A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
Lassan tölt be az oldal
Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 1 | 21:16
Kedves uCoz szerkesztők!

Egy óriási problémám van, szeretnék ötleteket kapni arra, hogy hogyan tudnám orvosolni. Két közösségem is van az uCoz rendszerben, az egyikkel semmi gond, nagyszerűen működik. A másik viszont néha annyira lelassul, hogy szinte használhatatlanná válik az oldal.
A problémás oldal

Az oldalsávokban nincs semmi különös. Néhány link, képek közül csak kicsik és a legfrissebb fotók. A főoldalon szöveg és néhány kisebb kép.
Arra gondoltam, hogy a túl sok képfeltöltés okozhat ilyen problémát. Néhány nappal ezelőtt az egyik lelkes tagunk 120 képnél többet töltött fel, majdnem mindet kitöröltem, a többit kategóriákba rendeztem. Ezen kívül mostanában gyakran rendezgettem a fotóalbum kategóriáit.
A képek megtekintése is néha olyan lassú, hogy akár egy percbe is beletelik, míg megnyílik egy kép a fotóalbumban.

Mi a véleményetek erről? Igaz lehet a sejtésem, hogy a nagy mennyiségű képfeltöltés és a kategóriák rendezése 2-3 napra is lelassíthatja a rendszert? Vagy keressem máshol a probléma okát?

Köszönettel: Evia

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 2 | 21:29
Kedves Evia!
A kérdés, hogy ezt a lassúságot csak Te tapasztalod, vagy más felhasználóid is?
Mindenképp javaslok egy nagytakarítást a gépeden. A túlzott mennyiségű webcache okozhat ilyet.
Ezen kívül az sem mindegy milyen böngészőt használsz!
Használj ccleanert. Magyar nyelvű okos és ügyes kis takarító progi!
Amadakon
Üzenetek: 9
Hírnév: 0

Üzenet # 3 | 22:46
Üdv Evia!

A hiba valószínűleg Nálad van, mert Nekem hip-hop betöltenek a képek. Szerintem a böngészővel van a gond javasolni tudom a google chrome-t és az operát.


Üdv: Amadakon
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 4 | 04:44
Evia, nálam 4,7 sec alatt töltődött le az oldalad (180 KB).
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 5 | 10:53
Amadakon, Chroméval 3 om oldalt néztem meg (ucozost) és hát találtam pár olyan dolgot ami nem is volt ott
Evia, kérdésére talán még az is válasz hogy van néha hogy lassuak a szerverek, de ez mindenhol , megtörténik.
Lehet hogy te pont akkor fogtál ki egyet ok
Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 6 | 11:12
Köszönöm a válaszokat. Természetesen nem csak az én gépemen teszteltük, több véleményt is meghallgattam. Nem a gépemmel van a gond, mindenkinél ugyanez volt. Tegnap éjszaka már gyors volt, négyen voltunk fent és folyamatosan figyeltük. Három napja nem engedem, hogy a fotóalbumba sok képet rakjanak. Én úgy tapasztaltam, hogy a túl sok feltöltés volt az oka. Talán valami indexelés folyik a háttérben vagy ilyesmi. Esetleg a robotkeresők terhelik le a rendszert. Erről szeretnék valami véleményt vagy tapasztalatot.
Mozillán és Internet Exploreren próbálkoztam, az eredmény mindkét helyen nagyon hasonló. Az egyik tagunk más böngészőt használ, elfelejtettem a nevét, de ugyanúgy lassult és ugyanakkor, mint a többieknél.

A lassulás nem egyedi eset volt, ugyanúgy, ahogy a rengeteg képfeltöltés sem. Valóban több mint 2000 képet kellett törölnöm a fotóalbumból két-három hét alatt. (Nem tartozik ide, csak leírom: mindez egyetlen felhasználótól!) A lassulás mindennapos volt, most nincs, és reménykedem, hogy nem fordul elő hasonló az oldalamon.

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 7 | 14:01
Evia, lényegében a robotok is belassithatják az oldaladat. pl. akkor ha a webmastereszközökben ilyet csinálsz.

Érdemes ugyhagyni ahogy van, hiszen a gugli barátunk majd eldönti hogy mennyire akarja leterhelni a szervert.

Csatolmányok: 6669388.png (23.1 Kb)
Amadakon
Üzenetek: 9
Hírnév: 0

Üzenet # 8 | 16:36
Quote (Locky)
Amadakon, Chroméval 3 om oldalt néztem meg (ucozost) és hát találtam pár olyan dolgot ami nem is volt ott

Bocsánat, de ez Nálad jót vagy rosszat jelent? Milyen dolgok jelentek meg?


Üdv: Amadakon
Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 9 | 16:50
Amadakon,
Chromeval pontosabban suliban is azvan és hát az a probléma vele hogyha beirok egy ilyet az oldalba hogy
<font color="red"> majd megváltoztatom, ez ott marad csak mellé megy <font color="red"><font color="green"> és igy egyszer zöld egyszer piros a tartalom, még mozzila mindig a legbelsőt veszi figyelembe.

Lehet kicsit hülyén hangzik, de én 1 nap után töröltem. Jó a gugli csak nem a böngészöjükkel, meg hát olyat is mond hogy infokat küld a nagytestvérnek biggrin

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 10 | 16:57
Sajna mostanában én is tapasztalok lassulást. Pl. az én oldalamon, és ami meglepett, hogy gyakran ez az oldal is sokat szöszmötöl. Firefoxot használok, de sajna mellette a CCleanerezés mit sem ér wacko
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Evia
Üzenetek: 49
Hírnév: 7

Üzenet # 11 | 19:47
Ma rájöttem valamire teljesen véletlenül. A honlaphoz tartozó sablonból az egyik kép egyszerűen nem volt hajlandó betölteni, de a többire is várni kellett. Ha a mozillában rákattintasz az oldal adatainak megjelenítésére és ott kiválasztod a Média részt, magad is láthatod azokat a képeket, amik nem akarnak betöltődni. (984-es sablont használok) Maga a sablonban lévő kis gif kép alig több, mint 1 kbyte, mégis ez történt vele.

Minden olyan képet, ami közvetlenül a sablonhoz tartozik, átmásoltam az oldalamra és átírtam a hivatkozásokat mindenhol. Úgy tűnik, ez némileg segített.
A fotóalbum képei most megint lassabban jelennek meg, de legalább az oldal töltődik.

Hadelhad
Üzenetek: 38
Hírnév: 2

Üzenet # 12 | 19:00
Sziasztok!

A mai napon de inkább délután nagyon lassan töltött be az oldalam http://rhj.ucoz.hu nem tudom mi lehet az oka, szerver van túl terhelve vagy mi?

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 13 | 19:11
Hadelhad, Ilyen természetesen előfordulhat.
A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


djtroi
Üzenetek: 51
Hírnév: 0

Üzenet # 14 | 19:12
Szia, énis tapasztaltam ezt a jelenséget de nem ilyen szinten... Viszont az oldalad 1gb ADSL kapcsolatban is 2perc alatt jött be teljes egészében. crazy Szóval kissé vedd lejjebb a scripteket és a finom beállításoknál (ha ber van kapcsolva) kapcsold ki a "mindig fent" opciót!
Hadelhad
Üzenetek: 38
Hírnév: 2

Üzenet # 15 | 19:54
Nem vágom mi lehet nincsen semmi olyan bekapcsol ami terhelné az oldalt, szerintem nem nálam lesz a bibi, hanem a szerveren. Remélem megfog javulni, mert mai nap fizettem elő az alap csomagra és lás csodát smile
Na várok holnapig hátha jobb lesz...
Keresés: