A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Sablon-képek, fejléc, háttérkép cseréje, változtatása |
Először is, szerzel két képet(ha azt akarod hogy legyen valami "animáció", amikor az egeret a gomb fölé viszed, ha csak sima gomb kell elég 1 kép is), Szerkesztő módba mész(Admin bar-> szerkesztő -> szerkesztő bekapcsolása), az egyik modulon ahova egyedi gombot szeretnél, rákattintasz a fogaskerék gombra. Widgets -> Honlap funkcionalitása -> Grafikus menü effekttel. (ha egy képet szeretnél nem 2-t akkor mindkét helyre ugyan azt a képet add meg ) és azthiszem kész
|
A honlapom egészét betettem egy táblázatba, amit középre igazítottam és azt is betettem egy táblázatba, aminek a háttere png kép (felhős). Középen az anyagok alatti rész gondolom üresen van, mert látszik a nagytáblázat háttérképe. Valahogyan ,,be lehet fehéríteni", mármint valami fehéret rakni oda?
|
drhflany, túl sok táblázatot használsz. Az az amit kerülni kéne, és inkább div-eket alkalmazni, a lehető legtöbb CSS-el, ez a mai szabvány.
Valahol a kódban szúrhattál el valamit. Quote (drhflany) betettem egy táblázatba, amit középre igazítottam és azt is betettem egy táblázatba, aminek a háttere png kép (felhős). Ez kb már a forráskódodat is megduplázza. Ilyenek miadt kavarodsz bele a hibákba. |
Szerintem kellenek ezek a táblázatok, a honlapom nagy felbontás esetén annyira ronda enélkül... A táblázat kezdése előtt és vége után diveket tettem be... (<div align="center">IZÉ</div>.) A CSS-hez meg nem értek...
A kódban nem rontottam el semmit, csak nem értem el, amit szerettem volna, Az alap ucozos sablonban eleve az egy üres rész volt, csak a háttér volt fehér. A külső táblázat háttere a felhős kép, a belsőé most átlátszó a fejléc miatt. De hogyan tudnám megoldani anélkül, hogy ne kelljen a belső táblázat hátterét fehérré tennem a fejléc miatt? Jó lenne valami jó ötlet, tipp, nem csak annyi, hogy ,,a lehető legtöbb CSS-el", mert még azt sem tudom, mi az... |
Hát a CSS egy bonyolult dolog, nem árt utánna tanulni, de a középreigazitást 1 tulajdonságban meglehet vele például oldani, így a külső táblázat fölös is lenne. Végülis semmi baj nincs a megvalósításoddal 1 dolgon kivül, hogy nagy a forráskód, így lassú neten eléggé aggasztó lehet a betöltődési idő.
Mellesleg most 3x olvastam el mi a probléma, és mindig nem értem. |
Az a bajom, ami EZEN a képen - és persze az igazi honlapomon is - látható, például ez a Barkácsládában van. Ha a belső táblázat hátterét fehérré tenném, megoldódna a dolog, de akkor a fejléc - lásd honlapom - furán nézne ki fehér háttérrel. Hogyan lehetne ezt megoldani?
(Szóval:) <külső táblázat=felhős kép><belső táblázat=átlátszó, hogy a fejlécen is ott legyen a felhős (ismétlődő) kép>fejléc, a honlap egésze és ahol a hiba van</belső táblázat></külső táblázat> (Ez nem egy kód... Csak a honlapom elrendezésének kódban a lebutított, lerövidített változata.) Hozzáadva (20.05.2012, 17:54) Hozzáadva (24.05.2012, 10:24) |
Szia. Nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy az oldalamon van 1 alap sablon ami a rendszerben található és hogy azt lelehet-e cserélni 1 olyan sablonra ami nem található az ucoz rendszerben. Leszedtem 1 sablont ---> .zip fájlt kaptam. Ezzel a fájlal mit kezdjek? Hogyan tudom feltenni azt a sablont az oldalamra? Előre köszönöm a választ.
|
Imi, ilyen sablon sajnos nincs, de bármelyik sablont megváltoztathatod, egyedivé teheted. Olvasgasd a fórumot, használd kulcsszavakkal a keresőket.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Üdv!
Az oldalam stílusa 793. A fejléc képét szeretném lecserélni. A választott képem ugyanakkora (1120x385), már a formátumát is átraktam png-re. Locky által már leírt (21.oldal), csere utasításai alapján végigpróbáltam mindenhogy a sablon gyors cseréjét. Valószínűleg én vagyok túl idióta ehhez. Előre is köszönöm a segítséget. (www.wtfclan.ucoz.hu) |
Lidertz, minden segítség az uCorneren van: http://ucorner.tk
|
| |||