uCoz közösség A uCoz rendszer moduljai Tartalmi modulok Oldalszerkesztő Saját menüponthoz hozzászólás (Lehetséges?) |
Saját menüponthoz hozzászólás |
Szia djrg!
Quote Szeretnék csinálni egy saját menüpontot a Menüpontokon belül. És ez a saját menüpont tartalmazna leírást, amihez szeretném, ha hozzá tudnának szólni.. Nem igazán értem, mit akarsz ezzel!? Ha ellátogatsz mondjuk az Én oldalamra, ott láthatsz ilyesmit. Mondjuk a Leírások menüpont alatt. Már ha ilyenre gondolsz. |
Először is nagyon jó az oldalad. Van pár dolog, amire rákérdeznék. Ha van időd, segítenél?
Másodszor pedig az oldalamon szeretnék csinálni egy menüt (Ti írtátok) névvel, ahova másolok a Catről véleményeket, amiket írtak a látogatók, és szeretném, ha tudnák ezeket kommentálni, de fórumon kívül ( http://djrg.ucoz.hu ) Szóval egy egyszerű menühöz hogy adhatok hozzászólási lehetőséget? http://webkozpont.tk
Ahol minden elkezdődik... Az üzenetet szerkesztette djrg - Péntek, 2010.01.22, 09:21
|
Szia!
Quote (juillet) szia! Én a vendégkönyv modult használnám erre a célra. Az lehetne a neve, amit írtál: Ti írtátok... Ezzel az a problémám, hogy mellette szeretném, ha megmaradna a vendégkönyv és úgy ágyaznám be ezt a hozzászólási lehetőséget, hogy mellette legyen ott,amit én írok az oldalra ugyanabban a menüpontban... http://webkozpont.tk
Ahol minden elkezdődik... Az üzenetet szerkesztette djrg - Péntek, 2010.01.22, 10:06
|
djrg!
Köszönöm, igyekszem Bár nem vagyok elégedett... A torrenthd oldalamon a következőképp vannak megoldva az oldalak (az adatok az oldalam szerinti adatok!!!): Leírások menü = Cikkek katalógusa (nem kell külön bíbelődni a hozzászólás "beágyazásával", eleve van benne ilyen lehetőség) Társoldalak és Tutorial menük = Fájlok katalógusa (itt is hasonló a helyzet) Ha ugyanazzal a modullal szeretnél több oldalt létrehozni különböző tartalommal (lásd Társoldalak és Tutorial), akkor a következőket kell tenned: Amikor mindent jóváhagytál, és az oldaladat frissítetted F5-tel, megjelenik a menüpont (Társoldalak), melyre kattintva megjelenik annak tartalma. Ha most az oldalamon rákattintasz a Társoldalak menüpontra, felül a parancssorban láthatod a fenti elérési utat: Remélem nem látod túl bonyolultnak, mert hidd el, nagyon egyszerű! Hogy hogyan jöttem erre rá? Véletlenül |
Szia Raziel70!
Nagyon tetszik az oldal, föleg a folytonos tárhely növelés szempontjából. http://kepfeltoltes.hu/100219/Snap_2010.02.18_20.03.22_003_www.kepfeltoltes.hu_.png Egy másik kérdésem, pedig az lenne, hogy akik regisztrálnak az oldalon és szeretnének feltölteni, ugyan ezeket a müveleteket kell elvégezniük, mint nekem? Anyagszerkesztés, anyaghozzáadás stb? Köszönöm a segitséged! Az üzenetet szerkesztette enerdzsy - Péntek, 2010.02.19, 12:00
|
Szia!
Ha jól értelmeztem, akkor valami ilyesmi menü megoldás érdekelne Téged. A feltöltéssel kapcsolatban pedig annyit tudok mondani, hogy a Fájlkatalógus >> Modul beállításai menüpont alatt van egy "Az anyagok hozzáadására szolgáló mezők" rész, ahol szabályozni lehet, hogy mit kelljen megadni. |
Belépsz admin felületre, majd felül az adminbaron (az oldal tetején egy vékony csík) válaszd a következőt:
Honlap-stílus > Menü szerkesztője Itt található az, ami a képen is látszik. Persze nem pont ugyanaz, mert azt Én hoztam össze a saját admin felületemen. Ez a funkció csak admin felületen működik! |
Köszi meg találtam!:)
Viszont lenne egy ujabb kérdésem. Bár találtam a fórumban egy oldalt: http://forum.ucoz.hu/forum/7-80-1 Most eljutottam oda, hogy lértehoztam a menüben a Könyvek-->Magyar-->"A" - "Bˇstb... almenüket. Viszont, itt hogy tudok, az almenükben, fájlokat feltölteni? Illetve szerkeszteni? De az is lehet, hogy pont forditva csináltam. Elöbb menüt hoztam lérte? Mert fentebb azt irod: 1.) először is az adott modulban hozz létre különböző kategóriákat (pl. Társoldalak és Tutorial), a kategória neve mellett láthatod az azonosítóját (ID:1 ID:2 stb...) |
Kitallóztad, majd beillesztetted ide is a megoldást. a 3. pontban olvashatod, hogyan lehet hozzárendelni egy adott menüponthoz egy kategóriát.
Ami itt példaként szerepel, az a Fájlkatalógus. Ezt használtam fel, használom. Most is egy új menüponton dolgozok, ami szintén a Fájlkatalógusba kerül. A lényeg mégegyszer: Létrehozol egy olyan kategóriát, hogy "Magyar" így: magyar (ez lesz a fenti példában a tarsoldalak) Most létrehozod a menüpontot hozzá (vagy ha már megvan, akkor klikk a kis szerelőkulcs ikonra), majd alulra írd be, hogy /load/magyar/1 Itt az 1 a kategória ID-je, azt kell ide írni! Következő kategóriád legyen "Angol" így: angol, a menüpontba írd be /load/angol/2 és így tovább.... De előre szólok, ha ilyen szerteágazó menüket akarsz, akkor ezzel még sok gondod lesz és sokat fogsz vele dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy nem fogod majd átlátni az egészet. Keress erre egy jobb megoldást, pl. a Honlapkatalógust. Csak javaslat |
Igen, ezt magam is észre vettem, hogy kissé, bonyolult. A honlap egy része, könyvtárszerkezetü lenne, mint a Totalcommander. Vagy vannak torrent oldal is pl. Ahol meg van a kategória. Pl. Könyvek-->Ebook- hun vagy Ebook. Eng. Csak én ezen belül is szerettem volna A-B-C sorrendben létrehozni, mert elég sok terjedelmü fájlok vannak.:)
A honlapkatalógust nem ismerem, ezzel a weblap szerkesztövel, készithetek ilyet? Köszi az eddigi és önzetlen segitséged!:) Az üzenetet szerkesztette enerdzsy - Péntek, 2010.02.19, 22:07
|
Természetesen! ugyanúgy a rendelkezésedre áll, mint bármelyik másik modul.
Admin felületen bal oldali menüoszlop alatt katt az Inaktívak feliratra. Ott találod a Honlapkatalógust, mivel az alapból inaktív. Próbáld ki. Ha a honlapod már valamilyen szintet elért, amit nem szeretnél tönkretenni, javaslom, hogy hozz létre másik honlapot és azon kísérletezgess. A segítségért pedig nincs mit. Szívesen! |
Anyagom még nem volt feltöltve csak próbálkozás képpen.
Létrehoztam, a Honlapkatalógust, és azon belül is kategóriákat. A honlapon találok olyat hogy honlapkészités. Kategória *: itt kiválasztom a ezotériát Teljes neve* és ide? Vagy nem jól értelmezem az egészet? A honlapkészités milyen célt szolgál? Bocs a sok kérdésért, de nem ismerem a honlapod még teljesen, hogyan müködik. |
| |||