A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása NAPTÁR BEÁLLÍTÁSAI (Minden ami a naptárral kapcsolatos) |
NAPTÁR BEÁLLÍTÁSAI |
Kérdés: Azt szeretném kérdezni hogyan tudom PL.(a naptárat stb.)levenni az oldalról mert nekem nem megy. Légy szíves segítsetek nekem Válasz: Lépj be a Saját menübe. Azt tudni kell, hogy a naptár mindenn sablonban máshol helyezkedik el, ezért meg kell keresni a "Nyitólap » Külalak vezérlése » Sablonok módosítása", ezen belül pl. ha van akkor "Második Container" -ben a CALENDAR szót. Ez a blokk pl. így nézhet ki:
Code <!-- <block10> --> <?if($CALENDAR$)?> <div class="block"> <div class="blocktitle"> <div class="blocktitle-inside"> <!-- <bt> --><!--<s5171>-->Naptár<!--</s>--><!-- </bt> --> </div> </div> <div class="blockcontent"> <div class="blockcontent-inside"> <div align="center"><!-- <bc> -->$CALENDAR$<!-- </bc> --></div> </div> </div> </div> <?endif?> <!-- </block10> --> Ezt a blokkot teljes egészében el kell távolítani, és akkor nem jelenik meg a naptár. Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Üdv, az lenne a kérdésem, hogy a naptárban a dátumok száma linkké alakul át, ha aznap lett új bejegyzés. Az lenne a kérdésem, hogy az megoldható lenne-e, hogy a dátumok linkje, ne az aznap megjelent cikkek konkrét listáját (tartalommal együtt), hanem csak egy "linktár" jelenjen meg.
Kicsit zavaros amit írtam de így estére nemigazán tudtam joban megfogalmazni |
Kicsit zavaros valóban, de ha jól értelmezem amire gondolsz, akkor a válasz nem.
A naptárral nem nagyon lehet ilyen dolgokat megoldani, mivel ez a rendszer belső rész alá esik és minden automatikusan hajtódik végre. Tehát ha írsz egy bejegyzést, akkor a script kijelzi a naptárban és kattintáskor kilistázza a bejegyzéseket. Mint láthatod a fenti kódrészletben is, a naptár beillesztésre egy operátor van. A (funkcionális) operátorok működését nem lehet befolyásolni, nem lehet módosítani. Egy fix program része, egy változó. |
Vektor, ha érdekel, akkor elmondom, hogy én hogy oldottam meg. (Ha nem, akkor is ) Szóval, menj a Saját menü->>MODUL[cikkek, honlaphírek, blog, amit használsz]->>Modul beállításai oldalra, és a lap alján lesz egy "A modul finom beállításai" rész, benne a "Bekapcsolni az anyag hozzáadási dátumválasztásának lehetőségét" kell bepipálni. (Ha azt szeretnéd, hogy az anyag ne jelenjen meg a dátumig, akkor a mellette levőt dobozt is pipáld be) Mentsd le, és itt jön a trükk. Az anyag hozzáadásánál a dátumválasztóban (rendszerint a szövegdobozok alatt) ki kell választani az esemény időpontját. Ha így mented le, akkor a naptárban ki lesz emelve az a nap, amit megadtál, és ha egy látogató rákattint az adott napra, akkor meg tudja nézni a hozzárendelt eseményt
|
Helló, Hogyan tudok naptárat betenni a honlapomra ? mert nézegetek mindent de nem tudom hogyan kell betennni lécives segítsetek
|
Néztem már de sehol sem találom azt hogy hogyan illeszem, tegyem be a Naptárat a honlapomra, lécives segitsetek
|
Istvanucoz, http://forum.ucoz.hu/search/?q=napt%C3%A1r&m=site&m=forum&t=0
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Bocsi hogy ennyire hülye vagyok ehezz ,, de akkor sem látom hogy hol kellll hogy kell betenni,, mert nekem nemkell megkeresni mivel nincs aztsem tudom holvan a sablon módosítása csak azt látom hogy *Sablon szerkesztése* lécives pontosabban megtudná valaki magyarázni nagyon megköszönném lécives
|
Istvanucoz, ez már tényleg az értetlenség netovábbja!
Ha nem piszkáltál bele a sablonokba és ha aktiváltad a honlap hírei, vagy blog modulokat, akkor megjelenik a naptár, de csak azokon az oldalakon, amit a két említett modul "működtet". Mint azt már írtam a naptár egy automatikus funkciója a rendszernek és ha nem törölted a naptár megjelenítéséhez szükséges kódrészt a megfelelő sablonokból, akkor meg fog jelenni. Ennek egyetlen feltétele, hogy az adott modulokba írsz valami bejegyzést! A naptár sablon kódja a legfelső hozzászólásban látszik, ami valamelyik konténerbe illeszthető. De ha így sem működne (ami kizárt!!), akkor ragassz a monitorod szélére egy naptárat! |
Köszönöm széppen a segitséget akkor majd próbálkozom a leírtak alapján remélem sikerülni fog !!! De ha nem akkor ugyis van nagyméretü falinaptáram
|
Sziasztok! Még csak most tanulgatom ezt a rendszert, és a naptárral kapcsolatban eszembe jutott egy kérdés. Szeretném kihasználni magát a naptárat, és egy "heti tennivalók" funkcióra gondoltam. Azt látom, hogy a napi bejegyzéseket egy adott naphoz rögzíti.
- Egyik verzióm lenne, hogy minden héten mondjuk hétfőn feltöltöm az adott időszakra vonatkozó cikkeket - de ez azért kicsit "gagyi" lenne. - másik verz., hogy miután egy nap linkelve jelenik meg, egy nap hivatkozásának sorát kikeresve, esetleg felsorolni a hét többi naptári napját? Tovább nem jutottam, de ha valakinek lenne egy épkézláb ötlete, azt nagyon hálásan venném. |
| |||