A fórum moderátora: remus |
uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói Menü szerkesztő |
Menü szerkesztő |
Amennyiben létre szeretnél hozni egy új menüt, vagy módosítani akarsz egyet, akkor kövesd végig ezt a cikket.
Menj a Vezérlőpultba, majd válaszd a Menü szerkesztő elemet. ![]() A Menü létrehozása elemre történő kattintás után megjelenik egy pop-up ablak. Írd be a menü elnevezését (pl.: Oldalam menüje), válaszd ki a megjelenítési módot (alapértelmezetten függőleges) és kattints a Mentés gombra. ![]() A Menü szerkesztőben a következő dolgokat fontos tudni:
![]() Adjuk hozzá például a Cikkek katalógusa elemet. Először is kattints a Cikkek katalógusa hivatkozásra a Felhasznált modulok alatt és másold ki a linket a Vágólapra. ![]() Ezután kattints a Menüpont hozzáadása linkre, adjunk meg egy megnevezést az új menüpontunknak, illeszd be a kimásolt URL címet, majd kattints az Alkalmazás gombra. ![]() Az elemek törlése is ennyire egyszerű, csupán az ![]() Ugyanezzel a módszerrel több menüelemet is hozzáadhatsz. A menüelemek sorrendjének megváltoztatásához csak fogd és vidd az elemet az egérrel. Amennyiben egy almenüt szeretnél hozzáadni, csak kattints a zöld kereszt ikonra, majd húzd a kívánt menüelemre: ![]() A dinamikus oldalak automatikusan hozzá lesznek adva a honlap főmenüjéhez, amennyiben az Oldal linkjének hozzáadása, a honlap fő menüjében opció be van jelölve: ![]() Az oldalra mutató link könnyedén kitörölhető a menüből a fent említett módon, de a hozzáadott oldal nem fog törlődni. Minden módosítás után kattints a Mentés gombra. Amennyiben a menü nem frissül magától, mentsd le újból azt a sablont ahol a menü van (például: A honlap felső része vagy az Első/Második container). Videó: [small]A videó DaveedBrown tulajdona.[/small] |
bigblog, Szia! Nekem vízszintesen van a menüsorom, raktam mindegyik elé egy-egy képet. Azt szeretném, hogy a kép is, mint a szöveg, amikor ráállok az egérrel a színe változzon. Nem tudom, hogy érthető-e. Szóval, ha menüsorra kattintok, és aktív, akkor változik a színe, ezt szeretném a kis kép ikonnal, amit elé tettem. Még bonyolítanám azzal, hogy nem az egész képet szeretném, hanem csak azt, ami látszódik a honlapon? Hogy tudnám ezt megoldani? Amúgy jó helyre írtam?
Hozzáadva (06.11.2014, 12:48) |
EniG, hát ez egy eléggé bonyolult dolog. Javasolom, hogy használd az IcoMoon Appot
![]() 1. Válaszd ki a kívánt ikonokat az icomoon.io oldalon, majd töltsd le a ZIP-et. 2. Módosítsd a css/icomoon mappában levő style.css fájl elejét, tehát ezt a kódot: Kód @font-face { font-family: 'icomoon'; src:url('fonts/icomoon.eot?hi4vrf'); src:url('fonts/icomoon.eot?#iefixhi4vrf') format('embedded-opentype'), url('fonts/icomoon.woff?hi4vrf') format('woff'), url('fonts/icomoon.ttf?hi4vrf') format('truetype'), url('fonts/icomoon.svg?hi4vrf#icomoon') format('svg'); font-weight: normal; font-style: normal; } cseréld erre: Kód @font-face { font-family: 'icomoon'; src:url('/fonts/icomoon.eot?hi4vrf'); src:url('/fonts/icomoon.eot?#iefixhi4vrf') format('embedded-opentype'), url('/fonts/icomoon.woff?hi4vrf') format('woff'), url('/fonts/icomoon.ttf?hi4vrf') format('truetype'), url('/fonts/icomoon.svg?hi4vrf#icomoon') format('svg'); font-weight: normal; font-style: normal; } 3. Töltsd fel a ZIP tartalmát a weboldaladra. 4. Illeszd be a Honlap felső része sablon végére ezt a kódot: Kód <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/iconfont/iconfont.css" /> Az ikonok megjelenítéséről a http://into.hu/hirek/237 cikkben olvashatsz onnan kezdve, hogy "Eljött az idő, hogy kezdjük el használni..." |
Bocsi, elírtam. A 4. pontban a kód:
Kód <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/iconfont/style.css" /> |
EniG, mindegy milyen szín választasz, mivel ezek .svg formátumú ikonok, ezek a képek vektorgrafikusak, tehát minden méreteben jól néznek ki, ráadásul még fel is veszik a beállított színt. Tehát ugyanúgy lehet őket kezelni, mint bármelyik betűt / karaktert.
![]() |
EniG, az ikonok színe a szülőelem színétől is függ. A te esetedben ez a linkek színe a menüben
![]() ![]() |
Ezen nincs mit elrontani ![]() ![]() |
Szerintem a 4. pontnál akadtam el. Az icomoon.io oldalon azt mondják, hogy a head részébe rakjam, te meg azt mondod, hogy . Nem tudom hol van a honlap felső része. Az oldalszerkesztőben, vagy az első konténerben? Így a head-ba próbáltam, ami az oldalszerkesztőben van :), de abban sem vagyok biztos, hogy oda jó helyre raktam, mert nem jelenik meg semmi. Mondjuk elég sok a hibalehetőség, amit elkövethetek.
![]() |
EniG, nem muszáj head részbe rakni, de megnézem, amennyiben még nem veszett el az adminisztrátor jogom az oldaladon
![]() |
EniG, jó. A javítandó hibákat kijavítottam. Egy dolgot nem csináltál jól ennél a pontnál:
Nem a teljes fájl tartalmát kellett volna lecserélned, hanem csak az elejét ![]() ![]() ![]() |
| |||