A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
A fórum moderátora: KovJonas  
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Jelszó (jelszót nem fogadja el hogyan tudok belpni a szerkesztőbe?)
Jelszó
Klau
Üzenetek: 1
Hírnév: 0

Üzenet # 1 | 21:26
Ez már a második oldal amit létrehoztam és ugyanaz a hiba mint az előzőnél.Nem tudok belépni a honlapszerkesztőbe.Mindig kiírja hogy rossz jelszó vagy helytelen login. Nem rossz a jelszó egyiknél sem.Valakinek ötlete hogy hogyan tudnék belépni és szerkeszteni az oldalt? dry
vmarci21
A fórum moderátora
Üzenetek: 951
Hírnév: 52

Üzenet # 2 | 21:28
Klau, 2 jelszó van: uNet jelszó: amivel a weboldaladra, vagy ide beléptél.

Webtop jelszó: vebadminba ezzel kell belépni. wink Nem lehet hogy rosszal próbálod??

Partner és főmoderátor.

Kérdezés előtt használd a keresőt és a linktárat!
into.hu! | VideoRemote
morey
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 3 | 18:11
Sziasztok!

A Vezérlőpult ---Modul törlése --- titkos jelszót elfelejtettem. Mi a megoldása, hogy törölni tudjam a modulokat?

Köszi a segitséget!
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 4 | 18:48
morey, modulokat a titkos kérdés válaszának megadása nélkül sajnos lehetetlen törölni. További információk a titkos kérdésről, valamint arról, hogy elvesztése esetén mit kell tenni: http://forum.ucoz.hu/forum/3-12-1
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
morey
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 5 | 18:56
Köszi szépen a gyors választ!

Inkább létrehozok egy új profilt, mint erre a sok kérdésre választ adjak.
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 6 | 11:24
morey, a uCoz Ügyfélszolgálata mindig nyitva áll bármilyen kérdéssel kapcsolatban. Meg kell azt jegyeznem, hogy ha új profilt hozol létre, a weboldalad csak a régi uID profilod tulajdona lesz. Belépni be tudsz a régi Webtop jelszavaddal, viszont minden más tevékenységhez (például: Honlaptulajdonos-váltás) a Titkos kérdés válaszára van szükség. Azt javaslom, a továbbiakban jegyezd fel a titkos kérdést egy papírra, vagy mentsd el egy képfájlban stb., mivel nagyon fontos szerepe van a teljes rendszerben. Elvesztése esetén az egyetlen dolog, amit tehetsz, az az, hogy írsz a uCoz Ügyfélszolgálathoz.

Köszönöm a megértést,
bigblog, uCoz Magyarország.

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Kya
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 7 | 17:11
Sziasztok.
Az én gondom a biztonságos beléptető rendszerrel lenne. Amiatt, hogy ilyen kétlépcsős vagy hogy nevezik, elég problémás szerintem. :/ Bár eddig mindig eljátszadoztam a két különböző jelszavammal és beléptem valahogy. Ez mindig hosszú percekbe tellett. Most viszont mióta van Facebook belépés is (ami egy nagyon jó funkció lenne), azóta még bonyolultabb a helyzet.

1. Az http://www.ucoz.hu/login oldalról lépek be FB-al, majd a webcímemre klikkelek, a bejövő oldalon be kell lépnem a Vezérlőpultba is. Itt mindkét jelszavammal próbálkozom, hiába. Semmivel sem enged be. (gondolom, FB-al nem szeretik egymást)
2. A fentebbit ugyanígy kezdem, csak uID-vel akarok belépni, beírom az adatokat, beenged. Ezután megint be kell lépnem a vezérlőpultba. Ha a jó jelszót adom meg, akkor elsőre beenged.
Ám nem könnyíti meg a helyzetemet, hogy a webtopba egy teljesen más linken kell belépni: http://guid.uid.me

Szóval be kell lépnem az ucoz-ra, majd innen vagy uID-vel vagy FB-al belépek a nemtudomhová, ahonnan meg külön be kell lépnem a saját webtopomba és/vagy a honlap vezérlőmbe. Ha ideáig eljutok már boldog vagyok. De ha olyan valamit kell szerkesztenem, amit a honlapomról tudok, jön a következő bökkenő: nem tudok belépni a szerkesztőbe. Be vagyok lépve uID-vel az ucozra, a webtopba, és a vezérlőbe is, tehát mindenhová, mint admin. Amikor viszont kimegyek a honlapra, hogy adminként szerkesszem a modulokat, és belépek az uID-vel, akkor a másik uID profilomon léptet be automaikusan, így pedig nem vagyok admin, csak szimpla user. Ha pedig FB-al lépek be a honlapomon, akkor természetesen egy harmadik felhasználóként ismer fel a rendszer. Tehát a Facebook belépés adminoknak eleve felejtős.

Egyelőre csak tesztelés céljából van két profilom, és nagyon jó az egész ucoz, szeretem. De ez a belépetős rendszer nagyon bonyi, pedig csináltam már pár honlapot, blogot, stb. Tudom, hogy a biztonság miatt van ez így, de valami mást kéne kitalálni erre, mert egy mezei user nem fog tudni eligazodni rajta. Én is csak azért tudtam ennyire is kisilabizálni mert volt időm és türelmem, ill. láttam már egy-két furcsa megoldást.

Nem tudjátok, lesz ebben valamikor a közeljövőben változás?
Nagyon szeretem az ucozt, de már előre félek ide jönni, mert égnek áll a hajam, amikor belegondolok, hogyan fogok belépni. biggrin
Bocsi a regényért, csak szerettem volna érzékeltetni a beléptető rendszer bonyolultságát.
remus
Üzenetek: 137
Hírnév: 17

Üzenet # 8 | 17:31
Kya, Szia,

Így neked a manuális belépés lenne jó.(Bővebb leírás bigblog régi honlapján,ucoztáskán vagy az új-on).Azzal az uid adatokkal lépsz be,amelyikkel Admin vagy.
Tipp: A böngészők az automatikus beléptetésnél(Fb is) megjegyzik a belépési adatokat.Megoldás csak a sütik törlése.
Demo
biggrin
Az üzenetet szerkesztette remus - Szerda, 2014.11.19, 17:32
Kya
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 9 | 17:51
Köszönöm Remus! Megnézem. smile
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 10 | 19:34
Idézet remus ()
Bővebb leírás bigblog régi honlapján

remus, nem kellett volna megemlítened, mivel már nem publikus az információ, ahogy az oldal sem smile

Kya, a belépési rendszeren aligha fogunk változtatni. És egyébként természetes dolog az, ha új felhasználó jön létre Facebook-os belépésnél, mivel ez tulajdonképpen gyorsított regisztráció (tehát olyan, mintha újra regisztrálnál a uID rendszerbe, de nem vesztegeted az idődet az űrlap kitöltésével, hanem csak egyszerűen egy gombnyomásra megtörténik a csoda.

Fontos megjegyezned a jelszavak működését, hogy hol, mit kell használni:
  • I. jelszó: az amelyikkel a uCoz-ra regisztráltál. Ezzel beléphetsz a uID.me fiókodba (a uID.me egy külön szolgáltatás a uCoz-ban), valamint azokra a weboldalakra, ahol engedélyezett a uID rendszeren keresztüli belépés.
  • II. jelszó: a Webtop jelszó, amit a Webtop első látogatásakor adtad meg a biztonsági kérdéssel együtt. Ezzel a jelszóval léphetsz be a honlapod vezérlőpultjába is.


Fontos a uID.me és a uID Webtop közötti különbség megjegyzése is:
  • uID.me - Egy profiloldal-szerkesztő, ahol létrehozhatsz magadnak egy saját profilt, ahol bemutathatod magad, illetve megadhatod az elérhetőségeidet. Ezenkívül a uID.me egy globális regisztráció, mely az összes uCoz rendszerben készített honlapra kiterjed.
  • uID Webtop - a guid.uid.me címen található Webtop elnevezésű szolgáltatásban találhatod meg a weboldalaid listáját, valamint itt hozhatsz létre új weboldalakat. Ugyanitt módosíthatod a profilod globális adatait (felhasználónév, e-mail cím, jelszó (amellyel beléphetsz a uCoz rendszerben készített weboldalakra) stb stb.)

A uID.me oldalon megadott adatok módosításával a uCoz weboldalakon létrehozott profiljaid adatai nem módosulnak. Ezeket a Webtopban kell módosítani.

Remélem így már érthető és világos a rendszerünk használata, és a belépési/jelszókezelési rendszer működése.
További sok sikert kívánunk jövőbeli projektjeid számára!

Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Kya
Üzenetek: 5
Hírnév: 0

Üzenet # 11 | 20:49
Köszönet Bigblog. smile
Most mintha még nagyobb zavar keletkezett volna a fejemben. wacko De holnap pihentebb agytekervényekkel újra elolvaslak.
Christi
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 12 | 22:55
Sziasztok!

Nem emlékszem, hogy regisztrálásnál mikor kellett megadni választ a titkos kérdésre, azaz én úgy emlékszem, hogy nekem ilyet nem kellett. Most viszont mindenütt kéri rá a választ, amiről fogalmam sincs.
Ha megadok jelszót, egyből felírom magamnak, ezért nem értem, hogy hogyan történhetett meg, hogy még csak azt sem tudom, hogy kellett titkos kérdést választani és kérdést adni rá.
Feljebb láttam, hogy mi a procedúra ilyen esetben. Csak meg akartam kérdezni, hogy előfordulhat-e ilyen, járt-e más is így?
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 13 | 12:53
Christi, szia! smile Több, mint biztos, hogy kért a rendszer egy titkos kérdést. Nézd meg a Webtop-ban, lehet hogy még nem adtad meg. smile
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
Christi
Üzenetek: 3
Hírnév: 0

Üzenet # 14 | 10:42
Szia bigblog!
Köszönöm a segítséget! Végül megküldték a választ a titkos kérdésre. smile
bigblog
Üzenetek: 1665
Hírnév: 47

Üzenet # 15 | 17:30
Christi, ennek örülök smile Ha van bármilyen egyéb kérdésed, ne habozz, és kérdezz itt! smile
Ingyenes erőforrások uCoz-os honlapodra!

uCoz csapattag, 2013. október - 2017. szeptember.
uCoz közösség » Általános információk » Első lépések a uCoz rendszerben » Jelszó (jelszót nem fogadja el hogyan tudok belpni a szerkesztőbe?)
  • Oldal 1 / 2
  • 1
  • 2
  • »
Keresés: