A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
uCoz közösség » Általános információk » A uCoz rendszer frissítései és hirdetései » Frissítés a Hozzászólás funkcióban + Spam-szűrő (8-2014)
Frissítés a Hozzászólás funkcióban + Spam-szűrő
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 1 | 09:20
A frissítés elérhető az összes szerveren.



Egy újabb várva-várt frissítés érkezett felhasználóink számára! Gyors lépésekkel haladunk a uCoz weboldalak közösségi hálózatokkal történő összhangba hozása érdekében - elindítottunk egy új, ingyenes hozzászólási rendszert, ahol a közösségi hálózatokon keresztül is hozzá lehet szólni az anyaghoz, valamint bevezettünk egy spam-szűrőt is.

A weboldal, amelyen az új hozzászólási rendszer tesztelhető: tested.ucoz.ru (vagy magyar oldalon - szuperteszt.ucoz.hu).


A Közösségi hozzászólás funkció bekapcsolása


Lehet, hogy egyes felhasználók számára ez a dolog csak pár új gombot jelent a hozzászólási forma mellett, a uCoz-nak viszont ez a frissítés egy globális, és igencsak jelentős frissítés. Ezért meghívunk az új szolgáltatások bemutatására, hogy mindenki észrevegye, mit nyújt valójában a frissítés.

Fontos: a közösségi hozzászólás funkció nem foglalja magába a honlapra történő regisztrálást a közösségi hálózatokon keresztül. Ezzel a dologgal is aktívan tevékenykedünk, ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben a közösségi hálózatok segítségével történő regisztrálás és hozzászólás egybe lesznek vonva. Ez a folyamat el fog tartani pár hétig, de szeretnénk, ha felhasználóink élveznék az első opciókat. Ezért is fejlesztjük folyamatosan a rendszert.


Az új hozzászólási forma engedélyezéséhez lépjen be a Vezérlőpultba, majd az Eszközök menüből válassza a Social comments (valaki /én/ nem figyelt oda a fordításkor biggrin ) elemet.


A funkció beállítása

Megj.: Amennyiben lecseréli a hozzászólási típust régiről újra, a Hozzászólások sablonjaiban végzett összes változtatás elvész. Ne felejtsen el létrehozni egy Biztonsági mentést a sablonokról.

A funkció összes beálítása az imént említett útvonalon található:

  • Hozzászólási típusok: ez az opció határozza meg, hogy a közösségi hozzászólások vagy a régi, megszokott hozzászólások jelenjenek meg az oldalon.
  • Téma: két szín érhető el: világos és sötét.
  • Belépési-ikon készlet és a megjelenítendő elemek: választhat egyet a négy felsorolt kép-készletek közül, amelyek meg fognak jelenni az oldalon. Egyelőre a következő közösségi hálózatok engedélyezettek: Facebook, Google+.
  • A funkciót használó modulok: kiválaszthatja, mely moduloknál jelenhet meg a hozzászólási űrlap. Ezentúl már mindent egy helyről egyszerűen és gyorsan elérhet.
  • A hozzászólások megjelenítése (szám és elrendezés): most már ez az opció is közös mindegyik modulban.


Hogyan jelennek meg a hozzászólások a honlapon?

Nagyon egyszerű az egész! A neve mellett látható lesz a közösségi hálózat ikonja, melyen keresztül hozzászólt az anyaghoz, és a profilképe is, melyet beállított azon a hálózaton.


Megj.: ha a közösségi hozzászólások aktiválva vannak, akkor a hozzászólás nem lesz elérhető a látogatók számára, mégis, hagyhat üzenetet Névtelen módon. Erről később írunk...

Megosztás. Névtelen mód. Feliratkozás.

Bejelentkezés után láthatóak a hozzászólás beállításai:

Itt három opció található:
1. A Megosztás a közösségi hálózaton gomb (a hozzászólásnak a bejelentkezett közösségi hálózaton történő megosztásának lehetősége)
2. A Névtelen gomb (a névtelen módon történő hozzászóláshoz)
3. A Feliratkozás a hozzászólásokra gomb (egy felhasználó leiratkozhat egy, az e-mailben kapott linken keresztül).
Csatolmányok: 8402786.png (41.3 Kb) · 2981523.png (4.0 Kb) · 3709033.png (13.5 Kb) · 2359927.png (35.8 Kb) · 3053205.png (24.4 Kb)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 2 | 20:13
Antispam rendszer


Mostantól kezdve a honlap bármelyik felhasználója spamként jelentheti a hozzászólásokat és a Vendégkönyv bejegyzéseit, a moderátorok észrevehetik a jelentést, és megjelölhetnek egyes hozzászólásokat nem spamként, törölhetik/inaktiválhatják ezeket. Az oldalon pedig így néz ki:



  • Miután egy felhasználó a Spam gombra kattint, a hozzászólás el lesz rejtve számára
  • Ha egy hozzászólást tízszer jelentettek, a honlap összes fekhasználói számára el lesz rejtve (az értéke módosítható szükség szerint)
  • Ha egy hozzászólást húszszor jelentettek, a hozzászólás moderálásra lesz küldve (az értéke módosítható szükség szerint)
  • A Spam gomb egy IP-címnél csak egyszer kattintható
  • A felhasználó bármikor visszavonhatja döntését. Rákattint a Mutat hivatkozásra, majd a Nem spam gombra.


Engedélyezheti a felhasználók számára a saját bejegyzések spam-értékének megszabását a felhasználói csoportok jogain keresztül. Alapértelmezetten az Adminisztrátorok és Moderátorok csoportjának van engedélyezve.


Az adminisztrátorok és moderátorok láthatják a spamként jelölt hozzászólásokat, a Nem-spamként jelölteket, valamint moderálhatják ezeket a Hozzászólások vezérlése oldalon.



A spam-szűrő beállításai a Vezérlőpult >> Eszközök >> Spam filter menüpontban találhatóak.



Beállíthatja a hozzászólás elrejtéséhez vagy előmoderálásra küldéséhez szükséges jelentések számát, és ezenkívül láthatja a jelentett hozzászólások és Vendégkönyv-anyagok jelentéseinek statisztikáját.



Ha bármilyen kérdése vagy javaslata lenne, kérjük, írja azt válaszba ebbe a témába!
Csatolmányok: 0696332.png (6.7 Kb) · 0416023.png (7.0 Kb) · 5508483.png (14.3 Kb)

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
AwesomeFM
Üzenetek: 18
Hírnév: 0

Üzenet # 3 | 02:22
Nekem valamiért nem jelzi a Facebook-ot valamiért. Akármit csinálok csal ennyit mutat:
http://kepfeltoltes.hu/view/140725/bandicam_2014-07-25_02-20-01-909_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 4 | 10:14
AwesomeFM, ez azért van, mert be vagy lépve tongue Jelentkezz ki és akkor nézd meg wink
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
AwesomeFM
Üzenetek: 18
Hírnév: 0

Üzenet # 5 | 17:24
bigblog, Milyen igaz, köszönöm! biggrin

Hozzáadva (26.07.2014, 16:24)
---------------------------------------------
Az lenne a kérdésem, hogy a következő kis gombokat lehetne változtatni esetleg kis Like, illetve Dislike gombokra?
Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/140726/gomb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 6 | 20:55
AwesomeFM, a Hozzászólások kinézete sablonban keresd meg ezt:
Kód
<?if($GOOD_COMMENT_URL$)?>
  <a href="$GOOD_COMMENT_URL$"><img alt="" src="http://s4.ucoz.net/img/icon/thumbu2.png" title="Jó hozzászólás" style="margin: 0 4px;vertical-align: middle;"></a>$COMMENT_RATING$<a href="$BAD_COMMENT_URL$"><img alt="" src="http://s4.ucoz.net/img/icon/thumbd2.png" title="Rossz hozzászólás" style="margin: 0 4px;vertical-align: middle;"></a>
  <?else?>
  <img alt="" src="http://s4.ucoz.net/img/icon/thumbu2_.png" title="Jó hozzászólás" style="margin: 0 4px;vertical-align: middle;opacity: .5;">$COMMENT_RATING$<img alt="" src="http://s4.ucoz.net/img/icon/thumbd2_.png" title="Rossz hozzászólás" style="margin: 0 4px;vertical-align: middle;opacity: .5;"><?endif?>


És cseréld erre:

Kód
<?if($GOOD_COMMENT_URL$)?>
  <a href="$GOOD_COMMENT_URL$">Like</a> $COMMENT_RATING$ <a href="$BAD_COMMENT_URL$">Dislike</a>
  <?else?>
  Liked $COMMENT_RATING$ Disliked<?endif?>

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
AwesomeFM
Üzenetek: 18
Hírnév: 0

Üzenet # 7 | 23:36
Köszönöm! smile
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 8 | 14:34
Nagyon tetszenek az újdonságok! Minden jól működik, minden egyértelmű! Egyáltalán nem gondoltam, hogy ez csak pár gombot jelent, mindenkinek köszönöm a sok munkát. Csak gratulálni tudok! smile
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 9 | 15:49
EniG, örvendünk annak, hogy tetszik az új szolgáltatás smile És még nem ért véget a nagy frissítések időszaka wink Rengeteg frissítés van a listán, amire nem kell már sokat várni smile Mindenkinek tetszeni fognak wink Jelenleg a domain-választást frissítjük, majd hamarosan nekifogunk a közösségi hálózatokon keresztül történő bejelentkezésnek is wink Utána valami érdekes lesz, de az már meglepetés smile
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 10 | 16:49
Több blogon olvastam ezt a szöveget a kommentnél. Nem nagyon értek ehhez, tudtok erről valamit? Ezt be kéne szúrni a hozzászólásokhoz?

"A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben."
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 11 | 21:24
EniG, nem muszáj smile Ha akarod, a Hozzászólások űrlapja sablon elejére teheted, de megismétlem, nem kötelező biggrin
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Babák
Üzenetek: 17
Hírnév: 0

Üzenet # 12 | 13:29
Szia, lehet nem pont ide vág, de azt hogyan és hol lehetne beállítani a honlapon, hogy facebook megosztást lehessen végezni egy adott cikkről? Segítséged előre is köszönöm,
http://tortamania.ucoz.hu
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 13 | 14:20
Szia! Én innen csináltam az enyémet: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button
kaptam egy kódot és beillesztettem, de van megosztás gomb is. smile
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 14 | 14:58
Babák, EniG, ugyanehhez használhatod a uCoz Közösségi eszköztár elnevezésű kiegészítőjét, mely nemcsak erre a célra alkalmas smile Tudom, hogy ez a kérés már nem aktuális, de a hasonló kérdésekre válaszoltam, ha netalántán valakinek ugyanez lenne a kérése smile
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
EniG
Üzenetek: 160
Hírnév: 4

Üzenet # 15 | 13:14
bigblog, Szia! A közösségi hozzászólást az oldalszerkesztőben miért nem lehet használni?
uCoz közösség » Általános információk » A uCoz rendszer frissítései és hirdetései » Frissítés a Hozzászólás funkcióban + Spam-szűrő (8-2014)
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Keresés: