A magyar lokalizáció fejlesztése és támogatása jelenleg meghatározatlan ideig fel van függesztve, így ezen a fórumon kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki segíteni fog. Gyorsabb segítséghez próbáld meg feltenni a kérdésedet az angol fórumon (ajánlott) vagy a uCoz Facebook oldalán.
A fórum moderátora: remus  
Fájlfeltöltés FTP segítségével
Radar
Üzenetek: 8
Hírnév: 0

Üzenet # 16 | 15:20
Sziasztok!

Kerestem a problémámra választ a fórumokban, a gyik-ben de nem találtam megoldást.
Amatőr szinten foglalkozom a meteorológiával, és egy komoly időjárás állomással rendelkezem. Ehhez az állomáshoz kaptam egy programot(Heavy Weather Publisher) amellyel a mért adatok feltölthetők egy saját honlapra. A program 1 percenként frissíti az adatokat igy a honlapon is minden percben frissülnek az adatok.
A kérdésem az, hogy ftp-n keresztül kapcsolódhatok e a honlapra folyamatosan, és hogyan tudom kihelyezni az adatokat egy adott oldalra.
Beírtam a kapott adatokat? (Username, jelszó stb.), de nem sikerül a kapcsolódás. Az időjárási adatokat csak a műszer saját progijával lehet feltölteni, amely egy JPEG fájlban jelenne meg. Ilyenekre hivatkozik: 200 TYPE is now 8-bit binary
500 I Won't open a connection to 0.0.0.0.
500 Unknown Command

Minden segítség, ötlet jól jönne!
Köszönöm előre is!

Üdv, Radar

raziel70
Üzenetek: 1083
Hírnév: 50

Üzenet # 17 | 20:29
Szia!
Konkrétan szerintem ilyen nem lehetséges, de nem kizárt. Viszont...
Minden FTP kapcsolatban van egy timeout (időtúllépés), ami hogyha lejárt, a kapcsolat megszakad. Ezt a beállítást a szerver oldali php szabályozza.
Egyes klienseket be lehet állítani úgy, hogy legyen egy ún. "életben tartás".
Erre talán az a legjobb megoldás, ha a saját gépedről fut a honlap is. Ha már 24 órán keresztül akarod az adatokat FTP-n küldeni... Ezzel a megoldással biztos hogy célba érnek az adatok és biztos hogy gyorsabb is lesz. Nem tudom mekkora a képek mérete (kbyte), de ha túl nagyok, akkor az alatt az egy perc alatt lehet fel sem tölti és már küldi is a következőt biggrin
Radar

Üzenet # 18 | 08:32
Ezt a kérdést már feltettem az "ügyfélszolgálatnak" is, ott azt mondták hogy lehetséges a percenkénti adatfeltöltés, de a mikéntjét, és a hogyanját nem közölték.
Különben a képek mérete nem nagy, kb. 50-kbyte.
Ha nem is a nap 24 órájában, de amikor be vagyok kapcsolva akkor toltam volna fel az adatot, mert előrejelzést is tartalmaz, és a haverok, ismerősök jó hasznát vették volna. Ez lett volna az oldalam fő célja. smile
Akkor, így jártam, úgy tűnik...
Azt meg, hogy a saját gépemről menjen az oldal, egyenlőre nekem kínai, hisz nem vagyok teljesen otthon a szerkesztésben, egyenlőre. (Most nem is tudnám honnan kezdjem. smile )

Raziel70, köszönöm a gyors reagálást és a segítséget!

Üdv, Radar

Attila
Üzenetek: 414
Hírnév: 34

Üzenet # 19 | 18:18
Kedves Radar, próbáld meg a következő beállítást a kliens beállításoknál az aktív módot állítsd át passzívra, vagy ha a passzív van beállítva, akkor aktívra.
Ingatlant vennéll? Eladsz? Hívj, segítek! Gál Attila Otthon Centrum Tel: +36 70 454 0707 http://ingatlan.ucoz.hu http://centr.oc.hu
Radar

Üzenet # 20 | 18:54
Köszönöm a segítséget Attila, sajna egyenlőre nem jártam sikerrel.
Berregő
Üzenetek: 2

Üzenet # 21 | 07:06
sziasztok

nekem olyan problémám van, hogy nem látom az ftp-ben azokat a dolgokat amiket a honlapon keresztül töltöttem fel.
valaki talált már rá megoldást?

DaveedBrown
Üzenetek: 683
Hírnév: 38

Üzenet # 22 | 08:31
Hát nem tudom, nekem ilyen problémám nincs, minden fájl megjelenik rendesen.
(mindjárt megnézek valamit) Milyen típusú fájlokról van szó?

A moderátor nem bunkó, csak speciális módszerei vannak a rend fenntartására.

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 23 | 09:56
tudtommal a html htm fájlokat nem jeleniti meg az ftp ha arrra gondoltál
DaveedBrown

Üzenet # 24 | 11:46
Locky! Rosszul tudod! A html és htm fájlokat megjeleníti, feltölteni nem lehet őket FTP-vel!

Berregő
Üzenetek: 2

Üzenet # 25 | 13:03
a fájlataógussa feltöltött rar fájokat nem taálom...
DaveedBrown

Üzenet # 26 | 13:22
Hát azt keresheted is smile

Locky
A fórum moderátora
Üzenetek: 652
Hírnév: 57

Üzenet # 27 | 14:55
a fájlkatalogussal feltöltött rarok a "fájlmanagerben" sincsenek ott, ezért sincsenek ftp-n sem.
raziel70

Üzenet # 28 | 17:51
Minden amit az oldalon keresztül töltesz fel, olyan mappába kerülnek a szerveren, amit mi nem érhetünk el!
Azt javaslom töltsd fel ftp segítségével, majd a fájlmanagerben kattints a fájl nevére. Így megkapod annak teljes elérési útját.
Ezzel meg már azt csinálsz, amit akarsz, oda illeszted be, ahová akarod! yes
konyortelen
Üzenetek: 6

Üzenet # 29 | 16:33
Sziasztok!
Én is nemrégiben csatlakoztam uCoz szolgáltatóhoz.
Kérdésem az lenne, hogy itt van olyan lehetőség hogy a saját sablonomat tegyem ki weboldalamra? Total Commanderbe beraktam a fájlokat a .html fájlokat pedig az oldalon töltöttem fel a Fájl-manager-ben.

A lényeg az, hogy hogyan tudom beállítani hogy amikor felmegyek az oldalra ne az jöjjön ki amit csináltam hanem az én sablonom és a benne elrendezett fájlok?
Valamint hogy az ékezetet miért nem ismeri fel? sad
A választ nagyon megköszönném :9

raziel70

Üzenet # 30 | 17:56
Ha ezt itt elírnám Neked, jó hosszú lenne az egész topik!
Erős HTML tudással állj neki csak (bár Neked ilyened nincs, mert akkor nem kérdezted volna meg), vagy elégedj meg azzal, amit a 260 sablon közül lehet választani! biggrin
Keresés: