uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Tartalmi modulok Oldalszerkesztő Személyes menü - I. rész (A menü létrehozása, a kód beillesztése) |
Személyes menü - I. rész |
Személyes menü
Azért ez a neve, mert csak bejelentkezett felhasználók láthatják. !!! MIELŐTT BÁRMIT IS TENNÉL, JAVASOLT AZ OLDALAD BIZTONSÁGI MENTÉSE !!! A menü létrehozásának menete: >> Lépj be az oldaladra adminként (nem az admin oldalról van szó!) látnod kell egy új blokkot (sablononként változik a kinézet!) >> ezt az új blokkot tedd be helyére a jobb vagy bal oldali menüoszlopba. A jobb felső piros X mellett valahol Bal egérklikk lenyomva tartása mellett húzd a helyére most már valahogy így néz ki: >> kattints a kis kék fogaskerék ikonra, majd a felbukkanó ablakban válaszd a HTML fület >> ha mindennel végeztél, zárd be ezt az ablakot a MENT gomb megnyomásával Még egy fontos tennivaló van. Fontos, hiszen a képek csak úgy jelennek meg, ha azok a megadott helyen vannak. Alapértelmezésben ezeket a weblapod tárhelyének törzs könyvtárába töltsd fel. Ha máshová töltöd fel akkor módosítanod kell a kódot is! Javaslat: Kiegészítés: Code <!-- <gr2> --><?if($GROUP_ID$=='1' || $GROUP_ID$=='2' || $GROUP_ID$=='3' || $GROUP_ID$=='4' || $GROUP_ID$=='251')?><!-- </gr> --> Itt következik a blokk teljes kódja, majd ... <!-- <gre> --><?endif?><!-- </gre> --> Remélem sikerül megcsinálnod ezzel a módszerrel is. Ha ez a két sor szerepel a blokk előtt illetve után, akkor érvényesül az, hogy vagy Belépés blokk látszik, vagy Személyes menü. Ennek a leírásnak van második része is, ahol a kód módosításáról van szó, melynek elolvasása szintén javasolt. Ha IDE kattintasz ezt meg is teheted! Ez egy példa, ami élőben megtekinthető a demo oldalon. FONTOS! Ezeken a képeken a Szerzői védjegy nem látszik, de a demo oldalon, ahol megtekinthető "élőben" is a működés, ott már látszik. -------------------------- Csatolmányok:
3344871.png
(36.5 Kb)
·
6583258.png
(2.2 Kb)
·
4541296.png
(2.7 Kb)
·
3159284.png
(42.4 Kb)
|
Köszönöm szépen a leírást, fel is használtam! Szuper!
|
Hali.
Nekem olyan gondom van, hogy beállítottam ehez a hozzá férést is... Mármint a vendégek, letítottak ne láthassák .. Erre ha kijelentkezem, ugyan ugy ott van és kiirja az adatokat :S http://kepfeltoltes.hu/view/100320/kerdes_www.kepfeltoltes.hu_.png Az üzenetet szerkesztette Zyonk - Szombat, 2010.03.20, 20:34
|
Zyonk, az a javaslatom, hogy töröld a böngésződ cache tartalmát, indítsd újra a böngésződet és akkor ellenőrizd le +1x. Ha a probléma még másnap is fennáll, légyszíves a Saját menü - Segítségen keresztül írd meg ezt a problémát az ügyfélszolgálatnak. Problémádat részletesen, akár print screen-nel kiegészítve fejtsd ki. Mivel az üzenetben nem lehet fájlt csatolni, ezért a print screen-t töltsd fel a honlapodra, és annak a feltöltött képnek add meg az url címét az üzenetben.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
|
Persze hogy be! Teljesen testre szabható. Csak ahhoz kell "némi" html tudás.
De a legegyszerűbb, ha a beépített WySIWyG szerkesztőt használod a módosításhoz. Egyébként segítséget, illetve a "menü leírás folytatását" ITT találod. Az üzenetet szerkesztette raziel70 - Vasárnap, 2010.03.21, 10:45
|
Raziel, kedves rokon!
Olvasd el kérlek az Általános tájékoztatónkat és keress a fórumon a keresőinkkel. A kód működik, a beillesztésnek pedig van más módja is. Erről majd később! Sokan jöttök olyan hibával, ami nem is létezik! Okoljátok a rendszert, pedig nem a rendszer nem működik jól, hanem Ti nem csináltok valamit jól. Amennyiben ez tényleg egy rendszerhiba, akkor vedd fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal! De ez legyen a legutolsó, miután ténylegesen meggyőződtél róla, hogy rendszerhiba! Raziel (de furcsa ezt leírnom annak tudatában, hogy nem rólam van szó! ) látogass el a demo oldalamra! Ott van egy videó a blokk létrehozásának pontos menetéről! DEMO oldal >> Blokk létrehozása (be kell jelentkezni, ha a videót is meg akarod nézni!) |
Először is köszönöm a választ.
Én nem reklamáltam, nem szidtam sem a rendszert, sem a kódot. Igaz, most ismerkedem az uCoz rendszerrel, de a "Személyes menü" leírásod számomra is egyszerű és érthető. Már felmásoltam ftp-n és a fájl kezelőből is a szerverre, zip formátumban, kitömörítve mappába és simán csak a fájlokat. Mégsem tudom létre hozni ezt a blokkot. Próbáltam már Wordpress-t, Drupal-t, Php Fusion-t, azokkal is elboldogultam, ha nehezen is. Ha gondolod meg nézheted magad is, kapsz admin jogot. |
Hát ebből a kódból azért némi infó hiányzik ahhoz, hogy a menü meg is jelenjen!
Ez a kód ahogy néztem egy komplett blokk kódja, tartalom nélkül. Amiket kiemeltél pirossal, azok csak megjegyzések, a html feldolgozáskor ezek nem lesznek figyelembe véve. Közben már megnéztem a menüdet. Jó lett, csak ott van egy kis hiba, nem jelenik meg egy kép. A kódot majd javítom, köszi az infót! Még egy megjegyzés! írtad, hogy Daveed alapján megcsináltad, hogy ne felugró ablakban jelenjen meg az adatlap. |
| |||