A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: KovJonas  
HTML Segítség
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 1 | 18:23
Szia!
Azok közé tartozol, akinek nem megy annyira a HTML nyelv. Itt nem kell szégyellned, bátran felteheted a kérdésedet! smile
Ha a honlapodon szeretnél valamit módosítani, de azt már csak a html kód módosításával lehet megtenni, itt nyugodtan felkérhetsz olyan segítőkész felhasználókat, akik otthon vannak e témában.
Html kód beillesztésekor kérünk mindenkit, hogy a "code" lehetőséget válassza!

Nagyon hosszú szöveg esetén megkérünk, hogy:
1.) a kódrészletet írd le egy szöveges fájlba, majd
2.) töltsd fel a tárhelyedre, végül
3.) a szöveges fájl linkjét add meg itt, a fórumban.

Válasz esetén szintén ugyanez az eljárás kéretik. Köszönjük! smile

Honlapszerkesztéssel kapcsolatban javasolt elolvasni a A WYSIWYG szerkesztő (Oldalak szerkesztése külső webszerkesztővel) topikot is!

Böngésző címsorának gördítése
Törölt menüoszlop visszaállítása / létrehozása
Ajánlott, JavaScript-el foglalkozó oldalak

Főoldal alap funkciók visszaállítása
Táblázat / html oldal szerkezet

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 451 | 12:16
valign="top"

Ez működik, a probléma talán ott van rossz helyre teszed.

align="center" - sima középreigazáítás vonalnézetben
valign="center" - értelmetlen kód (alapértelmezett) középreigazítás függőleges nézetben. (vertical align)

ezért használjuk:
valign="top" valign="bottom" (fent és lent)

első-t oda kell raknod, abba a TD-be, amelyik felülre akarod hozni.
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 452 | 12:26
Szerintem jó helyre teszem, mert sikerült...
Az, hogy a uCoz szerkesztőben még mindig probléma, azt úgy értem, hogy a vizuális szerkesztőben sajnos vagy nincs, vagy nem találok ilyesmit.
Az üzenetet szerkesztette drhflany - Hétfő, 2012.10.29, 12:28
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 453 | 12:45
drhflany, vizuális szerkesztőt etéren felejtsd el, kódokban kell turkálni.
Admin5355
Üzenetek: 42
Hírnév: 4

Üzenet # 454 | 13:28
Létrehoztam két ürlapot,át is neveztem őket és még mindig csa a Kapcsolat van, ott és ha rákattintok csak egy űrlapot ad ki.
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 455 | 14:58
Admin5355,
Akkor most csinálj még egy kapcsolat lapot, és oda rakd be a második űrlap kódját, majd ezt az oldalt is rakd be a menübe.

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 456 | 19:11
Ezt nem kell túlbonyolítani. Ha meg van a két űrlap, akkor - mint ahogyan már leírtam - menj a Kapcsolat oldalra, és LENT KATTINTS A SZEM IKONRA. Töröld ki ami benne van (valami $INizé$). Utána a vezérlőpultban a két űrlap melletti $VALAMI$ (ez csak egy példa) kódokat illeszd be, ne felejts el feléjük írni, hogy ki a címzett. Az egyiknél ,,Üzenet X-nek" a másiknál ,,Üzenet Y-nak".

Hozzáadva (29.10.2012, 18:11)
---------------------------------------------
Amúgy ha egy űrlapba beleágyazol egy másikat, ******** (nagyon) lassan fog betöltődni az oldal. Ha meg az egészet kicseréled, akkor ugyanazt éred el, amit már én leírtam.

Lewis
Üzenetek: 49
Hírnév: 0

Üzenet # 457 | 16:45
Legördülő menüt hogyan lehet csinálni? Olyat szeretnék, hogy a fejléc alatt vannak opciók, és ha arra rámegy valaki az egérrel akkor az alatt jelenjenek meg újabb menük. Már próbáltam az ul-li párossal de valamiért nem működött
f1oc.ucoz.hu
vmarci21
A fórum moderátora

Üzenet # 458 | 17:41
Lewis, Van az uCoznak menü-szerkesztője (a fórumon van róla infó), ill. Google: lenyíló menü, és ott vannak a találatok, én is onnan szedtem már lenyíló menüt.
Partner és főmoderátor.

into.hu! | VideoRemote
Lewis

Üzenet # 459 | 18:15
Az a menü szerkesztő nem jó semmire.
Megnyitottam a honlapom: f1oc.ucoz.hu
Ott, ahol van a főoldal, letöltések, fórum, kapcsolat stb oda akarok betenni egy lenyíló menüt de folyton nem lehet. Kimásoltam a te oldalad kódjából is már a teljes menüsort, de úgy sem jó.
vmarci21
A fórum moderátora

Üzenet # 460 | 19:00
Lewis, tessék
Partner és főmoderátor.

into.hu! | VideoRemote
Lewis

Üzenet # 461 | 19:51
Nézd már meg pls a honlapom. Ott vannak ilyenek középen, hogy főoldal, letöltések, fórum...stb.
Oda akarok betenni egy ugyan olyan menüt mint mondjuk a főoldal. És abból szeretném ha lenyílnának az almenük. A te honlapodról is kimásoltam már a kódot, de azzal sem jó. CSS pedig ide nem lehet betenni! Itt a kódja annak a résznek:

f1oc.ucoz.hu
vmarci21
A fórum moderátora

Üzenet # 462 | 20:34
Lewis, javascript menü:
http://hu.lmgtfy.com/?q=menu.....com%2F

Partner és főmoderátor.

into.hu! | VideoRemote
Lewis

Üzenet # 463 | 14:07
Van egy oldalon a "kapcsolatok" az oldalamon, viszont hogyha onnan akarok átmenni a letöltések vagy a fórum oldalra akkor a főoldalra dob vissza. Ez mitől van?
Oldalam: f1oc.ucoz.hu

Hozzáadva (21.11.2012, 10:33)
Szeretnék egy legördülő menüt csinálni ebbe a részbe:
[spoiler]

Code
<div id="navigation">
  <a href="$HOME_PAGE_LINK$"><!--<s5176>-->Főoldal<!--</s>--></a><?if($USERS_ON$)?><?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$PERSONAL_PAGE_LINK$"><!--<s5214>-->Profilom<!--</s>--></a><?else?><a href="$REGISTER_LINK$"><!--<s3089>-->Regisztráció<!--</s>--></a><?endif?> <?if($USER_LOGGED_IN$)?><a href="$LOGOUT_LINK$"><!--<s5164>-->Kilépés<!--</s>--></a><?else?><a href="$LOGIN_LINK$"><!--<s3087>-->Belépés<!--</s>--></a><?endif?><?endif?><a href="load">Letöltések</a><a href="forum">Fórum</a><a href="index/kapcsolat/0-4">Kapcsolat</a>
</div>[/spoiler]

Viszont az "ul-li" párosítással nem tudom. Ez igazából nem egy blokkban van, hanem középen egy sávban.
Ezt hogyan csináljam?

Hozzáadva (21.11.2012, 15:11)
Megoldottam már közben a menüt.

Most egy olyan problémám lenne, hogyha módosítok valamit az oldal kinézetén a honlap oldalai részben, akkor az nem változik a többi résznél ami szintén ugyan azt használja. Csak akkor ha szépen végigmegyek mindegyiken és saját kezűleg átírom azt a részt. Van rá mód, hogy magától módosítja minden egyes kódot amit én átírok a "honlap oldalai" részben?

Hozzáadva (22.11.2012, 13:07)
A fórum résznél nem látszik a "Statisztika" blokk az oldalamon. Miért van ez?
f1oc.ucoz.hu

vmarci21
A fórum moderátora

Üzenet # 464 | 14:26
Lewis, Informerként van berakva? Fórum beállításainál van egy olyan, hogy az egész oldalt számolja, próbáld bekapcsolni, és nézd meg úgy.
Partner és főmoderátor.

into.hu! | VideoRemote
Lewis

Üzenet # 465 | 15:30
Nem informerként van. Az még az, amit az oldal eleve adott. Bekapcsoltam azt is, hogy az egész oldalt számolja, de nem úgy sem. Informerként próbáltam megcsinálni, de úgy sem olyan.
Keresés: