A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
Menü létrehozása, áthelyezése
Zordee
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 1 | 13:48
Sziasztok segitséget szeretnék kérni abban az ügyben h mikor létrehozok egy menüt és amikor ezt a számot átirnám én oldalam.ucoz.hu/0-1 ezt a 0-1 szeretném átirni és mikor átriom a benne szereplö adatok elvesznek ha vki tudna segiteni megköszönném a segitségeteket köszönöm smile
raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 2 | 14:29
Szia!
Hát ez Nekem teljesen zagyva. wacko Ezt most mondod, vagy kérdezed?
Nem tudnád kicsit érthetőbben megfogalmazni? Mondjuk írásjelek használatával sokkal érthetőbb lenne. smile
DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 3 | 18:12
Szia Zordee,
Próbáld meg úgy, hogy az "index"et is beleírod, tehát "oldalam.ucoz.hu/index/0-1"
Minden oldalnak ilyen a címe.
sok sikert! smile

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 4 | 12:48
juillet, ez most nekem szólt?
Egyébként azért, mert ha pl egy másik blokkba akarod rakni akkor muszály kézzel beírni, HABÁR csak ki kell jelölni és ctrl+c, ctrl+v...

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


Zyonk
Üzenetek: 9
Hírnév: 1

Üzenet # 5 | 16:54
Hali ...
Olyan kérdésem lenne, hogy az megoldható e valamilyen formában :
Főoldalra egy Poppup ablakot, és az is szerkeszthető lenne...
Vmi olyasmire gondolok mint láttam itt h "felirakozás a hírlevélre" v vmi ilyesmi biggrin
Senquist
Üzenetek: 2
Hírnév: 0

Üzenet # 6 | 15:01
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy szeretnék a Fő menüm melett létre hozni, még pár Menü-t de más névvel, mint pl: Szórakozás, videók stb.. De mikoor az Admin felületben a Menü szerkesztőjében létrehozom, az oldalamon nem látszik, És amikor az Oldalon hozok létre új Blokkokat ott megjelenik, de a Fő menümből nem tudok át nyomni az új Menü Blokkra modulokat, Vagyis itt a PL:
Fő menübe tudtam bele rakni a Játékokat, ezeket szeretném én most áthelyezni a Szórakozás nevü Menü blokkba, de nincsen ilyen áthelyező panelom az admin szerkesztői oldalon!

Hogyan tudok úgy létre hozni Blokkokat, hogy oda témákat is betudjak illeszteni, és hol?

Már mindent próbáltam, de csak úgy enged új Blokkot létre hozni, ha 1 témát rakok bele de az vmi kereső vagy játék...

És még arra lennék kiváncsi, hogy mikor az új blokkba nyitok egy új témát akkor az URl címbe mit írjak bele hogy az adott témám nyitodjon meg és tudjak bele szerkeszteni?
Mert bármit adok meg URl címnek vagy a főoldalam jelenik meg vagy kiirja a keresett oldal nem található.

Válaszotokat Várom!
Előre is köszönöm.
Senquist

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 7 | 16:04
Nem nagyon értem, hogy mit szeretnél, de azért van pár ötletem.
Szerintem arra gondoltál, hogy létrehoztad a menüt, de nem tudtad berakni egy blokkba. Ugye?
Ha igen akkor a következőket kell tenni (ha nem, akkor is smile ):
 • Létrehozod a menüt
 • Rámész az oldaladra szerkesztő módban! (admin bar->szerkesztő)
 • Létrehozod a blokkot
 • Kattints a kis kék fogaskerék ikonra
 • Kattints a "Site menus"-re (2. sor 3. gomb)
 • Válaszd ki a menüt!

  Menüpontot az alábbi módon tudsz áthelyezni

 • Keresd meg az oldalodon az átrakni kívánt menüpontot
 • Másold ki a böngésződből a menüpont URL címét(ctrl+c)
 • Menj a Saját menü->Honlap-stílus->Menü szerkesztője részbe
 • Válaszd ki a menüt, ahová akarod rakni a menüpontot
 • Kattints a "Menüpont hozzáadása"-ra
 • A "megnevezés"-hez írd a honlaon megjelenő címet, a "URL cím"-be pedig másold be a honlap URL címét (ctrl+v)
 • "Legyen így!"
 • Majd "ment"-s le!
  Ne felejtsd el, hogy...
 • Menj a menüpont eredeti helyére
 • Töröld ki a menüpontot a gomb segítségével
 • Mentsd le
  A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.


 • Senquist
  Üzenetek: 2
  Hírnév: 0

  Üzenet # 8 | 16:23
  Köszönöm!

  Pont ez kellet:)
  és segített is!

  drudi
  Üzenetek: 24
  Hírnév: 0

  Üzenet # 9 | 23:14
  Sziasztok!
  Csináltam most egy újabb honlapot. Címe: http://www.nyaralas-utazas.ucoz.hu
  A problémám Nekem is a menük kavarásával lett. Sajnos most mikor beírom ezt a címet a böngészőbe, akkor az egyik nem is létező aloldalamat teszi ki nyitólapként. Nevezetesen a Sarti oldalt. Ha ezután rákattintok a menüben bármely oldalamra, akkor szépen bejönnek, sőt, ha a az 5.oldalra a Sartira kattintok, akkor már behozza a normális Sartiról szóló fejezetet is. Onnantól bárhova kattintok, már minden szépen működik. Ha ezután a "nyitólap" linkre kattintok, akkor ismét az üres kezdőlapot hozza be, de a Favicon is innentől megjelenik a böngészőben %). Addig a favicon nem is működik. Tudom leírva ez érthetetlen, de ha valaki érti ezt a szerkesztőt és megnézné a leírt honlapomat, akkor gyorsan érthetővé válik a problémám.
  Ha belépek adminként és a Saját menübe is belépek, akkor a Menü szerkesztő szerint jók az oldalaim, más-más indexekkel. Viszont ha az Oldalszerkesztőbe megyek, majd a Honlap oldalainak vezérlésébe, akkor az oldalak megnevezése alatt valóban 2darab Sarti oldal szerepel, mégpedig pont az üres nyitólapom van legfelelül. A baj ott van, h ezt kezeli nyitólapként és a törlő X-jel nem aktív, tehát nem tudom sehogy sem eltüntetni ezt a rossz üres oldalt. Helyette a Bemutatkozást szeretném nyitólappá tenni.
  Nahhhh, remélem mostmár mindent leírtam. Ha valaki segítene, hogy mit tegyek az ügy érdekében, nagyon megköszönném smile
  raziel70
  Üzenetek: 1083
  Hírnév: 50

  Üzenet # 10 | 23:50
  Kedves drudi!
  Quote (drudi)
  valóban 2darab Sarti oldal szerepel, mégpedig pont az üres nyitólapom van legfelelül. A baj ott van, h ezt kezeli nyitólapként és a törlő X-jel nem aktív, tehát nem tudom sehogy sem eltüntetni ezt a rossz üres oldalt.

  Ez azért van, mert elkezdted a nyitólapodat szerkeszteni "Sarti" néven, majd abbahagytad és csináltál egy újabb "Sarti" oldalt.
  Semmi gond nincs az oldalakkal.
  Quote (drudi)
  Helyette a Bemutatkozást szeretném nyitólappá tenni.

  Erre azt tudom javasolni, hogy másold ki a "Bemutatkozás" oldal tartalmát és illeszd be a "rossz" "Sarti" oldal tartalmának. Át is nevezheted "Bemutatkozásnak". Majd persze mentsd el és a "régi" Bemutatkozást töröld.
  Ezután a menüben a Bemutatkozás menüpontnak adj "/" url-t és kész is van. smile
  Na most ez meg neked magas, igaz? biggrin
  drudi
  Üzenetek: 24
  Hírnév: 0

  Üzenet # 11 | 19:16
  Szia, Raziel!
  Köszönöm ismét a segítséget. Tulajdonképpen nem volt "magas" a javaslatod biggrin , meg is csináltam. Sokkal jobb lett a dolog. A böngészőbe beírva a honlap címét, akkor már szépen a "Bemutatkozás" oldallal jön be. Kattintgatva a menüben, akkor pedig jönnek be az egyes oldalak, ahogy kell...., DE.......... smile .... Szóval valamiért még mindig hiába a Bemutatkozás jön be, akkor is olyan, mintha nem ő lenne a nyitólap. Ezt csak azért gondolom, mert töltöttem fel favicon.ico képet. Már tegnap is írtam, hogy ezt csak akkor teszi ki, ha rákattintok a honlapomon a "Nyitólap" linkre a regisztráció, belépés, RSS mellett. Egész addig bármelyik oldalt nézem, csak a szabvány favicon van a böngésző sorában. Ha "nyitólapra" rákattintok, onnan már mintha kapcsolna és végig kezeli az én kis ikonomat. De ha kipróbálnád a honlap megtekintésével, akkor egyértelműbb lenne sztem a dolog! Szóval, ha még erre lenne vmi újabb ötleted, akkor már tényleg szupi lenne. Segítséged ismét előre is köszönöm.
  Locky
  A fórum moderátora
  Üzenetek: 652
  Hírnév: 57

  Üzenet # 12 | 19:21
  Szai drudi

  Nemegészen értem mit szeretnél kérdezni. De ha az a hiba hogy a favicon.ico valahol a régi kerékvágásban jelenik meg akkor sztem egy cache ürités megoldja a problémát.

  drudi
  Üzenetek: 24
  Hírnév: 0

  Üzenet # 13 | 20:19
  Ezt meg Én nem egészen értem wacko . Törölgettem én már sokmindent, előzményeket, cookie-kat, de semmi. Igazából a cache ürítést nem is tudom micsoda, vagy azt hogy kell biggrin . De lényeg, ha megnézitek a lapomat a cím beíráskor, csak a Ucoz faviconja vant kint. Ha a nyitólap linkre kattintok, akkor aktiválódik csak. Tehát mintha nem a kezdőlapom, lenne a nyitólapom még minig. Nem tudom így érthetőbb e a probléma. A kérdés pedig, hogy vmit tehetek e az ügy érdekében, hogy ha böngészőbe beírom a honlap címet, vagy vki keresőből rám nyomna, akkor szép kis saját faviconos nyitólapom, lenne a kezdőlapom is. A válaszokat k előre is köszönöm.

  Hozzáadva (10.06.2010, 20:19)
  ---------------------------------------------
  Sziasztok! Na valamit most vettem észre. Ha böngészőbe http://www.nyaralas-utazas.ucoz.hu címet írok be akkor ott bármelyik oldalra megyek a menüben, mindenhol www-s marad és ott Ucoz szabvány favicon van, ha viszont a nyitólap linkre megyek akkor már csak http://nyaralás-utazas.ucoz.hu jelenik meg a böngészőben és ha onnan megyek a menüben, akkor is minden oldal www nélküli marad a "http://" után és ilyenkor mindenhol saját faviconos. Tehát a kérdés: www. és www.nélkül, hogy lehet különböző a honlapom? Próbáljátok már ki Ti is, vagy vmit javasoljatok! Esetleg mi az a cache ürítés biggrin ??? Bocsi az örökös bajaim miatt.

  raziel70
  Üzenetek: 1083
  Hírnév: 50

  Üzenet # 14 | 20:55
  Ez azért van, mert a menük címei nem teljes domainnel van "megírva". Például: "/index/sarti/0-5"
  Ez a működő "Sarti" oldaladnak a linkje. Pontosabban csak a töredéke, amit az oldal menüje használ.
  Ezért van ha www, vagy anélkül írod a címet, az mindig kiegészül a fent említettel, majd mindig azt az "előtagot" fogja használni.
  A cache ürítés pedig egy külső programmal, mondjuk a CCleaner-rel tudod megcsinálni, vagy Firefoxban Eszközök >> Előzmények törlése menüpont alatt lehet (ctrl+shift+del).
  Itt válaszd ki, mit akarsz törölni és mikortól visszamenőleg.
  Internet Explorer 8 böngésző esetén nyomj ctrl+shift+del billentyűkombinációt, majd szintén válaszd ki a törölni kívánt előzményt. wink
  drudi
  Üzenetek: 24
  Hírnév: 0

  Üzenet # 15 | 22:44
  Így már sikerült smile . Most már teljesen jó a favicon is. cool
  Egyetlen bajom van még, hogy itthon Mozilla böngésző van és az oldalaim IE-ben szétcsúsznak. Céges gépen IE van és itthon is, ha IE8-al nézem meg el van csúszva a lap aljára a szöveges rész, holott a websablonban (#211 számú) szépen jobbra kellene helyezkednie a tartalomnak a menütől. Ami különösen furcsa, hogy a menümben az első három oldal ilyen lap aljára lecsúszott és teljes monitorszélességig végigfutó szöveges részű lett, de a 4.-5.-6. menütől már a websablonnak megfelelően szépen jobbra helyezett a szöveges tartalom. Mozillán, Operán viszont minden oldalam tökéletes. Ez a sablonnak lehet a hibája szerintetek? Bár akkor gondolom mind a 6oldalam lecsúszna az explorerben nem csak az 1-3. Erre még esetleg valami ötlet és ígérem befejezem? biggrin Köszönöm.
  Keresés: