uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások PHP és API PHP használata a uCoz rendszerben |
PHP használata a uCoz rendszerben | ||||||||||||||
PHP információk: Előfizetés a PHP-ra: A PHP egy fizetéses szolgáltatás. A szolgáltatás elérhető vagy egy szolgáltatás csomagban , vagy mint különálló szolgáltatás (így 1,99 $ havonta). A PHP több csomagban is megtalálható, és egyénileg is igénybe vehető. // csomagok, fizetéses szolgáltatások Korlátozott PHP futtatási lehetőség ~ $1.99 ~ 473 Ft/hó (aktuális árfolyamon való megtekintéshez katt. ide) A php a következő csomagokban található meg:
prémium szolgáltatások általános GYIK | a fizetés menete PHP beállítás: Ha előfizettél PHP-ra, akkor php fájlokat a következő képen tölthetsz fel: 1. Menj az admin-menü fő oldalára, és keresd meg a PHP részletek menüt. 2. Hozd létre az ftp kapcsolatot, és feltöltheted a file-kat. Részletek... A következő nyelvi funkciók tiltottak:
A korlátozások listája:
| ||||||||||||||
Sziasztok.
Egy problémával küzdök, melynek megoldása, nagyon fontossá vállt számomra. 2 napja olvasgatom a fórumokat, és úgy gondolom talán megtettem mindent hogy választ kapjak kérdésemre, de nem találtam, ezért írok most. A történet a következő. Szeretnék PHP, és CSS fájlokat feltölteni a weboldalamra. Utóbbival nincs is gond, az elvileg talán megoldódik hiba nélkül, de a PHP mint olvasom, nem megoldható, csak távoli kód importálásával. Na most nekem ez a távoli kód, max a számítógépem lehet, ugyanis egy gépemen futó program részéről van szó, amivel össze tudnám kötni a weboldalt, a programmal. Létezik erre valamilyen megoldás, vagy örökre felejtsem el a dolgot? Kérnék szépen segítséget. Előre is nagyon köszönöm. | ||||||||||||||
Hozzászólás szövege
Idézet (vmarci21) tüsi, legegyszerűbb ha előfizetsz az uCoznál a PHP-re, vagy regisztrálsz a nulll.eu-n, és távoli kód importálása vmarci21! Éltem a lehetőséggel amit ajánlottál. Az utóbbit választottam. Még nem tudom, de ahogy olvastam, pont jó lesz nekem. Köszönöm a segítséged. Gondolkodom még a dolgon, és később lehet hogy áttérek az uCoz előfizetésre, mert az csak másabb ha minden egy helyen van. Egyenlőre ez marad. És remélem működni fog minden. Még jelentkezek ha sikerült a művelet, és minden rendben van. Még egyszer köszönöm, és további szép napot kívánok. Hozzáadva (19.04.2013, 15:16) Idézet (vmarci21) tüsi, legegyszerűbb ha előfizetsz az uCoznál a PHP-re, vagy regisztrálsz a nulll.eu-n, és távoli kód importálása Megmondom őszintén, regisztráltam, arra az oldalra már sikerült feltöltenem a fájlokat, az rendben is van hogy sajnos valamiért nem működik megfelelően még így sem a program ezen része, ezt megoldom. Valószinü csak egy-két címet kell átírnom majd. De maga a null.eu oldal annyira bonyolult nekem, hogy azt sem tudom, most merre nyúljak. Fogalmam sincs mit kellene csinálnom. Úgy gondoltam, majd itt is átlátható mappákból áll a történet, ehelyett olyan beállítások, stb. amikről eddig még csak nem is hallottam. Hozzáadva (19.04.2013, 18:53) Idézet (vmarci21) tüsi, legegyszerűbb ha előfizetsz az uCoznál a PHP-re, vagy regisztrálsz a nulll.eu-n, és távoli kód importálása Megmondom, a végeredmény az lett hogy előfizettem az uCoz-nál a PHP szolgáltatásra, de csak 1 hónapra egyenlőre. Meglátom hogy boldogulok. Egyébként ez pontosan mit jelent? 1. A PHP szkript bármilyen rosszindulatú felhasználásának megkísérlését, például hatalmas mennyiségű HTTP lekérés küldése bárhová, a honlap törlésével büntetjük! 2. A szkript munkájának eredménye alapértelmezetten JSON formátumban tér vissza. Lehet buta kérdés, de nem vagyok túl képzett e téren. De, szorgalmasan tanulok. | ||||||||||||||
tüsi,
1.: ha sok lekérés érkezik (másodpercenként több, szerintem nem tanácsos automatikus frissítést végző scripteknél 10 mp/lekérés felé menni), akkor törölhetik a honlapot... 2. http://www.w3schools.com/json/ | ||||||||||||||
Hozzászólás szövege
Idézet (vmarci21) tüsi, 1.: ha sok lekérés érkezik (másodpercenként több, szerintem nem tanácsos automatikus frissítést végző scripteknél 10 mp/lekérés felé menni), akkor törölhetik a honlapot... Részben értem, részben viszont nem. Mint mondtam, igencsak kezdő vagyok e téren. Sajnos egyébként nem sikerült zöld ágra vergődnöm a program kapcsán, amit be szerettem volna állítani. Ehhez, ha szabadna segítséget kérnem..... Esetleg ha privátban meg tudnánk beszélni, azt megköszönném. Megosztanám a képernyőmet Skype-on keresztül. Nagyon hálás lennék érte. Nincs sok időm sajnos, csütörtöktől már csak ritkán tudok net közelben lenni, tehát fontos lenne. Esetleg meg tudnánk oldani? Köszönöm szépen. Hozzáadva (24.04.2013, 07:47) | ||||||||||||||
A PHP használata
Csatolmányok:
8024850.png
(129.1 Kb)
·
1421772.png
(12.8 Kb)
·
1886936.png
(4.9 Kb)
·
9939687.png
(82.2 Kb)
·
4658219.png
(6.8 Kb)
| ||||||||||||||
vmarci21,
Na most, azt hiszem, nagyon sokat segítettél. Holnap az lesz a dolgom, hogy megpróbálom a te instrukcióiddal is. Remélhetőleg, én rontottam, és nem a programmal lesz gond. Addig is, jó éjt, és köszönöm hogy ilyen kitartó vagy. Hozzáadva (29.04.2013, 09:41) Idézet (vmarci21) 7.: A feltöltött scripteket az oldalad.ucoz.hu/php mappájában találjátok! pl.: a scriptem.php néven feltöltött fájl a oldalad.ucoz.hu/php/scriptem.php link alatt lesz! Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. | ||||||||||||||
Hozzászólás szövege
Idézet (vmarci21) tüsi, nem teljesen értem... de lehet többet fogok érteni, ha megadod az oldalad címét, + egy kép, hogy mit látsz totalcommander-ből. Parancsolj: http://lehetmasavilag.ucoz.com/ Kép:Képet nem enged feltölteni. Nem tudom mi lehet a baj. Eddig kb. 10-ből egy sem jó. Hozzáadva (29.04.2013, 16:14) Hozzáadva (29.04.2013, 16:18) | ||||||||||||||
tüsi, nem lehet hogy a mappában lévő fájlokkal van gond? :
a fájlok kiterjesztése nem lehet más, mint .php. A http://lehetmasavilag.ucoz.com/php/Egy_php_fájl - bejön?? (vagy 404, 403-as hibaképernyőt dob??) | ||||||||||||||
Hozzászólás szövege
Idézet (vmarci21) a fájlok kiterjesztése nem lehet más, mint .php. A http://lehetmasavilag.ucoz.com/php/Egy php fájl - bejön?? (vagy 404, 403-as hibaképernyőt dob??) A másik mappában van html index fájl, és egy readme fájl is kiterjesztése webloc. Ezen kívül, még abban is további egy mappa, ami hasonlókat tartalmaz. Nem tudom hogy a mappában lévő fájlokkal gond van e, az egész scritps mappát a program csinálta magának, feltöltéskor. Azt nem értem hogy miképp ellenőrizzem a fájlt másképp, csak a programmal tudom. Ha gondolod, esetleg Skype képernyőmegosztás.....? Egyébként ha ez számít, akkor egy levelezőszoftver egy moduljáról van szó, amit a weboldalra kell telepíteni. | ||||||||||||||
tüsi, ezzel lesz a gond... html fájlok bezavarnak.... //ha átdobod privátban a fájlokat (ha publikus a dolog, ha nem írj) akkor megnézem, mit lehet vele csinálni..
|
| |||