbaron válaszd Szerkesztő >> Szerkesztő bekapcsolása menüpontot. Megjegyzés: ahhoz, hogy egy jobb oldali menüt létrehozzál, olyan sablont kell választanod, ahol mindkét oldalon van menüoszlop. A menük tartalma minden esetben megmarad! |
Szia, megnéztem az oldaladat..
Ebben a sablonban, amit Te használsz, nincs jobb oldal...ezért nem lehet áttenni...ahogy Raziel is írta. Választhatsz másik sablont, az anyag nem vész el, csak... A következőre, amit Raziel-nek írtál: "Nos a főmenüben a második menübe szeretném belevinni almenünek a harmadikat. Bemutatkozás menüben a pályafutás menüt és tartalmát " - erre a következő a lehetőség: Tulajdonképpen már kapisgálod a dolgokat: a "Bemutatkozás"menüpont almenüpontja lenne a "Pályafutás"-erre van megoldás. Almenüpontok létrehozásáról már regényeket lehet találni a Fórumban. Várj, mindjárt megnézem... http://forum.ucoz.hu/forum/24-70-1 Raziel hozzászólása az almenükről... Ha már kész az anyag, amit át akarsz tenni, javaslatom: oldalszerkesztővel aloldal készítése a Bemutatkozás-odhoz, (+- jelnél) és a Pályafutás anyagát egy egyszerű ctrl-c ctrl-v (másolás-beillesztés) módszerrel átmásolnám az új oldalra. SOSE FELEJTS MENTENI! Aztán, ha jól megnéztem, hogy minden rendben-e azzal az almenüponttal, akkor törölném csak ki a feleslegeset. Az üzenetet szerkesztette juillet - Vasárnap, 2010.02.07, 06:30
|
Kedves Juillet és raziel70
Köszönet a kedves segítségért igyekszem mindent a leirtak alapján megcsinálni Igazán rendesek és segítőkészek vagytok. Dukato |
Kedves Bölcsek Tanács!
Segítségre lenne szükségem. Amikor elkezdtem építgetni a blogomat, szinte semmit nem sejtettem az Ucoz lehetőségeiről, így saját magam készítettem egy kis oldalmenüt, a magam kőbaltás módján: Az egyes menüpontok egy-egy új oldalra mutatnak. Most már eljutottam odáig, hogy szükségem lenne almenükre is, de a menüszerkesztő természetesen mit sem sejt az általam létrehozott álmenüről, így almenüpontokat sem tudok vele előállítani: Valószínűleg mindent előröl kell kezdenem - ami nem is nagyon baj - csak nem tudom, hogy induljak el. |
szia, szóval azt mondod, a felső képen látható menü: A honlap menüje nem a szerkesztővel készült? és ezt nevezed "álmenünek"? csináltál egy oldalt, amihez adott egy linket, és beraktad egy blokkba ?
az alsó kép szerint pedig a $MENU_1$ üres.. én úgy csinálnék új menüt, hogy az admin oldalra lépve, a honlap stílus-->menü szerkesztőjénél jobb felső sarokban a menü létrehozása a menü szerkesztőjében--> menüpont hozzáadása, és alulra a kimásolt link neve ez itt az én elképzelésem (nem vagyok bölcs, csak azt írtam le, ahogy én csinálnám...) |
Quote (juillet) szia, szóval azt mondod, a felső képen látható menü: A honlap menüje nem a szerkesztővel készült? és ezt nevezed "álmenünek"? csináltál egy oldalt, amihez adott egy linket, és beraktad egy blokkba ? Igen
Quote (juillet) az alsó kép szerint pedig a $MENU_1$ üres.. ezt meg szeretnéd tartani? azért kiváncsi lennék, mi van az oldalszerkesztődben... Ez van benne: |
szia, én csak azt nem értem, hogy amikor az oldalszerkesztővel csinálunk egy oldalt, akkor annak a neve azonnal megjelenik a menüszerkesztőben is...
akkor hova lettek nálad a Főoldal, Site info...stb. ha a menü 1 üres...biztos nincs még ott a jobb felső sarokban a menü környékén valami, amit Te hoztál létre? |
Levin, szia, feltételezhető, hogy a honlapodat amikor létrehoztad, abban az időben még a régi sablonok voltak használatban, hiszen a honlapod a legrégebben létrehozott honlapok egyike :), ez az oka annak, hogy nem látod a menüpontokat. Ha az új változat szerint akarod szerkeszteni a menüdet, létre kell hozni a menüpontokat, és a kapott kódot
Code $SMENU_1$ Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Kedves Attila, ezek szerint van remény a problémám megoldására.
Köszönöm. Ha elakadok valahol, jelentkezem Hozzáadva (17.02.2010, 04:54) |
Most csak azért vagyok zavarban a segítséggel, mert ha tényleg a régi sablon a "hibás", akkor nem tudom pontosan az hogyan működött.
Ennek ellenére én javaslom alaposan átböngészni a 33-as hozzászólást razieltől, de ami tuti: minden fontos oldalnak a tartalmát átmenteném egy jegyzettömbbe -- |
| |||