A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap ismertté tétele » Bemutatom honlapomat (Érdekes honlapok leírása, véleményezése)
Bemutatom honlapomat
Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 1 | 17:13
Ebben a témában bemutathatod saját honlapodat. Fogadd el a lentebb írt szabályokat, különben a hozzászólásod törlésre kerül:

  • Csak uCoz rendszerben létrehozott weboldalakat oszthatsz meg.
  • Egy weboldalt csak egyszer posztolhatsz ebben a témában.
  • Ha az "Ellenőrzöttek" vagy annál nagyobb csoport tagjai közé tartozol, kattintható linket használj.
  • Tilos megosztani felnőtt tartalmú oldalakat.
  • Nyugodtan küldhetsz egy képernyőképet a weboldaladról (ha van rá lehetőséged), hogy még vizuálisabban tudjad népszerűsíteni, mintha egy egyszerű linket tennél közzé.
  • Ezek mellett az Általános tájékoztató és a Fórumszabályzat előírásait sem szabad megszegni.

Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Encsi
Üzenetek: 31
Hírnév: 3

Üzenet # 241 | 14:10
BonFire, megtennéd, hogy véleményezed az én webáruházamat is? Kiváncsi lennék a Te véleményedre is! Köszi

http://nyuszibogyo.com

Hozzáadva (26.01.2013, 13:08)
---------------------------------------------
Évi, szia!

Szerintem jól néz ki, és nagyon oda illő sablont sikerült választanod!
BonFire, tanácsaival egyetértek, mondjuk az a zöld annyira engem nem zavar!
És tényleg kapcsold ki a mobil nézetet! Én 90% ban mobilról netezek és jobb a teljes verzió!!
A naptár viszont szerintem annyira nem felesleges, a meghirdetett akciókat jelöld rajta!
Üdv: Encsi

Hozzáadva (26.01.2013, 13:10)
---------------------------------------------
BonFire, hogyan tudom berakni aláírásnak a bannerem? Segítenél? Köszi

BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 242 | 15:04
Van már ilyen leírás, de ha nem lenne érthető, itt van újra.

• A honlapodra lépsz, és kimásolod a címsorból a címet. Esetedben http://nyuszibogyo.com Ezt a címet kimásolod mondjuk egy Jegyzettömbbe, mert kelleni fog.
• Csinálsz egy grafikus bannert, mint amilyet nálam is láthatsz. Körülbelül 550 px széles és 60 px magas elég. Lehet nagyobb is, csak nincs sok értelme. Ezt a képet feltöltöd a Vezérlőpultban a Fájlkezelődben a honlapodra. Érdemes létrehozni egy mappát a képeknek külön. Én ezt a mappát pic-nek nevezem, de bármi lehet. Lényeg, hogy feltöltöd a képet az oldaladra, majd a Fájlkezelőből kimásolod a címét. Ezt a címet is felírod a Jegyzettömbbe, mert szükség lesz rá.
• A fórumon a saját profilod nevére kattintasz, és megnyílik a profilod külön ablakban.
• A profilban a Szerkesztés gombra kattintasz, és akkor lehet módosítani az adatokat. Megkeresed az Aláírásod részt. A mellette lévő ablakba kell beilleszteni a képet az oldaladra mutató linkkel a következő módon.

Kód
[url=http://oldaladneve.com][img]http://a_kép_url-je.jpg[/img][/url]


• Mented a beállításokat, és ezek után már minden hozzászólás alatt megjelenik a kép, ami alatt a link van, így ha rákattintunk, egyből az oldalra jutunk.



Remélem, világos.
Csatolmányok: 7463124.png (116.0 Kb)


BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 243 | 15:32
Idézet (Encsi)
BonFire, megtennéd, hogy véleményezed az én webáruházamat is? Kiváncsi lennék a Te véleményedre is! Köszi


Én csak dizájnban és tipóban vagyok otthon, ezzel kapcsolatban tudok tanácsot adni, aztán megfogadod vagy sem, a te dolgod. Sorolom, mi nem tetszik, és mit csinálnék én másképp.

• Zavaró a mintás háttér. Ha nem tölt be funkciót, fölöslegesen kápráztatja a szemet. Egyszínű pasztell, vagy lehet akár finomabb színátmenet is, amit egy remek CSS gradient editorral megcsinálhatsz magad is.
• Tisztázni kéne, hogy akkor most melyik az igazi logó. Mert van egy nyulas bal kéz felől, és van egy középen. A kettő pedig köszönőviszonyban sincs egymással. A nyulas egy borzasztó, valami Comic Sans-ra hajazó betűtípussal van szedve, ami már önmagában is megkérdőjelezi a vállalkozás komolyságát, másrészt a szivárvány minden színében pompázik, ami ugyan elragadó lehet egy csecsemő számára, de a boltban jobbára úgy is a felnőttek vásárolnak, tehát olyan arculatot kell tervezni, ami felnőtteknek szól, mert ez így nagyon óvodás. Ezt a komikus reklámbetűt tehát elfelejteni. Vannak nagyon szép kerekített, keskenyített betűk Century Gothic-ot, Futurát, vagy VAG roundedet utánzók, elegánsak, kecsesek és ízlésesek. A Google Webfontok között nagyon nagy a választék.
• A középen terpeszkedő logó(?) meg egy másik, ugyancsak borzasztóan elcsépelt fonttal, a Monotype Corsivával van szedve, ami egyrészt nem illik össze egy oldalon az előbb említett betűvel, ráadásul még ronda és elcsépelt is. Az egyik blogomon már többször írtam róla, undorítóan elcsépelt és kiirthatatlan font. Komoly ember kerüli a használatát.
• Ezek alatt egy idegesítő, animált GIF látható, egy harmadik! fajta reklámbetűvel szedve, ez is tiritarka, de legalább olvashatatlan! biggrin Ha nem muszáj, minél kevesebb animációt tegyünk az oldalra. Ettől vagy elmenekül a vásárló, vagy letiltja az Adblockkal (én is, mert kiugrik a szemem tőle), tehát öngólt lősz vele.

Betűválasztás: maximum kétfajta betű legyen egy oldalon. De ne azonos fajtából kétféle. Ne legyen két talpas (pl Garamond és Times), és ne legyen két groteszk (Futura és Dax). Egy talpas és egy talpatlan már jó variáció, vagy egy talpatlan és egy reklámbetű, de reklámbetű csakis rövid címeknek, logóknak használható. Kenyérszövegnek maradjunk a hagyományos, olvasható betűknél. Fontokat lehet összehasonlítani itt, és keresni ingyenesen használható alternatívákat.

Színválasztás: Mivel az oldalon a kék és a sárga dominál, ezekből kéne kialakítani a végleges színharmóniát. Használj max 5 színt, de azok legyenek harmóniában egymással. Ezeknek a harmóniáknak a kikeverésére kiválóan használható az Adobe Kuler online színkeverője. Ingyen van, tessék használni.

• Margókat tessék használni, ronda, amikor a szöveg kilóg a dobozból!


FlATIK
Üzenetek: 12
Hírnév: 0

Üzenet # 244 | 15:10
Beszeretném mutatni a honlapomat! smile
Igaz hogy még új, de igyekszünk megcsinálni a dolgokat... biggrin
Amúgy itt a link: FnTeamHungary
Hozzatok minél több embereket! :P
Köszönöm előre is! biggrin
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 245 | 15:36
És miről szól az oldal? Számomra ez nem derül ki. A fejlécben igazán le lehetne írva, pl. FnTeamHungary – valami. A potyogó hó (vagy mi) a háttérben rettentő idegesítő. dry

Tessék használni a „LINK” gombot a kommentben. Egyrészt praktikus, ha kattintható a link, másrészt a keresők is jobban szeretik.


FlATIK
Üzenetek: 12
Hírnév: 0

Üzenet # 246 | 16:01
Hozzászólás szövegeBonFire,
Hát játékokhoz való szerver készítés, segítségek... meg stb
Ha megnézed a fórumot akkor majd jobban megtudod smile
Amúgy főoldalon csak hírekről szólnak...(új játékok, stb...)

A hóesés scriptet majd tavasz elején kiveszem wink

Ja és nekem enged belinkelni..
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 247 | 16:34
FlATIK, tetszik az oldalad, igényes design, most BonFire-vel csak az idegesítő hóeséssel értünk egyet.... Szép munka! wink
Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 248 | 20:03
Idézet (FlATIK)
Hát játékokhoz való szerver készítés, segítségek... meg stb
Ha megnézed a fórumot akkor majd jobban megtudod


Rossz kiindulópont. Ha nem tudom egy oldalról ránézésre, hogy mire való, én ugyan nem kezdek el keresgélni rajta, hogy hátha majd kiderül néhány óra olvasgatás után. Egy weboldal első számú ökölszabálya, hogy ha a névből nem derül ki (pl Pelenkadiszkont), akkor a főoldalon egyértelműen az első pillanatban kiderüljön, ugyanis a felhasználók nagyon válogatósak, ránéznek, egy nagy dzsindzsát látnak, infó nulla, elhagyják az oldalt, hogy majd sohanapján térjenek vissza.

Épp ezért ne kötözködésnek vedd, hanem építő jellegű kritikának a megjegyzésemet. Az ilyen oldalakból van az országban kétmillió, aztán forgalom meg nulla rajta. Pontosan a fent említett hiányosságok miatt. A HTML description-ben leírhatnád, hogy pl. „Gamez, szerverkészítés, segédletek”, nem az oldal nevét, ami semmit nem mond, és amúgy is ott van a fejlécben. Így az is tudja, aki csak az oldal fülét látja, ez töltődik be először, ráadásul a kereső is ez alapján sorolja be az oldalt. Fontos tehát az információ. A keresőoldalakon is az jelenik meg, amit a HTML description-ben leírsz.


FlATIK
Üzenetek: 12
Hírnév: 0

Üzenet # 249 | 21:45
BonFire,
Köszönöm szépen a választ, átirtam a címet is...
AMúgy hogy kell, hogy ne legyen goooglen csomó fnteamhungary.ucoz.com-os oldal?
pl. http://kepfeltoltes.hu/130211/1257759866asd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tehát azt akarom hogy csak 1 oldal legyen ott más leírással!
Köszönöm előre is!
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 250 | 22:41
Idézet (FlATIK)
Tehát azt akarom hogy csak 1 oldal legyen ott más leírással!


biggrin Elmégy a Google-hoz programozónak, majd megcsillogtatod a korszakalkotó ötletedet, majd miután megtettek vezérigazgatónak, úgy qúrod el a keresőt, ahogy akarod. Addig csak annyit tehetsz, hogy minél relevánsabb tartalmat raksz fel a honlapodra, és igyekszel a kereső kedvében járni. De ehhez néhány alapvető dolgot el kell sajátítani (amelyek között a kattintható link hozzászólásba illesztése csupán gyermeteg apróság):

Ott tartasz, hogy beírtad az oldalad nevét, és kidobja a kereső. Ez már jó. Akkor lenne baj, ha erre a névre nem a te oldaladat dobná ki, hanem egy csomó másikat. De ez csak annyit jelent, hogy mások nem használják ezt a nevet. Többet nem. A kulcsszavak a fontosak, amire a felhasználók keresnek, nem az oldal neve. A szerverkészítést és a hozzá való segédleteket kell hangsúlyozni az irományokban, persze a SEO szabályainak betartásával, nehogy öngólt lőj a nagy kulcsszó-halmozás közepette.

De olyat kívánni, hogy csak és kizárólag a te nevedet dobja ki a kereső, kicsit merész kérés. Épp olyan, mint ha én beírnám a polgári nevem a keresőbe, és bosszankodnék, hogy nem engem dobott ki elsőnek (pedig nem Kovács Jánosnak hívnak), nem túl gyakori a nevem, mégis! Azért előfordul, és nem én vagyok a leghíresebb.


FlATIK
Üzenetek: 12
Hírnév: 0

Üzenet # 251 | 23:26
BonFire,
Köszönöm szépen! smile
Így már érthetőbb lett biggrin
Bombasz
Üzenetek: 4
Hírnév: 0

Üzenet # 252 | 09:48
Üdv mindenkinek !

Teljesen új vagyok itt, most ismerkedem az ucoz rendszerrel, eléggé szűk kör az akit érdekelhet a honlapom, de ettől függetlenül bemutatnám Nektek. Talán tudtok egy-két használható ötletet adni hozzá.

http://eod66.ucoz.hu/

Nézzétek el a hibákat még kezdő vagyok a rendszerben.

Köszönettel

"A tűzszerész csak egyszer téved !"
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 253 | 12:09
Egyelőre meg sem lehet nézni, már megint valami galiba van a rendszerben...

Másrészt adjál normális nevet az oldalnak! Az eod66 az mit jelent? Erre szerinted valaki rá fog keresni az életben? Sohanapján.


Bombasz
Üzenetek: 4
Hírnév: 0

Üzenet # 254 | 13:49
Idézet (BonFire)
Másrészt adjál normális nevet az oldalnak! Az eod66 az mit jelent? Erre szerinted valaki rá fog keresni az életben? Sohanapján.


Köszönöm a kritikát, írtam, hogy eléggé szűk körnek szólhat ez az oldal, az EOD az angol tűzszerész rövidítése (Explosive Ordenance Disposal) a 66 meg a születési évem, tudom elég egyszerű, de aki tűzszerész az szokott így keresni.

Hozzáadva (08.03.2013, 12:49)
---------------------------------------------
Hozzászólás szövege

Idézet (Bombasz)
Explosive Ordenance Disposal


bocs elírtam Ordnance

"A tűzszerész csak egyszer téved !"
BonFire
Üzenetek: 102
Hírnév: 9

Üzenet # 255 | 14:48
Oké, így már érthető, mindazonáltal a címben lehetne egy kis magyarázat. Most ugye az a cím, hogy „Molnár János - tűzszerész”. Lehetne a címbe az EOD magyarázata is, mondjuk így: „EOD - Tűzszerész” – vagy hasonló módon. Ami a lapfülön is egyértelműen megjelenik. A nevedet máshol is leírhatod az oldalon.

A születési év meg semmihez sem köthető, webcímnek nem jó. Mindenképpen egy beszédesebb nevet javasolnék, amit nem felejt el a felhasználó. Van egyrészt egy angol nyelvű mozaikszó, amiben könnyű a betűket összekeverni, meg egy évszám, amit nem tud mihez kötni, és elfelejti, vagy szintén összekeveri. A cím nagyon fontos. Fejezze ki a témát, és legyen jól megjegyezhető egy laikus számára is. Mivel a tartalom magyar nyelvű, nem valószínű, hogy angol mozaikszó alapján keresnek magyar nyelvű oldalt, így nem hátrány, ha az webcím is magyarul van (ha ékezetek nélkül is). Mondok példákat:

„tuzszeresz.ucoz.hu”
„tuzszereszet.ucoz.hu”
„tuzszereszek.ucoz.hu”


Lehet egy érdekes szóösszetételt is kitalálni, mint pl. a "Bombavadász" cégnév. Ez jó cégnévnek és webcímnek is. Én valahogy így csinálnám.


uCoz közösség » Webmester-részleg » A honlap ismertté tétele » Bemutatom honlapomat (Érdekes honlapok leírása, véleményezése)
Keresés: