A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Felhasználói csoportok (Minden ami a csoportokkal kapcsolatos)
Felhasználói csoportok
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 1 | 15:56
A uCoz-nak fejlett felhasználói rendszere van, így még jobban olyan, mint egy portál. Lehetőség van csoportosítani a felhasználókat. Íme néhány hasznos infó a Felhasználói csoportokról.

Alapból 6 csoport van létrehozva (+ egy a vendégek). Felhasználók, ellenőrzöttek, moderátorok, adminisztrátorok, barátok, letiltottak + a vendégek. Ezek az alapcsoportok. Ezeket NEM lehet törölni! Viszont át lehet őket nevezni, és beállítani a jogokat. erről majd egy picit később.
Ezen a 6 csoporton kívül te is létrehozhatsz még 8 csoportot. 14 csoport csak elég lesz smile

Minden csoportnak lehetnek mások a jogaik. Ezeket két helyen is beállíthatod. Vagy egyenként, vagy az összeset egyszerre. Egyenként akkor jó beállítani, hogyha csak egy-két változtatást szeretnél. Ha viszont minden csoport minden jogát át akarod variálni, akkor használd az utóbbi megoldást.
Az előbbit eléred, ha a Felhasználók->felhasználói csoportok oldalon a csoport nevére kattintasz. Itt megjelennek a modulok jogai és más egyéb. Majd amit kell, azt kipipálsz.
A második megoldást szintén a Felhasználók->felhasználói csoportok oldalon leled meg, csak itt Az összes csoport jogainak beállítása nevű gombra kell kattintanod. Majd itt is kikipálgatni amit kell. Jobb eseten egy jó negyed óra alatt végzel is.

Néhány tipp a jogok beállításánál: Az Adminisztrátorok csoportban minden négyzet legyen bejelölve, a Letiltottaknál pedig egyik se!

Az "Ellenőrzöttek" beállításainál van egy olyan, hogy Csoport beállításai. Ezen belül is a "Lehetőséget biztosítani a csoport választására a regisztráció során" Ez azt jeleniti, hogyha te pl beregisztrálsz embert, és alapból az Ellenőrzöttek csoportba rakod, akkor az a felhasználó választhat csoportot. Ez nagyon veszélyes, mert akár az Admin csoportot is választhatja, ezáltal téged le tud fokozni, így el is vette tőled az oldaladat. Szóval nagyon vigyázz ezzel!

Viszont van egy másik ilyesmi beállítás a Felhasználók csoportban. Ez viszont teljesen biztonságos. Lehetőség van itt beállítani azt, hogy hány bejegyzés után kerüljön át a felhasználó az Ellenőrzöttek csoportba. Vagy egy olyan beállítás is van, hogy a regisztráció óta eltelt X napon túl átketüljön. Ám lehet ezeket kombinálni is.

Ezen felül be lehet állítani a csoportok ikonjait. Miután elkészítetted őket, töltsd fel a szerverre Total Commandereen keresztül, vagy a fájl-managerrel. Majd menj a csoportok szerkesztéséhez (Felhasználók->felhasználói csoportok oldalon a csoport nevére kattintasz), majd ott a "Csoporthoz tartozó ikon"-nál levő gombra kattintva keresd meg az általad elkészített képet. Ezt megcsinálhatod minden csoportnál külön-külön.
Arra vigyázz, hogy ne csinálj túl nagy ikonokat! Elég egy 50x50 pixeles kép is!

Az oldalon számos helyen lehet még beállításokat végezni. PL. Minden menüpont szerkesztésénél, lent az "Ezek a csoportok hozzáférhetnek az oldalhoz" résznél beállíthatod a megtekinthetőséget. Továbbá a blokkoknál a Szerkesztő mód segítségével azt is beállíthatod, mely csoportoknak jelenjen meg az adott blokk.

Az információ a uCorner (volt uCoz Kuckó) oldaláról származik. Szerzője DaveedBrown.


NAVIGÁCIÓ:


Nem tudok csoportot létrehozni

Nem tudom törölni a csoportot
Felhasználói csoportok név-szín változtatása
Felhasználói csoportok név-szín változtatása 1

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 16 | 18:08
Raidon, ezek amiket felsoroltál, már színekkel vannak jelölve. Tehát mindenképp olyan rangnak megfelő kell legyen, amihez az adott színnel jelölt "tudás" elérhető.
Ha nem engedélyezed, akkor nem is fog soha tudni szerkeszteni, vagy hozzáadni!
Amit csinálsz, azzal meg vigyázz! Bekapsz valami olyan felhasználót, akiről azt hiszed, hogy megbízható és mégsem. Az meg törli az összes oldaladat...
Akkor mit csinálsz?
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 17 | 18:51
Gondoltam rá...

De a csoportok mind fehér. Csak én vagyok piros, vagy is az admin, meg gondolom a moderátor is másik színnel van. Akkor nekem meg kellene csinálnom másik színűre, hogy tudják kezelni az oldalakat?

Vissza térve erre:

Quote (raziel70)
Bekapsz valami olyan felhasználót, akiről azt hiszed, hogy megbízható és mégsem. Az meg törli az összes oldaladat...
Akkor mit csinálsz?

Mit csináljak én azzal, ha több oldalt akar csinálni (természetesen olyat, amiben én is benne vagyok), de nem tudom mit akar írni. Akkor most meg várjam mire elküldi, tegyem fel én. Ha ő teszi fel, akkor előbb fent lesz, meg akkor azzal annyira nem kell foglalkoznom. Meg ha lesz élet az oldalon, akkor nem kell rá 1 vagy több napot várni, mire fel kerülne.

Meg még annyit, hogy tudtommal nem rossz szándékúak. Meg ahhoz az oldalhoz nyúlnak amik csak őket érinti.


raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 18 | 19:04
Hát ezzel így nem megyünk semmire!
Küldenél egy képet, hol állítgattál? Amire azt mondod, hogy beállítottad, de mégsem akar menni...

Azok akik fel akarnak tenni valamit, azoknak engedélyezd a hozzáférést, de előmoderálással.
Miután te jóváhagytad, akkor jelenik meg a többieknek is.

Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 19 | 19:31
Quote (raziel70)
Küldenél egy képet, hol állítgattál? Amire azt mondod, hogy beállítottad, de mégsem akar menni...
-->

Quote (raziel70)
Azok akik fel akarnak tenni valamit, azoknak engedélyezd a hozzáférést, de előmoderálással.
Miután te jóváhagytad, akkor jelenik meg a többieknek is.
--> ez nem tudom hol van.
A fotóalbumnál, meg a hozzászólásoknál találtam ilyet.
Csatolmányok: 5399855.jpg (41.0 Kb)

Az üzenetet szerkesztette Raidon - Kedd, 2010.08.31, 19:31
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 20 | 19:34
Na látod! Így mindjárt egyértelmű a dolog! Vágülis én erre gondoltam.
Ezt a részt (mivel pirossal van jelölve) csak adminoknak van.
Tehát Te hiába adsz nekik akármilyen rangot, sosem fognak tudni ide írni.
Kivéve ha admin rangot kapnak.
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 21 | 19:42
Értem amit írsz. De akkor mi értelme van beállítani a csoporton belül, ha nem használhatják, hanem csak adminok.
De amúgy akkor most a szín az nem ettől függ? Ha beállítanám, hogy a csoport (amit csináltam) x színű legyen. Úgy nem működik? Mert én direkt egy másik csoportba akarom őket tenni. (hogy azért még se mindenhez tudjanak hozzá jutni), meg a csoport neve is elárulja, hogy kik.

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 22 | 19:48
Azért, mert egy oldalon nem csak egy adminnak lehet helye!
Van egy FŐ admin, akinek mindenhez van hozzáférése, ez vagy Te, és vannak az AL adminok, akik "korlátozott" adminok.
Le lehet ezt a rangot is "butítani" felhasználói szintre!

Nyisd meg másik modul hozzáféréseinek a szerkesztőpaneljét, ott láthatod hogy van kék, meg piros szín is.
Az amit te mondasz, az csak a felhasználók neveinek a színe.

Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 23 | 19:54
Most kezd bonyolódni. De ha én adminisztrátor csoportban vagyok, akkor hogy lehet az hogy akkor más már AL admin(ok), én meg FŐ admin, ha ugyanabban vagyunk. Mert másik admin csoport felesleges lenne, ha meg másik neve van a csoportnak, akkor meg az meg még sem admin. wacko Na ezt jól meg mondtam. <-- erre nem kell válaszolni/írni, csak agyalok, mert nem vágom.

Na de visszatérve, akkor ezt a csoportot be tudnám úgy állítani, hogy AL adminok legyenek? Vagy ezzel a beállítással (hogy akkor tudják szerkeszteni a menüt, ha elérhető állapotban van) akkor már AL adminnak számítanak?

Az üzenetet szerkesztette Raidon - Kedd, 2010.08.31, 19:55
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 24 | 20:32
Igazad van, bocsi. Közben mást is csinálok és nem voltam "teljesen" itt. shy
A lényeg ebben az esetben, hogy nem egy "al" csoportot hozol létre, hanem egy "fő" csoportot.
Az egyik helyen Én ezt úgy oldottam meg, hogy Én vagyok a Főadmin, és vannak még "al"adminok.
Így megoldható, amit írtam. Tehát van egy minden hatalommal felruházott admin csoport, meg van egy "lebutított".
Főadmin és sima admin. biggrin
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 25 | 16:29
Most akkor mi a teendőm, hogy mindenképpen tudják szerkeszteni a még nem elérhető menüket?
Mert nem szeretném, ha tovább állnának, vagy is végleg a saját honlapjuknál maradnának, ami nem olyan mint az enyém. Ez bonyolult. A lényeg, hogy érdekli őket az amit megbeszéltünk, csak még nem teljes mértékben. Ez ügyben szeretném elérni, hogy maradjanak teljes mértékben az oldalamon, meg persze más miatt is.

Szóval vissza térve, akkor most át kellene állítanom a csoport színét, hogy működjön ez az elérhetőség is náluk?


raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 26 | 18:26
Na akkor leírom más szavakkal, hátha megérted a lényegét. wacko
Létrehozol egy új csoportot, aminek a neve mondjuk Szerkesztő lesz. Az admin marad a Tiéd, de a Szerkesztőknek majdnem admin hozzáférést adsz. Amit úgy vélsz hogy nem engeded meg, azt nem nem pipálod ki. Ennyi.
Amúgy meg továbbra sem javaslom, hogy a Honlap hírei, vagy a Honlapszerkesztő oldalaihoz hozzáférjenek! De ezt Te tudod... Ami Neked fontosabb!
Pár idegennek (vagy akár "havernak") megengedni, hogy az oldal legfontosabb részeit piszkálják csak olyan okból, mert valamiben megegyeztetek...
Én nem engedném. De ez csak az Én véleményem!
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 27 | 19:04
még mindig ugyanott vagyok. Ezekkel mind tisztában vagyok, amit most megint leírtál.
Csak azt nem látom át, hogy mi az oka annak, hogy nem tudják azt a menüt szerkeszteni, ami nem elérhető, vagy is csak azok tekinthetik meg akik arra jogosultak. Különben meg, ha el is érhetik az oldalt, úgy sem tudják törölni a menüimet, de ezt már lehet látni a képen, amit belinkeltem ide. Meg ha még is ilyen emberkék lennének, akik szemetelnének, azokat úgy is tudnám tiltani, figyelmeztetni, vagy csak simán lefokozni.

Tehát akkor megint:

Be vannak pipálva. Akkor miért nem érik el? (csak akkor megy, ha elérhetővé teszem az oldalt)
Meg csinálni sem tudnak új oldalt (menüt).

Vagy is, akkor a színezések csak jelzésként szolgálnak az új csoportoknál, vagy arra is jó, hogy ezt a problémát megoldhassam? Vagy ha egyik sem, akkor mi a probléma?

Csatolmányok: 0422513.jpg (41.0 Kb)

Az üzenetet szerkesztette Raidon - Szerda, 2010.09.01, 19:05
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 28 | 19:08
Tudod azért van különbség honlap admin és honlap tulajdonos között is!!!
Amúgy meg azt sem értem, miért Velük kísérletezel, miért nem hozol létre egy felhasználót, aki szintén Te vagy. Beállítasz egy csoportot, annak jogait, és próbálgatod. Nem úgy, hogy "Az oldal megtekintése mint...", mert az nem az igazi. Belépsz azzal a felhasználóval az oldalra!
Admin oldalon admin vagy, felhasználó oldalon (más felhasználónéven) meg pl. szerkezstő. Ha már azt emlegettem...
Raidon
Üzenetek: 125
Hírnév: 6

Üzenet # 29 | 19:23
Nem kísérletezek raziel70.
De ha beállítom, akkor mennie kellene. (legalábbis én így gondoltam)
Amúgy meg ha nekik nem megy, és ha én csinálok új felhasználót, akkor attól nem fog menni (ha eddig sem ment).
Gondolom én. Mert új felhasználótól, vagy új csoporttól nem lesz jó/jobb.
De azért van egy ötletem, amit meg lehet próbálni, de az nem az egyszerűbb része. Vagy is (még én sem tudom mindig).

Amúgy ez meg meglepett:

Quote (raziel70)
Tudod azért van különbség honlap admin és honlap tulajdonos között is!!!

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 30 | 21:21
Nem értem nálad miért nem megy.
Vagy nem egyről beszélünk, vagy nem értem mit szeretnél, vagy Te nem érted amire Én gondolok.
Én az egyik oldalamon létrehoztam egy Főadminisztrátori rangot, beállítottam teljesen fullosra.
Saját magamat áttettem ebbe a csoportba.
Van egy másik accountom is, amit szintén rendelkezik uID-vel. Ezt az accomat áttettem adminisztrátori rangba. (az alapértelmezett ucozos admin csoport)
Most van egy raziel70(Főadmin) és van egy kutya(admin) felhasználóm.
raziel70 létrehozott az oldalon egy új oldalt. Adminbar >> Hozzáadás >> Oldalszerkesztő
raziel70 tudja ezt oldalt szerkeszteni is meg törölni.
Kutya csak szerkeszteni tudja! Törölni nem.
Hogy félreértés ne essék, a fenti képedet nagyon figyelmesen megnéztem és aszerint állítottam be Kutya csoportját!
Ezután Kutya, a sima admin is létrehozott egy oldalt, amit szintén csak szerkeszteni tud, törölni nem!
raziel70 viszont a Kutya által létrehozott oldalt is tudja törölni, mert nála mind a 3 lehetőség ki van pipálva, míg Kutyánál csak ahogy a fenti képen is látszik. Az utolsóban nincs pipa. Tehát nem engedélyezett ennek a csoportnak, hogy törölje a honlap oldalait.

Ettől jobban bocs, de nem tudom leírni. Nálam működik a dolog.

uCoz közösség » A uCoz rendszer moduljai » Funkciómodulok » Felhasználók » Felhasználói csoportok (Minden ami a csoportokkal kapcsolatos)
Keresés: