A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Általános információk Első lépések a uCoz rendszerben Menüpontok |
Menüpontok |
Aki esetleg már érdeklődött a "felugró" vagy "előugró" almenü iránt, annak szeretnék egy tippet adni.
A menü megtekinthető IDE kattintva. (keresd az előugró menü nevű menüpontot) Tehát a létrehozás menete: Lépj be a Honlap-stílus --> Menü szerkesztője menüpontba. Itt most látsz egy listát a jelenlegi menüpontjaidról. A menüpontok előtt láthatsz egy "+" jelet. Ha fölé viszed az egérmutatót és vársz egy kicsit, megjelenik egy kis buborékszövegben a "Beilleszt" felirat. Most kattints ere a "+" jelre és az egérgomb lenyomva tartása mellett csak húzd rá arra a menüpontra, amelyikben ezt a menüpontot megjeleníteni szeretnéd. Kész. Ha ezt fokozni szeretnéd, akkor az almenübe is be lehet "húzni" egy menüpontot egy menüpont több almenüt is tartalmazhat és így tovább. Ha mindent jól csináltál, akkor egy hasonló képet kell látnod: Az "előugró" menü színének megváltoztatása: Erre sajnos korlátozott lehetőség van, ugyanis a menü színét az oldal tetején található Adminbar adja. Ezt megváltoztatni a következőképpen lehet: Adminbaron kattints az Általános menüponton belül az Adminbar színe, majd válaszd ki a számodra legmegfelelőbb színt. ---->> Arra figyelj, hogy a bejelentkezett felhasználók is tudják a "Felhasználói sáv" színét változtatni, ezáltal a menük színét is! |
sziasztok! szeretnék egy kis "new" ikont beilleszteni a menüpontokba, mint a mellékelt ábrán látszik (iskolám honlapján meg tudtam csinálni), hogy látszódjék, mi az újdonság
amikor a menüszerkesztőbe beillesztem a kép kódját, elmentem, szuperül látszik, de magán az oldalon nem... hiába frissítem az oldalt... Előfordulhat, hogy az ucoz nem támogatja ezt? Csatolmányok:
6666931.jpg
(15.4 Kb)
Az üzenetet szerkesztette juillet - Vasárnap, 2010.01.31, 14:45
|
talán nem volt világos: a honlap-menünél szeretném mutatni a képet, sem kóddal, sem linkkel nem látszik
pontosabban a menüszerkesztőben még mutatja: lásd 1. kép a mentés után mégsem: 2.kép Csatolmányok:
6911286.jpg
(10.7 Kb)
·
8471334.jpg
(9.6 Kb)
|
sajnos nem sikerült, de nem baj, valószínűleg stílus függő...ez legyen a legkisebb problémám... azért köszi, Tomy..
Ha blokk címébe akarom betenni a "new" képet, az sikerült Egészen pontosan mire gondolsz Daveed? Mit és hogyan, és hol? Az üzenetet szerkesztette juillet - Vasárnap, 2010.01.31, 21:09
|
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó helyre írok, akkor sorry Olyan problémám van- hogy nem tudom az oldalakat egymás alá pakolni :S Lehet hogy csak én vagyok béna :))) |
| |||