A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Lidertz, ezt keresd a CSS-ben:
Code #city { width: 1120px; height: 385px; background: url(url(/.s/t/793/1.png);); margin: auto; } Utánna meg az, amit leírtam régebben. De ezt kicsit javítsd ki, mert már valaki belepiszkált. Code #city { width: 1120px; height: 385px; background: url(KEP URL CÍME); margin: auto; } |
Üdv! (De rég voltam a fórumon...)
A honlapom főoldala az oldalszerkesztővel lett csinálva, ugyanúgy, mint a Sims játékok beszerzése menüpont. Eddig Operában és Firefoxban néztem a honlapomat (utóbbi böngészőkben minden megjelent úgy, ahogyan akartam), de most megnéztem Google Chrome-mal is. A Sims játékok beszerzése résznél minden szépen megjelenik, míg a főoldalon... ahol van a Főoldal felirat, a szövegrész felett és a fejléc alatt, ami egyébként mindig az aktuális oldal címét mutatja, van két fehér rész, aminek nem kéne ott lennie. Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy a modul tartalmát vizuális szerkesztőben kimásolom (csak a középrészt, aminek a háttere fehér), elteszem valahova, a jó modult pedig belemásolom a rosszba, elmentem. A vizuális szerkesztőben pedig bemásolom a középrészbe a tartalmat. De most mit tegyek, ha ugyanúgy a ,,honlap oldalai" sablonról van szó? Az üzenetet szerkesztette drhflany - Hétfő, 2012.07.23, 10:39
|
drhflany, ennek okát abban látom, hogy van (lehet hogy van) néhány elírás, lezáratlan DIV TABLE stb. :
Míg az internet explorer egyáltalán nem próbálja kitalálni hogy hol lehet ezeknek az elemeknek a vége, addig az opera ff, chrome kialgoritmusozza. |
vmarci21, még mindig nem értem. A főoldal és a Sims játékok beszerzése ugyan olyan, csak a fehér rész más. Megnéztem, és nem találtam lezáratlan tagokat. Ha belepiszkálnék a honlap oldalai sablonba, lehet, megoldódna a gond, de akkor egy másik keletkezne a főoldalon... vagy külön sablonban vannak, csak nem jöttem még rá. Mindkét menüpont az oldalszerkesztővel készült.
Hozzáadva (23.07.2012, 14:20) |
drhflany, pont a minap kaptam egy alkalmat hogy "panaszbejelentést tehetnék" az IE9-re. Azért nem tettem meg, mert felesleges. Úgyse adnak ki egy új "javított" kiadást.
Én erre mást dolgoztam ki. A IE orientált operátorok teljesen jók lennének, IE8-9 re azzal is csinálom a sablont DE az elötte lévőkre van egy kreatív megoldásom. Ha a lineages oldalamat megnézed, akár ie 9-el, és nyomsz egy f12-öt, majd ott a böngésző tipusát átállítod IE7-re, te is észreveheted hogy ez az ablak jön fel: Ajánlatos 1080p-re rakni, úgy rendesen látszik a szöveg! Ez még csak ilyen "fapados" meg lassan is tölt be, mert elég bonyolult szerkezete van most az oldalnak. Most kezdem kitisztogatni is többek között. |
drhflany, most olvasom mi a problémád. IE-ben kicsit hülyén kell középre igazítani.
Tedd ezt a HEAD részbe: Code <!--[if gte IE 7]> <style> body{text-align: center;} .oldal{text-align: left;} </style> <![endif]--> Ennek úgy kéne müködnie, hogy a body-t középre rakja, így megkapod a margin auto beállítást, de eközben a .oldal visszazárja eredetire az oldalt. Müxik is IE esetén, de nem látom hogy a te oldalad "Stiluskoddal" müködne. A body elejére tegyél egy ilyet: Code <div class="oldal"> Code </div> |
Üdv.
(Azon gondolkozom, hogy egy alap ucozos sablont megcsinálom a mostanira, és megpróbálom css-sel középre igazítani... ha rájövök, hogy kell. A css alapfogalmát azt hiszem, már értem, tanulgatom...) Quote (Locky) A body elejére tegyél egy ilyet: és a végére is zárd le a body végén Locky, a ,,tegyél egy ilyet" követő kettőspont után nem szerettél volna valamit írni még...? Nem nagyon értem, hogy mit kéne tennem a body részbe. |
Megtaláltam.
De nem értem... Hogy ha div class-ozni kell, akkor mit írjak a CSSben a .oldal-hoz? Nekem alapból nincs ilyen. Egyébként újra csinálom az oldalamat, túl sok hülyeség volt már rajta... Szóval, a sablonok szerkesztőjében a 461-es sablont alakítgatom most. Az oldalam kódja a középreigazítással: ITT (a .oldal meg az IE7-es dolog is benne van) (a sablonok szerkesztőjében egyelőre) Rövidebben: a CSS-ben: Code .kozep { margin:0 auto; width:1007px; } A bodynál (az ,,oldal"lal): Code <body style="background:#FFFFFF; margin:0px; padding:0px;"> $ADMIN_BAR$ <div class="oldal"> <div class="kozep"> |
drhflany, no, csináltam neked videót, még 1-et
Kiegészíteném annyival hogy ezt: Code <!--[if lte IE 7]> cseréld le így: Code <!--[if IE]> A következő hogy, elvi hibákat vétesz. Amint írtam, ezta head részbe kell rakni, te beleraktad a Body-ba. És neked már van CSS osztályod div-ben ami összeállítja az oldaladat, ez a "kozep", vagyis cseréld le az oldal-t kozep-re. Ezenkívül gondolom én, hogy az oldalnak és a body-nak megadtad ezt a css kulcsot: Code margin: auto; + az oldalnak (te esetben "kozep") adtál szélességi értéket, különben nem tud érvényesülni az "auto" beállítás. |
| |||