A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Felhasználói csoportok (Minden ami a csoportokkal kapcsolatos)
Felhasználói csoportok
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 1 | 15:56
A uCoz-nak fejlett felhasználói rendszere van, így még jobban olyan, mint egy portál. Lehetőség van csoportosítani a felhasználókat. Íme néhány hasznos infó a Felhasználói csoportokról.

Alapból 6 csoport van létrehozva (+ egy a vendégek). Felhasználók, ellenőrzöttek, moderátorok, adminisztrátorok, barátok, letiltottak + a vendégek. Ezek az alapcsoportok. Ezeket NEM lehet törölni! Viszont át lehet őket nevezni, és beállítani a jogokat. erről majd egy picit később.
Ezen a 6 csoporton kívül te is létrehozhatsz még 8 csoportot. 14 csoport csak elég lesz smile

Minden csoportnak lehetnek mások a jogaik. Ezeket két helyen is beállíthatod. Vagy egyenként, vagy az összeset egyszerre. Egyenként akkor jó beállítani, hogyha csak egy-két változtatást szeretnél. Ha viszont minden csoport minden jogát át akarod variálni, akkor használd az utóbbi megoldást.
Az előbbit eléred, ha a Felhasználók->felhasználói csoportok oldalon a csoport nevére kattintasz. Itt megjelennek a modulok jogai és más egyéb. Majd amit kell, azt kipipálsz.
A második megoldást szintén a Felhasználók->felhasználói csoportok oldalon leled meg, csak itt Az összes csoport jogainak beállítása nevű gombra kell kattintanod. Majd itt is kikipálgatni amit kell. Jobb eseten egy jó negyed óra alatt végzel is.

Néhány tipp a jogok beállításánál: Az Adminisztrátorok csoportban minden négyzet legyen bejelölve, a Letiltottaknál pedig egyik se!

Az "Ellenőrzöttek" beállításainál van egy olyan, hogy Csoport beállításai. Ezen belül is a "Lehetőséget biztosítani a csoport választására a regisztráció során" Ez azt jeleniti, hogyha te pl beregisztrálsz embert, és alapból az Ellenőrzöttek csoportba rakod, akkor az a felhasználó választhat csoportot. Ez nagyon veszélyes, mert akár az Admin csoportot is választhatja, ezáltal téged le tud fokozni, így el is vette tőled az oldaladat. Szóval nagyon vigyázz ezzel!

Viszont van egy másik ilyesmi beállítás a Felhasználók csoportban. Ez viszont teljesen biztonságos. Lehetőség van itt beállítani azt, hogy hány bejegyzés után kerüljön át a felhasználó az Ellenőrzöttek csoportba. Vagy egy olyan beállítás is van, hogy a regisztráció óta eltelt X napon túl átketüljön. Ám lehet ezeket kombinálni is.

Ezen felül be lehet állítani a csoportok ikonjait. Miután elkészítetted őket, töltsd fel a szerverre Total Commandereen keresztül, vagy a fájl-managerrel. Majd menj a csoportok szerkesztéséhez (Felhasználók->felhasználói csoportok oldalon a csoport nevére kattintasz), majd ott a "Csoporthoz tartozó ikon"-nál levő gombra kattintva keresd meg az általad elkészített képet. Ezt megcsinálhatod minden csoportnál külön-külön.
Arra vigyázz, hogy ne csinálj túl nagy ikonokat! Elég egy 50x50 pixeles kép is!

Az oldalon számos helyen lehet még beállításokat végezni. PL. Minden menüpont szerkesztésénél, lent az "Ezek a csoportok hozzáférhetnek az oldalhoz" résznél beállíthatod a megtekinthetőséget. Továbbá a blokkoknál a Szerkesztő mód segítségével azt is beállíthatod, mely csoportoknak jelenjen meg az adott blokk.

Az információ a uCorner (volt uCoz Kuckó) oldaláról származik. Szerzője DaveedBrown.


NAVIGÁCIÓ:


Nem tudok csoportot létrehozni

Nem tudom törölni a csoportot
Felhasználói csoportok név-szín változtatása
Felhasználói csoportok név-szín változtatása 1

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
jupiter
Üzenetek: 4
Hírnév: 0

Üzenet # 2 | 15:56
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet az oldalamat ugy megcsinálni, hogy ha az oldalamra mennek csak a főoldalt tudják megnyitni.Ha rámenek mongyuk forumra akkor azt irja ki azoldal csak rgisztrált tagok látogathatják és ne birjonak letölteni semmit.Csak azok tolthetenk le akik regisztrálva vannak.
Az üzenetet szerkesztette jupiter - Szerda, 2010.02.17, 15:12
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 3 | 16:09
jupiter, belépsz a Saját menübe Nyitólap » Felhasználók » Felhasználói csoportok » Az összes csoport jogainak beállítása
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 4 | 16:09
Nem tudok csoportot létrehozni

Lépj be Adminisztrációs felületre, majd kattints a bal oldali menüben a Felhasználók lehetőségre.
Jobb oldalon láthatod a felhasználók különböző beállítási lehetőségeit. Kattints a Felhasználói csoportok lehetőségre.
Most ismét egy új oldalon vagy, ahol a már létrehozott felhasználói csoportok listája látható.
Ezen az oldalon a jobb felső sarokban látható egy Új csoport létrehozása feliratú gomb. Kattints rá!

A következő oldalon add meg a felhasználói csoport nevét, adj hozzá ikont, állítsd be a csoport hozzáférési jogait, majd mentsd el a lap alján található "Ment" gombbal.

Ha létrehoztál egy felhasználói csoportot és törölni szeretnéd, de nem tudod hogyan kell, IDE kattintva magtudhatod.

Csatolmányok: 0179893.png (23.0 Kb)
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 5 | 16:09
Nem tudom törölni a csoportot

Az alap ("gyári") felhasználói csoportokat NEM lehet törölni!! Csak az általad létrehozott csoportot tudod törölni.

Lépj be Adminisztrációs felületre, majd kattints a bal oldali menüben a Felhasználók lehetőségre.
Jobb oldalon láthatod a felhasználók különböző beállítási lehetőségeit. Kattints a Felhasználói csoportok lehetőségre.
Most ismét egy új oldalon vagy, ahol a már létrehozott felhasználói csoportok listája látható.
Minden csoport sorának a végén láthatsz ikonokat. A vörös "X" ikonra kattintva van lehetőség az adott csoport törlésére.
Ekkor megjelenik egy új oldal, ahol a műveletet jóvá kell hagyni.

Ha nem tudod hogyan kell új felhasználói csoportot létrehozni, ITT találsz egy leírást a témáról.

Csatolmányok: 1370341.png (19.8 Kb)
Zolii
Üzenetek: 6
Hírnév: 0

Üzenet # 6 | 18:24
Szia!

Nekem létre van hozva 8 új csoport, de még szükségem lenne újakra, mivel használom.
Az új csoport létrehozása lehetőség viszont eltűnt.
Mit lehetne csinálni?

Köszi előre is.
Üdv.,
Zolii.

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 7 | 15:24
azért, mert csak 8 sajátot lehet létrehozni
Quote
Each new group has the designation groupOther(1-8), as you can add 8 custom groups.

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Vektor
Üzenetek: 19
Hírnév: 1

Üzenet # 8 | 22:44
Sziasztok!

Hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy felhaszn. csoport a webáruházban eleve %-os kedvezménnyel vásárolhasson?
A termékárak mátrixainál már megcsináltam az értékhatár függő szállítási díj kedvezményt, de alap kedvezményt nem tudok adni egy csoportnak külön.
Mit lehet tenni?

Hozzáadva (28.04.2010, 22:44)
---------------------------------------------
Úgy látom nagyon elgondolkodott rajta mindenki! :-)
Sajnos még mindig nem jöttem rá.

Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 9 | 07:16
Kedves Vektor, a kérdés nagyon jó! Valóban elgondolkodtunk rajta, és keressük a megoldást. Az ötlet célszerű, amint lesz válasz a kérdésedre, azonnal válaszolunk. smile
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Vektor
Üzenetek: 19
Hírnév: 1

Üzenet # 10 | 16:22
Eszembe jutott még egy dolog.
Azt szeretném megoldani, hogy egy bizonyos termékcsoportot (kategóriát) csak a meghatározott felhasználói csoport láthasson.
Ez a lehetőség jól jönne akkor, ha a rendelések mellé ajándékot választhatna az, aki a csoportba beletartozik.
Sőt, még továbbgondolva, itt értékhatárt és választható mennyiséget is be lehetne állítani. Pl 10000 ft-ig 1 db, 30000- ig 2 db, felette 3 db ajándékot lehetne választani.
Tudom, hogy ez egy ingyenes rendszer...csak hangosan gondolkodok . smile
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 11 | 17:40
Kedves Vektor, egyre jobb ötleteid vannak. biggrin Azt el kell mondanom, hogy a webáruház még béta verzióban fut és fejlesztés alatt van. A javaslataidat, ötleteidet figyelembe vesszük, amire tudjuk a választ, ami megoldható, azt jelezzük. Kérjük türelmedet. smile A javasolt változtatások tervbe vannak véve, egyelőre még nem megoldható.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Levin
Üzenetek: 162
Hírnév: 7

Üzenet # 12 | 13:18
Kedves Fiúk!
A kérdésem az, van-e lehetőségem arra, hogy a felhasználói csoportok színjelölését megváltoztassam, beállítsam?
Az informerben látható színjelölésükre gondolok, mert nálam a barátok és a sima felhasználók színjelölése kísértetiesen hasonló, mondhatnám egyforma.
Válaszoto (még ha nemleges is) előre is köszönöm.
És köszönöm a fáradozásotokat, mellyel buta kérdéseim igyekeztek megválaszolni smile
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 13 | 13:43
css-ben a /* User Group Marks */ részen van minden, az ott található sorok végén kell a színt beállítani (hexa színkód/a szín angol neve)
Minden csoportnak van külön sora, lényegében ugyanaz, csak három helyen kell változtatni bennük (+ a szín)
Code
a.group**:link,a.group**:visited,a.group**:hover {color:blue;}

A csillag helyére az egyes csoportokhoz tartozó részleteket kell berakni. ezek a következők:
User (felhasználó), Verify (ellenőrzött), Moder (moderátor) Admin (admin) Friends (barát) Banned (letiltott), Other[1-8] (Saját csoport, oda kell írni a létrehozott csoport sorszámát).

Habár ez úgy gondolom, informerekben nem működik. Talán csak a "felhasználók az adott napon"-nál. Ezért érdmes beszúrni a "$GROUP_NAME$" operátort.


A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Az üzenetet szerkesztette DaveedBrown - Szerda, 2010.05.05, 13:46
Levin
Üzenetek: 162
Hírnév: 7

Üzenet # 14 | 03:40
Kedves DaveedBrown, ha kicsit megkésve is, de nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 15 | 16:06
csinálta megy új csoportot, és nem jó a beállításom. pedig be van állítva, és még sem megy.
sem új oldalt, sem pedig szerkeszteni nem tudnak oldalt sad
segítsetek please!!

valahol ott a bibi, hogy ideiglenesen nem elérhető az oldal. de ha ők nem admin csoportban vannak, akkor már nem is jó? Hiába van beállítva a Honlap oldalak hozzáadása meg Az informácók szerkesztése a honlap oldalain. Elvileg, akkor kellene tudniuk szerkeszteni. ÉS még be is van alul pipálva, hogy kik látogathatják az oldalt (már ha ez számít valamit).


Az üzenetet szerkesztette Raidon - Kedd, 2010.08.31, 17:35
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Felhasználói csoportok (Minden ami a csoportokkal kapcsolatos)
Keresés: