A fórum moderátora: remus |
uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói Intro (Intro) |
Intro |
Szioka! Elore is bocsi, mert nincs ekezet a gepemen...A kerdesem a kovetkezo: Speikkel beszeltunk rola, milyen jo kis introt tett fel az oldalara. Hogy lehetne azt megoldani, hogy a honlapja linkjet beirva ez az intro jojjon be eloszor es utana maga a lap. Probalkoztam ugy, hogy uj oldalkent csinaltam egy ilyet: intro, es az altalnos beallitasoknal probaltam azt az oldalt kezdolapnak beallitani, de nem ajanlja fel, csak a fooldalt, meg a tobbit de en magam nem irhatom be, mit akarok kezdolapnak. Vagy lehetne valahogy? Itt probalkoztam...Gondolom, valamit a $HOME_PAGE_LINK$ /kel kell kezdeni...
|
A $HOME_PAGE_LINK$ beállítását a Beállítások --> Általános beállítások alatt lévő Az Ön honlapjának URL címe: sorban tudod megadni.
Vagyis ha létrehozol egy külön oldalt az Intronak, akkor azt írod be. Pl. Code http://weboldalad.ucoz.com/intro.html készítesz egy intro.html oldalt, melyben szerepel a intro videó, vagy amit szeretnél, feltöltöd, majd erre hivatkozol a fenti címmel. Javaslat: NE felejts el egy hivatkozást létrehozni az oldara való belépéshez! pl. BELÉPÉS Ha a fenti módszer nem válna be, akkor módosítsd a Főoldalt úgy, hogy csak az introt tartalmazza. Oldalszerkesztő --> A honlap oldalainak vezérlése menüpont alatt tudod megtenni. |
Az első verzió nem jó, mert ha módosítod a $HOME_PAGE_LINK$ modult, akkor a Nyitólap értéke változik. Vagyis amikor a Nyitólap linkre kattintasz, a fent beállított oldal jelenik meg.
Honlapstílus --> Külalak vezérlése menüpont alatt jobbra fent találsz egy olyat, hogy Távoli kód importálása Code $RCODE_1$ melyet beillesztesz a főoldal kódjába. pl. http://ucozdemo.ucoz.com A Beállítások --> Általános beállítások lap alján a A fő oldalra jutáskor megnyitni: sorban beállítható, hogy melyik oldara jusson a látogató a Főoldal linkre kattintva. |
sya, most beallitottam az introt a blogba, hogy nagyon ne zavarjon a probalkozas, beallitottam az altalanos beallitasoknal, hogy a blog legyen a "kezdolap" csak ezt nem igy akartam...
a lenyeg az, hogy igy legyen mint pl ezen az oldalon: pelda valamit nem a target-tel kene kezdeni? self, parent vagy micsoda szoval, ne legyen rajta fejlec, se bal se jobb oldal egy szuz tiszta lap csak az introval....remelem ertheto Az üzenetet szerkesztette juillet - Vasárnap, 2010.01.17, 17:30
|
Szia!
Sajnos mivel nincs lehetőséged az index oldalt módosítani, így olyan oldalt sem tudsz létrehozni, mint a példád. Vagyis ez annyit jelent, hogy a pl. Code http://oldalam.ucoz.com Próbáltam megtalálni a módját, de a fent leírt modulok törlését sem tudtam végrehajtani. |
na, hagyjuk, bele kell torodni, hogy az intro dolog itt nem megy
Csatolmányok:
7570734.jpg
(169.5 Kb)
Az üzenetet szerkesztette juillet - Vasárnap, 2010.01.17, 18:13
|
Nos, kedves juillet és speik!
Azt hiszem megoldottam a fenti intro problémátokat. De... Ezzel van egy olyan gond, hogy nem szabad az oldalon /index linket használni. Szerintem ez megoldható. A próbálkozásom eredményét ITT lehet megtekinteni. Még egy dolog. Próbáld ki a következő menüelemeket:(ezek használják a /index linket) Főoldal Információk a honlapról Kapcsolat Ezt a problémát meg lehet úgy oldani, ha az index oldalak helyett mondjuk a blog oldalakat használod. Szerintem még jobb is és ebben a példában is az lett alkalmazva. A módosítás megoldását csak akkor teszem közkinccsé, ha Attila is jóvá hagyta! Bocsi. |
| |||