Oldal 3 / 6«123456»
A fórum moderátora: KovJonas 
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » Külalak vezérlése
Külalak vezérlése
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1645
Hírnév: 47

Üzenet # 31 | 22:10
drhflany, a body-s részben kell legyen valami lezáratlan, vagy túl előre lezárt div, de a nagy kódhalmaz közepette nem veszem észre, melyik lehet az biggrin Még jobban meg kell figyelnem azt a forrást biggrin
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1645
Hírnév: 47

Üzenet # 32 | 22:15
A problémás sablonban ezt:
Kód
</div>  
   <!-- </middle> -->  
   <div id="sidebar">  
$GLOBAL_CLEFTER$  
   </div>  
   </div>  
   </div>  
   <img src="/img/6.gif" alt="content top" class="content-wrap"/>  
$GLOBAL_BFOOTER$  
<!-- <endpolishedtplsceleton> -->  
</div>

Cseréld erre:
Kód
</div>  
   <!-- </middle> -->  
   <div id="sidebar">  
$GLOBAL_CLEFTER$  
   </div>  
   </div>  
   <img src="/img/6.gif" alt="content top" class="content-wrap"/>  
   </div>  
$GLOBAL_BFOOTER$  
<!-- <endpolishedtplsceleton> -->  
</div>


Elvileg így semmi sem fog elromlani.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 33 | 22:44
Szia,

Idézet drhflany ()
<!-- <body> -->

<?if($MODER_PANEL$)?><div style="float:right">$MODER_PANEL$</div><?endif?></div>


Ennél pl.az egyik /div lehet felesleges.A vezpultban mindig nézd át a div és table kódokat,hogy megvan-e mindegyiknek az eleje és a vége is.Szerintem itt ez a probléma.(ha elején 2 div van akkor a végén 2 /div legyen stb...)

u.i.:én csinálnék 4-5 szakaszt és mindegyiket bemásolnám külön mondjuk egy jegyzettömbe és elmenteném html-ként,és megnézném a böngészővel.De vezpultban minden szakasznál egy sort üresen hagynék az átláthatóság miatt. De ez csak egy tipp.
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 34 | 00:33
bigblog, még mindig elcsúszik.

Üdv,remus! Bármelyik div lezárást veszem is ki, az elcsúszás megjavul, de a blokkok kicsúsznak a containerből, az oldal aljára (a fehér csík felé) wacko
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 35 | 10:03
drhflany, van a
Kód
<img class="content-wrap" alt="content top" src="/img/6.gif"></img>

ez ,ami balra kicsúszik,vágd ki és rakd az előtte lévő div elé,vagy ha nem akkor adj neki egy center tulajdonságot
Kód
<center>
<img class="content-wrap" alt="content top" src="/img/6.gif"></img>
</center>

vagy ennél a sablonnál csináld vissza az eredeti sablont(előtte csinálj egy másolatot vagy mentést)
Ha így sem jó,akkor csak úgy lehetne segíteni,ha meglátnánk a vezpultban a sablon kódot.(oldalsáv,a honlap alja stb...)
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1645
Hírnév: 47

Üzenet # 36 | 11:54
Idézet remus ()
Ha így sem jó,akkor csak úgy lehetne segíteni,ha meglátnánk a vezpultban a sablon kódot.(oldalsáv,a honlap alja stb...)

Visszaolvasva megtalálod őket.
Idézet remus ()
ez ,ami balra kicsúszik,vágd ki és rakd az előtte lévő div elé

Ezt a kódot adtam meg ebben az üzenetben smile

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 37 | 17:37
bigblog,
Igaz.
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 38 | 18:06
Remus, a center megoldotta biggrin
Köszönöm neked, és neked is, bigblog!

Íme a jó kód, a cikkek katalógusánál, az anyag és hozzászólásainak oldalában az utolsó pár sor:

bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1645
Hírnév: 47

Üzenet # 39 | 18:21
drhflany, center, center, de az kocka megoldás biggrin De mindegy biggrin Személy szerint a center helyett ezt használnám:
Kód
<div align="center">
...
</div>

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 40 | 01:28
Üdv!
Az #1090-es sablon containerjét hogyan lehetne a tartalmáig "rövidíteni"?
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1645
Hírnév: 47

Üzenet # 41 | 09:06
drhflany, meg tudnád adni, kérlek az oldalad URL-címét? Csak, hogy tudjuk, mennyi az a "tartalom" wink
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 42 | 23:49
Meg.
Tartalom alatt a blokkokat értem. Ha az oldal tartalma nagyobb, mint a blokkoké, akkor bal oldalt csak a nagy üresség marad, pl. ITT.
Az üzenetet szerkesztette drhflany - Szombat, 2014.08.16, 23:50
bigblog
Nemzetközi fejlesztés
Üzenetek: 1645
Hírnév: 47

Üzenet # 43 | 09:59
drhflany, az oldalsáv mérete a teljes tartalomtól függ. Az egyetlen dolog amit beállíthatsz, az egy fix height jellemző. A következő a CSS kód:

Kód
.b-sidebar {max-height: 570px !important;}


Ha több tartalmat illesztesz be, akkor meg kell növelned az 570px-es értéket a kívánt értékre.

Egy másik megoldás: az oldalsávnak átlátszó hátteret adsz (background:transparent;) és a blokkoknak fehéret (background:#fff;), csak így egy picit csúnya. A végső kód ez lenne:

Kód
.b-sidebar {background: transparent !important;}
.block {background: #fff;}


Ebben az az előny, hogy ha több blokkot adsz hozzá vagy törölsz párat, semmit sem kell módosítanod a CSS-ben.

A döntés rajtad áll. Kipróbálhatod mindkettőt és amelyik tetszik, meghagyod wink

Üdv,
bigblog

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

Weboldaladat itt mutathatod be! A túlzott spammolás a profil letiltását is eredményezheti.
drhflany
Üzenetek: 110
Hírnév: 10

Üzenet # 44 | 22:15
Köszönöm, bigblog, én nem találom csúnyának így smile

Gondoltam erre én is, meg arra is, hogy photoshoppal rajzolok egy blokkot, de reméltem, a fehérség a container hátterében megmaradhatna valahogyan.

Betettem a síluslapba a két meghatározást. Úgy vélem, nem csúnya, még tetszik is biggrin
Nomad
Üzenetek: 4
Hírnév: 0

Üzenet # 45 | 16:23
Sziasztok!
Nemrég találtam egy jól alkalmazható topicot, amellyel meg tudom változtatni a letöltési gombok kinézetét!
Sajnos nem találom sehol... ugyan a kód megvan, de a csak a külalak szerkesztésénél, de tudom hogy kell még kód, valahova máshova beilleszteni, de nem tudom hogy hova és mit. szóval tudna valaki ebben segíteni nekem? cry
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » Külalak vezérlése
Oldal 3 / 6«123456»
Keresés: