|
|
A fórum moderátora: remus |
uCoz közösség Kiegészítő szolgáltatások A uCoz rendszer kiegészítő eszközei, funkciói Nem tudok FTP-n feltölteni (A feltöltendő fájlok elnevezése) |
Nem tudok FTP-n feltölteni |
Elég sokan küzdenek FTP -s gondokkal. A legégetőbb gond az, hogy a szerver az egyik fájlt elfogadja, a másikat meg nem!
A szerver hiba üzenete ilyen esetben a következő: 553 Prohibited file name - ami annyit jelent, hogy: tiltott/nem engedélyezett fájlnév! Nos, ezen hiba oka ott van a szemünk előtt! Kipróbáltam Én is, így a tapasztalataimat osztom meg veletek. (Mint már annyiszor ) A hiba abban rejlik, hogy a fájlnév olyan karaktert tartalmaz, ami a szerver beállításai miatt nem engedélyezett. Nem engedélyezett karakterek: &, @, ä, Ä, €, $, és a Space (üres karakter)! Ezek gyakorlatilag mindegy hol helyezkednek el a fájl nevében, az a lényeg, hogy benne van! Ha két, vagy több szavas fájlnév esetén mindenképp el szeretnéd választani egymástól a szavakat, használj Space helyett "_" (alsó vonal) karaktert, vagy kötőjelet "-". Ez a két karakter szinte mindenhol engedélyezett! Még egy javaslat a fájlneveket illetően: Általánosan elfogadott tény, hogy a fájl neve CSAK ékezet nélküli kisbetűket tartalmaz. Ezeket szokták úgy is emlegetni, hogy az angol ÁBC betűi, a számok 0-9, és még néhány karakter. Sok speciális karaktert nem is tudsz a fájl nevébe beleírni, mert azt meg eleve a Windows nem engedélyezi. Ilyenek pl.: <,>,|, és még sorolhatnám, van egy pár. Kiegészítés: FTP-n nemlehetséges .html vagy .htm fájlok feltöltése! Ezt Online File managerrel tudod csak feltölteni. Ha FTP-n keresztül másolsz, jó tudnod (bár ezt most már tudod biggrin ), hogy csak 4 mappa mélységig lehet mappát létrehozni, míg a fájlmanagerrel ez a mélység 200! Egyéb fontosabb topikokMit tegyek, ha elfelejtettem az FTP jelszót? |
Elfelejtett jelszóra igen egyszerű a megoldás! Adj meg egy új jelszót!
Admin panelen felül adminbaron Biztonság >> FTP Jelszó megváltoztatása. Értelemszerűen töltsd ki a mezőket. Csatolmányok:
2542771.png
(7.9 Kb)
|
speddy, pontosabban, a favicon nem jelenik meg és még mi?
A Favicon, meg a 404-es oldal nem jelenik meg a Total Commanderben, mert (szerintem) ezek a szerver által felhasznált alapvető fájlok... A PHP-s kérdésre pedig nem tudok válaszolni... Max tölts le egy más FTP böngészőt, például a FTP Commander-t! |
| |||
| |||