A fórum moderátora: KovJonas |
uCoz közösség Webmester-részleg A honlap külalakjának testreszabása CSS Segítség (CSS Segítség kellene a weboldalamhoz.) |
CSS Segítség |
Hello.
Most én kérnék segítséget, ugyanis kicsit belekavarodtam a dolgokba. Szeretnék CSS-el egy olyan hatást elérni, hogyha 1 képre ráviszem az egeret akkor egy másik kép jelenik meg. Például vegyük alul a banneremet az aláírásban. Vegyük azt hogy van egy fekete-fehér, és egy normális "vagyis ez". Ha a normálisra ráviszed az egeret, akkor a fekete fehér lesz ott. Régebben csináltam is ilyet, csak teljesen máshogy, ami igy képnél nem alkalmazható, csak szövegnél volt az. Illetve tudom hogy ez a hover effect mert tanultam is. De hát ígyis bele lehet keveredni ezek szerint Talán a Jquery moddolgatása fárasztott le talán Code .css a:link { Kép link} Code .css a:hover { Kép link} de ez se teljesen jó, mert css-ből nemhiszem hogy lehet url-t linkelni. mert ugye css-nél amin van az osztály, azon lesz a kép a háttér, viszont akkor kell valami szöveget is beirni, ami meg lenne a link, de az már ugy nemjó. |
Locky, én ezen a problémán el se kezdtem css-elgetni, hanem scriptet használtam. Egyszerűbb is így. Amit én használok: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex15/domroll2.htm . De ha mindenáron css: http://www.elated.com/articles/css-rollover-buttons/
|
Köszi, az első tökéletesen müködik is, és legalább nem szenyezi be a CSS-t.
Való igaz CSS-el jobban szeretek formázni, mint a táblázatokat is jobban szeretem a divek helyett. Igaz elsőnek js nélkül probáltam, és néztem is hogy miért nem akar sikerülni Ez lett az eredménye Csatolmányok:
9416335.png
(28.6 Kb)
|
Sziasztok mesterek!
Lenne egy kérésem tőletek. Minden weblapomon általában a fejléc alá elhelyezek egy ilyet: Nyitólap | Regisztráció | Fórum | Belépés | Profilom | Kilépés Na már most nem tudom hogy hogy lehet olyat hogy nem jelenik meg a belépés pl ha nem vagy belépve Szóval valaki segít ebben? Így nézne ki: Nem léptél be akkor: Nyitólap | Regisztráció | Fórum | Belépés Beléptél akkor: Nyitólap | Fórum | Profilom | Kilépés Előre is köszi ha segít valaki |
Hát azt tudom
De alkalmazni nem nagyon .. Mikor tűnik már el a biztonsági kód? |
Értem ... Átnézem még 1x akkor
Hozzáadva (29.08.2011, 16:49) |
Sziasztok!
Pár dolog lenne amihez a segítségeteket szeretném kérni 1 Olyat szeretnék hogy ha a fórumban, chat-ben rákattintok a névre akkor nem dőlt betűvel írja mint alapból hanem helyette vastaggal. Szóval eredetileg nálam így van: (a saját weboldalamon) DaveedBrown, De nekem így kéne mint itt a fórumon hogy DaveedBrown, Remélem értitek És hol kell átírni? 2 A menü előtt van egy kis ikon és azt szeretném lecserélni de nem nagyon megy CSS-ben Valaki elküldene egy kódrészletet amin ahova leírja hogy hova kell berakni a linket? Előre is köszi |
1. A CSS fájlban ezt keresd meg: .posttdMessage
Itt elméletileg lesz egy olyan, hogy font-size: 9pt Újként add hozzá (a font size után) hogy: font-weight:bold; De ha lesz olyan, hogy text-decoration:itallic, akkor azt töröld. Ez hozza létre a dőlt betűs megjelenítést 2. A CSS fájlban keresd ezt a sztringet: uMenuV li (58. sor). Itt találsz egy linket. Ide teheted be a saját ikonodat. Ezzel az összes menü ikonját lecseréled |
Nos az előt megcsináltam de még mindig nem jó:
Code .posttdMessage {padding:10px;font-weight:bold;background: #FFFFFF} A chat-ben még mindig ezvan: raziel70, |
| |||