Üzenet # 1 | 12:47
Hali.
Ebben a témában szeretném részletesen kiemelni a vizuális szövegszerkesztő használatát, és funkcióit.
Mint azt gondolom mindannyian tudjátok, hogy a Vizuális Szerkesztő, nem képes olyan pontos vagy következmények nélküli változtatásra, mint egy külső szövegszerkesztő.

A külső szövegszerkesztőkről >itt< olvashatsz.

Elsőnek is amivel igazán foglalkozni kell az ez az ikon:
Evvel tudunk táblázatot létrehozni. A táblázatkezelés a Virtuális szövegszerkesztőben egy nagyon összetett dolog. Amikor erre rákattintasz, amennyi sort, vagy oszlopot kijelölsz, annyi sor vagy oszlop lesz a táblázatban, ha alul az
Advanced Settings-re kattintasz, akkor további beállítások is vannak, ahol lehetőség van, számmal beírni ezeket az adatokat, vagy éppen a cellatávolságot, és a helykitöltést megadni. Ezek már speciális beállítások. Itt található szintén a Border, amivel tudjuk láthatatlanná vagy láthatóvá tenni a táblázat "csíkjait".

Ha beszúrtunk egy táblázatot, akkor van lehetőség a módosításra, erre az ikonra kattintva.

Itt 3 lehetőséget találunk, első a Tábla méretének beállítását teszi lehetővé, második a táblázat szerkesztése, harmadik meg a cella szerkesztése.

Elsőt nagyon nem is részletezném, viszont a második lehetőségnél sok beállítás található. Az első "Autofit" mezőben megadhatjuk a táblázat méretét, vagyis hogy hány pixeles, százalákos, vagy éppen auto legyen.

A "Properties" Mezőben lehetőség van több beállításra is. Az "Aligment" jelenti a táblázat igazítását (Jobbra, középre, balra), a "Margin" a margókat a 4 oldalon, a "Background" a háttér, ami lehet file, vagy szín.

A "Style" részben, viszont van lehetőség, CSS kódok megadására is.

================================================================
Figyelem! Szeretném ezt a témát nem offoltatni, mert még folytatni fogom, így az evvel a témával kapcsolatos hozászolásokat, IDE várjuk.
Hibabejelentéssel (nincs szövegszerkesztő, stb.) meg kérjük hogy IDE írj.