A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » Globális Blokkok
Globális Blokkok
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 1 | 19:20
Globális Blokkok, olyanfajta sablonok, amelyek operátorrá épülnek, így bárhova behelyezhetjük őket.

Hogyan hozzuk létre őket?
Lépj be az Admin Panelba, majd ott kattints a felső menüben a Honlap-Stílus, külalak vezérlése (sablonok) menüpontra.
Ott rögtön felül fogod találni azt a menüt, amiben elhelyezkedik a Globális Blokkok című menüpont. Itt kattints rá, és máris létrehozhatod őket.

Mi ez pontosan?
Lényegében olyasmi, mint a fejléc, lábléc, első container, csak ezt ott helyezed el, ahol te szeretnéd. Egy operátort illesztesz a forráskódodba, mint például a fejléc esetében, és így ahogy a fejléc forráskódja is a saját globális blokkjában van, így a te globális blokkodba is az kerül, amit oda raksz.

Mire érdemes használni?
Leginkább olyan helyekre, amiket sürün cserélsz.Tegyünk egy példát. Van egy 2 oszlopos weboldalad, aminek az első oszlopa az első contanier, ahol a menü meg a hozzá hasonló blokkok vannak. Nos a második container a tényleges tartalom, de te az alatt szeretnél hirdetni, pl. kirakni egy reklámot. Ahelyett hogy mindenhol átírogatnád az ottani forráskódot, egyszerűen csak beilleszted a globális blokkod operátorát mindenhova, innentől kezdve annak tartalma megtalálható a Fejléc, lábléc sablonja alatt, mint új globális blokk, így könnyen módosítható. Ezután ha azt módosítod, mindenhol megjeleník a változás, ahol a sablonban elhelyezted.
Suhanc
Üzenetek: 51
Hírnév: 4

Üzenet # 2 | 20:38
Globális blokkot nem lehet használni úgy, mint egy már meglévő pl. CLEFTER globális blokkot?
Megpróbáltam más saját külsejű új oldalhoz saját menüoszlopot, hogy más blokkokkal más tartalommal legyen, de amikor szerkesztés bekapcsolással akarnék blokkot hozzáadni, nem érzékeli és nem lehet hozzáadni új blokkokat. (Kivéve ha megcsinálom egy CLEFTER-ben és ctrl+x ctrl+v kivágom és beillesztem)
Ezt nem lehetne valahogy megoldani?

"Ami nem öl meg, az megerősít."
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 3 | 21:17
Suhanc, globális blokk, nem feltétlen vizuális szerkesztőről szól!

Oda saját kód kell, amit html-be raksz be. És lehet használni, mint a GLOBAL_HEADERT-t például. Ott se blokkozol vizuális szerkesztővel.
Suhanc
Üzenetek: 51
Hírnév: 4

Üzenet # 4 | 03:05
Egy szóval akkor nem tudom használni egyedi külsejű lapoknál a blokk hozzáadást ha az a rész nem az eredeti Globális Blokk. Ugye?
"Ami nem öl meg, az megerősít."
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap külalakjának testreszabása » Globális Blokkok
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: