A fórum moderátora: remus |
uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói CÍMKEFELFŐ (Címkefelhő, kulcsszavak) |
CÍMKEFELFŐ |
Címkefelhőt csak nagyobb anyagmennyiséggel rendelkező honlapon érdemes létrehozni. A címkefelhő egy szép színfoltja az oldalunknak, díszíti azt, és megfelelőképpen első ránézésre tudatja velünk azt, hogy a honlap milyen tematikával foglalkozik, hiszen a gyakrabban előforduló kulcsszavak nagyobb méretűek, a ritkábban előforduló kulcsszavak (tag-ek) pedig kisebb méretűek.
1. Lépjünk be a Saját menü-be. A címkefelhő létrehozása előtt célszerű aktiválni a Keresés modult, mivel a kulcsszavak egyenes kapcsoilatban állnak ezzel a modullal. 2. Lépjünk be a honlapunkra Adminisztrátorként (nem a Saját menübe!). A hozzáadott anyagokhoz adjunk meg minél több jellemző kulcsszót. A régebbi anyagokhoz úgyszintén hozzá lehet adni kulcsszavakat, rákattintva az anyagok szerkesztése nyilacskára, és ott kiválasztva a kulcsszavak hozzáadása menüpontot. Fontos: minél több jellemző kulcsszó kerül a hozzáadott anyaghoz, annál hatékonyabb a címkefelhő működése. 3. Létrehozzuk a címkefelhő informert a Saját menü --> Szerszámok --> Informerek menüpontban. Informer létrehozása gomb, adjunk nevet az informernek, és válasszuk ki a legördülő menüből a Tag-ek (kulcsszavak) menüpontot 4. A létrehozás után kapunk egy kódot, pl. $MYINF_1$, amit beillesztünk a honlapunk megfelelő részébe, ahol meg szeretnénk jeleníteni a címkefelhőt. 5. A címkefelhőnk ezennel elkészült! Minél több kulcsszó lesz, annál sűrűbb és mozgalmasabb lesz a felhő. Csatolmányok:
9525604.png
(145.7 Kb)
·
1048245.jpg
(96.1 Kb)
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Arra gondolok, igen... a bal sarokban látható gömbre
Természetesen megint úgy jártam, ahogy nagyon gyakran szoktam: magamtól rájöttem:) Csatolmányok:
3981934.png
(55.4 Kb)
Az üzenetet szerkesztette juillet - Szombat, 2010.10.23, 09:19
|
Az lenne a kérdésem, hogy ha ezt használom, akkor nekem muszáj csak egy szót írnom(?), és utána vesszőt rakni, vagy akkor is jó, ha 2 részből áll a kulcsszavam? Gondolok itt a zenés honlapomra. Remélem így jó ahogy csináltam. Mert sok sztárnak/együttesnek 2 részből áll a neve/nevük, és ha így írom, akkor nem fog olyan hamar betelni (még akkor sem ha maxra van állítva...
(Remélem lehet érteni, amit írtam.) |
Természetesen az is egy kulcsszónak számít, azért is van ez a vesszőzés. Tehát pl egy ilyen esetben:
Quote tag, egytag, két tag, három darab tag, még több darab tag, esetén a fenti példában egy-egy kulcsszó látható, az egy kulcsszóban található szavak számától függetlenül. Lényeg a vessző |
http://forum.ucoz.hu/forum/28-250-1#3315
Bár szerintem ti az ucozos tag-okról beszéltek ott a felhőben |
Ismét egy kérdéssel fordulok felétek, ami a 3D-s címkefelhővel kapcsolatos.
Az oldalamon szeretném használni, de nem minden ékezetes betűt jelenít meg. Nagyon jó lenne, ha azzal nem lenne gond, mert elég hülyén mutat, hogy ha ki marad egy/két betű a szóból.... Amiket nem mutat az az : ő, ű betűk. A többi ékezetessel nincsen gond. Tehát van valami módszer/lehetőség arra, hogy ezt a hibát kiküszöböljem? |
Szia!
Erre két lehetőség is van. Vagy csak rövid ékezetes ő és ű betűket használsz, vagy amit a címkefelhőbe szeretnél írni (az anyagoknál a tagekhez), azt először "lefordíttatod" egy html szerkesztővel. Olyasmi érdekes betűket/szavakat fogsz kapni, mint pl. Ó (nagy Ó) vagy Á (nagy Á), vagy ü (kis rövid ü). Ezekből erdő hibát a karakterkódolás okozza. Nálam a honlapod utf-8 kódolással van megjelenítve, de előfordulhat hogy a Te böngésződ van rosszul beállítva és csak Te látod (nem látod) ezeket a karaktereket. |
| |||