uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Tartalmi modulok Kérdőívek, Vendégkönyv, Tesztek Vendégkönyv szerkesztés (Hol és hogyan?) |
Vendégkönyv szerkesztés |
Sziasztok,
én a vendégkönyvet átkereszteltem üzenőfalnak, mert megfelel erre a célra. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy a vendégkönyvet a főoldalra is betegyem. Esetleg kisebb méretben. A másik kérdésem szintén a vendégkönyvvel, hogy meg lehet-e oldani valahogy, hogy a felhasználóknak saját vendégkönyvük, azaz üzenőfaluk legyen. Ha rossz helyre írtam a kérdésemet, akkor elnézést kérek. |
Szia!
Próbáld meg ezzel: http://forum.ucoz.hu/forum/7-80-1 Az, hogy mindenkinek saját ilyen forma üzenőfala legyen, annak nincs is értelme (nem értem mire gondoltál), ráadásul megvalósíthatatlan. Gondolj csak bele! A fenti link alapján lehetne megvalósítani a modul "sokszorosítását", de 1. ahhoz nincs elég hozzáférésünk, hogy regisztrációkor automatikusan létrejöjjön 2. nagyon sok lenne az erre a célra létrehozott ilyen modul. A főoldalra is ki tudod tenni. De nem kicsinyített formában, hanem ez lesz a főoldalad. |
Amire gondoltam, az olyan, mint a saját lap néhány közösségben (például a ningen). Mindenkinek van egy saját lapja, ahol az üzeneteit láthatja, írhat magáról mindenfélét egy dobozba és van egy üzenőfala, amit mindenki láthat. Ha még megvan a ninges közösségem, akkor itt a link a saját lapomra. http://ezoterikus.ning.com/profile/Evia (nem reklámnak szánom, tényleg megszűnik néhány nap múlva)
Persze nem akarok ilyen összetett rendszert, csak üzenőfalra gondoltam mondjuk a profil ablakban. A megvalósítás az adattábla felhasználói azonosító alapján történő szűrésével lehetséges szerintem. De sejtem, hogy nem igazán tudunk az adatbázisban turkálni. Annyit viszont meg tudunk tenni, hogy az oldalról lekérjük a felhasználó ID - jét, és valami külső helyről be lehet szenvedni egy hasonló funkciót. Én ehhez kevés vagyok... Tudok a lehetőségről, hogy ki lehet nevezni főoldalnak a vendégkönyvet, gondolkodtam is rajta, de nem egészen erre gondoltam. Köszönöm a választ, tényleg gyorsak vagytok és segítőkészek. |
Szia!
Tetszik az avatarod! Khmmm... Nos... Sejtem, mire gondolsz. Ez, vagyis valami ilyesmi elérhető ha fórumod van. Amúgy meg nem sok mindent lehet tenni. Elég sok helyre be lehet férkőzni a rendszerben, de ilyesmi nem megy. Pontosabban a blognak van egy olyan tulajdonsága, hogy a napi bejegyzéseket meg lehet jeleníteni. Akár naptár formában is. Mivel ilyesmivel nem foglalkoztam eddig, így ez minden, amit tudok. |
sziasztok.
én csak annyit szeretnék, hogy hol lehet beállitani, illetve hogyan azt, hogy a vendégkönyvbe való hozzászólást csak akkor jelentesse meg a rendszer, miután azt, ellenőrizte egy moderátor (vagy az admin). ergo hol lehet moderálni, megjelenítés elött. ? utólag kitudom törölni a hozzászólást, de az lehet már késő esetenként értitek ?:) sose tudni mikor jön egy rossz akaró.. http://nx-foto.ucoz.hu
|
Szia!
A Felhasználói csoportok hozzáférésénél lehet beállítani. Ott van egy olyan funkció, hogy előmodeálás. Ez kicsit halványabb színben jelenik meg a listán. Amikor bekapcsolod, akkor fel is dob egy ablakot, amiben figyelmeztet, hogy ez az opció a jogok lerontásával jár. |
Hogy lehet azt beállítani hogy az avatar képünk megjelenjen a chat-ba és a vendégkönyvbe is?
Mert nekem csak a hozzászólásoknál jelenik meg.. Most ilyen: A skint nem kell nézni mert az nem kell csak azt hogy olyat akarok. Előre is köszi a segítséget |
vmx, ucoz "mesterfokon" vagy "középfokon"...
if else és endif es változokból kikalkulálod hogyha nincs megjelítettő avatar akkor alap avatart dobja be. Ha meg nincs benne az avatar a chat-en akkor szépen belerakod a mini-chat sablonjába. Kódot azért nemadok, mert ha a hozzászolásoknál megjelenik akkor meglesnéd és beleraknád a mini-chat sablonjába, vendégkönyvbe. Persze ha alapértelmezett Avatart is akarsz, akkor kellenek a if es változók. |
De hova és milyen kódot kell berakni?
Az alap avatar be van állítva már. |
| |||